Anasayfa
17 Kasım 2022, 5:38
sizden92
Abone

Ahiret gününde çağımız musevi ve hristiyanların durumu ne olacak?

Ahiret gününde çağımız musevi ve hristiyanların durumu ne olacak?

asker1
kardeşlerim; bildiğimiz üzere kıyametten sonra hesap gününde herkes yargılanacak ve cennet cehenneme gidecek…biz biliyoruz ki ancak Allah a iman edenler cennete gider yani ona şirk koşmayanlar… peki islamiyet sonrası var olan yani çağımız musevi ve hristiyanların durumu ne olacak? cennet için ilk şart şirk koşmamak ise bu insanlarda tek Allah a inanır ama peygamberleri farklıdır…bu konuda net bilgi ve hüküm nedir…

benim bildiğim kadarla sadece müslümanlar cennete gider…gerisi ne kadar iyilik yaparsa yapsın ne kadar ibadet ederse nagiledir

Okudunuz mu?  Allahtan bir işaret istemek doğru mudur?

Cevap: Ahiret gününde çağımız musevi ve hristiyanların durumu ne olacak?

islamyolu
< bu insanlarda tek Allah a inanır ama peygamberleri farklıdır >
Kardeş Allah a inanmak onların dedigi gibi degil. Hz İsa (Aleyhisselam) Tövbe haşa Allahın oğludur demeleri düpe düz şirk. ebedi cehennem olur.
hadi onuda bırakalarım. Allah tektir İsa Aleyhisselam da Sadece peygamberdir derse bile. Yine cennet yüzünü göremez. Son Peygamber (Salllahu Aleyhi ve sellem) e inanacak. Tamam inandım derse onunlada bitmez Uymak zorunda. yani Hıristiyan Yahudi eski dinini bırakacak. Tümüyle İslama geçecek . İslamın hükümlerini tatbik edecek . Ondan Sonra Allahın izni ile Cennet yüzü görür. Diğer Türlüsü Gece gündüz Allahı da ansa Müslüman olmasa Ebedi cehennem vardır. Müslüman olmadan ölenler Ebedi cehenneme gidecektir kardeş.

Okudunuz mu?  Peygamber efendimizin hürmeti üzerine diye du etmek yanlış mı??

Cevap: Ahiret gününde çağımız musevi ve hristiyanların durumu ne olacak?

asker1
Kardeşlerim Allah razı olsun.. peki müslüman olupta oruç hariç diğer ibadetleri yerine getirmeyenler bnlardan farklıdır değil mi?


Cevap: Ahiret gününde çağımız musevi ve hristiyanların durumu ne olacak?

islamyolu
< Kardeşlerim Allah razı olsun.. peki müslüman olupta oruç hariç diğer ibadetleri yerine getirmeyenler bnlardan farklıdır değil mi? >
Kardeş Müslüman olupta. Oruç namaz zekat gibi ibadetleri yerine getirmemek Günah oldugunu bildigi halde yerine getirmiyorsa. Yani namaz kılmamanın haram oldugunu, Oruç tutmamanın Haram oldugunu bile bile Tutmuyorsa o kişi Günahkar bir Müslüman dır. O durumda Cehenneme düşse bile Ebedi kalmayacaktır. Ama eğerki dinde Namaz Oruç yoktur derse Dinden çıkar Kafir olur. onada ebedi cehennem vardır.

Okudunuz mu?  Gözümü kapatınca göz görüyorum

1616
Allah bin kere razı olsun .. Dün gece arkadaşlarla bu konu hakkında çok tartıştık ben aynen sizin dediğiniz gibi anlatmaya çalıştım ama anlamıyorlar o kadar dindar hristiyan o kadar Yahudi nasıl olur da cehennemde yanar diyorlar bildiğim halde beni düşünmeye sevk ettiler arada bıraktılar şükürler olsun ki bu yazıya rastladım tekrar teşekkürler

Okudunuz mu?  Allah'tan hayırlısıyla sevdiği kişiyi istemek

Slm peki hirisyan bir ailenin çocuğu dunyaya geldiği zaman sonuçta ailesi Hıristiyan nasıl Islami öğrenecek sonucta ailesi Hıristiyan dedigim gibi ve böyle ölüyor peki bu durum nasıl oluyor öbür dünyada şimdiden vereceğiniz cvp için tsk ederim..


Şem’a
< hirisyan bir ailenin çocuğu dunyaya geldiği zaman >
Anne ve babanın dini ne olursa olsun her bebek doğunca ergenliğe girinceye kadar İslam fıtratı üzeridir yani ergen olmadan ölürse cennet ehlidir.

Okudunuz mu?  Maliki mezhebine göre ne kadar necis namaza engel dir?

Kayıtsız Üye
Biz nasıl Amenerresulü yü okurken nasıl peygamberleri birbirinden ayırt etmeyiz diyorsak onlar da Hz. Muhammed sav i kabul etmeleri gerekir. Yani kabul etmeyen zaten otomatik dinden çıkmış olur.

Onun dışında Hz. İsa Allahın oğlu demeyen düzgün itikadı olanlar ise ibadetlerin yaptıkları sürece onlar da cennet ehlidir diye biliyorum.

Okudunuz mu?  Vakitsiz ezan sesi duymak ne anlama gelir?

Ahmet
< Hz. İsa Allahın oğlu demeyen düzgün itikadı olanlar ise ibadetlerin yaptıkları sürece onlar da cennet ehlidir diye biliyorum. >
Bu sözünü ettiğin hıristiyanlar Hz. Muhammed (sav) Peygamber olarak gönderilmeden öncekilerdir
Yoksa şimdi hiç şirk koşmamış da olsa Kuranı duyanlar iman etmek zorundadır


Kayıtsız Üye
peki birkaç sorum olacak

-kıyamet geldiğinde yine cehennemde mi kalacaklar?

-şehit olan direk cennete gider diye duymuştum(doğru mu bilmiyorum) peki bir örneğin bir hıristiyan ailesini korurken öldü mesela yada savaşta ülkesi için yada insanlık için çok yararlı bir aşı keşfetti ve baya bir can kurtardı. yine cehennemde mi yanar?

Okudunuz mu?  Küfre ve şirke tevbe.

Bu arada yanlış anlamayın Elhamdülillah Müslümanım 🙂


arifselim
Kıyamet geldiğinde de kurana ve peygambere iman etmeyen kimseler cehennemde kalacaklardır. Nasıl ki biz müslümanlarda İsa aleyhisselamı inkar edersek küfre gireriz, aynı şekilde de bir Hristiyan Muhammed aleyhisselama iman etmedi mi kafir olur ve kafirler ebedi cehennemliktir.

Dünyada iyi ve faydalı işler yapan Hristiyanlar bir şekilde dünyada yaptıklarının karşılığını alabilirler. Ama iman olmadan ölen kimse cennete giremez. Bu bizimde onlarında ve bütün alemlerinde rabbi olan Allah’ın bir kanunudur.

Okudunuz mu?  Çamaşır deterjanı tozu...

Kayıtsız Üye
Selamın Aleyküm,hıristiyanlar oldukden sonraki akibeti nedir onlarada sorgu sual melekleri gelecekmi kabir azabı olacakmı iman etmedikleri sürece iyi insanda olsa faydalı işler yapmış olsalar bile cehennem var onlara ?


Şem’a
Müslüman olarak ölmeyen herkes ebedi cehennemdedir fakat ameline göre az veya çok azap görür.
Ne kadar iyi de olsalar iman etmedikleri için ebedi azapta, kabir azabından ve cehennemden kurtulamazlar.


nickbulamadım
Ben deistim ama hayatım boyunca kimseyi incitmedim hep doğru olanı yapmaya çalıştım, insanlara yardım edip iyi davrandım. Neden "cehenneme gideyim" ki? Ben ölümden sonrasına inanmıyorum yani iyilik yapan biri neden sizin inancınıza göre Cehenneme gitsin?

Okudunuz mu?  İçimdeki kaygı ve şüpheden nasıl kurtulabilirim

fth123
İnandım demekle bitmiyor. İnandığı gibi yaşamadıkları için komple cehenneme gidecekler.


arifselim
Yerlerde ve göklerde yaratılan canlı ve cansız alemlerin yaratılması boşuna değildir. Allah adildir ve hiç bir kuluna zulüm etmez. ahirete iman etmemek bir azap nedenidir. Kimseye zarar vermemek ve iyilik yapmak karşılıksız kalmaz ama kendini yaratan bir olan ilahı inkar etmek ahiretteki karşılığı sonsuz bir azaptır.

Okudunuz mu?  Borçtan kurtulmak için yapılacak dua

hristiyanların ahiretteki durumu, hristiyanların ahiretteki yeri, yahudilerin ahiretteki durumu

Bu kategoride yer alan Kalben inanmak istiyorum başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Ahiret gününde çağımız musevi ve hristiyanların durumu ne olacak? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.