Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:16
sizden3
Abone

Çamaşır deterjanı tozu…

Çamaşır deterjanı tozu…

Farketmez
Selamun aleyküm. Ben yurt dışında yaşıyorum. Benim sorum şu: çamaşırları yıkamak için bulaşık deterjanında/tursil/tozu ve yumuşatıcının içinde ne olursa elbiseler temiz olmaz?
– alkol olursa elbiseler temiz olmazmı
– hayvansal katkılar olursa temiz olmazmı
– domuzdan bir şey olursa içindd temiz olmazmı

Okudunuz mu?  Namazda öksürük tutarsa ne yapmalı

Çamaşır deterjanı/tozu/tursili ve yumuşatıcı nın içindekilerini okuduğum zaman pek anlamıyorum ne olduğunu. Araştırsam bile yani ne yapabilirim? Bu durumda ne yapabilirim ? Helal olan marka bulmaya çalışın demeyin yani yurt dışında yaşıyorum nasıl bulabilirim. Ve ayrıca yasak değilse siz hangi deterjanı (marka) kullanıyorsunuz?

Okudunuz mu?  Eşinin verdiği para ile sadaka verilir mi

Cevap için şimdiden teşekkür ederim.


Yorum: Çamaşır deterjanı tozu…

arifselim
Aleykum selam. Artık günümüzde yurt dışında yaşayanların çoğu istedikleri ürünlere ulaşabilirler. Temizlik ürünlerinin içeriğinde neler olduğunu bir şekilde öğrenmelisin. Eğer necis bir madde varsa kullanılmamalıdır. Temizlikte zaruret miktarınca bu ürünlerde alkol olsa bile kullanılabilir.

Okudunuz mu?  Batıl inanç

Yorum: Çamaşır deterjanı tozu…

Farketmez
Ben ailemle kalıyorum ve ben kendi çamaşırlarımı ayrı atsam ve içine deterjan tozu koymasam yani hiçbirşey koymasam öyle temizlenirmi? Ve deterjan giriyor ya ben deterjansız atsam temiz olurmu? Temizlenirmi? İyice kafam karıştı?


Yorum: Çamaşır deterjanı tozu…

arifselim
O deterjanın içinde necis bir madde olduğunu bilmediğin sürece bir sakıncası yoktur. Normalde de hayvansal bir ürün konmuyor zaten. Kendine boşuna sıkıntı yapmana gerek yoktur. Bir üstte izah ettiğimiz gibi şayet zaruret olsa bu ürünlerin içindeki bir miktar alkol temizliğe engel değildir.

Bu kategoride yer alan Allah canımı alsın dedim yemin mi ne yapmalıyım pişmanım ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Çamaşır deterjanı tozu… Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.