Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:41
sizden07
Abone

Namazda öksürük tutarsa ne yapmalı

Namazda öksürük tutarsa ne yapmalı

Mümin Bir Kul
Namazda Öksürük Peşi Sıra Tutarsa, O Arada Süre Okurken Oluşan Boşluk

Duraksama Sehiv Secdesini Gerektirir Mi, Yoksa Sürede Kaldığımız Yerden Devam Edip Namazı Tamamlamalı Mıyız ???

Çünkü Öksürük Peşi Sıra Gelince, Bir Rükün Eda Edecek Kadar Süre Geçmiş Olabiliyor

Okudunuz mu?  Adetli iken kaş aldırabilir miyiz?

Cevaplarsanız Sevinirim. ALLAH Razı Olsun. Sağolun. EsSelamü Aleyküm


Yorum: Namazda öksürük tutarsa ne yapmalı

Omer Faruk
İstemsiz olan bütün davranışlar namazı bozmaz. Çünkü namaz iradi bir ibadettir, o halde ancak kendi iradesiyle namazı bozacak davranışlar namazı bozar. Örneğin bir kişi bir rükün değil bir vakit boyunca hıçkırsa, bu da namazına engel olsa kişi vakit çıkıncaya kadar yine de namazını hıçkırarak tamamlar. Öksürmek de hıçkırık gibi, durmayan kan gibi mazarettir, vesselam!

Okudunuz mu?  Takva ne demek? Takva elbisesi nedir?

Yorum: Namazda öksürük tutarsa ne yapmalı

Mümin Bir Kul
ALLAH Razı Olsun Cevap Verdiğiniz İçin.
Yanı Öksürük Kesilince Sure de Kalan Yerden Devam Edebiliriz Ve Sehiv Secdesi De Gerekmiyor

Teşekkür Ederim. Sağolun


Yorum: Namazda öksürük tutarsa ne yapmalı

Kayıtsız Üye
Sabah namazının sünnetini kılarken midem bulandı. Ve bundan dolayı kıraati yapmakta güçlük çektim ama tamamlayabildim yinede, fakat burdaki sorun midem bulandığı için bir rükün eda edecek kadar süre hatta bundan biraz fazla bir süre duraksadım, ve kıraate ara verdim. Sonra namaza devam ettim ve bir ara kusacak gibi olduğum ve kendimi bundan dolayı kastığım için ağzımdan hafif ama duyulabilir bir ses çıktı. Bu duraksamam ve ağızımdan çıkan sesin namazıma bir zararı olmuşmudur?

Okudunuz mu?  Uykulu iken dua etmek

Ensar
Namazda duraksamanız dan dolayı ve sizinde dediğiniz üzre eğer bir rükün yapacak kadar ara veridiyse sehiv yanılma secdesine gitmeniz gerekir. çıkan ses eğer kelime manası kazandırmadıysa namaza bir zararı yoktur.


Turkey 2023
Namazda size öksürük veya aksırık tutarsa sol elinizin sırtı ile ağzınızı kapatınız.Bu bir peygamber sünnetidir.Namazı da bozmaz.

Okudunuz mu?  İhlas süresini okumanın fazileti

Hıçkırık

Bu kategoride yer alan Her sabah uzvumdan bir damla kadar sıvı çıkıyor bu nedir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Namazda öksürük tutarsa ne yapmalı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.