Anasayfa
2 Şubat 2024, 20:54
sizden3
Abone

Allahtan bir işaret istemek doğru mudur?

Allahtan bir işaret istemek doğru mudur?

mucize
Selamun aleykum. Lütfen sadece sitenin değerli hocaları cevaplayabilir mi.
Allahtan bir yol bir işaret isteyebilir miyiz? Örneğin belki bir konuda eksiğimiz var ya da belki şunu yapmalısın gibi örneğin Allah’ım hacetimin olması için ne yapmalıyım yada nerede eksiğim var senin katında rüyamda gösterir misin desek olur mu? Yani eksiğimiz nedir( örneğin daha yumuşak huylu olmalısın ya da daha çok sadaka vermelisin yada daha çok salavat okumalısın ya da ihlas süresini okumalısın gibi örnek verdim. Yada şurada hatan var o yüzden vs..) Yani neticede insan kendini göremiyor ve bazen acaba nerede eksik var diye düşünüyor. Bunu da nasıl anlayabiliriz ki başka? Bu yüzden Allah’tan bir rüyada yada bir şekilde böyle bir şey istesek? Her şey imtihan her şey Rabbimin dilemesi evet ama 10 senedir sabırla dua eden ve hep benzeri şeyler yaşayan birinin sorusu bu.

Okudunuz mu?  Sehiv Secdesi Gerektiren Haller Nelerdir, Bu Tür Durumlar Gerektirir mi?

Yorum: Allahtan bir işaret istemek doğru mudur?

vel Fecr
ve aleykum selam.

çok tehlikeli noktalardasınız zannımca.

rüyada Allah tealadan işaret beklemek ile rasul ve nebilerin rüyada vahiy alması arasında ne fark var ?

yanlış bilgi vermekten Allah sığınırım ancak yapmanız gereken rasulullah efendimizin sünnetlerini araştırıp okuyup hayata geçirmek olur.
ki baktığın zaman sünnette olsa rasulullah efendimizin her hareketi Allah tealanın iradesi altında olmuştur.

Okudunuz mu?  Allah bana işaret mi gönderdi

kim rasuluma itaat ederse bana itaat etmiştir diyor Rabbimiz. ha rüyanda Allah sana kabir azabı gösterir vs islama daha sıkı sarılman için bu ayrı birşeydir.
sap ile samanı karıştırmamak lazım.


Yorum: Allahtan bir işaret istemek doğru mudur?

mucize
Vel fecr siz neden her yazılana çok yanlış yorumlar yapıyorsunuz siz benim yazdıklarımı nasıl vahiyle çarpıtırsınız bu nasıl itham siz alim ya da hoca değilsiniz özellikle hocalardan cevap istememe rağmen yine yazmışsınız lütfen her yazdığıma yorum yazmayın yazdıklarınızdan bilgisiz olduğunuz da anlaşılıyor. O kadar alakasız yazıyorsunuz ki her yazan kişiye dikkat ediyorum da. Burası sohbet sitesi değil lütfen yöneticiler gereğini yapsın inşAllah. Bu yorumları silin lütfen

Okudunuz mu?  Namazda gülme sınırı nedir?

Yorum: Allahtan bir işaret istemek doğru mudur?

Diyarbakır
Mucize kardeşim. Alim değilim hoca değilim kendime göre bilgim var. Böyle bişey için dua edince farz edelim şeytan girdi rüyana, yada farklı bişey kulağına fısıldadı doğru sanarsan sonucu ne olur ? Duanın kabul edilmemesinde kendinde hata arama kusursuz günahsız insan yok o zaman hiç kimsenin duası kabul olmasın olur mu öyle şey. belki böylesi hayirlidir yada zamani gelmemistir diye duan kabul olmuyordur öyle düşün. Dua konusunu biraz araştırmanı tavsiye ederim.

Okudunuz mu?  Mumsema hangi cemaate bağlıdır

Adı gibi bir mucize bekliyor:) sorusuna gönlüne göre cevap gelmeyince tersliyor. Allah rızası için değilde duası tutsun diye gece namazına kalkan bir insandan Allahtan rüyadasinda kulum bu yanlışın var bunu bunu yapma duanı kabul edeyim cevabı bekleyen bir insandan ne çıkar..

Okudunuz mu?  Küfür Etmek (Sövmek)

Kayıtsız Üye
Selamun aleyküm. Bismillahirrahmanirrahim Sabret kardeşim… Ben de aynı durumdayım. Bende işaret istiyorum ama göremiyorum. Bunun caiz mi değil mi bilmiyorum. Bize düşen güzel bir sabır. Allah hayırlısıyla muradına erdirsin ve cümlesinin… selamet rahmet ve bereket ile kal inşAllah

Okudunuz mu?  Kur'an-ı Kerimi hızlı ezberlemenin yolları nedir?

kastamonu37
Bir vakit de İbrâhim: Ya Rabbî, ölüleri nasıl dirilteceğini bana gösterir misin? demişti. Allah: Ne o, yoksa buna inanmadın mı? dedi. İbrâhim şöyle cevap verdi: Elbette inandım, lâkin sırf kalbim tatmin olsun diye bunu istedim. Allah ona: Dört kuş tut, onları kendine alıştır. Sonra kesip her dağın başına onlardan birer parça koy. Sonra da onları çağır! Koşa koşa sana geleceklerdir. İyi bil ki Allah azizdir, hakîmdir/üstün kudret, tam hüküm ve hikmet sahibidir. (Bakara, 2/260)

Okudunuz mu?  İstimna Günah mıdır?

Arkadaşlar Peygamber de olsa evliya da olsa satanist ateist bile olsa herkes Allah’ın kuludur. Peygamberler hayatlarında nasıl yaşadıysa ve ne şekilde dualar ettilerse bunlar benim görüşüme ve düşünceme göre bizlere örnektir. Allah dilerse bir kulu ile direkt olarak görüşebilir isterse ona bir işaret olarak bir rüya gösterebilir. Dilerse ona bir haberci bile gönderebilir.

Okudunuz mu?  Banyoda müzik dinlemek günah mıdır ?

Hepimiz insanız ve içinden çıkılamaz sıkıntı dert keder hastalık veya sorunlara karşı tek sığınağımız Allah’tır. Bazen dini inancımızın azaldığı bir an geliverir de Allah’ım nolur iman gücü ver bana bir işaret bir yardım göster diyebiliriz ne kadar inansak bile devrimizde bir peygamber ve olağanüstü şeylere şahit olacağımız bir veli bulunmadığı için veya varsa bile bize denk gelmediği için imanımız da dalgalanmalar olabilir olmaması lazım ama olabilir.

Okudunuz mu?  Taharet Aldıktan Sonra Kurulama?

Bu yüzden Allah’a dua edin samimi şekilde işaret de isteyin onunla konuşmak da isteyin mucize de isteyin önemli olan samimi olmak ve sığınmak.


Allahtan işaret beklemek, Allahtan işaret istemek, bir isaret Allahim

Bu kategoride yer alan Yalan söyledim çok pişmanım başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Allahtan bir işaret istemek doğru mudur? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.