Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:27
sizden2
Abone

Sevdiğimizi Allahtan İstemek

Sevdiğimizi Allahtan İstemek

mikaela
Selamun aleyküm, sevdiğimiz birini Rabbimizden hayırlısıyla isteyebilir miyiz ? Bunun için dua edebilir miyiz? Bu duanın adabı nasıldır? Bunun için özel ve etkili bir dua var mıdır? Mesela iki kişinin kalplerinin yakınlaşması ve Allah’ın izniyle birbirlerine sevgi ve saygı uymaları için bir dua var mıdır?

Okudunuz mu?  Besmele çekmek , Tevbe etmek ve Elhamdülillah şükür demek

Yorum: Sevdiğimizi Allahtan İstemek

muvaffak
Sevdiğiniz kişiyi harama bulaşmadan, Allah’ın rızası dahilinde eşiniz olması, saygı ve sevginin aranızda oluşup kuvvetlenebilmesi adına dua etmenizde herhangi bir sakınca yoktur. Her olay ve durum için özel bir dua beklemeden, aramaya ihtiyaç duymadan içinizden gelen en saf duygularla Rabbinize dua etmelisiniz.

Okudunuz mu?  Burnumun üstündeki yaradan çıkan kan abdesti bozar mı?

Yorum: Sevdiğimizi Allahtan İstemek

Kuldurdileyen
Sevdiğiniz birini, babasından hayırlısı ile isteyebilirsiniz. Ola ki nasip olmadı üzülmeyin tekrar deneyin. Olmadı ise hayırlısı ile başka bir sevdiğinizi isteyin. Sabr edin, Allah a sığının. Yüreğinizi sıkıntı kaplıyor, mantığınızı zayıf düşürüyorsa, Allah tan sevginizin azaltılması yahut başka bir sevgi ile değiştirilmesi için duacı olun.

Okudunuz mu?  Dövme Yaptırmak Gusül Abdestine Engel Mi.?

Yorum: Sevdiğimizi Allahtan İstemek

Kuldurdileyen
Acktığında, annesi önüne yemek koymuşken, eli de var, kendi de sağken, Yarabbi beni doyur diyen kör olabilir mi? Belkide önüne koyulan yemeği görmüyor ve annesi sessizce bırakmış olabilir mi? Halbuki o eliyle hafifçe masayı yoklasa, karnını hemencik doyuracaktı. Size verilen dünyalık imkan ile önce çaba verin, size imkan verilmediğini görürseniz, Allah tan size yardımı dokunacak bir hayır sahibi dileyin. Ve hep şimdiki gibi istişare edin. Asla öfke ile üzüntü ile başarılı bir dünya sınavı verilmez. Hep istişare edin. Yazdıklarım yanlış olabilir. doğrusunu Allah bilir ve Allah ın da nice güzel kulları vardır daha doğrusu hakkında size yardımcı olabilirler.

Bu kategoride yer alan Perşembe günü cenabet olmak başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Sevdiğimizi Allahtan İstemek Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.