Anasayfa
29 Nisan 2023, 15:41
sizden3
Abone

Yalan söyledim çok pişmanım

Yalan söyledim çok pişmanım

Mertcan
Selamınaleyküm kardeşlerim ben kız arkadaşım yalan söyledim hatta o kadar saçmaladım ki yalan yere yemin ettim sigarayı bırakmıştım bir seneden fazladı içmiyodum çok tartıştığımız bir dönem arkadaşımın sigarasından bir duman aldım her zaman canım çekiyodu ama içmemiştim kız arkadaşım uzakta okuduğu için yanında içtiysem burda hep içiyorumdur diye düşünüyo ben ona yalan söyledim yalan yere yemin ettim çok pişmanım tövbe ettim defalarca Allah ım beni affet diye dua ettim sizde affolur mu günahım yada kendimi affettirmek için başka ne yapmalıyım kız arkadaşıma artık düzeldiğimi nasıl ispatlayabilirim yanıt verin Allah rızası için


Yorum: Yalan söyledim çok pişmanım

ait
Kız arkadaş haramdır. Görüşmen konuşman dokunman haramdır zina çeşitlerindendir. Bu konu senin yemininden daha büyük bir sorundur. Allahın ismi ile yemin ettiysen kefaret ödemen gerekir. Yalan ve yalan yere yemin de tüm günahlar gibi elbette bir daha yapmamak üzere gerçekten pişman olup tövbe etmek ile Allah affeder.


Pişmanım hemde çok çok yalan söyledim nolur biri içimi rahatlatsın.

pişmanım
Abilerim ben 12 yaşındayım geçen sene şubat ayında ergenliğe girdim. Artık günahlarım yazılıyor. Abilerim bana bilgisayar yasak olduğu için ders çalışıyorum yalanıyla gidip oyun oynuyorum. Bunu çok kez yaptım. Nerdeyse haftada 3-4 gün. Ve yalanın çok büyük günah olduğunu öğrendim. Normalde günah olduğunu biliyordum ama bu kadar çok olduğunu bilmiyordum. Şuan ağlıyorum. Acaba dinden çıktım mı ? Tövbe etsem affolur mu ? Çok kötü oldum. Birdaha yalan söylemeyeceğim. Çok pişmanım.

Okudunuz mu?  Neşid dinlemek günah mı

Yorum: Yalan söyledim çok pişmanım

Ubeydullah
Devamlı Namazını kıl bir daha işlememek üzere tövbe et Allah seni bağışlar İNŞAALLAH Allah ın rahmetinden ümit kesilmez.

Diyanet Vakfı Meali:
39.53 – De ki: Ey kendi nefisleri aleyhine haddi aşan kullarım! Allah’ın rahmetinden ümit kesmeyin! Çünkü Allah bütün günahları bağışlar. Şüphesiz ki O, çok bağışlayan, çok esirgeyendir.

Ayet emrediyor Allah ın rahmetinden hiçbir zaman ümit kesmeyin her zaman ümitli ol sünnete ittiba et ve günah işleme Cenab-ı Hak çok bağışlayan ve çok merhamet edendir


kucukfakih
Yalan yere yemin etmek,Allah’ı şahit tutmaktır.Yalan yere yeminin yapılması çok büyük günahtır.Yalan yere yemin edenin kefaretini vermesi gerekir.
"(Yeminin) Kefareti ailenize yedirmekte olduğunuzun orta derecesinden,on yoksulu doyurmak,ya onları giydirmek,yahut bir köle azat etmektir.Fakat kim (bunları) bulamazsa,üç gün oruç tutması lazımdır.İşte bu,yemin ettiğiniz vakit onları bozmanın kefaretidir. Yeminlerinizi muhafaza ediniz.Allah ayetlerini size böylece açıklıyor.Ta ki şükredesiniz." (Maide 5/89)


Kayıtsız Üye
Ben durduk yere arkadaşlarıma yalanlar soyledim güya kendimi güçlü göstermeye çalıştım ör. Kavga etmediğim halde o gün şöyle böyle bir kavga ettiğimi söyledim kendimi kanıtlama istedim fakat yalan söyledim

Şimdi müthiş bir pişmanlık içindeyim çok
Kötü haldeyim bu yalanları arkadaşlarıma açıklamalı miyim yoksa sadece tövbe etsem yeterli mi lütfen cvp çok onemli

Okudunuz mu?  Dini nikahımız düşmüş müdür?

mum
Yalanları unut tövbe et ve bir daha yalan söyleme Allah affedicidir.
Dinimizde yalan söylemek çok kötü en büyük günahlardandır bir daha diline sahip ol


Kayıtsız Üye
Merhaba İsmim Esra… Yaklaşık 5 ay önce kardeşim bir oyun gösterdi. MSP diye bir oyun. Oyuna bakıp tekrar silecektim aslında ama hiç de planladığım gibi olmadı. Kendimi çok kaptırdım. Oyunda kendimi erkek karakter yaptım. Ve bir sürü kişiyle arkadaş oldum. Hatta bir kaç kişiyle sevgili olarak konuştum… En son konuştuğum kızla 5 ay sürdü… Hala da devam ediyor… Kız beni erkek sanıyor. Çok büyük yalanın içindeyim. Sadece bir kişi de değil. Herkesin hakkına girdim. Çok saçma bu yaptığım ama gerçekten pişmanım. Ve durumu anlatamadım bir türlü… Ben başından beri kızdım diyemedim. Ne yapmam lazım lütfen yardım edin!!!


imam
Oyunu sile ve tövbe et. Hatta ders alsınlar diye onlara kız olduğunu da yaz.


Kayıtsız Üye
Dediğinizi gayet iyi anlıyorum. Fakat söylediğim gibi 5 ay devam eden bir şey bu. Kıza nasıl söylemem gerekiyor… En çok da hakkını helal etmez diye korkuyorum. Çünkü kul hakkına girmek kötü bişey ve ben bunu bile bile saçma sapan yalanın içine girdim.

2 arkadaşım var ve biri benim hakkımda konuşuyor biride kıskanıyor ben kıza dedim ki sana orsp dedi dedim ama şuan çok pişmanım tövbe ettim ve yarın kızlarla konuşucam ne demeliyim lütfen yardım edin

Okudunuz mu?  İhtilam olduktan sonra ne kadar idrar yapılır ?

Şem’a
Yalan söyledim pişmanım ne yapmalıyım ?

Pişman olduğunuzu iki türlü ispat edin, iftira attığınız/yalan söylediğiniz kişiye durumu açıklayın af dileyin ve Allah’a karşı tövbe edin.


Elaa94
Selamünaleyküm,

ben yalan konusu hakkında bir şey paylaşmak ve size danışmak istiyorum.
Yalan atmamaya ve doğruyu konuşmaya gayret eden birisiyim, rabbim cümlemizi tüm çirkinliklerden korusun.

Bugün bize misafir gelecekti, aile dostlarımız.Onlarında benim ile yaşıt bir kızları var (bende bayanım) ve kendisi benim çocukluk arkadaşım.
Herneyse, bugün belki o da gelir belki de gelmez diye düşündüm ve ne olur ne olmaz evden çıkmadım, misafirleri bekledim. Sonra kapı çaldı ve sadece o arkadaşımın annesi ile babası geldi. Kendimce hiç kızmadımda arkadaşıma, çünki ciddi konuşmak gerekir ise kendimde içime biraz kapalı bir kişiliğim ve çok çok çok fazla insanlar ile paylaşımım olmuyor aslında. Ama yinede buna da şükürler olsun. Demek istediğim, bu yüzden yani çocukluk arkadaşımın gelmesine odaklanmamıştım.
Herneyse, aradan biraz zaman geçti ve bize gelen teyzenin telefonu çaldı, kızı arıyordu. Kızı da o an öğrendi annesi ile babasının bize misafirliğe geldiklerini. Ve hemen benimle telefonda konuşmak istedi. Bana telefonda açıkladı haberi olmadığını ve kendi arkadaş grubu ile bir plan yaptığını. Sonra beni de çağırdı. "Bilmemne restoranına gideceğiz, gel sende çok sevinirim" dedi. Bende o an tedirgin oldum ve "çok sağol canım, ben ama daha dün ordaydım ama size iyi eğlenceler" tarzında Tatlı bir dil ile teklifini reddettim. O arkadaşımı cidden çok severim, merhametli ve iyi niyetli olduğunu da biliyorum. Arkadaşlarınla ancak pek bir muhattapım olmadığı için (yani pek görmediğim ve böylece onlarla paylaşımlarda bulunmadığım için) çekindim. Ama malesef bu çekingenliğim o an benim yalan atmama sebep oldu. Ben çünki aslında, telefonda söylediğim gibi, dün o restorana gitmedim. Bu benim aklıma takıldı. Bu mübarek gecede (ki mübarek gecede olmasa bile her zaman ve gün önemli) yalan attım. Şimdi kızı geri arayıp ona "ben az önce sana yalan attım" da demek istemiyorum ama onu asla kandırmakta istemem. Mesele zaten onu kandırmam değil, genel anlamda YALAN atmış olmam. Ama Bunda hiç bir kötü niyetim yoktu aslında. Bu durumda ne yapmalıyım? "Pembe yalanlar" dahil atmak istemiyorum. Bunu kulağıma küpe yapıp bir daha yalan atmamakta gayret göstermem en doğrusu değilmi? Kötü birşeyler olmasından veya Rabbimin cezasından korkuyorum. Bu ara pek çok aslında hareket etmem gerektiği gibi hareket ettiğimi düşünmüyorum. Bu da üzerine katlandı şimdi. İçim skildi bu durumdan dolayı. Bunlar vesvese mi? Niye bu Kadar takıldı bu konu aklıma? Ama vesvese mi diye de sormaya çekiniyorum, çünki nede olsa yalan zaten hoş bir şey değil. Ama bunu telafi etmem gerekiyor mu illaki? Yoksa tövbe etsem ve bir daha yapmamaya gayret etsem daha mı Doğru olur? Ben ona çünki "yalan attım" desem bile, onun için ne değişecek ki? Benim içim rahatlamış olacak belki. Başka sorum ise, acaba güzel ahlak duaları varmıdır okuyabileceğimiz?

Okudunuz mu?  Sünnetin terkedilmesi ve mekruh kavramı

Şimdiden Allah razı olsun.


Uğur5
Aleykümselam

Allah teala çok affedicidir belki bir anlık gafletle söylemiş aynı zamanda pişman olmuşsunuz hepimiz ister istemez bu durumları yaşıyoruz istiğfar edip dua edin ve bu meseleyi gözünüzde çığ gibi büyütmeyin tamam ortada bir hata var lakin ben yalan attım diyen kendinizi duvardan duvara atmayın onun yerine namaz kılmıyorsanız mutlaka namaz kılın dua edin gaflet herkeste oluyor estağfirullah zikirini yapın belki bu pişmanlıktan ötürü bile Allah teala sizi affetmiştir. En doğrusunu Allah teala bilir.

Okudunuz mu?  İsrail - Yahudiler lanetli mi?

İBRAHİM ÖNEN
YALAN SÖYLEDİM

Bugün güne iyi başladım
Elimi, yüzümü yıkayıp
Sofraya, oturup kahvaltımı yaptım
Solyanımda yoksun
Bir sigara yaktım, türkü eşliğinde
Ciğerlerime işledi nakış nakış
Bugün güne iyi başladım
Yoksun…
Raylardan çıkıyorum
Gaipten sesler duyar gibiyim
Yokluğun acı verici…
Susarak özlüyorum seni
Bugün güne iyi başlayamadım
Yalan söyledim

İBRAHİM ÖNEN


Kayıtsız Üye
Arkadaşlarıma yalanlar söyledim hemde çok fazla karanlık olan hayatımı pembe yaptım yalan söyleyerek onlar beni çok seviyor bende onları yanlanlarımı yakalarlar mı diye kafayı yiyorum her gün onlara söylemeli miyim yoksa susup tövbemi etmeliyim onları çok seviyorum ve onlardan ayrılmak istemiyorum ne yapmalıyım

Okudunuz mu?  Kul hakkı oyun ve kurallar

ACİLSERVİS
Senin yalan söylediğini zaten Allah biliyor. Her kime dediysen korkman gereken onlar değil sonunda gidip hesap vereceğin Allahtır. İtiraf edip helallik almalısın.


Vrlkbn
Herkese Merhabalar, Arkadaşlar benim whatsappta bir grubum var. Grupta Bir kız arkadaşım olduğunu babası sıkıntı çıkarttığını söyledim. Sonra Sözde kız arkadaşımın memleketine gittiğimi söyledim sonrasında beraber kaçtığımızı söyledim grupta sonrasında evlendiğimizi yazdım daha sonra bebek bekliyoruz dedim daha sonrasında zehirlendiğimizi ve bebeğinizi kaybettiğimizi söyledim. Daha sonra sözde eşimin ailesinin yanına gittiğini normalde gelecekti ama annesi rahatsızlanmış ve düşünmek istiyormuş gelmedi daha dedim. Gidip görüşüceğim dedim. Ama ortada böyle bir durum yok Ne yapmam lazım kendimi çok kötü hissediyorum vicdanen Yardım eder misiniz?

Benim bir WhatsApp grubum var. Tüp mide ameliyatı grubu orada sevdiğim var dedim. Babası falan sıkıntı çıkarıyor evlilik için falan dedim. Sonra konyaya gittim dedim sonra kaçtık otobüsle benimle geliyor dedim. Evlendik dedim. Sonra çocuğumuz olacak dedim. Ama sonrasında yemek zehirlenmesi oldu çocuk hayatını kaybetti dedim. Sonrasında ise kız memleketine gitti dedim. 2 ay falan oldu geri dönmedi dedim. Babası sıkıntı çıkarıyor boşanmaya kadar gidicem falan dedim. Bu arada bir arkadaşımın bir resmini gönderdim bu kişi diye sevdiğim sonra unuttuğum yer var ama genel hatları ile durum bu vicdan azabı çekiyorum ne yapmam lazım yardımcı olur musunuz

Okudunuz mu?  Selamdan sonra Allahümme ente's selamu ve minke's selam tebarekte ya zel celali vel ikram mı demeliyiz?

seyit gazi
< yalan Söyledim Çok Pişmanım Ne Yapmam Lazım
Herkese Merhabalar, Arkadaşlar benim whatsappta bir grubum var. >

güzel kardeşim ne diye bu kadar yalan söyledin, bunun sebeblerini gözden geçirmen senin için faydalı olacaktır. resmen senaryo yazmışsın. kişi yalan söyler karşısındaki insanın takdirini bekler veya ondan korkar veya bir şeyi onun istediği gibi yapmış olur veya kendisine kızmamasını ister veya karşısındaki insanın ona imrenmesini ister ; karşısındakinin inanıp inanmadığından endişe eder … bunların hepsinin neticesinde hiç farkında bile olmadan önce kendi nefsine, kendisinin ne kadar zelil olduğunu işler. kendi kendine karşısındaki insanlar koca insanlar ki kendisi ne zavallı insan der ki onlara yalan söyleyesin onlara kırk takla atsın. bir insana niye yalan söyleyesin, mesele bunun ortaya çıkması da değil kendine ne kadar zulmettiğinin farkında mısın ? kendi kendine ne kadar malmışım de geç, bir daha yapma, insanlara vereceğin hesabı dert etme, boşver gitsin yalan yalanı doğurur. ben attıydım onları mal gibi arkası geldi de kurtul gitsin.bakma bende ne mallıklar yaptım, kurtul gitsin ne uğraşıyorsun. yalan söyleyen kendi nefsine kendini zelil eder, doğru sözlü olan insan efendi olur. yalanı duyan, duyar geçer inanır veya inanmaz; yalanı söyleyen devamlı onunla yaşar, kendine zulmetme. tevbe et

Okudunuz mu?  Dün öğrendimki ettiğim duaların hiç biri kabul olmamış

beratost
Bende yalan söyledim. Ama olay şöyle gerçekleşti: çok konuşmadığım bir arkadaş ” beni özledin mi” diye sordu. e bende özlememiştim. hayır söyleyemeyeceğimi düşündüm ve Belirsiz bir cevap vermek için düşündüm. Ama bulamadım bende çok kısık bir sesle ”ee tabi” dedim.Amacım bir şeyler söylemekti en azından anlamasada. Çünkü o sorup gitti. Ve duymayabilirdi. O da güldü yani. Muhtemelen duydu.Şimdi gidip ona itiraf etsem kalbi kırılma ihtimali var. Söyleyeyim mi ? Baya bir vicdan azabı çektim. Söylemeden tam olarak temizlenmeyeceğimi düşünüyorum.


misafir1
Allah avc bizleri kasıtsız olarak verdiğimiz sözlerden dolayı sorumlu tutmadığını, bizlerin bilerek verdiğimiz sözlerden dolayı sorumlu olduğumuzu bildirmişdir. tabi yemin meselesi üzerinden gitmek için değil örnek olması nedeniyle bunu söyledim. sende burada istemsizce gayriihtiyari bir söz söylemişsin, buna fazla takılmana gerek yok. tabiki de yalan ciddi meseledir. aslında insana dünya yalan söyletir ve insan yalan söylediğinin aslında uşağıdır. aksi takdirde insan yalan söylemez. insanlar tabiki kırılmamalıdır ama insan kıramamak insana yanlışlar yaptırabilir. yoksa insan ilişkilerinde maslahat yani fayda verme ön plana alınabilir. tabiki fayda vermekden kastım da alenen yanlışlarına destek veya ortak olmak değildir, marufa güzele hayırlı olana yönelmekdir. dolayısıyla ufak tefek eksiklikler ve hatalar olabilir tabiki helal ve haramı karıştırmayı kastetmiyorum maksat çözüm üretmekdir, hayra yönelmekdir, gönül kazanmak, fayda vermek fayda görmekdir

Okudunuz mu?  Hanefi mezhebinde namazda gülünce gözden yaş gelmesi gusul gerektirir mi ?

beratost
Hocam ben bir kaç saniye düşündüm. belli belirsiz bir cevap bulamadım da öyle dedim. Keşke hiç bir şey demeseydim. Zaten uzaklaşıyordu giderken sormuştu. Şimdi bu benim yaptığım yalan değil mi ? Ben söylemeyi düşünüyorum. Ama cesaret edemiyorum. Söyleyemiyorum. Bel ki bir kaç hafta sonra o bu sorduğunu unuttuğunda önemsemez de söylerim. Ama her geçen gün kendimi kötü hissetmekten alı koyamıyorum.


misafir1
kardeşim ben hoca değilim, eğer sorulan sorulara hoca olarak cevap verdiğimi düşünen olmuşsa da, bu böyle değil. ben hüküm veya fetva vermiyorum, arkadaşca yazıyorum. kasıtsız olarak bir söz söylemişin. söylediğin söz zarar vermemiş kalb kırmamış, sana bir menfaat de sağlamamış, bence bu yalan değil. kasıtsız olarak ağzına gelen bir söz. ortada bir menfaat veya bir zarar olsa hadi diyeyim düzelt de bu da yok. sonrasında karşındaki insana bunu söylemenin de bence bir anlamı yok. günlük işlerinizde/insan ilişkilerinizde, helal haramı karıştırmadan açıkca hükümlere ters düşmeden fayda vermek ve fayda görmek üzere hareket edin derken de bunu kastetmiştim. bildiğinizi yapıp çözümüzlüğün içinde kalacağınıza, bilmediğinizi yapın çözüm olsun. gevezelik mi yapıyorum, lafı mı uzatıyorum, yazdıklarım anlaşılmıyor mu onu da bilimiyorum. zaten arkadaşın da bir şey demez. ya ben seni özlememiştim ama ayıb olmasın diye bir an öyle söyledim desen, arkadaşın güler geçer. düşünceli nazik birisi olduğunu düşünür, bu bile adama dert olmuş gelmiş bana söylüyor düzeltiyor der ve senin hakkında kötü bir şey düşünmez. genel olarak söylüyorum… birincisi insanları kırmaya gerek yok ama insan kıramamak insanlara yanlışlar yaptırabilir, ikincisi insanlar genelde rahat rastgele yaşarlar, bunların üzerine uzun uzadıya düşünenler ise Allah korusun işler biraz yolunda gitmediği zaman yıpranabilirler. muhtemelen çevrende sevilen birisisindir, insanlar senin her şeyini mazur görebileceklerdir. sen meselelere veya insanlara takılmak yerine; istikametini doğrultmaya, eğrilmemeye, şeytanın giriş kapılarını kapatmaya bak. bugünlerde iyi gidersin de Allah korusun karşına hayırsız bir mesele veya böyle bir karşı cins çıkar da Allah korusun aklın gidiverir. tabiki böyle düşünmeyi de tamamen elden bırakmanı söylemiyorum. yalandan günahdan masiyetten kork, insanlara karşı düşünceli ve nazik ol ama takılma. hem dünyalık hem ahiretlik hayır amellerini artırmaya bak. belli duruyor zaten güzel temiz birisi olduğun. Allah a emanet ol.

Okudunuz mu?  Namazda hangi sureler okunur ve nasıl sıralanır?

yalan söyledim çok pişmanım, Allah yalanı affeder mi

Bu kategoride yer alan Vedi meni ve meziyi ayıramıyorum başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Yalan söyledim çok pişmanım Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.