Anasayfa
9 Ağustos 2021, 3:04

Zekatı burs olarak vermek caiz midir?

Zekatı burs olarak vermek caiz midir?

Molla_Efdal
FZ1-) Zekatı burs olarak vermek caiz midir?

CEVAP

1-Zekat öğrencilere burs olarak verilebilir. Bu bursu verirken zekatınız olduğunu söylemeniz gerekmez. Sizin bilmeniz yeterlidir. İlimle uğraşan kimselere zekatımızı vermek, başkalarına vermekten daha önemlidir. 2- Zekatımızı peşin verebildiğimiz için geciktirerek de verebiliriz. Eğer mümkünse peşin vermek daha güzeldir. Ancak burs şeklinde aylara bölerek vermek de olur.

Okudunuz mu?  Telefondaki ilk sözler: ''Watson buraya gel! Yardımına ihtiyacım var

SİE


Cevap: Zekatı burs olarak vermek caiz midir?

ASUDE
Allah yolunda ilim alan öğrencilere vatana millete hayırlı olmak için okuyan kişilere zordurumlarından dolayı burs verilebilir ve bu zekat olarak ta uygulanabilir

Bu kategoride yer alan Torpille işe girmek caiz mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Zekatı burs olarak vermek caiz midir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.