Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:50
missa
Abone

Müslüman olmayana selam vermek dinimizce caiz midir?

Müslüman olmayana selam vermek dinimizce caiz midir?

rıdvankk
selamun aleyküm. sevgili kardeşlerim. müslüman olmayana selam vermek dinimizce caiz midir? bununla ilgili kesin bilgiler var mı. varsa bu bilgilerin kaynaklarını da verirseniz beni çok sevindirirsiniz. sevgilerimle. Allah’a emanet olun.


Yorum: Müslüman olmayana selam vermek dinimizce caiz midir?

Omer Faruk
Sevgili kardeşim,

Rasulullah (A.S) Medine’de bırak müslüman olmayanlara selam verip vermemeyi onlarla 52 maddelik beraber yaşama anayasası yaptı. Birlikte yaşadığı ama müslüman olmayanlara SELAM vermediğini düşünmüyoruz değil mi?

Okudunuz mu?  Allah'ın her şeye gücü yeteceği inancı insan hayatını nasıl etkiler

Selam’a karşılık verene Selam, günaydın’dan hoşlanana günaydın, merhabadan hoşlanana merhaba diyerek dinde değilse de islama aday hilkatte kardeşlerimizle ilişkilerimizi sıcak tutmalıyız. Unutmayın İslam DAVRANIŞ dinidir NUTUK dini değil.

Selametle…


Yorum: Müslüman olmayana selam vermek dinimizce caiz midir?

Ebû Mansur
Kopya yazılar silindi


Yorum: Müslüman olmayana selam vermek dinimizce caiz midir?

Ebû Mansur
Kopya yazılar silindi

Okudunuz mu?  Tövbe etmeye korkuyorum ne yapmalıyım

Omer Faruk
< Yahudi ve Hristiyanlara öncelikle siz selâm vermeyin. Yolda onlardan biriyle karşılaştığınız zaman, eziyet etmemek şartıyla, onları yolun kenarından yürümeye zorlayınız. (Müslim, Selâm 13; Ebû Dâvûd, Edeb 138; Tirmizî, İsti’zân 12; İbni Mâce, Edeb 13) >
Sevgili kardeşim,

Bu tür hadisleri genelleştirerek bütün zaman ve mekanlarda geçerliymiş gibi vermeniz hata olur. AYetler bile zaman ve zemine göre uygulanışı farklı olur. Mesela, şu anda Yahudi ile çatışan Filistinde müslümanlar için bu hadis geçerli olabilir. Ancak Türkiye’de Yahudi komşusu olan bir müslüman için bu hadisi uygularsanız felaket olur, terör olur, huzur kalmaz.

Okudunuz mu?  Kadının açık kadına bakması günahmıdır?

Zannediyorum hiç Yahudi, Hristiyan komşunuz olmadığı için gayet rahat bu hadisleri paylaşıyorsunuz. Naklettiğiniz hadis ve yorumların hepsi bugüne ait yorumlar olmayıp en yakın Hadis Şarihi NEVEVİ yaklaşık 800 yıl önce yaşamış bir muhaddis. Ve Suriye’de yaşamış bir alim. Onun için bu yorumlar gayet normal çünkü her taraf müslüman dolu hristiyanlar ise çok az. ONlara da böyle davransalardı zaten Suriye’de hristiyan kalmazdı.

Okudunuz mu?  Vaaza başlarken okunacak dua

Böyle bir hadisi bilen bir YAHUDİ HRİSTİYAN, ya da MÜŞRİK asla müslüman olmaz. Acaba Rasulullah bu sözü söylemişse hangi ortamda niçin söylemiş? Bu konuda bir fikriniz ya da kaynağınız var mı? Ya da ayetlerin nasıl esbabı nüzulu varsa bu hadisin söylenilmesindeki esbabı vürud nedir acaba?

Okudunuz mu?  Nazar varmıdır? varsa rızkı keser mı?

Kısaca sevgili kardeşim, Bu hadisler ve uygulama bugün avrupada yaşayan müslümanlar için uygulanamaz bir durumdur. Aynı şekilde İstanbul’da Yahudi komşusu olan bir müslüman için uygulanması mümkün değildir.

Hz. Aişe’nin de dahil olduğu ES’SAMU (ölüm üzerine olsun) aleyküm diyen Yahudilere Rasulün ALEYKÜMSELAm diyerek onlara misli ile mukabele etse de bu saldırı durumunda bir ilişkiden dolayıdır. Nitekim Rasulullah’ın insani ve adil duruşundan dolayı bazı yahudiler de müslüman olmuştur. Hatta Rasulullah tepki gösteren HZ. Aişeyi bu tepkiden alıkoymuştur.

Okudunuz mu?  Beni nadir yahudilerinin medineden çıkarılma sebepleri nelerdir?

Selametle….


Kayıtsız Üye
Eğer onlara selam verirsem, benden önce de bazı salih kimseler onlara selam vermiştir, eğer vermezsem benden önce de bazı salih kimseler onlara selam vermemiştir. (Nevevî, ilgili hadisin şerhi).

Bu peygamberimizin sözümü?

Ve selam vermeden kasit Selamun aleykümmü?

Okudunuz mu?  Sakatat yemek caiz midir ?

Ben merhaba, hey,.. sözleri desem ilk, caizmi?


Omer Faruk
Kardeşim lütfen önceki yorumları oku.

Bir hadisi alıp kafamıza göre istediğimiz mekana ve zamana uygulayamayız. Önce o hadis sahih mi değil mi ona bakarız. İkincisi sahih ise hangi sebeple söylenmiş ona bakarız üçüncüsü o hadisin bizim yaşadığımız zaman ve zemine uygun olup olmadığına bakarız. Ayrıca daha da önemlisi bu konuda Kur’an’ın kesin hükmü var mı yok mu ona bakarız.

Okudunuz mu?  Sünnet inkarcısı Fereç Hüdür Kimdir?

Bu konuda Kur’an’ın ehli kitap hakkında iki görüşü vardır; Birincisi onların düşmanlıklarına karşı önlem almayı ikincisi ise onların içinden de doğru iyilerin olduğunu ifade eden ayetler. Bu ayetlerin bağlamına bakıldığında tamamen savaş, düşmanlık ilişkilerinin tanımlandığı ayetler. Oysa Allah’ın kitabı müslümanlara değil bütün insanlığa inmiştir.

Okudunuz mu?  Bazıların kusurlarını araştırmak ile ilgili hadisi şerifler

Size düşmanlık etmeyen ama birlikte yaşadığınız insanları "kaldırıma sıkıştırarak, selam vermeyerek" nasıl bir İSLAM sunacaksınız. O kişi böyle bir davranış karşısında müslüman olur mu?

Bu hadis sahih olsa da günümüz dünyasında çatışma bölgesi olan yerlerde uygulanabilir. Bu durum da şu an Filistin’de geçerlidir.


müslüman olmayana selam verilir mi, musluman olmayana selam verilir mi, inançsız kimseye selam verilir mi

Bu kategoride yer alan Açık giyinmek günah mıdır başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Müslüman olmayana selam vermek dinimizce caiz midir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.