Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:26
sizden2
Abone

Burçlar Dinimizce Caiz Midir?

Burçlar Dinimizce Caiz Midir?

Neim
Burçlar dinimizce caiz midir? bunlara inanmak buna göre yaşamam dinimizce caiz midir?


Cevap: Burçlar Dinimizce Caiz Midir?

Yetim
Zeyd ibni Halid el-Cühenî (RadiyAllahu Anh) şöyle dedi:
Rasulullah (SallAllahu Aleyhi ve Sellem) Hudeybiye’de gece yağan yağmurun ardından sabah namazını kıldırdı. Namazı bitirince insanlara yöneldi ve şöyle dedi:


‘Rabbinizin ne dediğini biliyor musunuz?’ Sahabeler:
−Allah ve Rasulü daha iyi bilir dediler. Rasulullah (SallAllahu Aleyhi ve Sellem) şöyle buyurdu:
−’allah-u Teâlâ dedi ki: Kullarımdan bazıları bana inanmış, bazıları da inkâr etmiş oldu. Kim Allah’ın kerem ve rahmetiyle bize yağmur yağdı derse o kimse inanmış ve burçların tesirini inkâr etmiştir. Kim de şu ve şu yıldızın etkisiyle bize yağmur yağdı derse o kimse beni inkâr etmiş ve burçların tesirine inanmıştır.
Buhari

Dergi ve gazetelerdeki şans burçlarına bakmak da bu anlamdadır. Kısmetinde yıldızların ve gezegenlerin etkisi olduğuna inanırsa müşrik’tir. Eğlence olsun diye okursa asidir, günahkârdır. Çünkü şirk olan bir şeyi okuyarak eğlenmek caiz değildir. Ayrıca, şeytan kalbine yazılanlara inanmayı sokabilir. Şirk’e düşmesine sebep olur.
Allah (Azze ve Celle) faydalı kılmadığı şeylerde faydalı olduğuna inanmak da şirk’tir.


Cevap: Burçlar Dinimizce Caiz Midir?

_müberra_
burçların insan mizacı üzerinde etkisi var ama ,ona göre yaşamak değilde; birini burcuna göre tahlil edebilmek kişiyi bir fikir sahibi eder

Okudunuz mu?  Allahın varlığından şüphe gelmeye başladı çok kötü oluyorum

Cevap: Burçlar Dinimizce Caiz Midir?

what
Şahsen burçlara inanıyorum,gerçekten de na zaman okusam çoğu zaman doğru çıkıyor.Bugün ki burcumun yorumu gibi.Yine doğru.Daha sabah yengemle tartışıyorduk,neden bana iş yaptırıp emir verip duruyorsun diyordu.Burda burçlar konusunu görünce bir bakayım dedim ve alttaki yorumlarla karşılaştım:)

Başkalarına emir vermekten çok hoşlanıyorsunuz ve herkesi sizin kurallarınıza uymaya zorluyorsunuz. Bu bencilliğe bir son vermenin zamanı geldi de geçiyor bile. Etrafınızdakileri, sizi seven insanları bu şekilde üzmeye hiç hakkınız yok. Şu sıralar iş yerinde birtakım problemler yaşayabilirsiniz. O yüzden biraz yalnız çalışmaya gayret edin. İkili diyaloglardan kaçının. Yalnızsanız mükemmeli aramaktan artık vazgeçin. Mutluluk uzak değil.


islamyolu
burçlar Kuranda geçer burçların insanlara etkisi var. ama Allahın yaratmasıyla. Burçlar bir şey yaratmıyor. mesela bir soğuk hava hastalıga etkisi var oldugunu biliyoruz. Ama biliyoruzki O hastalığı yaradanda Allahtır. diğerleri bir sebeptir. mesela Doğdugun ortamda ten rengin bile farklı oluyor. hava iklim şartlarına göre sertliğin kabalıgın göz rengin bir çok şey oluyor. Yetim kardeşimin verdiği hadisi şerifte söylenmek istenen. Olayları yaradan Allah oldugunu bilmeyip. Yıldızın etkisiyle yağmur yagdı diyip Yıldızı yaradan yerine konulmasıdır. bu durumda tabiki şirk olur.

Okudunuz mu?  Şeytanın Ahiretteki Durumu Nasıl Olacak?

normalde ona bakarsak kendimizde söyleriz. bugün hava bulutlu yağmur yağabilir deriz. o hadisi şerifi o şekil anlarsak çoğu söyledigimiz sözler şirk olur. Dolayısıyla Burçlar vardır. Kurandada sabittir.

Andolsun biz, gökte birtakım burçlar yarattık ve bakanlar için onu süsledik. (Hicr 16 )

Gökte burçları var eden, onların içinde bir kandil (güneş) ve nurlu bir ay barındıran Allah, yüceler yücesidir. (Furkan 61 )

yani herşeyi yaradan Allah bildikten sonra sorun yoktur. Burçlar bir sebeptir.


cemal
Yav kardeşim dini saptırmayın hadisi saptırmayın dediğinize göre büyü de caiz olur çünkü sen yaparsın sonuç yine Allah’a kalır tabi her şey Allahtan


Darusselam
burç ve benzeri şeyler gayba iman akidesine ters işlerdir. Kesinlikle uzak durmak gerekir.


Kayıtsız Üye
Şahsen ben burçlara hiç inanmıyorum. Tabi ki de günahtır.Kur’an da burçlar geçer. Eğlence olsun diye burçları takip edenler haram işler,inananlar ise küfre girmiş olur.Benim bir arkadaşım var.Burcu terazi.Terazi burcu aşk tanrıçası olarak bilinen Venüs tarafından yönetilir ve tüm burçlar arasında en dengeli olanıdır. Ondan daha hoş olan bir burç daha bulmak oldukça zordur. Tüm burçlardan daha zarif ve kibardır. Terazi burcu adaleti, siyaseti ve dengeyi temsil eder. Yıldızımdan dolayı güzellik ve sevgi ile donatılmıştır. Buda anlamı.Sakızlarda çıkan fallara hep inanıyor.Anlamından kendine alakası yok.

Okudunuz mu?  Seladan sonra fatiha okunur mu?

Kayıtsız Üye
Ben günlük burç yorumuna inanmıyorum ama normalde kendi burcumun özelliklerine baktığımda bu özellikleri taşıyorum nasıl oluyor bende anlamıyorum ama bir gerçek vardir ki bizim geleceğimizi sadece Allah bilir bu burcmus bilmem falmış hepsi yalan Allah’a şirk koşmak kadar günahtır 👳☺😊☺😊


Kayıtsız Üye
Kardeşim diyorsunya bilmiyom ama doğru çıkıyor burçlar bu burçlar gelip boğa burcu(yıldızı) mesela gelip benim zamanımda doğan cocuk sert cimri olacak gelip böyle mi demiş hayır ben bügüne kardar bir yıldızın konuştuğunu görmedim insanlar uyduruyor ya tutarsa ben inanmıyorum burçlara ama baktım sıfır hiç tutmadı bak demekki neymiş yalanmı kafirler tarafından ALLAHI unutturmak için kurgulanmıştır bide eskiden inanılan tanrı isimleri bu daha kötü diyorsunya doğru çıktı misal mevsimden mevsime geçtiğimizde doktorlar ne diyor mevsim değişikliği insanları yorgun hasta sinirli sersem vesayre işte böyle yapabilir diyorlar bunu doktır önceden biliyomu yok tahmin ediyo böyle olabilir diyor çünkü mevsim değişikliği mikropların çok olduğu dönemdir süreçte gelişmiş, tecrübeyle yoğrulmuş. Doğrularla yanlışlar karışmış. Elbette belli tarihsel dönemlerde doğanlara Allah belli kişilik özellikleri takdir etmiş olabilir. Ancak böyle bir şey varsa bu Allah’ın planıdır, yıldızların veya başka şeylerin etkisi değildir. Kişiliğimiz genetiğimizle, sülale ve aile alışkanlıklarımızla, aileden aldığımız ilk terbiyeyle ve zaman içerisinde öğrendiklerimizle gelişir.
Bu konuda şu hadisleri de dikkatinize sunarım: Ahir zamanda fala (burçlara) inanıp, kaderi inkâr edenler çıkacaktır. (Tirmizi) Allah bu yıldızları üç şey için yaratmıştır: Onları göğün süsü kıldı, şeytanlara atılacak taşlar kıldı, kendileriyle yön tayin edilen işaret kıldı. Kim yıldızlar hakkında bunlardan başka yorumlar yapmaya kalkarsa hata eder ve nasibini kaybeder, kendisini ilgilendirmeyen ve bilgisi olmayan hatta bilmekte peygamberler ve meleklerin bile acze düştükleri bir hususta kendini külfete sokar. Kütüb-ü Sitte(Hadis No : 5759) ALLAH SONUMUSI HAYR EYLESİN ALLAHA EMANET

Okudunuz mu?  Cemaatle kılınan farz namaz ve okunan Ettehiyyatu duası

Kayıtsız Üye
Arkadaşlar bana soracak olursanız bence bu burçların,büyücülükten bir farkı yok bana göre.Ben böyle şeylere inanmam fakat çoğu zaman tıpatıp beni anlatıyorlar sanki. Teşekkür ederim.


Kayıtsız Üye
Öncelikle selamün aleyküm Allah c.c dışında insanın kaderini ve geleceğini kimse bilemez.

Okudunuz mu?  Koltukaltı kıllarının hükmü

bir de acaba hangi siteden baktığını söyler misin

Günlük burçlara bakıyorum ama inanmıyorum günah mıdır☺


arifselim
İnanmıyorsan o zaman neden bakıyorsun. Baka baka bir gün inanmaya başlarsın Allah korusun. Bunları okumak bile tehlikelidir ve zamanla insanı günaha sürükler.


Kayıtsız Üye
Ben kesinlikle burclara inanmam çok sacma.Allah bilir gelecegi Onun kudretine guc dayanmaz.Tesekkurler….:)


Kayıtsız Üye
bn inanıyorum fakat gerçekten de söylediğin gibi bazen çıkabiliyor AMA GÜNAH artık bırakıcam


Kayıtsız Üye
Selamın aleyküm öncelikle yazılanları okudum bende fikrimi söylemek istedim burçlara inanmak tabikide Allahı yok saymak olur haşa ! Yıldızlara tapmak olur ammavelakin burçlara(yıldızlara) şekil veren düzen koyan Allahtır. Yanlış söylemek istemiyorum yani bize bir mesaj biçiminde düşünüyorum. Yanlışım olabilir ama herşeyin Allahtan geldiğine inanarak bir ataistin günlüğünü okumak neden günah olsun ki kalbinde Allah varken 3-5 yazıyı okuyup benim inancım yanlışmı diyeyim bu benim inancımın eksiliğidir ozaman başka rab aramalıyım. Düşümcem budur yanlış düşünsüysem(yönlendirdiysem) hakkınızı helal edin Allah büyüktür daimi affedici ve bağışlayıcıdır onu bu denli sevebilirken böyle ufak şeylere takılmayın Allah hepimizi affetsin.

Okudunuz mu?  Buruna iyice su çekmeden gusul kabul olur mu

Kayıtsız Üye
Bence Allah’a yönelin böyle saçma şeylerle ilgilenip kafanızı doldurmayın güzel dualar okuyun ögrenin önemli olan namaz kılmak ve yalnızca ibadetle meşkul olmaktır … bende zamanında çok günah işledim ama pişman oldum tövbe ettim inanın ki samimiyetle yapılan duaları Allah her zaman affeder.


Kayıtsız Üye
Büyüde haramdır sirktir ama nasıl işliyor degilmi kardeşim burçlar haramdir şüphesiz ne kdr doğruyu soylesede bilmem aydinlatabildimmi 🙂


İslam
Burçlar vardır ama burçlara bakıp ileriyi gördüğünü söylemek kahinliktir.

Okudunuz mu?  Aklımızdan Geçen Düşünceleri Ağızla Söylemedikçe Uygulamadıkça Günah Olur mu ?

mu’tedil
Iyi güzelde herkesin hayatında bu ve bezeri seyler yaşanıyor, o kadar genel yazıyorlar ki istersen 30 şubatta doğ yine sana uyar bu değerlendirmeler. .. 😃😃😃😃☺


Kayıtsız Üye
Bu burç konusu kafamı karıştırıyor.

(Gelecekten haber konusunu demiyorum)

Benim sormak istediğim o terazi, balık, kova,… Şeyler doğrumudur?

Ve onlar yıldızların isimleriymiş, şimdi ozaman karakter le ne alakası var?

(Mesela haziranda doğan kova burcu, bu burç duygusal, bunu seviyor bunu sevmiyor gibi)

Yani bu karakter bu cümlenin üstünde yazan doğrumu?

Yani demek istediğim: ayette yazan burcta yazan neye inanmamız gerekiyor.
Ve inanmamamız gereken şey nedir bu konu hakkına (sadece gelecekten haberi demiyorum. Başka birşeylerde var ise ney?) yani bunu nasıl söyleyebiliriz söz olarak ?

Yani şöyle: … …. Inanıyorum iman ediyorum. … … Doğru değil ben buna inanmıyorum. İnkar ediyorum (yani bu yanlış inkar ediyorum anlamında?)

?? Acil cevap yazarmısınız??

( bu arada inanmamız gereken sadece gökyüzünde yıldızların olması ve dünya/ay/güneş/ venus,… Diğerleri. olmasımı bu konuda ? )

Okudunuz mu?  Dua okurken Allahı anarken adını söylerken aklıma gelen vesveseler

Kayıtsız Üye
evet bende sadece ozelllıklerıne ınanıyorum. gunluk yorumlar yanlıs ,uydurmaca.
——
Burçlar Sana Gelecegi Veya Geçmişi soylemez Olmuş geçmis Bir şeyi soyler vr insanogluda buna inanır😉


Kayıtsız Üye
Merhabalar bende inanmıyorum burçlara Allah önümüze ne çıkacaracağını elbette kimse bilemez fakat oylesine kişi okuyorsa yani hicbir kötu sey dusunmeden okuyorsa bu günah mıdır ben bu sekilde çok nadir bakarım gunahmi fikirlerinizi almak isterim Teşekkürler .


Kayıtsız Üye
İnsanların başına 24 sat içinde gelebilecek şeyler para alış verişi insanlarla diyaloglar moral gelgitleri ve birçok şey aslında bunlar günlük yaşanan şeyler bu burçları yazan insanlar bu bilgiyi nerden alıyor söylesinlerde bizde ordan alıp önceden haberdar olalım kişilik özelliklerine gelince çoğu insan sorunlarla karşılaşa bilir ve aklı ve mantığıyla Allah’ın yardımı ile çözüm bulabilir yani anlican burç olayları tamamen düzmece para kazanmak amaçlıdır ancak seçim senin kimse seni ne o an nede dine zorlamıyor ister canının istediğini yap ister aklının hükmettiğini


Kayıtsız Üye
Bazı arkadaşlar; burç tahminlerinde anlatılan özellikler çıkıyor vb. demişler. BUNUN YILDIZLARLA ALAKASI YOKTUR. ALLAH TEALA BELLİ ZAMAN DİLİMLERİNDE DOĞANLARDA HİKMETİ İLE ORTAK KARAKTER ÖZELLİKLERİ YARATIYOR DİYE DÜŞÜNÜYORUM. İNSANLAR DA BİNLERCE YILDIR AYNI ZAMANLARDA DOĞAN İNSANLARDAKİ BENZER KARAKTER ÖZELLİKLERİNİ FARKEDİP BUNU DÖNEME ÖZGÜ KABUL ETMİŞLERDİR. DAHA SONRA BU İŞ YILDIZLAR..VS İLE İLİŞKİLENDİRİLEREK FAL BENZERİ BATIL İŞLERE ALET EDİLMİŞTİR ALLAHU ALEM.

Okudunuz mu?  Çok ciddi sıkıntılara ve vesveseleere düşmek

Kayıtsız Üye
Ben burçlara inanmıyorum ama burçların özelliklerine inanmakta sakınca yok diyen insanlar var mesela kova burcu duygusal sempatik vs. bunlara inanmak da burçlara inanmak oluyor mu ?


Kale129
Selamün aleyküm. Bir internet sayfasından Allah’ın isimlerinden el-Bâsit’in anlamına ve faydalarına bakarken şoyle bir madde gördüm; etki ettiği burç. Allah’ın isimleri ve burçlar arasında bir ilişki var mı? Çünkü ben burçların insanlar üzerinde bir etkisinin olmadığını biliyorum.


misafir1
insanlara ve olaylara ibret nazarıyla bakarsanız, insanlarla gayet basit ve açık konuşursanız, öğrenmek istediklerinizi sorarsanız; insanları tanırsınız, insanları anlarsınız. rastgele seyrederseniz, hikaye okumaya hikaye dinlemeye alışmışsanız; insanları anlamak için doğruluğunu bilemeyeceğiniz, ve şahsi önyargılarınızla yorumlayacağınız, insanları yüzeysel ve kalıpsal olarak değerlendiren bu ve benzeri modellere tabi olmak durumunda kalırsınız.

Okudunuz mu?  Sabır duası

Kuldurdileyen
Allah ın yaratıp, burda dön dediklerinden, dönmek ve ışıldımak dışında, Allah ın yapmasını emretmediği hiç bir marifeti, hiç bir yerde bulamazsınız. Tek yaradan Allah tır. Onların, onlara emredilen çekme, dönme ve bilimum varlık hareketlerinin, emri saniye sektirmeden yaptıklarından başka bir hüneri onlarda bulamazsınız. Ama onlardan fikir üreten ve zevklenenlerde, şeytanın insanın kalbine zerk ettiği zehrini belki akıl edersiniz. Ama size fayda verecek bilimsel araştırmalar yapanlarla, deneysel ve gözlemsel olmayan saçmalıkların peşinde koşanları aynı tutmayın.


burclara inanmak günah mı, burçlara inanmak caiz mi, burclara inanmak gunahmi

Bu kategoride yer alan Kul Hakkı helal edildikten sonra geri haram edilebilir mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Burçlar Dinimizce Caiz Midir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.