Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:05
sizden9
Abone

Çok ciddi sıkıntılara ve vesveseleere düşmek

Çok ciddi sıkıntılara ve vesveseleere düşmek

yandı_yurek
Günaydın Arkadaşlar Şuan Dünkü Olaydan dolayı içim çok rahat namaz kıldım vs vs yaptımdün sanki benden gititler hiç vesvese gelmiyecek şekilde .. yanlız dün facebook’da gördümkü . birisi yazmış Ateistler bunuda cevaplayın hadi diye ve bende ateist kafama takıldı ateistim ben diye şekilde şeyler geliyor ateistmi olsam düşünüp duruyorum ya ya varya şirke gircem diye Allah cezalandırcak diye öyle korkuyorumki sanki bu dediklerimden ne biliyim eskisi kadar rahatsız olmuyorum bu namaz vs yardımımı ?? ve dünden beri bu Ateist konusunu dü şünüyorum .. Biri yardım etsin artık İntihar derecesine geldim 🙁

Selam ve dua ile ..


Cevap: Çok ciddi sıkıntılara ve vesveseleere düşmek

yandı_yurek
Okula gidiyorum biri yardım etsin yoksa dayanmıcam artık pisikolok felandemeyin 🙁

Okudunuz mu?  Öyle bir zaman geldiğinde evlenmemek helal olur` hadisi mi?

Cevap: Çok ciddi sıkıntılara ve vesveseleere düşmek

Saif Al-Din
Sakin ol, sen ateist değilsin.

Sana kontrol edemediğin bir yerden böyle sen ateistsin, sen şöylesin diye sesleniyor şeytan.

Nasıl ki, yanımızda hoşlanmadığımız şeylerden konuşan arkadaşlarımız olur, kabul etmeyeceğimiz fikirler ileri sürerler (hırsızlık yapmak gibi), ve onları susturamayız, şeytan da bu kötü arkadaşlar gibi saçma sapan konuşup duruyor.
Halbuki biz bu arkadaşlarımızı dinlersek, ciddiye alırsak o zaman bize zarar verirler, dediklerini umursamaz, kalkıp işimize gücümüze bakarsak bize ne zararları olur. Şeytan da böyledir.

Sen namazına devam et, gerçekten şeytanın tek gücü böyle sorular, şüpheler, kandırmalar ve boş aldanışlar fısıldamaktır.

Allah (c.c.)’ ın da diyor ki "Şeytan onlara (birçok) vaadde bulunur ve onları kuruntulara sürükler. Oysa şeytan, ancak aldatmak için onlara vaadde bulunuyor. " (Nisa, 120)

Okudunuz mu?  Peygamberimiz insanlara nasıl davranırdı

Şimdi senin durumun da bundan farklı mı ? Anlattıklarına bakılırsa değil.

Meraklanma sen iyisin. Hem senin azaptan bu kadar korkman, küfre düşmekten korkman, çok iyi bir yolda olduğunu gösterir. Ben demiyorum Rasulullah (s.a.v.) diyor.

Kendisinde şu üç haslet bulunan kişi imanın tadına varır. Allah ve Rasûlü kendisine her şeyden sevgili olmak, sevdiğini Allah için sevmek, buğzettiğine Allah için buğzetmek ve imandan sonra küfre düşmekten, ateşe atılmaktan korkar gibi korkmak.

Rahat ol, senin durumunda korkulacak bir şey yok, namazlarına devam et, böyle düşünceleri önemseme. Sen çok güzel bir kardeşimizsin, inşaAllah cennette yeşil elbiseler, gümüşten süsler, bal akan ırmaklar başında, zenginlik içinde olacaksın 🙂


Cevap: Çok ciddi sıkıntılara ve vesveseleere düşmek

ferah36
25/FURKÂN-43 : Hevasını ilâh edinen kişiyi gördün mü? Yoksa sen mi ona vekil olacaksın?

Okudunuz mu?  Her çeşit şehitlerin ortak özellikleri nelerdir?

45/CÂSİYE-23 : Hevasını kendisine ilâh edinen kişiyi gördün mü? Ve Allah, onu ilim (onun faydasız ilmi) üzere dalâlette bıraktı…"

Ateizmi, "Allah’ın, Tanrının varlığını kabul etmeme" olarak tarif ederler. Oysa Allah’ın kanununda böyle bir boş alan yok. Bir insan -HAŞA- "Allah yok, Tanrı yok" dediği zaman, kendi nefsini ilah, tanrı makamına oturtmuş oluyor.

yandı_yurek kardeşim,

Vesveselerden kurtulmanın, TEK ve KESİN çözümü, kendine bir rehber, Veli-mürşid bulmak için Allah’a dua edeceksin, Allah’tan hacet namazıyla yardım isteyeceksin, "Allah’ım, sana, senin istediğin gibi bir kul olmam için, bana bir vesile gönder."
Hepsi bu kadar.
Kendi kendine yapacağın ibadetler yeterli olmaz. Bütün ömrünü hiç camiden çıkmadan namaz kılarak (gündüz saim gece kaim) geçirsen, yine vesveselerden kurtulamazsın. Çünkü vesvesenin kaynağı nefsin.
87/A’LÂ-14 : Nefsini tezkiye eden kimse felâha (kurtuluşa) ermiştir.

Okudunuz mu?  Kapanmak istiyorum ama ailem izin vermiyor

yandı_yurek
Allah razı olsun çok rahatlattnz . yanlz sn bir soru sorup knyu kapatcm . ya benim icim ben ateist vs vs dnince hani çok rahatsz olmuyrm bu sıralar bundan krkyrw


yandı_yurek
sordugum sorüyada cevap verirsenz sevnrm ya . sn soru ltfn


Saif Al-Din
Biri kalkıp sana ateist dese " Ne diyon la sen" der misin, demez misin ?

Sen merak etme, içini rahatlat. Bak sana bir tavsiyede bulunayım, okuldan fırsatın olduğu sürece yaparsın. Çok yardımını görürsün, hem şeytan senle bu kadar uğraşamaz.

Kendine boş bir defter al, birde Kur’an meali al, en baştan her ayetin anlamı üzerinde düşünerek oku. Kendi hayatında o ayet nereye karşılık geliyor, senin hangi hallerin o ayete uygun, hangi hallerin uygun değil, bunları hep düşünüp defterine yaz. Arapça okumayı biliyorsan okuyacağın sayfaları önce Arapça olarak oku.
Bu yolla hem bilgini geliştirirsin, hem hangi durumda ne yapacağını bilirsin, hem de Kur’an öğrenirsin, hem de böyle vesveseler daha az gelir, çünkü vesvese bilgi ile kaybolur.

Okudunuz mu?  Yılbaşına özel yapılan programları izlemek caiz midir ?

yandı_yurek
forumda okuyabilirsin çok sıkıntılıydı içim hiç rahat deildi hergünüm zehir gibiydi bu vesveselerden ama bu ateist aklıma takıldı yanlız içim eskisi kadar rahatsız deil .. [ben sadece rahat olmamdan korkuyorum cokda rahat deilim hani tam anlamıyla rahat olsam buraya bunu yazmazdım bilgi almazdım ] şirke gircem diye Allah canımı alcak diye korkuyorum tabi ölücez ona çare yok , hatta bugün sigara aldık ortaklaşa cocugun 1 dal sigarası vardı onu içtik .. ben içtim daha doggrusu helallik alacam diye 2 ders düşündüm yani helallik almasam içim hiç rahat olmuyor .. ama bu ateis :S ya sınıfta y oksa ben ateistmiyim nie içim eskisi kadar yanmıyor diye kendime sorup sorup duruyorum hani Allah canımı alıcak diye :S of

Okudunuz mu?  Umre ziyaretinde neler yapılır neler yapılmaz?

ferah36
Saif Al-Din kardeşimizin tavsiyesi yerinde.
HİKAYE:
Bir köyde, nefsiyle başı dertte olan adamın biri, oturmuş elinde bir bıçak, ekin saplarını eliyle doğrayıp saman haline getiriyormuş. Bu durumu gören birisi:
"Ya sen niye kendini yoruyosun, bu iş harmanda döven ile kolayca yapılır."
demiş.
Adam cevap vermiş:
"Onu ben de biliyorum. Lakin, bunu yapmamın nedeni, nefsim beni meşgul etmeden, ben nefsimi meşgul edeyim diyedir."

Vesveseler, genellikle meşguliyetsiz zamanlarda çok gelir.


yandı_yurek
yani ferah kardeşim []şuan ateistim ben ,ateist miyim acaba ,ateistmi olsam,ateistlik nasıl bir şey [] vs vs sorularında içim rahatsız olmuyor pek acıkcası önceden çok takardım ben acayip ama bu okuldanmıdır bilmiyorum ben bunları düşünmesem ateistmi olurm yani düşünmem gerekiyormu gerekmiyoomuu işte yani rahatsız olmamm iyimi yoksa bunları takmamam iyimi ben onu cözemedim içim fazla rahatsız deil bunun cevabını arıyorum yoksa hepnzden Allahım razı olsun bir hayli rahatlattınız beni derste hep size dua ettim 🙂 sadece bu sorun beni meraka düşürüyor

Okudunuz mu?  Allah Teala bütün peygamberleri israilogullarına mı göndermiştir ?

yandı_yurek
hadi be kardeşş yaaa 🙁


Çevrim Dışı
Ayrıntıya fazla takılmana gerek yok; Sen Allah’a iman etmiş bir müslümansın, artık yapman gereken şey imanın sana yüklediği yükümlülükleri yerine getirmendir.

Dilini zikirlerle meşgul et; Kalpler Allah’ı anmakla mutmain olur. (Rad Suresi 28)

Kafanı böyle boş şeylerle yorma zaten Ateist diye bir şey yoktur onlar kendilerini kandırmaktadırlar;

Çünkü onlar Haşa Allah yok derken bile Allah’ın varlığını kanıtlıyorlar.

Okudunuz mu?  Herhangi bir mezhebe tabi olmadan islamı yaşayabilirmiyiz?

Çünkü yok olan bir şey kimsenin aklına gelmez …. 🙂

Allah’a Emanet Ol…


sstrn
Sen hasta mısın kardeş önceden sordum cevap vermedin.Bak sana bir tahminde bulunayım evet bundan oldu hayır bundan olmadı diye cevap ver.Başlıyorum.

Namaza başladın kendi isteğinle aradan 1 veya 2 hafta geçti gusül, namaz, iman hakkında kafana türlü düşünceler gelmeye başladı sende bunları kafaya takıp üstüne gittin ve daha da arttı şimdi de önceki yazılanları taktığın için daha da iyi iman etmek için hep süper ibadet etmek için taktın ve obsesif kompulsif bozukluğumu oldu sende siteye her girdiğimde takıntılarınla soru gönderiyorsun.


yandı_yurek
sstrn Hasta değilm beyin özürlüsü flnda deilmm çevrımdısı Allah razı olsun bende düşündüm ateist olmsa buraya bunlar ıyazmazdım ben 🙂


sstrn
sana öyle demek istemedim kardeş yanlış anlama bak ben hasta oldum obsesif kompulsif bozukluğu kafaya çok taktım vesveseleri ama ben aklıma gelenlerin vesvese olduğunu bilmiyordum hasta olduktan sonra öğrendim aklıma gelen düşüncelerin vesvese olduğunu şu anda kalbim hiç bir şeyden tatmin olmuyor namaz kılıyorum acaba olmadı mı gusül alıyorum acaba olmadı mı bir ara gaflete düşüp küfre düştüğümü sandım ve bunun üzüntüsüyle namaz kılamadım dinsiz olduğumu sandım (Allah korusun) yani sana tavsiyem iyice araştır öğren yoksa iyiliğini düşünüyorum(ama diyebilirsin beni daha tanımıyorsun neden isteyesin ki iyiliğimi ben sen kurtul bari ben kendimi zor duruma soktum sende sokma diye) dediğim gibi iyice araştır camiye git imamlara sor diyanet işleri başkanlığına sor ve bana hakkını helal et kalbini kırdım galiba

Okudunuz mu?  Allah'ın zatını düşünmek şirk mi?

yandı_yurek
yok estafurullah sadece istedigim cevabı istiyorum . .s onu duyunca rahtlıcagıma eminim


Searhalu
vesveseler önceden sen bunu kalbinden geldiğini sandığın için sıkıntı veriyordu ama şimdi demekki kalbinden olmadığını anlamışsın daha az rahatsızlık veriyor takma bu kadar sen ALLAH’ın emirlerini uygulamaya devam et tevhid konusunu iyi araştır nelerin şirk nelerin küfür olduığunu öğren vesveselerin kalmaz inşeALLAH

Okudunuz mu?  Bilinmeden yapılan günahlar

tıkla indir —>forumduasi.com/dini-kitaplar/226531-islami-kitap-arsivi.html

….> İslam’da Temel Hüküm ve Esaslar : [url]http://www.mediafire.com/?r8143b7vfwa4boc


yandı_yurek
Allah razı olsunda hala devam ediyor inşAllah Atlatıcam


numan3434
Kardesim kalp yani gogsunde agriya benzer bisey varmiydi?

Bu kategoride yer alan Rüyadan sonra gelen sıvı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Çok ciddi sıkıntılara ve vesveseleere düşmek Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.