Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:04
sizden92
Abone

Allah Teala bütün peygamberleri israilogullarına mı göndermiştir ?

Allah Teala bütün peygamberleri israilogullarına mı göndermiştir ?

semaver
ALLAH Teala bütün peygamberleri israilogullarına mı göndermiştir yoksa diğer kavimlerede peygamber gelmişmidir ? Peygamber efendimiz bütün peygamberler baba bir anne farklı kardeştirler demiştir hz. ibrahim peygamberin neslinden iki peygamber Yahya a.s İsmail a.s var biri bizim peygamberimizin atası digeri israilogullarının atası ama onlara bir çok peygamber gönderilmiş diğer kavimlere uyarıcı gönderilmemiş mi acaba çünkü sonuçta peygamber soyu olan onlar ?


Cevap: Allah Teala bütün peygamberleri israilogullarına mı göndermiştir ?

arifselim
Evet bu hadisi şerif sahihtir. Bu hadisle peygamber aleyhisselam bütün peygamberleri adeta bir kardeş gibi olduklarını ifade etmiştir. Yani şeriatlar farklı olsa da hepsini dinleri kardeş gibi yapmıştır. Diğer kavimlere de Allah peygamberler göndermiştir.

Okudunuz mu?  Kendi hakkında konuşulanları dinlemek

Ebu Hureyre’den nakledilen bir değerlendirmesinde o şöyle buyurmuştur:

Ben Meryem oğlu’na insanların en evlâsı (en yakını)yım. Zaten bütün nebiler, evlâdu allâtırlar (anneleri ayrı, babaları bir evlâtdırlar). (Sahihu’l-Buhari, IV, 142, Enbiya, 48.)


Cevap: Allah Teala bütün peygamberleri israilogullarına mı göndermiştir ?

semaver
Ama hz. isa resul olarak geçiyor ve bizim peygamberimiz gibi bütün ülkelere elçiler göndererek Allahın dinini teblig etmiştir diye hadisler var bu nasıl oluyor o peygamberler sadece o kavme gönderilmiyor mu ?


Cevap: Allah Teala bütün peygamberleri israilogullarına mı göndermiştir ?

arifselim
Peygamberleri Allah bazen belli bir kavme ve bazen daha geniş topluluklara da göndermiştir. Hz. Muhammed aleyhisselamı ise, bütün insanlığa peygamber olarak göndermiştir. Kıyamete kada gelecek olan tüm insanların ona iman etmeleri Allah’ın bir emridir.

Okudunuz mu?  YouTube'de Korsan Yazılım Kullanarak Video Üretmek Ve Para Kazanmak

semaver
O zaman biz Muhammed ümmeti olarak 1400 sene fetret devri yaşıyoruz vahiy gelmiyor bize sorumluluk yok mu yani ??


KulBarış
haşaa
Kur’an-ı Kerim’in hükümleri kıyamete kadar geçerlidir.Kur’an evrenseldirve Habibullah’tan sonra peygamber gelmeyecektir.
Hz.Muhammed Allah (azze ve celle) ın en sevgili kuludur.Geçmiş kavimlere bakılırsa Firavun ve inananları ŞİRKten Lut(as) kavmi LİVATAdan helak olmuştur.günümüz dünyasında bu her ikiside nerdeyse her ülke ve millette vardır.Helak olmayışımızın yegâne sebebi ÜMMET-i MUHAMMED oluşumuzdur.

çünkü kavmi helak olunan peygamberleri büyük hüzün kaplar..


islamyolu
< O zaman biz Muhammed ümmeti olarak 1400 sene fetret devri yaşıyoruz vahiy gelmiyor bize sorumluluk yok mu yani >
Kardeş öyle düşünme aman ha. Alimler Peygamber varisleridir. benim ümmetimin Alimleri İsrailoğullarının Peygamberleri gibidir söz var. bir yandan Allah Kuran-ı Kerim için ben koruyacam demiştir. Son Peygamber de Hz Muhammed (Salllahu Aleyhi ve sellem ) Dahada İslam dini orjinal halde Duruyor. Bir bozulma olmadıki. Fetret devrine girsin. en sondada Size dini tamamladım demiştir. bir yandanda peygamber efendimiz (Salllahu Aleyhi ve sellem) Allah her yüzyılın başında Sünnetleri yenileyecek (Eski orjinal haline getirecek) bidatleri kaldıracak bir müceddit gönderecektir demiştir. bu sahi hadistir. Ebu davut hadisidir. o kada Ayet ve hadis ortadaki nasıl fetret devri olsun. dinimizde bir kopuklukmu olduki Fetrete girsin.

Okudunuz mu?  Ahrette Anne ve baba hakkı...

semaver
"Kardeş öyle düşünme aman ha Alimler Peygamber varisleridir benim ümmetimin Alimleri İsrailoğullarının Peygamberleri gibidir söz var bir yandan Allah Kuran-ı Kerim için ben koruyacam demiştir Son Peygamber de Hz Muhammed (Salllahu Aleyhi ve sellem ) Dahada İslam dini orjinal halde Duruyor Bir bozulma olmadıkiFetret devrine girsin en sondada Size dini tamamladım demiştir bir yandanda peygamber efendimiz (Salllahu Aleyhi ve sellem) Allah her yüzyılın başında Sünnetleri yenileyecek (Eski orjinal haline getirecek) bidatleri kaldıracak bir müceddit gönderecektir demiştir bu sahi hadistir Ebu davut hadisidir o kada Ayet ve hadis ortadaki nasıl fetret devri olsun dinimizde bir kopuklukmu olduki Fetrete girsin " ama kuranın vahyi kesilince fetret devri olmuyormuydu yani peygamberler gelmeyince din bozulunca mı fetret devri oluyor ben yanlış biliyorum o zaman

Okudunuz mu?  Sihir ve büyüye inanmak ne demektir?

mum
israiloğullarına gelen peygamberlerin bir kısmı bilinir ama çoğu bilinmez, sayısını da ancak Allah bilir.


umutlucan
< ALLAH Teala bütün peygamberleri israilogullarına mı göndermişti >
?
ALLAH bütün peygamberlerini israiloğullarına göndermemiştir.bir çok peygamberin israil oğullarına gönderilmesi bütün peygamberlerin o kavme gönderildigi anlamına gelmez.

Okudunuz mu?  İdrardan sonra gelen yapışkan akıntıdan dolayı gusül gerekir mi?

yeryüzünde hiç bir millet yoktur ki kendilerine peygamber ulaşmış olmasın . vesselammm


Kayıtsız Üye
Bu yazılanlardan; amerika kıtasındaki maya ve inkalara, avustralyadaki aborjinlere peygamber gonderildigini iddia ediyorsunuz. Bu milletlerden hiçbirinin kültüründe kabeye dönüp namaz kilmak, ortunmek, kabeye hacca gitmek varmıdır? Bu nasıl bir ahmaklıktır? Yıllar önce ortadoğuda yaşamış şizofrenlerin sanrılarıyla hayatı anlamak, pes doğrusu. Gerçekten bir yaratıcı varsa size akıl fikir versin.


Kayıtsız Üye
Ayın geceyi , güneşin gündüzü aydınlattığını zannedenler. Asıl geceyi aydınlatan güneşdir.


Kayıtsız Üye
Selamün Aleyküm."Ümmetimin alimleri beni israiloğulları gibidir."Böyle bir hadis var.Bazı kimseler yok şunlar şunlar bu hadise sahih değil diyor diye milletin aklını bulandırıyor.Kardeşim hadis hadistir.Biz bir hadisin yalan veya doğru olduğunu bilemeyiz.Şayet yalansa bu yalanı uyduranın akıbeti hakkında Peygamber efendimizin(s.a.v) in söylediği hadisler var.

Okudunuz mu?  Namaz kılmayan Cennet'e girermi ?

Kayıtsız Üye
dostum bunlar da akıl olmaz,müslümanların insanlık için bir tane icat söylesinler.
yok arkadaş anca altın kaplamalı saraylarında halkı sömürürler.
ha bide sudi prensi vardıya şeytan taşlamaya 500 korumayla gidiyor Allah belanı versin 1200 insanın ölümüne sebep oldu…


Kayıtsız Üye
< Bu yazılanlardan; amerika kıtasındaki maya ve inkalara, avustralyadaki aborjinlere peygamber gonderildigini iddia ediyorsunuz. Bu milletlerden hiçbirinin kültüründe kabeye dönüp namaz kilmak, ortunmek, kabeye hacca gitmek varmıdır? Bu nasıl bir ahmaklıktır? Yıllar önce ortadoğuda yaşamış şizofrenlerin sanrılarıyla hayatı anlamak, pes doğrusu. Gerçekten bir yaratıcı varsa size akıl fikir versin. >
Bir arkadaşımız bu şekilde fikirlerini belirtmiş, şöyle açıklayayım: Arkadaşın bahsettiği kavimler veya topluluklar m.s. 11.-16. yüzyıllar arasında yaşamış toplumlardır(Mayalar ve İnkalar). Aborjinler ise bildiğiniz üzere hala yaşamaya devam etmekte. İslamiyet is 7. yüzyılda doğmuştur. Yani bu toplulukların var olduğu dönemden yüzyıllar önce islamiyet zaten vardı. Dolayısıyla evet kabeye dönerek namaz kılma, vb. emirler o zamanlarda da vardı. Ayrıca İslamiyetin kıyamete kadar sürecek, dünyaya gelen son din olduğunu hepimizin bildiğini varsayıyorum. Arkadaş bir saldırı, propaganda amacıyla siteye giriş yapınca araştırmaya vakti olmamış herhalde. Bu tavrından dolayı kendisinin ya 13 yaşlarında olduğu ya da dışarıdan duyduğu her şeyi düşünüp tartmadan olduğu gibi alan cahil biri olduğu kanısına varıyorum. Neyse amacım insanları eleştirmek değil. Doğru bilgi vermek. Ayrıca Orta Doğuda yaşamış şizofrenler tabirine baya güldüm kendisinden bahsetmiş herhalde. Ve evet, görmek isteyen herkes için gözünün önünde, ona şah damarından daha yakın olan bir yaratıcı var, çok şükür bana verdiği aklı da kullanabiliyorum.

Okudunuz mu?  Baş ağrısı göz ağrısı halsizlik yorgunluk var

meltber
Bu arkadaşların insanlık medeniyetine katkı sağladıklarını iddia ettikleri medeniyetleri de çok iyi biliyoruz, elhamdülillah. Afrika’da maddecilik uğruna, hammadde uğruna aç bırakılan, kemikleri sayılan bebeleri, malum "insanlık kurtarıcıları"nın kadınlara, çoluk çocuğa ettikleri tecavüzleri, yapılan emek sömürüleri hâlâ aklımızda, elhamdülillah. Düşünün bakalım "insanlığa faydalı zat"ların sömürge faaliyetlerinde kaç insanın ölümüne sebep olduklarını…

Okudunuz mu?  Yellenme hissi

Müslümanların ortaya koydukları eserlerin seferler ile Avrupa’ya taşındıklarını, sözde Rönesans ve Reform hareketlerinin nasıl başladığını bilmeyen birisi, gelmiş İslâm forumunda ahkâm kesiyor, Müslümanlara kendi tarihini öğretmeye kalkışıyor…

Başka bir zat da "Ortadoğu şizofrenleri" gibi bir zırva atmış ortaya. Varoluşçuluk sancıları içerisinde "Ben niye varım?" diye kara kara düşünürken ve bu çelişki içerisinde yuvarlanıp giderken, İslâm üzerinde kalıp, bu ahlâk üzerinde hayatını anlamlandıran, zekâtını veren, orucunu tutan, namazını kılan kimselere lâf çarpmaya çalışıyor. Siz elindeki viskiyle "Yaw ahlaktan bahseden en ahlaksızıdır yaw" diye hiççilik parçalamaya devam, olur mu? Herkes kendine düşeni yapsın inşâAllah.

Okudunuz mu?  Tırnak ve gusül?

Müslümanlığa karşı olan birisinin Yüce Allah’ın (c.c.) ismini kullanarak belâ okuması da ayrı bir tartışma konusu zaten. Zekâ fışkırıyor…
Böyle kimseleri gördükçe ve İslâm’a olan nefretlerini kusmaya çalıştıkça hâlime şükrediyorum ve Allah’a (c.c.) daha da yakınlaşıyorum, Elhamdülillah. Adamlar nefretinden internette kalmadık site kalmış gibi İslâm forumuna dadanmış. Allah (c.c.) kimseyi bu hale koymasın.

Okudunuz mu?  Mezi geldi diye karamsarım !

Allah (c.c.) bizleri yolundan ayırmasın. Âmin.


Kayıtsız Üye
Amerika.Avrupa.Avusturalya ve Afrikadan vede Asyadan hiç peygamber çıkmadı…


israiloğullarına gönderilen peygamberler, israiloğullarına gelen peygamberler, israiloğullarına gönderilen peygamber

Bu kategoride yer alan Düşmanın parası elinden almak günah mıdır ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Allah Teala bütün peygamberleri israilogullarına mı göndermiştir ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.