Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:50
missa
Abone

Allah Niçin Vahiy Göndermiştir?

Allah Niçin Vahiy Göndermiştir?

Kayıtsız Üye
Allah Niçin Vahiy Göndermiştir? Kısaca bilgi verir misiniz


Cevap: Allah Niçin Vahiy Göndermiştir?

mümin
Vahiy insanoglu hakkı hakikati doğruyu yanlısı bilsin diye gönderilmiştir.


Cevap: Allah Niçin Vahiy Göndermiştir?

EVET
Allah bizlere doğru yolu bulmamız hakikati bilip yanlışlardan sakınmamız için Onun yolunda gitmemiz için Vahiy göndermiştir.

Okudunuz mu?  Rıdvan Biatı Nedir?

Allah niçin vahiy göndermiştir?

melle
Allah insanlara büyük bir lütuf, yardım ve destek sağlamıştır. Yüce Rabb’imiz, insanı bilme, düşünme gibi yetenekler vererek varlıkların en şereflisi, en mükemmeli olarak yaratmıştır. Akıl ile doğru yolu bulabilmesi için vahiy göndermiştir. Bunun karşılığı olarak da insandan kendisinin halifesi, yani vekili olmasını istemiştir. İnsanı, Allah’ın koyduğu düzeni, yarattığı varlıkları kullanmak ve korumakla görevlendirmiştir. Evrendeki en büyük sorumluğu insana yüklemiştir. İnsanın bu sorumluluğu tam olarak yerine getirebilmesi için, Allah’ın yardım ve desteğine ihtiyacı vardır. Vahiy insana yol gösteren bir ışık, bir rehberdir. İnsanı vahiy yolu ile iyi, güzeli ve doğruyu bulabilir ve yanlışlıklardan kurtulabilir.

Okudunuz mu?  Müslümanın yapması Gereken dini görevleri nelerdir?

Kayıtsız Üye
Allah senden razı olsun bu tam aradığım bir bilgiydi


Allah niçin vahiy göndermiştir, Allah niçin vahiy göndermiştir kısaca, Allah niçin sürekli vahiy göndermiştir

Bu kategoride yer alan Kuranda geçen meyveler ve sebzeler başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Allah Niçin Vahiy Göndermiştir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.