Anasayfa
14 Aralık 2021, 17:33
sizden07
Abone

Namaz kılmayan Cennet’e girermi ?

Namaz kılmayan Cennet’e girermi ?

fenom
Namaz kılmayan cennete gider mi

Selamun Aleykum

1) Namaz kılmayan Cennet’e girermi ?
2) az Namaz kılan Cennet’e girermi ?
3) Namaz kılarken dünya hayatının geri kalan kısmında daha Namaz kılmayan mesela 80 sene yaşamış diyelim 15 yaşından 25 yaşına kadar Namaz kılmış geri kalan senelerde ise Namaz kılmamış bu kişi Cennet’e girermi?


Cevap: Namaz kılmayan Cennet’e girermi ?

musab
3 sorununda cevabı ,eğer farz olduğuna inanıyorda üşengeçliğinden kılmıyorsa evet.


Cevap: Namaz kılmayan Cennet’e girermi ?

HAMMADUN
1. Eğer namaz bizi kötülüklerden alıkoymuyorsa, üzerimizde bir ibadet değil, yüktür.

2. Her namaz kılan cennete gidecek diye bişey yok. Zira HÜKÜM RAB’bimindir.

Okudunuz mu?  Vesvese ve Kul Hakkı Düşüncesi

3. RAB’bimin hükmü üzerinde hüküm bildiripte bu adam ömür boyu İSLAM ŞERİATI ve SÜNNETİ SENİYYE ile yaşadı diye şahitlik yaparak, cennete gidecektir diye hüküm bildirmeye kalksa, Mevlana Hazretlerinin babası gibi odaya mahkum olurda, haline ahvaline ağlar.

Sanırım fazla uzatmanın gereği yok. NAMAZ FARZ’dır ifası gereklidir. Ancak namaz insanı cennete Rab’bimin takdirinin dışında asla götürmez, hiçmi işe yaramaz dersen, hani nasılki bu dünyada torpilli insanlar vardır, onlara torpil yapanlar göz kırparda sen nasıl olsa geçeceksin derlerya, Namaz’da müslüman’ın torpilidir orada. Ancak Rab’binin Rahmetinden başka hiç bir ameline güvenme ve hiç bir amelinle kendini yargılatma. Zira nice niğmetler vardır ki insanın bilmediği ve şükrünü eda etmediği, Rahmanın Rahmeti boldur. Ona güven ve ameline değil, Rab’binin Rahmet ve mağfiretine güven.

Okudunuz mu?  Namazda hapşırmak

Bir kalp kırdıysan eğer, yıktın kabeyi eğledin viran. O kalp içinde konuk olan Rab’bindi bil. Bildiğinle amel et, İNSAN’ı gözet, Yıkma kalpleri, kırma gönülleri, bilki içinde konuk olan Rab’bin var. O hiç bir mülkün içine sığmazda, bilki o kırdığın kalbin içinde misafirdi san. Akıyorsa bir çift göz yaşı kırılan o gönülün rahmet pınarından, bilki o yaş düşmeden yere tamir etmek gerekir, o gönlün ve o kalbin misafirinin hatrına, YARADILANI HOŞ GÖR, YARADANDAN ÖTÜRÜ……

Okudunuz mu?  Kopya çekmek ve işe girmek?

Rab’bim Cümlemizden Razı Olsun. Amin.


Cevap: Namaz kılmayan Cennet’e girermi ?

fenom
Allah sizden razı olsun anlamaya başladım sanki


HAMMADUN
Elhamdulillah,

Rab’bim Cümlemizden Razı Olsun. Amin.


Saif Al-Din
Lakin, Efendimiz (a.s.) çlürken bile namazı emretmiştir. Hepimizin bildiği gibi ağır baygınlıklarından birinden ayıldığında gözünü açıp "namaz, namaz, namaz" demiş ve tekrar gözlerini kapamıştır.
Allah (c.c.) cennetine varis olan mü’minleri anlatırken her zaman "Onlar namazı hakkıyla kılarlar" diye bir özelliklerini belirtmiştir.

Kıyamet suresi ise şöyle der :

26 – Hayır hayır, ne zaman ki can köprücük kemiklerine dayanır,
27 – "Tedavi edebilecek kimdir?" denilir.
28 – Can çekişen bunun o ayrılık anı olduğunu anlar.
29 – Bacak bacağa dolaşır..
30 – İşte o gün sevk, ancak Rabbinedir.
31 – Fakat o, ne sadaka verdi, ne namaz kıldı.
32 – Fakat yalanladı ve döndü.

Efendimiz (s.a.) bir hadisinde Muhakkak ki, kişi ile şirk ve küfür arasında namazın terki vardır. buyurarak namazın önemini belirtmiştir.

Okudunuz mu?  Gusülden önce abdest almak

Cennet ehlinin yarısı Hz.Muhammed (a.s.)’ın ümmetinden olacaktır, inşaAllah. Ve bu bakımdan namaz kılan kişi Allah’ın rahmet ve merhametinden ümitli olmaya en layık kişilerdendir. Çünkü 5 vakit namaz, namaz aralarında işlenen küçük günahlara keffarettir, siler, inşaAllah.

Gündüzün iki tarafında, gecenin de yakın saatlerinde dosdoğru namaz kıl. Çünkü güzellikler kötülükleri (günâhları) giderir. Bu, iyi düşünenlere bir öğüddür. (Hud,114)

Okudunuz mu?  Kaza Namazında Hesaplama olarak bunu yapabilir miyiz ?

Şimdi namaz kılmayan bir kimse bu nimetten mahrum kaldı mı ? Maalesef. Namaz kılmayan kimse Allah’ın emrine karşı geldi mi ? Maalesef.

Şu ayet de çok açıktır.

42 – "Nedir sizi Sekar’a sokan?" diye.
43 – Suçlular der ki: "Biz namaz kılanlardan değildik."
44 – "Yoksula da yedirmezdik."
45 – "Boş şeylere dalanlarla dalar giderdik."
46 – "Ceza gününü yalanlardık."
47 – "Nihayet bize ölüm gelip çattı."

Namaz kılmayan kimse üstüne bir de Allah tarafından böylece tehdit de edildi mi ? Evet.

Okudunuz mu?  Grafik tasarım bölümünü okumak...

Öyle ise tüm bunlara rağmen namazı kılmamanın bahanesi yoktur. Allah’ın emri, Peygamberimizin mirasının en güzel bir parçası namaz, ahiret saadetimiz için hayatımızın bir parçası olmalıdır.

Ben cinleri ve insanları ancak bana ibadet etsinler diye yarattım. (Zariyat, 56)

Namaz ibadetlerin en güzellerinden biri, imaımızı diri tutan, bize Allah’ı hatırlatan yegane amellerimizden biridir. Çünkü namaz terkedilince kişi günahlara dalmaya çok açık hale gelir. Günde 5 defa Rabbinin huzuruna çıkanla, çıkmayan bir olur mu ?
Günde5 dfa Rabbini aklına getiren ve bu nedenle haram ve günahtan sakınan bir olur mu ?
Namaz haram ve günahtan korur. Namaz, bu nedenle ateşten korur. namazı kılın, kılmayanları uyarın.

Okudunuz mu?  Annemle babam sürekli kavga ediyor evimizin huzurlu olması için okuyabileceğim dua var mıdır ?

islamyolu
Kardeşim tek cümle ile bitirmek istiyorum. Malt kardeşimizin dedigi gibi. Farz olduguna inanıpta uyuşuklugundan kılmıyorsa. Kafir olmaz. sonuç olarak. Cehennemde düşse Cezasını ne kadar olsa çektikten sonra en sonunda yine cennet yüzünü görür.

Ama şunuda ilave edeyim namaz kılmayanın son nefesi şüphelidir. İmansız gitme olasılığı çok yüksektir. ve imansız gidende Ebedi cehennem dedir.


Kayıtsız Üye
Ancak Allah cc bilir.


umutlucan
< 1) Namaz kılmayan Cennet’e girermi ?
2) az Namaz kılan Cennet’e girermi ?
3) Namaz kılarken dünya hayatının geri kalan kısmında daha Namaz kılmayan mesela 80 sene yaşamış diyelim 15 yaşından 25 yaşına kadar Namaz kılmış geri kalan senelerde ise Namaz kılmamış bu kişi Cennet’e girermi? >

ALLAH tan başka kimse bilemez.

Okudunuz mu?  Birinin Yanlışını Başkasına Anlatmak Gıybet Mi?

lakin resulullah s.a.v. namazla ilgili şunu söylemiştir.

kulun kıyamette hesaba cekilecegi ilk şey namazdır.


Kayıtsız Üye
namaz kilmayan kisi cennete gidermi


Kayıtsız Üye
Madem bilemez kimse nereye gideceğini kur-an ne diye indi ? Dinde belirsizlik şanş torpil vs vs.. yoktur eğer Allah’a kalben yönelip ulaşmayı dilersen tamamen kalbine oturtturarak herşeyden çok Allah’a ulaşmayı dile takva sahibi olursun ve cennete girersin ve bu dilek nefsine ağır gelir dene istersen ama dediğim gibi tam bir kalpten dilek olacak

Okudunuz mu?  Anneden helallik almak

Kayıtsız Üye
Stephan Hawking’in ALS adlı bir hastalığı vardı, dolayısıyla ne yürüyebiliyor ne konuşabiliyor ne de hareket edebiliyordu. Eğer bu adam müslüman olsaydı namaz kılmaktan muaf olurdu, o halde cennet’e mi giderdi?


ACİLSERVİS
Hiç kimse namazdan muaf olamaz. Hiç bir yeri hareket etmiyorsa eğer ima ile hayal ederek namaz kılmak zorundadır.


Kayıtsız Üye
Kimse hiç namaz kılmayanın cennete giremeyeceğini veya
Namazlarını noksansız kılanın cenete gireceğini iddia edemez.
O Allah’ın bileceği şeydir.
Rabbim hangi kulundan nasıl razı olur biz bilemeyiz. Hawkingin Müslüman olduğuna yada olmadığına dair de iddiada bulunmak hata olur. Onu da rabbim bilir.

Okudunuz mu?  Tuvaletteyken Allahı zikretmek günahmı?

namaz kılmayan cennete girer mi, namaz kılmayan cennete girebilirmi, namaz kilmayan cennete girer mi

Bu kategoride yer alan Oruçluyken leke gelmesi durumunda oruç bozulur mu? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Namaz kılmayan Cennet’e girermi ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.