Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:41
sizden07
Abone

Oruçluyken leke gelmesi durumunda oruç bozulur mu?

Oruçluyken leke gelmesi durumunda oruç bozulur mu?

eylül_36
mrb arkadşlar kafama takılan bir soru var. ben adet gördüm ve bitti. oruç tutuyorum şu anda . ama demin kahverengi leke gördüm. ama daha 10 gün geçmedi .orucumu bozmam gerekiyor mu yoksa özür niyetine mi giriyor??


Cevap: oruçluyken leke gelmesi durumunda oruç bozulur mu

Ercan
A.S Kardeşim.
Hayız dönemi içinde gelen her renk kan hayız kanı sayılır. Hayız kanı gelmesi durumunda oruç bozulur ve yiyip içilir. Gizli yiyilip içilmesi İslami edeptendir.
Şüphesiz en doğrusunu Allah bilir.
Ayrıca Desert Rose Hocam da ayrıntılı bilgi vermiş. Linki tıklayabilirsin.

Okudunuz mu?  Duaları Türkçe okumak

forumduasi.com/oruc-sorulari/130343-adet-bitiminde-gusul-aldiktan-sonra-turuncu-renginde-kan-geliyor-bu-oruca-ve-namaza-engelmidir.html


Cevap: Oruçluyken leke gelmesi durumunda oruç bozulur mu?

Kayıtsız Üye
Orucluyum ama biraz önce pembe gibi bir leke geldi ama 1 defa geldi orucum bozulurmu


Cevap: Oruçluyken leke gelmesi durumunda oruç bozulur mu?

Şema
Adet sonrası gelen bir leke ise orucuna devam et


Kayıtsız Üye
Adet dönemi olmadığı halde kahve tonlarda akıntı gelirse oruç bozulurmu


arifselim
Adet dönemi dışında gelen kahverengi veya başka renklerdeki akıntılar orucu bozmaz. Jinekolojik muayeneden sonra gelen akıntılarda orucu bozmaz ve guslü gerektirmez.


Kayıtsız Üye
Jinekolojik muayene sonrasindaki gun olan lekelenme oruvu bozarmi??doktorum 3 gun lekelenme olur dedi lütfen acil cevap verirmisiniz??

Okudunuz mu?  Alevilere ramazan orucu farz mıdır

arifselim
Jinekolojik muayeneden sonra gelen akıntılar orucu bozmaz. Adetten dolayı gelmedikten sonra bunların oruca zararı yoktur.


Kayıtsız Üye
adetim 6 gün suruyo oruç tuttum bugün 7 gün hiç bişey yoktu ikindide kahve leke gelmis namaz kilamdim.kilmalimiyim.orucunu bozmadim


arifselim
Böyle durumlarda senin adetinin süresi önemlidir. Adetin sürekli altı gün sürüyorsa artık bu akıntıyı önemsemene gerek yoktur. Adet süresi 6 gün ise namaz ve orucuna devam et.


Kayıtsız Üye
Düzgün adet dönemim yok ve oruçluyken peçete ye leke geldi orucumu bozmadim bozmam gerekiyor mu

Aynı durum bende de var . Adetim düzensiz ve daha adet olmuyorum sadece kahverengi pembe arası lekeler oluyor . Orucumu bozmalı mıyım ben de bilmiyorum

Okudunuz mu?  Gusul abdesti almadan önce ne kadar idrar cıkması gereklidir

mumsema
Adet düzensizliğini anlamak bizim açımızdan zor ama en az temizlik süresi geçtikten sonra gelen akıntı koyu ve kokusu ağır ise bir de düzenli geliyorsa o zaman adet başlamış demektir.


Kayıtsız Üye
Adet zamanım geldi ama ilaç antibiyotik ve ağrı kesici kullandım adetimi kesti ama leke leke oluyorum oruç tutabilirmiyim veya orucumu bozmammı gekiyor cevaplarsanız sevinirim


arifselim
Lekelenmeler halinde devam eden akıntıların adetten sayılır. Adet süren dolduğunda ancak o zaman orucuna tekrar devam edebilirsin. Geçmiş olsun.

Okudunuz mu?  Anne babanın günahları çocuğu etkiler mi?

Kayıtsız Üye
Selamunaleykum benim adetim duzenli geliyor her zaman ramazanda iki gün tuttum sonra hasta oldum yedi gün sordu sonra tekrar oruca devam ettim on gun geçti leke gördüm kanama tarzında bundan önce tuttuğum ordular sayılmaz mi normalde hasta olmama daha 11 gun vardı cevap yazarsanız çok sevinirim


arifselim
Aleykum selam. Adetin bittikten sonra gelen bu kanamalar orucuna zarar vermez. Tuttuğun oruçların geçerlidir. İki adet arasındaki temizlik süresi en az 15 gündür.

Okudunuz mu?  Küfre girmek nedir ?

Kayıtsız Üye
Ben iki gün önce kürtaj oldum ve bugün oruçluyum kahverengi bir leke geldi orucum bozuldu mu yoksa devam etmeliyim orucuma?


mum
Kürtaj sonrası da loğusa olabilir, iki gün boyunca hiç leke olmadıysa oruca devam edin


Kayıtsız Üye
Orucum ve âksam yikandim ama daha sonra kahverengimsi ve pembemsi bir su geldi orucum bozulur mu dun yoktu hicbirsey bugün olmus bozulur mu boziyimmi orucumu


mum
Adet günleri dışında ise oruca devam edin


Kayıtsız Üye
Adetime 11 gun var ama dunden beri kirmizi leke geliyor orucum bozulurmu lütfen cvp adetim duzensiz

Okudunuz mu?  Çok hırsızlık yaptım pişmanım yardım ederseniz sevinirim arkadaşlar

mum
Ara lekeler oruca engel olmazlar.


Kayıtsız Üye
Adet kanı diyecek kadar azıcık beni şüpheye soktu sabah gusül aldım orucuma devam ettim bu arada adet ayim ama halen bişey yok orucum olurmu bir gün sonra adet olsam bunu tekrar tutmam gerekirmi


mum
Adet günleriniz yaklaştıysa leke adetten olabilir devamına bakıp karar veriniz.


Kayıtsız Üye
Çarşamba günü adet oldum.dün akşam temizlendim niyet ettim oruç tutmak için sabah peçeteye leke geldi 2-3 sefer orucum bozulmuşmudur.Normalde en fazla 5 gün sürer diye boşuna orucu yememek için tutmak istedim.orucumu bozmalımıyım.akıntı yok sadece peçetede leke oluyor.

Okudunuz mu?  İç çamaşırımda beyaz leke var.Gusul gerekir mi ?

mum
Bu gün pazar günü de adet sayıldığınız için yarın başlamalısınız.


Kayıtsız Üye
Iftara 2 saat kala kahverengi akintim oldu. Adetim dün bitmişti. Bugün 7. Gün özürden sayilmiyor diye orucumu bozdum. Bana bilgi verirmisiniz.


arifselim
Bunu senin bilmen gerekir çünkü her kadın adetinin kaç gün sürdüğünü bilmelidir. Bu gelen akıntı eğer adetinin devamı ise orucun geçerli değildir. Bunu da anlamak için sürekli adet düzenine bakarak anlayabilirsin. Eğer adet 6 gün sürüyorsa ve 7. gün böyle bir akıntı gelirse bu adet sayılmaz.

Okudunuz mu?  Oy kullanma ve askerlik

Kayıtsız Üye
Selâmun Aleyküm. Adetim biteli çok oldu ve şuan sahur yapacaklen tuvalette kahverengi akıntı geldiğini gördüm. Yarın oruç tutabilir miyim lütfen cevap verirseniz sevinirim çok tereddütteyim.


ACİLSERVİS
Aleykümüsselam. Leke adetten dolayı geldiyse yani adet lekesi ise oruç tutmazsın.


Kayıtsız Üye
– Normal hayiz gününden 4-5 gün önce hayız olduğuna dair leke gören ama asıl kanaması 2-3-4 gün sonra başlayan biri hayızin başladığı tarihi ilk lekeyi gördüğü günü mu yoksa asıl kanamanin başladığı günü mu baz alacak? Ve leke hergün gelmiyorsa oruç döneminde ne yapmalı


Ensar
Bu durumda sizin yapmanız gereken şey olarak İlk gördüğünüzü hesap edin. Ona göre harekette bulunun. Selametle kalın

Okudunuz mu?  Ettehiyyatü okumadan önce besmele çekilir mi?

Kayıtsız Üye
Orucluyken
adet günüme yakın az bir leke bulastî.
peceteye iki kere tekrarladı. Sonra kesildi orucum bozulurmu?Sonra gelmesse orucuma
diğer günler devam edecekmiyim?
tam adetim gelene kadar?


Ensar
Hanefı mezhebine göre adet en az 3 en fazla ise 10 gündür. 10 günü aşarsa artk istihaze/ özür olmuş olur ve düzenli âdeti olan bir kadının adet dönemi öncesinde gördüğü lekelenmeler adet hükmünde kabul edilir ve o andan itibaren âdet günü sona erene kadar adetli sayılır lekelenmelerin olduğu günlerde de namaz kılamaz ve oruç tutamazsınız.

Okudunuz mu?  Kadınların camide teravih namazı kılması hakkında hadis bilgisi olan var mı?

oruçluyken leke gelirse oruç bozulur mu, leke görünce oruç bozulur mu, kahverengi leke geldiği zaman oruc bozulur mu

Bu kategoride yer alan Hayvan beslemenin sevabı nedir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Oruçluyken leke gelmesi durumunda oruç bozulur mu? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.