Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:01
sizden5
Abone

İç çamaşırımda beyaz leke var.Gusul gerekir mi ?

İç çamaşırımda beyaz leke var.Gusul gerekir mi ?

Scylla
Sabah kalktığım iç çamaşırımda beyaz 1-2 damla kurumuş leke oluyor.Acaba bu meni midir ? Gusul gerektirir mi ? Neredeyse her sabah oluyor. Meni olma ihtimaline karşı namazda kılamıyorum. Ne yapmalıyım ?


Cevap: İç çamaşırımda beyaz leke var.Gusul gerekir mi ?

prokado
Hz. Aişe (r.anhâ) şöyle anlatmaktadır: Çamaşırında ıslaklık bulunduğu halde düş azıttığını hatırlamayan kimsenin durumu sorulduğunda Resûlullah (s.a.v.), Gusletsin buyurdu. Düş azıttığını hatırlayıp çamaşırında ıslaklık bulunmayan kimsenin durumu sorulduğunda Resûlullah (s.a.v.), Ona gusül gerekmez buyurdu. Ümmü Süleym, Bunu gören kadına da gusül gerekir mi? diye sordu. Resûlullah (s.a.v.), Evet, çünkü kadınlar da erkeklerin benzeridirler buyurdu. (Ebû Dâvûd Tahâret , 94)

Okudunuz mu?  Muhammed ismine kötü söz söylemek

O lekenin meni olduğuna kanaatin varsa gusül almalısın.


İç çamaşırımda beyaz lekeler var bunlar guslu gerektirir mi ?

Kayıtsız Üye
Hocam Selamun Aleyküm
Dün sabah uyandığımda iç çamaşırımda küçücük beyaz bir leke vardı bende "meni daha fazla olur ve bu kadar beyaz kurumaz" düşüncesiyle gusül almadım zaten rüyamdada bir şey görmemiştim.Bugün de rüyamda tam ne gördüğümü hatırlamıyorum ama o lekeler daha da çoğalmıştı merak ettim acaba nedir o leke ? leke beyaz küçük ve dağılmış şekilde çok sert değil ve sanki yemek izi gibi ama maalesft değil. Bu leke nedir ve gusül gerekir mi şimdiden Allah Razı olsun hocam.

Okudunuz mu?  Rızka kısmete mani olma

Yorum: İç çamaşırımda beyaz leke var.Gusul gerekir mi ?

ACİLSERVİS
Meni ve mezi konularının tarifleri için forum aramasını kullan. Gusül gereken sadece menidir.


donumda beyazlık

Bu kategoride yer alan İkinci rekatta salli barik okursak sehiv secdesi gerekir mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İç çamaşırımda beyaz leke var.Gusul gerekir mi ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.