Anasayfa
8 Mayıs 2021, 6:40
sizden03
Abone

Rızka kısmete mani olma

Rızka kısmete mani olma

eczdamla
Hayırlı cumalar,merak ettiğim bir konu var..birbirini çekemeyen istemeyen insanlar kötü niyetle kısmet bağlama,rızka engel olma,karı koca arasına fitne sokmak gibi teşebbüslerde bulunurlarsa başarılı olurlar mı.korunmak için nas ve felak sureleri gibi sureleri okumak yeterlimidir? Allah’a emanet olun


Cevap: Rızka kısmete mani olma

musab.b.umeyr
< Hayırlı cumalar,merak ettiğim bir konu var..birbirini çekemeyen istemeyen insanlar kötü niyetle kısmet bağlama,rızka engel olma,karı koca arasına fitne sokmak gibi teşebbüslerde bulunurlarsa başarılı olurlar mı >
Cumalar ne de çabuk geliyor.Daha geçen cuma hemen aklımın ucunda.
Sana da hayırlı cumalar.

Okudunuz mu?  Peygamberimizin 6 yaşındaki eşi

Soruna gelince: bu kişiler gerek büyü gerek başka işlerle başarılı olabilirler fakar her gelen şer gibi görünenedi bu tür şeylere bağlamak iyi değildir.Çünkü öyle olmayadabilir.Hatayı biraz da kişinin kendisinde araması lazım.Kısacası:Başarılı olabilirler.

< korunmak için nas ve felak sureleri gibi sureleri okumak yeterlimidir? >
Ben hep bunu tavsiye ederim.Çünkü Felak ve Nas sureleri tam anlamıyla Allah’a sıgınma sureleridir.Çok gereklidir.Gün içinde bu tür felaketlerden korunmak için çokça okunması gerekir.Başka şeylerde vardır muhtemelen ama Felak ve Nas en kolayıdır.Tabi bir de Ayetel Kursi okumakta fayda vardır.

Okudunuz mu?  Soğuk havalarda eldivenle namaz kılınır mı?

Peygamber Efendimiz (SAV) bir sıkıntı hissettiğinde Felak ve Nas surelerini okurdu ve elinin ulaştıgı kadarıyla tüm vücuduna elini sürerdi.

Sizde Allah’a emanet olun.

NOT: < rızka engel olma >
Eğer hayır kapılarının açılmasını istiyorsanız Ya Fettah diye Allah’ı zikredin.
Rızkın bollaşmasını istiyorsanız Ya Rezzak diye Allah’ı zikredin.
Faydası olur.

Okudunuz mu?  Kötü alışkanlıklar için bir dua varmıdır...

Selametle.


Cevap: Rızka kısmete mani olma

HAMMADUN
Muhakkak ki; her canlıda nefs vardır. Rızka ise allah-u Taala kefildir. Allah’ın kefaretinden asla ümidinizi kesmeyiniz. Büyücülük ise allah-u Taala’nın lanetlediği pis işlerdendir. Onlar Allah’ın ilmini lanetlenmiş şeytanın ivası muvacehesinde kullanıp, Allah’ın dostu olan insana karşı kullanarak kendilerini allah-u Taalaya karşı nasıl bir insan olduklarını ispatlarlar.

Okudunuz mu?  İmam-ı Buhari mezheb imamız olabilir mi ?

Yapılan zerre kadar iyilik ve kötülüğün karşılığı, Rabbi karşısında mevcut olanlar. Eğer allah-u Taala’nın Rahmet ve Gazabı hakkında imanları olsa idi, asla büyücülük tarzı fiillerin müdavimleri olmaz, allah-u Taala’nın kelamlarını az bir menfaat karşılığında, eğip büküp satmazlardı.

Büyü ve büyücülük varmıdır diye sorarsanız muhakkak vardır. Ancak bu tür bir fiile maruz kalmış iseniz, kaldığınız zannı içerisinde iseniz bundan kurtulmanın en kolay yolu KUR’AN-I KERİM’i hatmetmektir. Zira hakkınızda hayr ve şer takdir eden allah-u Taala değildir. Ancak hayr ve şer Allah’dandır. O’na sabretmek, O’nu Allah’ın dinini yaşıyarak karşılamak. Şerre karşı hayr’ı talep etmek, şerre dahi hayr ile mukabele etmek, iman sahibi olup sabretmek ve çevremize de sabrı tavsiye etmek, allah-u Taala’nın dinini yaşayıp Ehl-i Sünnet üzere yol almak. ŞERLERİ HAYRA TEBDİL EDER. ŞER SAHİPLERİ ALLAH-U TAALA’dan DAHA BÜYÜK BİR TUZAK HAZIRLAYICI OLAMAZLAR. ALLAH’ın KULU’na TUZAK KURAN AHMAK, ALLAH’ın RAHMETİNDEN UZAK DURMAYI PEŞİNEN KABUL EDEN BİÇAREDİR.

Okudunuz mu?  Her rekatta euzu okumak sünnetken neden şafi imam besmele okuyor sadece

Hülasa değerli kardeşim. Büyüden ve büyücülerden korkuyor ve bir zan içerisinde bulunuyor iseniz eğer. KUR’AN-I KERİM’i HATMETMEK tüm büyüleri üzerinizden çözmeye yeterli olacaktır. Zira allah-ın kelamını hakkınızda eğip büküp onu necasete batırıp, Allah’ın lanetine mazhar olanlar, yaptıkları şerlerle başbaşa kalıp, yaptıklarının, iki elleriyle kazandıklarının karşılığını, muhakkak göreceklerdir.

Okudunuz mu?  7-12 yaş çocuk dini eğitimi konusunda tavsiyeleriniz nelerdir?

Burada bize düşen ise güzel bir sabır ile birlikte çevremizdekileri de böylesi bir afet karşısında sabrı tavsiye etmek ve allah-u Taalaya sığınıp hakkımızda şer gibi görünenlerin hayra tebdil olması için duva etmektir.

Allah cümlemizden razı olsun. Amin.


Cevap: Rızka kısmete mani olma

eczdamla
Allah razı olsun …her zamanki gibi en büyük sığınak da en büyük dayanak da Yüce Rabbimiz.Dua da sabırda müminin silahı.Bizlerde böylesi fitne insanlara karşı sabretmeli rabbimize bizi koruması için dua etmeliyiz.Allaha emanet olun.Amin.

Okudunuz mu?  Reddiye nedir, nasıl ve kime yazılır?

kismetine engel olana dua, rizkina insanlar engel olabilir mi, birinin rızkına mani olmak

Bu kategoride yer alan Guslümden şüphe ediyorum? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Rızka kısmete mani olma Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.