Anasayfa
14 Aralık 2021, 22:11
sizden07
Abone

Hayvan beslemenin sevabı nedir?

Hayvan beslemenin sevabı nedir?

Aşık Maşu-k
Allah’ın ve Peygamberimizin tüm ümmetine Selamun aleyküm !

Herkesin hosnut olabileceği bir konu aslında ..

Evimde akvaryumda balıklar ve kafeste 1 çift muhabbet kuşu beslemekteyim.
Çok merak ediyorum ve her kezin merak ettiğini düşünüyorum.
Onlara çok iyi bakıyor rahat olmaları için temiz tutup aç bırakmayıp onlarla vakit geçiriyorum.

Allah katında beni kafeste ve akvaryumda tuttu diye benden şikayetçi olur’lar mı ..

Okudunuz mu?  Vitir namazı Hanefi mezhebinde 1 rekat kılınabilir mi?

Yoksa bize baktı besledi rahatımızı sağladı aç bırakmadı diye Allah’tan benim için kabir’de mahşerde şefaat mı dilerler ..

toplumda da bunu merak eden çok insan var ben gibi cevaplarınızı en kısa sürede hadislerle alimlerin sözleri ve Allahın kelamıyla bekliyorum.


Hayvan beslemenin sevabı nedir?

karadamlalar
kardeşim doğrusu hayvanları hapsetmek onlara yazık etmek oluyor,doğal yaşam ortamları ne akvaryumlar ne kafeslerdir.hayvan beslemek deyince dışardaki susuz kedi köpek için dışarı bir tas su,biraz da yemek bırakmak güzel bir şey olacaktır,sevabı da olabilir.

Okudunuz mu?  Sevdiğim kişi ile öldükten sonra kavuşur muyuz?

sahabeden ebu hureyre(r.a) ın kedileri kendi evinde de dışarda da çokça sevip beslediğini bilirim,kendisine de zaten bu sebeple kedilerin babası(ebu hureyre) denmiş.


Sokak Hayvanlarını Beslemenin Sevabı Var Mıdır

Dissuall
Selamün aleyküm hayırlı ramazanlar öncelikle, benim maskem bitmişti aynı maskeyi kullanıp duruyordum. Ücretsiz başvuru yaptığım halde gelmedi. Bugün sokak hayvanlarına mama vermeye çıktığımda iki kadın gördüm. Bir kadın bana Allah razı olsun hayvanlara yemek verdiğiniz için dedi. Diğer kadında maske dağıtıyordu maske verildi. Allah tarafından verilen bir müfakatlandırılma mıdır bu? Sokak hayvanlarını beslemenin sevabı var mıdır

Okudunuz mu?  Yasin adamak

Yorum: Hayvan beslemenin sevabı nedir?

misafir4
avrupalı bir seyyah anlatıyor, osmanlı topraklarına girip girmediğinizi veya bir beldenin müslüman olup olmadığını; sokak hayvanlarına bakarak da anlayabilirsiniz. eğer sizi gördüklerinde yanınıza geliyorlarsa veya kaçmıyorlarsa o belde müslüman beldesidir, yok sokak hayvanları sizi gördüklerinde kaçıyorlarsa o belde gayrimüslim beldesidir demiş. aslında bugün bile baksan yabancı paylaşım kanallarında şurada burada istanbul kediler şehri mısırda filanca hayvanlar diye videolar görürsün. aslında sokak hayvanına bakılmaz mı, niye kovalayasın. hayvanı kovalarsan, o da senden kaçar. ömer ra: dağlara buğday serpin, kuşlar müslüman diyarlarında aç kalmasınlar demiştir. ancak çok absürd durumlarla da karşılaşılıyor mesela insana düşman, hayvana dostta olunmaz. insanlar birbirlerini gözetmiyorlar, hayvanları sevelim triblerine giriyorlar veya hayvan sahiplenilmez, hayvanın da kendi canı kendi nefsi vardır. hayvan hane halkındandır. bizde hayvanın hukuku vardır. hayvan bakıyorum ayağına insanları çiğnemek, hayvan bakıyorum ayağına hayvanı gözetmeksizin gönlünü eğlemek, hayvan bakıyorum ayağına karşı cinse veya başka insanlara artislik yapmak olmaz. öncelik hayvanın hukukuna verilir. tabi sadece evde yaşayabilen hayvanlarda var o da başka.

Okudunuz mu?  Sıkıntım var.Şeytan vesvese veriyor

mesela Allah rasulü sav bir sefer esnasında yavrulayan bir köpek görmüş ve ordunun güzergahını değiştirmiş, hayvanlar zarar görmesin diye de ordu geçesiye kadar başlarına gözcü görevlendirmiş. mesela yine bir keresinde Allah rasulü sav, evcil kuşu ölen bir çocuğa taziyeye gitmiş. yine Allah rasulü sav bir seferinde, sahabe yavru bir kuş bulup onu sevip onunla oynarlarken sahabeye, annesi onu ararken mi bu yavru kuşu elinizde gezdiriyorsunuz buyurmuş, sahabede o yavru kuşu aldıkları yere bırakmışlar.

Okudunuz mu?  Yemin Bozma Orucu ve Kaza Namazı Hakkında...

yani demek istediğim bizde hayvanlarında hukuku vardır. insanların bunları inkar edip nefislerine uyup boş boş tribe girmeleri zaman zaman eleştirilir. bazen bu eleştiriler kastını da aşabilir. sonuçda insandan da kıymetli değiller. hukukları gözetilir, onlardan faydalanılır, zararlarından korunulur, ayrıca akılsız günahsız Allah ın yarattıklarıdır. bugün pisletmemeleri için konmasınlar diye binalara dikenler konulurken, ecdad kuş sarayları yapmışlar. yolunu kaybeden göçmen kuşlara bakılması için göç yollarında vakıflar kurmuşlar. mesela hayvanat bahçeleri bile bizim kültürümüzün eseri değil ama adamlar insanat bahçeleri bile yapmışlar. afrikadan getiirdikleri köleleri hayvanat bahçelerine koymuşlar sergilemişler. velhasılı kelam hayvanları beslemek sevabdır tabi. insanlar boş boş triblere giriyorlar ondan biraz uzattım. yoksa düşünsene hayvanın ac veya susuz olduğunu.

Okudunuz mu?  Sünnetin Vahiy olduğuna dair ayetler ve hadisler

hayvan beslemenin sevabı, hayvan beslemek sevap mı, kuşları beslemenin sevabı

Bu kategoride yer alan Zina ettim pişmanım başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hayvan beslemenin sevabı nedir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.