Anasayfa
16 Haziran 2022, 7:33
sizden09
Abone

Vesvese ve Kul Hakkı Düşüncesi

Vesvese ve Kul Hakkı Düşüncesi

yasemin1
Selamünaleyküm,

Eskiden yaşadığım bir olay. Bir arkadaşım bir sosyal paylaşım sitesinde şöyle bir şey yazmış, böyle bir şeyi gösterdiğim için çok özür dilerim :

‎+ Alfabeyi say kızım..
– A B C Ç D E F G Ğ H I İ J K L M N O P [ ! ] S Ş T U Ü V Y Z .
+ R harfi nerde kızım ?
– FENER’e fenev diyenlerin bir yerine girdi hocam. 😀

Aynen bu (gösterdiğim için özür dilerim). Bende hayatın acı gerçekleri yazmışım. Arkadaşım gerçekler çok fena koyuyor demiş. Bende maalesef demişim ve bunu gördüm. 3-4 ay önce neredeyse. Ben şimdi kul hakkına girmiş olur muyum? ve bunu dediğimden çok pişmanım. Şimdi diyenler kim bilemem hakkına girmiş olsam da.Her gün hepsine dua etsem olur mu ?

Bir sorum daha olacak.

Okudunuz mu?  Çok Pişmanım(Namazı Bozmak)

Bende çok fazla vesvese var ve neredeyse hastalık durumuna gelecek bir şekilde. Örneğin birinin ya da bir sözümle bir çok kişinin hakkına girdim mi diye vesveseler geliyor.Soruyorum birilerine ama yine içim rahat etmiyor. Bir yerde yanlış hatırlamıyorsam hakkına girdiğinizden emin değilseniz diğer tarafta ondan sorgu-sual yapılmazdı sanırım. Belkide yanlış okumuşumdur ama bilmiyorum. Eğer bir sözümle bir çok kişinin hakkına girdiysem biliyorsunuz hepsine hayır yapamam tabi girmişsem. Öyle o kadar fazla bir durumumuz yok. Bu durumda onların hayrına sevap işlesem olur mu ve bu vesvese durumunda neler yapmalıyım? Gerçekten ne yapmalıyım bilmiyorum. Yani bu kul hakkı tarafından çok takıntılıyım. Bugünlerde daha da dikkatli olmaya çalışıyorum ama sürekli vesvese, sürekli vesvese. Artık bıkmış durumdayım. Lütfen yardım edin. Nerdeyse buluğ çağına gireli 1,5 sene oldu ve ailem fazla din hakkında fazla bir şey öğretmedi bana. Kendim öğrendim. Allah’a şükür az çok biliyorum ne yapmam gerektiğini. Lütfen yardımcı olun. Allah razı olsun.

Okudunuz mu?  Kadir gecesi için tesbih dağıtmak


Cevap: Vesvese ve Kul Hakkı Düşüncesi

Kurtubi
tevbe istiğfar et ve hakkına girdiğin insanlara dua et


Cevap: Vesvese ve Kul Hakkı Düşüncesi

ibraniler
yasemin1 ben de aynı kul hakkı konusunda tereddütler yaşıyorum , teşekkür ederim.


Cevap: Vesvese ve Kul Hakkı Düşüncesi

Kuranıanla
Yasemin Firavun bile tövbe etse Allah onu affetcekti şeytanın vesveselerini umursama zaten sende bunun farkındasın 🙂

Okudunuz mu?  Anne babaya saygı-tövbe

Kayıtsız Üye
Bende de oluyor aynısı. Takmamaya çalısıyorum ama olmuyo. Bende de söyle bir şey oldu. Şeytan kul hakkı ile ilgili yine vesvese düşürdü içime sonra şeytana kanıp içimde o verdiği vesveseyi söyledim ama öyle bir şey olmadığını biliyorum ama uydum şeytana. Rabbim affetsin dua edicem.

Okudunuz mu?  İşlediğim büyük günahlardan sonra yaşamak...

TisselTassal
Bana kul hakkı ile vesvese hiç olmadı demekki herkeste farklı ulan şeytan canın cehenneme


Kayıtsız Üye
Aynisi bana da oluyor ya dun sinav olsuk arkadaş 1.sorunun cevabini soyledi ama ben soylemesinj istemedim hatta soylemeseydi daha iyi olcaktj belki de kendim sinavn sonhnda o sikki isaretlocektim cunku islem hatasi yaptjgimdan yanlis buldum sürekli neyse bu 4 soru birbirjne baglantili oldugundan ilk soruyu arkadaşin dedigi gibj yaptim ama zaten kizin yuzde yuz doğru yaptigini dusunmemistim oste diğer sorulari da mantik yuruterek cozdum neyse vicdan gapyim hocaya mail attim ben soylemesinj istemedim dedim son ana kadar cozmeye calistim 12 buluyjdum heo sonucu baska sorunun sikki 12 ydi iste onh yaptim fakan her neyse arkadaş soylemeseydi emin olmayarak da olsa belkj dogruyu issretliycektim bilemem ama sanki o soyledigj için isaretlemis oldum keske duymasaydm onj keske iste hocaya dedim ki hocam arkadss 1 i soyledi sadrce ama 4 soru birbiriyle baglantili sonucta o yuzden 4 unh de iptal edin dedim sonra hoca bana mail atti mail atmaxan oncede hakettigim notu akayim diye dua ettm ama biraz da sinirlendm agladm o kiz bana soylemeseydi belki zaten hakederek puan alicaktim bu duruma dustugume çok sinir oldum hoca mail atti durustlugumden dolayi senj tebrik ederim dei vd sadece ilk sorunu iptal edicem dedi aslinda çok mutlu oldum ilk basta ama seytan bana yapistjgi için simdi sey oluyor o sana soyyle.eseydi oyld mj isaretlicektin falan bir suru vedvese veriyo bana ben sadece gercekten hakedicegim notu almak istiyorum insAllah oyle olur belki de hakettigimin için hoca ilk sorunu iptal edicem dedi bunu bilemem ama onsAllah oyledr bu tur vesveseler yuzenden su an diğer sinavlarima calosmak istemiyorum resmen sey oluyk hatta onlardan dusuk alayim belki debgelenir hakka da giriyosam diye düşünüyorum sacma sapan neyde yani insnilmaz kuruntular yapiyorum ve sanki hiç bir sey benim için iyi olmucak gibj geliyor hiç bir hayalim gerceklesmicek gibi hissetmekten de yoruldum yemin eder yasam sevinci diye bir sey kalmadi insAllah haketmedigim hiç bir seye sahip olmsm sahip olmayiz kimsenin hakkina girmek istemiyorum.Arkadas bana iyilik yapayim derken daha beter duruma dustum ama onh suclayamam tabiki Allahim insAllah hakediyosam o notu alayim hayrlisi neyse o olur insAllah vesveselerden çok yoruldum çok

Okudunuz mu?  Besmelenin arapça tanımı

kul hakkı vesvesesi

Bu kategoride yer alan Namaz kılmaya üşenmek başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Vesvese ve Kul Hakkı Düşüncesi Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.