Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:53
sizden05
Abone

Sihir ve büyüye inanmak ne demektir?

Sihir ve büyüye inanmak ne demektir?

Millennium
Bunların gerçek olduğuna inanmak insanı dinden mi çıkarır? Buradaki inanma nasıl bir inanmadır, yani varlığını kabul etmek mi yoksa yaptırıp bir şeylerin gerçekleşmesine inanmak gibi mi? Kuran’da sihir ve büyü geçiyor, sihir ve büyü ile ilgili bilgi ve tutumumuz nasıl olmalı?

Okudunuz mu?  Ezan bitene kadar yemek yemek

Cevap: Sihir ve büyüye inanmak ne demektir?

Molla_Efdal
Islam dininde sihir ve büyü vardır lakin bunların yapılması haramdır ve büyük günahtır inanmak konusuna gelince bu insanı dinden çıkarmaz.


Cevap: Sihir ve büyüye inanmak ne demektir?

Abdulhamid
Süleyman mülküne dair şeytanların uydurup izledikleri şeyin ardına düştüler. Oysa Süleyman inkâr edip kâfir olmadı, fakat o şeytanlar kâfirlik ettiler; insanlara sihir öğretiyorlar ve Bâbil’de Harut ve Marut’a, bu iki meleğe indirilen şeyleri öğretiyorlardı. Halbuki o ikisi; Biz ancak ve ancak imtihan için gönderildik; sakın sihir yapıp da kâfir olmayın! demeden kimseye bir şey öğretmezlerdi. İşte bunlardan koca ile karısının arasını ayıracak şeyler öğreniyorlardı. Fakat Allah’ın izni olmadıkça bununla kimseye zarar verebilecek değillerdi. Kendi kendilerine zarar verecek ve bir fayda sağlamayacak bir şey öğreniyorlardı. Yemin olsun ki, onu her kim satın alırsa, onu alanın ahirette bir nasibi olmayacağını da çok iyi biliyorlardı. Hakkıyla bilselerdi, uğruna kendilerini sattıkları şey ne çirkin bir şeydi. (Bakara, 102)

Okudunuz mu?  Gözden gelen yaş abdest bozar mı

Büyüye inanmak şarttır.Büyü vardır.Ancak bir müslümanın büyü ile uğraşması,büyücülere,falcılara gitmesi asla ama asla düşünülemez.

Bu kategoride yer alan Abdest alırken burnumuza su aldığımızda her seferinde mi sümkürmek gerekir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Sihir ve büyüye inanmak ne demektir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.