Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:31
sizden2
Abone

Allah’a inanmak istiyorum

Allah’a inanmak istiyorum

ardaturan51
Merhaba gönül dostları. Sizden yardım istiyeceğim.
Ben 18 Yaşında bir delaanlıyım.Ben ALLAH’ın varlığına birliğine inanan birisiydim.Son bir kaç yıldır aklımda çelişkiler doğmaya başladı.Allah varmıdır yokmudur diyerek hep düşünürdüm.ALLAH varsa onu kim yarattı? Kendi kendine nasıl oldu? Gibi sorular sorardım.. Peki ALLAH insanları neden yarattı? Can sıkıntısı mı ne bunun sebeplerini çok düşünürdüm.. ALLAH’a olan inancım git gide azaldı..Benim başıma psikolojik bir hastalık geldi.. Bununda çok etkisi oldu ALLAH’a inancıma.Bu hastalığımın geçmesi için hep dua ediyordum. Ama hiçbir yararı olmadı.. Namaza başladım , hastalık için değil ALLAH’a daha yakın olmak için.. ALLAH’a dua ediyordum ALLAH’ım benim aklımdaki düşünceleri yok et.. Ben sana tapıyorum.. Beni dinden imandan ayırma dedim.. Ama onunda yararını göremedim. Şimdi ALLAH’ın olduğuna inanamıyorum.. Varsa neden benim gibi istekli birisine yardım etmedi.. Aceba benim ALLAH’a inancımın gelmesi için ne yapmam gerekir? Yoksa ALLAH yokmu gerçekten? Ne olur yardım istiyorum sizden :'(


‘>: Allah’a inanmak istiyorum

İslam
birinden söz ediliyorsa o vardır. olmayanadan söz edilemez.
Allahı inkar kendini, insanları hayvanları ve tüm kainatı inkardır.
Bu mükemmel bedeni hayatı yaratan Allahtır.


‘>: Allah’a inanmak istiyorum

ardaturan51
Benim ne yapmam gerekir? ALLAH’a dua ediyorum aklımdaki düşünceler gitsin diye.. Olmuyor


‘>: Allah’a inanmak istiyorum

Şema
< Benim ne yapmam gerekir? ALLAH’a dua ediyorum aklımdaki düşünceler gitsin diye.. Olmuyor >
Kardeş sen inanıyor ama sadece vesveselerden şikayet ediyorsun anladığım kadarıyla.
Samimi bir tevbe ve düzenli salih amel gerekir. Zamanla kalbine hakim olan şeytan orayı terkeder.
Kalbini nelerle kirletmişsen o Allahın razı olmadığı haram amelleri terket.


gül:)
Kuran-ı Kerim meali oku !!!orda Rabbim sana tüm sorulara cevabını veriyor

Amin Rabbim dinden imandan ayırmasın seni ve tüm kardeşlerimi inşAllah ..
Bu soruya cevapı engüzel hocalarım verir..Nacizhane birkaç kelam ben yazayım kendi düşüncelerimi iznin olursa kardeşim;)
Hayırlı akşamlar..


Ecrinim
Allah ın Yaratmak İçin Tasarım Yapmaya İhtiyacı Yoktur

‘Tasarım’ ifadesinin doğru anlaşılması önemlidir. Allah’ın kusursuz bir tasarım yaratmış olması, Rabbimiz’in önce plan yaptığı daha sonra yarattığı anlamına gelmez. Bilinmelidir ki, yerlerin ve göklerin Rabbi olan Allah’ın yaratmak için herhangi bir ‘tasarım’ yapmaya ihtiyacı yoktur. Allah’ın tasarlaması ve yaratması aynı anda olur. Allah bu tür eksikliklerden münezzehtir.

Allah’ın, bir şeyin ya da bir işin olmasını dilediğinde, onun olması için yalnızca “Ol!” demesi yeterlidir.

Ayetlerde şöyle buyurulmaktadır:
Bir şeyi dilediği zaman, O’nun emri yalnızca: “Ol” demesidir; o da hemen oluverir. (Yasin Suresi, 82)
Gökleri ve yeri (bir örnek edinmeksizin) yaratandır. O, bir işin olmasına karar verirse, ona yalnızca “OL” der, o da hemen oluverir. (Bakara Suresi, 117)


reyna89
kardeşim şeytan innsanlaır böyle yoldan çıkarıyor sana ve inanmayanlara çok dua edicem namazlarımda Allah yardımcın olsun şeytanı dinleme içinden gelen sesi dinleme o şeytanın sesidir.. Dua kitapları oku
Said Havva Külliyatı Allah’A inanmak bizde bu kitap var bu varsa oku sende Allah’A inanmak Rabbimizi anlatan Efendimizi anlatan kitaplar oku güzel kardeş..


mertfb190707
kardeş öncelikle sana şunları sorayım.dümdüz bir arazidesin,gözünle baktığın zaman ne kadar mesafei görebilirsin.elbette belli bir mesafeyi.
kulağınla ne kadar duyabilirsin.elbette belli bir milimikron titreşimi.burunla belli bir mesafedeki kokuyu alırsın.

Okudunuz mu?  Karşı Cinsten Arkadaşla Aynı Evde Yaşamak Caiz Midir?

işte bütün bu organların sınırlı olduğu gibi aklında sınırlı yaratılmış.ve Allah’ın nasıl meydana çıktığını bilemiyorsun.Allah’ın dilemesiyle sınırı geçemiyorsun.
başka bir hususta bu dünya bir sınav dünyası,Allah dimdirek karşımıza çıksaydı,ben burdayım deseydi. dünyada hiç kafir kalır mıydı. herkes iman ederdi.peki Allah karşımızdayken herkes iman edeceğine göre çürük elmayla sağlam elma nasıl ayırt edilecekti.yani hakiki iman eden ile bir fasık münafık nasıl ayırt edilecekti.dolayısıyla buda bir sınavdır.

diğer meseleye gelince;Allah seni ve hepimizi korusun,Allah’a inanmazsan neye inanacaksın.
Allah’a inanmazsa-yahudiliği ve hristiyanlığı dahil etmiyorum-materyalist veya darwinist olacaksın.
yani insanların maymundan geldiğine bu dünyanın tesadüfen oluştuğuna inanacaksın.daha doğrusu bütün canlıların aynı soydan geldiğine inanacaksın.mesela yunus balığıyla bir hamam böceğinin aynı soydan geldiğine bunların zamanla evrim geçirdiğne falan filan…

bilimin ortaya koyduğu bir şey var. dünya tarihinde hiç bir patlama insana,doğaya yarar getirmemiş.tek şey dışında büyük patlama nam-ı diğer big bang.
ne alaka diyebilirsin.
big bangla gezegenler güneş sitemi oluşmuş.oksijen vs gibi hayat için gerekli bütün maddeler oluşmuş.
düşün şimdi.
insanın yaşaması için ne gerekli;su, oksijen,yiyecek vs.
peki dünyada ne var yeterince oksijen,su, gıda vs.
bu da demek oluyor ki,insanlar bilinçli bir beyin-ALLAH-tarafından önce uygun imkanlar yaratılarak bu dünyaya gönderilmiştir.yani dünyada insan yaşamı için her türlü imkan var ve ne tesadüf ki insan meydana çıkacak başka gezegen bulamamış,dünyada meydana gelmiş.

insanların başka bir hatasıda insanın kendini Allah’la aynı zamanda yaşıyor gibi düşünmesidir.yani sen şu satırları okurken Allah’ın öteki dünyada başka bir işle uğraştığını düşünüyorsun. halbuki dünyanın meydana geldiği günden kıyamete kadrki süre Allah katında tek bir andır.sadece tek bir an.bu ayetlerdede bildiriliyor

son paragraf biraz uzun bir konu ben sana kısaca harun yahyanın başta bütün eserleri olmak üzere ZAMANSIZLIK VE KADER GERÇEĞİ adlı eserini öneririm.

ve imani konularda çokça kitap okumanı tavsiye ederim.

namzda konuşulana gelince o konuşan şeytandır ve kalbine vesvese veriyor.namazda onu susturmaya çalışıyorum demişsin.ssusturmaya çalışma bırak o konussun sen namazınla meşgul ol.
unutma ki vesveseyle ne kadar uğrsırsan o kadar büyür.ne kada önem vermezsen o kadar küçülür.

not;unutma bu dünya sınav dünyası,ve senin yanından ayrılmayan şeytanda bı sınavın bir parçası,imsanoğlunda şeytanı ve nefsini yenecek güç var.


Rayyan Emir

anne karnındaki bebeği düşün rahme yerleşiyor küçücük kan pıhtısı kulakları,elleri ,ayakları ,kolları oluşuyor,ciğerleri ,gözleri,kasları… bunları muntazam sırayla kim yaratıyor dersin bu şekilde düşün kardeşim.

kendi kendine çoğalan amip bile bu kadar kusursuz değil (ki ona o yeteneği veren yine Allah (c.c) insan vücudu çok komplike bir sistem suanki bilim bebek kesesi içindeki amniyosentez sıvısını yapamıyor…okadar gözümüzde büyüttüğümüz bilim yapamıyor nasıl bir acizlik düşünsene.. eğer big bang theorylerle,bilimle açıklanabilseydi Allah (c.c) nin varlığı bilim şuan muntazam insan klonlardı,ölümsüzlüğe çare bulurdu.

biz uzaydan gelmedik yada topraktan bitmedik.bunun arkasında ilahi bir güç var şöyle etrafına baktığında göreceksin kardeşim. ki o öyle merhametli ki kendine inanmayana bile rızk verecek,güldürecek,sevindirecek kadar yüce,ilah..


semamca_07
benimde anlamadığım bir şey var insanlar hep mutlu olmak zengin olmak huzurlu bir hayat yaşamak istiyor ve mesela arkadaşımızda diyor işte ben namaz kılıyorum Allah bana neden yardım etmiyor Allahın varlığını sorgulamaya kalkıyorlar Allah herkesin duasını kabul etseydi o zaman herkes zengin olur herkes mutlu yaşardı bunu gören hristiyanlarda müslüman olurdu misal olarak değilmi ama bu dünya fani dünya yani bir sınavdan geçiyoruz kimisi dua eder 5 vakit namazını kılar orucunu tutar bütün bir ömrünü Allah yolunda feda eder ama belkide o adam çok fakir olur bu demek olmuyorki Allah onun dualarını kabul etmiyor herşey bu dünyada olacak diye bir şey yok o adamın derecesi ahirette belki senden benden çok fazla üstün olacak bunuda ancak Allah bilir o nasıl isterse öyle olur yaptıklarının sevabını ahirette alır adam bunu sorgulamak sana bir şey kazandırmaz veya Allah’a inanmaman bu senin kaybın olur ne benim nede bir başkasının senin.Ben bu konularda ahkam kesemem sana çok fazla bilgi veremem ama bildiğim bir şey varsa Allahın var olduğu bunu inkar edenler zaten kendini inkar edenlerdir Allah onlara yardım etsin demekten başkada bir şey gelmez benim elimden.
benim anlatmak istediğim aşağıdaki yazıda daha net bir şekilde anlatılıyor.

Okudunuz mu?  Bir ünlü grubun fanı olmak günah mıdır?

İmam Ahmed b. Hanbel… Enes b. Mâlik’ten rivayet etti ki;
Rasûlullah (s.a.v.) şöyle buyurmuştur:

“Dünyadayken en çok nimete mazhar olmuş cehennemliklerden biri, kıyamet gününde getirilip ateşe bir kez daldırılır, sonra kendisine sorulur:
“Ey Ademoğlu! Hiç hayır gördün mü?
Hiç nimete mazhar oldun mu?”
O da şöyle cevap verir: “Hayır, vAllahi Ya Rab.”

Cennetliklerden dünyadayken en çok sefalete maruz kalmış biri getirilip Cennete konulur ve kendisine şöyle sorulur:
“Ey Âdemoğlu!
Hiç sefalete maruz kaldın mı? Hiç sıkıntı çektin mi?”
O da şöyle cevap verir: “Hayır vAllahi ya Rab. Hiç sefalete maruz kalmadım ve hiç sıkıntı çekmedim .( Müslim. Münafikun. 3/55)

Sıkıntılı zamanlarımızda bu Hadis-i şerifi düşünelim…


Şems-i Tebriz
Aleykumselam.Arkadaşınıza diyin ki insan birşeye inanmak için yaratılmıştır.Fıtratında bu vardır.İnanmassan kendine bak sen bile inanmamaya inanıyorsun🙂İnanma ve inanmaya ihtiyac duyma kavramını ALLAH(C.C) yaratmıştır.Buda ALLAH’ın varlığının ıspatıdır.İnsan inanmadan yapamaz.Arkadaşınız sadece kötü olan kavramı seçmiş ama yinede inanmamaya inanıyor.Selam ile…


judge
Halit Ertuğrul’u duymuşsundur umarım….

kitaplarının geneli yaşanmış gerçek hayat hikayelerinden oluşmaktadır…özellikle Allah’a iman konusunda

1) Kendini arayan adam
2)kendimi buldum
3)aysel
4)ezanla diriliş
5)düzceli Mehmet

kitaplarını şiddetle tavsiye ederim….her birinden ayrı bir haz alacağına eminim….özellikle kendini arayan adam ve aysel kitaplarını okuyupta namaza başlayan çok arkadaşım oldu……..

bilginize……..


islami17
< Peki ALLAH insanları neden yarattı? Can sıkıntısı mı ne bunun sebeplerini çok düşünürdüm >
Ben de çok düşündüm. Zaten islam alimleride bunu araştırıyor. Şu şekilde yanıtlayabiliriz. Rabbimizi kimse bilmiyordu ve o bilinmek istedi. Hikmetinin ve kudretinin bilinmesini istedi. Ayrıca yaratma işi ona mahsus olduğundan yarattı. Yoksa haşa Allah insan değildir ki can sıkıntısı çeksin. O’nun hiçbirşeye ihtiyacı yok fakat bizim O’na ihtiyacımız var.
SAKIN ha Allah’ı bırakma! Eğer öyle yaparsan mahşer günü O da seni bırakır, bunu unutma. İnanmaktan asla vazgeçme.
Herşeyin bir yaratıcısı vardır. Kainatın yaratıcısı da yalnızca Allah’tır.
Bizi yarattı çünkü kendisinin yarattığı kullarının kendisini bilmesini istedi. Bunun içinde farklı zamanlarda elçiler göndererek insanları yönlendirdi……
Allah hidayetten ayırmasın.


ehli-sunnet
Ve Aleykum selam ve rahmetullah
Şimdi değerli kardeşim Öncelikle

Okudunuz mu?  Birisinin veledi zina olup olmadığını nasıl anlarız??

Kur’an ı Kerim’in türkçe mealine bakmanı tavsiye ederim

Bunları Skin Kafayla boş vakitlerinde oku hızlı hızlı okuyup bitireyim deme yavaş yavaş anlaya anlaya oku

sonra düşün bakalım bu kadar olayın peygamberler (Allahın selamı üzerlerine olsun) yane sence bunların bir yaratıcısı yokmu yane hangi aklı selim bir kişi yoktur diyebilir yane bu kadar şeyin bu kadar hadisin bu kadar olayın olması sence normal bişeymi ??? (namazlarından sonra sıtkı yürekten halishane niyetle yaradan rahmandan tehvid inancının imanla pekişmesini iste) Şeytana Fazla Kulak asma

Ve Eğer hala içinde bir kararsızlık Varsa ne diyeyim kuran öğren ve oku

Yanlızca Hidayet Eden, Doğru Yolu gusteren ALLAH (C.c)’Dur

ALLAH (C.c) Bütün Mu’minlerin Yar ve yardımcısı Olsun

ALLAH’ın selamı Üzerine Olsun Veselam


Allahın1Kulu
Merhaba öncelikle ben sana kendi çapımda yardımcı olmak istiyorum.Evet söylediklerin benim başıma gelmedi bu şekilde şüpheler gelse bile takmıyorum anlıcan çünkü Allahın varlığını ve birliğini şüphelendirecek vesveseler seni tek amacı Dinden çıkarmak “La İlahe İllAllah” de inan İman et bunla başla Kuran öğrenmeye çalış Camiye sıklıkla git ve seni etkileyecek İlahileri yüksek sesle kendini vererek dinle mesela Abdurrahman Önül Kerbela diye ilahisini dikkatlice kendini vererek dinle sanki ordaymışsın diye gerçekten etkili olabilir unutma hiçbirşey tesadüf değildir…Birde Kuran-ı Kerim in bilimsel gerçekleri var video şekillerinde izle gör yüzyıllar önce Kuran-ı Kerim de yazan şimdi ancak bilim adamları tarafında keşfediliyor 😉 Allah Yardımcın Olsun “La İlahe İllAllah Muhammeden Resulullah”


Cann
sevgili kardeşim aslında sen inanıyorsun ama şeytanın vesveseleri seni yıldırmaya çalışıyor büyük ihtimal.vesveseye karsı kendini savunmayı öğrenebilirsin daha çok gencsin belki de cogu seyin farkına daha yeni yeni varıyorsun bence bir tefsir al ve oku derim,dini kitaplar da oku çok faydasını göreceksin…hiç bir zaman Allah’tan umudunu kesme Allah bizi her an deniyor zaten sınavdayız bu dünyada bir çok zorluklar gelecek karsımıza güzellikler de olacak ama sadece zorlukları görüp de yılmamamız lazım… ” Acele etmediği müddetçe herbirinizin duasına icâbet olunur. Ancak şöyle diyerek acele eden var: “Ben Rabbime dua ettim duamı kabul etmedi.”
hiç bir zaman vazgecme her şeyin ilacı herşeyin şifası Allah , Hz.Muhammed (sallAllahu aleyhi ve sellem) ve Allah’ın kitabı olan Kur’an-ı Kerim’dir…Zorluklara göğüs germeyi öğrenmeliyiz kardeşim beynini kurcalayan o şeylerin sebebi şeytanın vesvesesidir bunlara aldırış etme şeytanı böylece kovabilirsin.Oturup düşün ve kararlar al sabah kalktıgında herşeye sıfırdan başla ve hemen sonuç bekleme zaman gerekebilir…


muhasebeci
üniversiteye yenimi başladın kardeş.genelde üniversite de dönene geyikten bahsetmişin.takma kafana her üniversite kızları etkılıcem dıye boyle seyler var.geçiyo sonra 2. 3, cu sınıflarda


iskilip
bence sen her seyi bir tarafa bırak ve kalbine bak oradan mutmain olabilirsin ancak


hutoğlu
selamün aleyküm
sayın muhasebeci arkadaş burada yazmış olduğun yazı kime dair yazılmış anlayamadım ( üniversiteye yenimi başladın kardeş.genelde üniversite de dönene geyikten bahsetmişin.takma kafana her üniversite kızları etkılıcem dıye boyle seyler var.geçiyo sonra 2. 3, cu sınıflarda ) kime cevap verdiğini belirtirsen sevinirim

Okudunuz mu?  Hz. Aişe gerçekten 9 yaşında mı evlendi?

DuaÇiÇeĞi
bence senin sorunun ALLAH’a inanmaman değil inanıyorsun ama sen Allah’A sıkı bağlandıkça şeytan sana vesveseyi nereden vereceğini biliyor tam da sorunun oldugu sırada aklını karıştırıyor.. sen ibadetlerine devam et ve sakın ediyorum kılıyorum olmuyor deme.. ALLah’tan ümit kesiLmez inancın sayesinde iyileşirsin kimbilir..


acikgoz
SA Burda asıl problem ALLAH ın zatı üzerine düşünmek bunları düşünmek bizim için içinden çıkılmaz bir hal olur ve neyi nasıl düşüneceğimizi bilmemiz gerekiyor, hiç görmediğimiz bir şeyi düşünmek hele bu ALLAH sa bu durum bizi küfre götürür hem duam kabul olmadı dememeli dua vakti devam ediyordur duaya devam etmeli.


muhasebeci
abu konuyu acan arkadaşa yazdım


123suralar123
يا أيها الناس اتقوا ربكم. كي، وقال انه، والمستمدة من نفس واحدة،والشخص الوحيد الذي زوجته خلقت جوهرها الخاصة.(Ey insanlar, Rabbinizden korkunuz. Ki O sizi, tek bir kişiden türetti, o tek kişinin eşini de kendi özünden yarattı.) ALLAH TEKDİR …! ONUN ESİ BENZERİ YOKTUR (sadakAllahüllazim)


semih_ben
Ben müslüman birisiyim ancak inanmakla ilgili şüphelerim var,nasıl bir duruma düştüm bilmiyorum.
Bana yardımcı olacak ,daha doğrusu ne okumam gerek kuranı okuyorum ,türkçe mealini fakat anlayamıyorum ,ok sıkıntıdayım


Darq5
Eğer sen bu şüpheye düştüysen Kafir olmuşsun demektir.Allah’a inanmayan zaten müslüman olmaz.Bir an önce töbe et.

şa_fak arada banada oluyor bu hadisler için falan şeytanın vesvesi olduğuun biliyorum hep euzu bismillah çekiyorum bir süre gidiyor gene geliyor yani çok kötu bir şey ne zaman gider bu vesvese acaba sınavdamyım?


semih_ben
Yardımcı olmak bumu ,

bana okuyabileceğim kitap lazım.

Kul olarak,dünyada yapacaklarımız belliyse neden?

okadar meşakkat gösteriyorum yine boş

acaba beninim kalbimmi mühürlü,ben inanmak iin elimden geleni yapıyorum,ama şüphe beynimi yiyor,Allah bana neden yardım etmiyor?

< Namazlarınızı kılıyormusunuz? >
hayır kılmıyorum,başlıyorum 3-4 gün sonra bırakıyorum

namaza başladığımda işlerim hep ter gitmeye başlıyor


Darq5
Lütfen şunları yapın.
İlk başta Kelimey-i Şaadet getirin sonra Gusul aptesti alın ve 2 rekat şükür secdesine yatın.Daha sonra vakit namazlarını kılın bol bol dua edin bu olan şeyler şeytanın vesveseleri sakın şeytana yenik düşmeyin.


semih_ben
şükür secdesinde ne yapmalıyım ,yani namaz gibimi


Darq5
Evet 2 rekat o sizi rahatlatıcaktır.Ve bu vesvese geldiğinde hep ama hep Allahu-Ekber diye zikir çekin bolbol


armegeddon
etrafındaki herşey zaten sana Allah ın olduğu gösteren bir işaret değilmi. Allah dünyada herkese eşit davranır. müslümanına yahudisine hristiyanına ateistine budistine. burda çalışan kazanır. ama diğer tarafta dünyada burası için çalışan kazanır. Allah bana neden yardım etmiyor diye isyan etmen yanlış. öyle bişey olsaydı peygamber efendimiz (s.a.v) 5 tane evlat acısı çekti ama bir kere bile isyan etmedi. sen en iyisi tövbe et 2 rekat namaz kıl yine kalbinde vesvese varsa da Allah büyüktür geresini bilemem.


BEYAZ_gul
Esselamu aleykum kardesim
Kafanda soru isaretleri var belliki
Bunlar vesvese dir kulak asiyorsunki boyle sıkıntıdasin.
Oncelikle 5 vakit namazını aksatmadan kil namaza basladiginda seytan yine araya girecek seni engellicek 1vakit namaz5 dakikani almiyor boyle dusun.
40 gun boyunca sabret sonra INSALLAH aliskanlik haline gelir.
Nasil kitaplar okuyorsun bilmiyorum ben Dini roman okuyorum.
Romanlarda çok fayda veriyor.
Sana soyle bir kitap oneriyorum:
Emine Senlikoglu-Gencligin imanini sorularla caldilar.
Bu kitabi sana siddetle tavsiye ediyorum sorularina çok güzel cevaplar var INSALLAH.

Okudunuz mu?  Sürekli İçimden birşeyler söylüyorum

INSALLAH yardımcı olabilmisimdir


yardım edin
banada aynısı oluyor 14 yaşındayım ben din e çok meraklı biriydim Allah a güvenim sonsuzdu sonra kendi kendime sordum neden hep kötüler kazanıyor biz neden güçsüzüz Allah’a inancım güçsüzleşmeye başladı Allah’a dua ediyorum Allahım beni bu kötü vesveselerden uzak tut beni senin yolundan ayırma namaz kılmaya ,başladım dua ediyorum Allah’a inanmak istiyorum zor durumdayım ceherneme gitmekten korkuyorum Allah’a inanıyorumda neden hep kötüler kazanıyor 🙁 🙁


yardım edin
bu arada biraz içime rahatlık geldi Allah hepinizden razı olsun


leventtanju
Etrafına bakman yeterli…..


bassedas
arkadaşlarından bazılarını hayatından tamamen çıkar. düzelir.


dfk__
Hep kötüler kazanıyor diyen arkadaş;
Bu şeytanın oyunlarından bir oyun, seni Allahtan alıkoymak için, kanma.Şayet kötüler kazansa idi Peygamberimiz ve ashabı kendilerinden misli çok olan kafirlere galip gelebilirlermiydi.Dünya hayatı bir imtihandır kötüler kötülüklerini yapar ve eğer tövbe etmezler ise Allah bu dünyada ve ahirette mutlaka hesap sorucudur.Birde şu hadisi oku bir şeyleri anlarsın umarım.

Dünya müslümanın zindanı, kafirin cennetidir. (Tirmizi, Zühd: 16) Bu zorlu imtihanda Allah’a sığınıp Farzları ve Sünneti yerine getirmeye gayret ederiz inşALLAH selametle…


yardım edin
saol arkadışım

Allah’ın birliğiBizi Allah’ın varlığına götüren aklımız onun birliğine de götürür. Evrendeki düzen, ahenk, denge, değişme ve gelişim Allah’ın birliğinin en büyük delilidir. Evrene baktığımızda bütün varlıkların bir düzen ve ahenk içinde yaratılış gayesine uygun olarak görevini yerine getirdiğini görmekteyiz. Örneğin, göklerin ve yeryüzünün birbiriyle uyum içinde kusursuz yaratılışı ve işleyişi, yeryüzünün mevsimden mevsime değişik şekillere bürünmesi, yeryüzünün hayat taşıması ve insanın barınması için elverişli olması, gündüzün insanın geçimi, gecenin de onun uyku ve dinlenmesi için yaratılmış olması, yerde ve gökte bulunan her şeyin insanın emrine verilmesi gibi. Görülüyor ki, evrende sürekli bir hareket ve değişim söz konusudur. Çünkü Allah’ın yaratması sadece belirli bir zamana özgü değildir. Onun yaratması her an devam etmektedir. … O, her an yaratma halindedir. (Rahman suresi, 29) ayeti bu gerçeğe işaret eder.


dfk__
Sende sağol arkadaşım..


silversoul
Ortada bir tasarım delili var, yaratılan herşeyde bir tasarım vardır. Bu tasarım bir yaratıcının delilidir. Yıldızlar, karargahları, insanların içindeki sistemler, ekolojik sistemler, yer çekimi kanunları vs. bunlar binlerce yaratıcı delilleri ve ayettirler.
Gelelim neden Allah birdir konusuna; yerlerin ve göklerin idaresi için yalnızca tek tanrı olması gerekir eğer birden fazla olsaydı orda mutlaka bir kaos olurdu birinin beğendiğini öteki beğenmezdi aralarında karışıklık çıkar ve süregelen düzen bozulurdu.
Neden islam doğru dindir; İslam hidayete çağırır çünkü sana doğru yolu apaçık gösterir. Kur’an’ı kerimi okuyan duyan herkes vicdanında aslında onun bir beşer tarafından yazılamıyacağını bilir ama kibirine kabul ettiremez.
Hayatta karşına bir çok yol çıkar bu yolların sadece 1’i seni hidayete götürür oda islamdır. Bunca yolda peygamber sana apaçık olarak doğru yolu göstermişken bile bile yanlış yola girersen hidayete eremezsin
Kur’an’ın günümüz teknolojisi geliştikten sonra birçok mucizesi daha ortaya çıkmıştır bunları araştırabilirsin (rüzgarların aşılayıcı oluşu, parmaz izleri, tatlı ve tuzlu suyun karışmaması vb. gibi). Sana çok büyük bir mucize daha söylüyücem Ebu Leheb ayeti henüz Ebu leheb hayattayken inmiş ve ebu leheb ile karısının cehennemlik olduğunu anlatan bir ayettir. Eğer ki peygamber Kur’an ı kendi yazmış olsa böyle bir kumar oynar mıydı, yani ebu leheb in sonra islamı seçme ihtimali olabilirdi ebu sufyan vs. gibi yada islama girmiş taklidi yapabilirdi münafık olarak davranabilirdi böyle olduğunda müslümanlar şüpheye dülşerdi . Bunu diyememesi Allah’ın bir mucizesidir çünkü Allah bir söz söylediyse o gerçekleşir hüküm kesindir. (türkçem kötü eğer yazım hatası yaptıysam affola.)

Okudunuz mu?  Çocuğun günahı olur mu? Evladın günahları sevapları

Kayıtsız Üye
kardeşim Allah yardımcın olacak inan bana inancın yerine geldiğinde yeni gelen inancının daha sağlam olduğunu göreceksin her kafandaki soruya kendin cevap bulacaksın ve daha sağlam bir inancın olacak sorgulamadan inanılan basit olur sen sorgula ve tekrar Allah a yönel islam alimlerini sık sık dinle bir yönden her şüphe bir soru her soruda yeni bir bilgi demek ama inanmaktan hiç bir zaman vazgeçme


insane
Değerli kardeşim Ben Henüz 8. sınıf öğrencisiyim benide bu duygular yavaş yavaş kaplamaya başladı her ne zaman o çirkin vesvese beni kapladığında ayetel kürsiyiyi okuyorum ne olur banada dua edin ALLAH ın birliğinden şüphem yok diyorum ama içimden bir ses öyle demiyor ne olur dua!!


umutlucan
sizin bu durumunuza Kur an ı kerimde ALLAH c.c. şöyle buyurmaktadır.

Münafıkların durumu tıpkı şeytanın durumu Gibidir.. Çünkü şeytan insana inkar et der. İnsan inkâr edince de: Ben senden uzağım, çünkü ben âlemlerin Rabbi olan ALLAH tan korkarım, der.HAŞR 16

Ey güzel ALLAH ım sen ne büyüksün .. Senin kelimelerin ne kadar hoş ve cezbedici . Bizleri huzuruna Kabul et ALLAH ım. vesselam


Kayıtsız Üye
Arkadaşlar ben 8. Sınıf öğrensiyim çok Allah a inanan birisiydim ama ne oldu nasıl oldu bende bilmiyorum ama birden aklıma sorular gelmeye başladı


Kayıtsız Üye
Arkadaşlar ben 8. Sınıf öğrensiyim çok Allah a inanan birisiydim ama ne oldu nasıl oldu bende bilmiyorum ama birden aklıma sorular gelmeye başladı.Allah nasıl meydana geldi diye.Hep bu soru benim kafamı karıştırdı.Tekrar dan Allah’a yakınlaşmak için ne yapmam gerek bana yardım edermisiniz? Çok kötüyüm…


Kayıtsız Üye
arkadaşlar bende de aynısı oluyor son 4 gündür nolur bana da yardım edin ya off çok kötüyüm Allah’a inancımın geriye gelmesi için ne yapmam gerek :/ lütfen yardım edin çok kötü bir durum..


Kayıtsız Üye
Yardım gelmemesi imtihanındır..kul ALLAH’u tealadan 1 saniye boş kalmaz ALLAH her düşünceni ve isteğini bilir.Sen anlayamazsın belkide yardım ediyordur.söyle düşün..bir gezi var ve annen çok gitmek istiyor..araba bozuldu benzini bitti.ve sen annene çok üzüldün.oturdun dua ediyorsun ALLAH’im Araba nolur çalışsın diye.çalıştı araba ve annen gitti giderken kaza geçirdi ve vefat etti.bu sefer demezmişin keşke araba çalışmasaydı.Her serde bir hayır vardır o araba çalışmıyorsa mevlam bir şey biliyordur.ALLAH hayrını dieldiği kimseyi sıkıntıya sokar.Sabret ve hisset elini kalbine köy ve ALLAH de “o” var..çok düşünme ve unutma pis kalbe ALLAH sevgisi uğramaz kalplerimiz pis bizim..Bide bolcana ALLAH için birşeyelr yap..mesela s8rf ALLAh için birine bişey hediye et ALLAH’im sadece senin için veriyorum de daha iyi hissettirir ALLAH’ın rahmeti üzerine olsun..

Okudunuz mu?  Tırnak yemek ve yanak içini yemek abdesti bozuyor mu sonuçta vucuddan birşey çıkıyor?

Kayıtsız Üye
Allah ‘a İnanmak İçin Sadece 5 sn Ye Bir ateist Gibi Düşünmen Gayet Yeterli Olacaktır.


Kayıtsız Üye
değerli kardeşim öncelikle çok kıymetli arkadaşlarımız ve hocalarımız Sağolsun çok güzel bir dille ifade ettiler ama bu ayrıntıyada ben acizane Bi yorum yapmak istiyorum Müsadenizle.
Şimdi sen dedinki ben dua ediyorum ama Allah benim başımdan bu sıkıntıyı gidermedi diye Allahın varlığı ile ilgili şüpheye düşüyorum demişsin peki duan kabul olmadığı için kendini hiç sorguladınmı ameline baktınmı hiç merak ettinmi neden duam kabul olmadı diye ayrıca biz imtihan edilmek için bu dünyaya gönderildik peki sen hiç sıkıntı çekmeden başına vesvese gelmeden rahatsız edilmeden mi yaşamayı düşünüyorsun bunu hepimiz biliyoruz ki imtihan olduğumuz en büyük nefis şeytan ve bunları bilmen ve ne kadar akıllı ve bilgili olduğunu bilmen imtihanın zannettiğinden daha da zor olduğunu sana açıkça ifade eder.
Fakat önemli olan bu durumdayken inanmak ve şükretmek biliyorsun ki rahatken herkes şükreder ama önemli olan rahat değilkende şükredebilmek. Yani demek istediğim kusura bakma yanlış anlama her insan birşeylerle mutlaka imtihan edilir kimi malıyla kimi Can’ıyla hastalıkla ailesiyle ibadetiyle maneviyatıyla çoluk çocuğuyla anne babasıyla bu ve buna benzer hayattaki şeylerle imtihan edilir Seninde imtihanın demekki bununla fakat hemen pes etme mücadele et dua ederken Ewet bundan kurtulmayı elbetteki dile ama deki Rabbim eğer bu benim imtihanım ise buna karşı bana dayanma gücü ver ve bununla mücadele etmem için bana güç ve sabır ver Allah’ım diye dua et inşaAllah.
Rabbim yar ve yardımcın olsun Senide bu durumda olan bütün kardeşlerimizi de her türlü beladan müsibetten şeytanın ve nefsin şerrinden korusun inşAllah

karanlıkta kara taşın üstündeki kara karıncanın ayak sesini duyan ALLAH kulun sesini duymazmı…

Peygamber Efendimiz (s.a.v.) de allah-u Teâlâ’ya Semi ismiyle şöyle senada bulunmuştur:
Ey sesleri işiten!
Ey dualara icabet eden!
Ey şikâyetleri duyan!
Ey işitmesi bütün işitenlerin üstünde olan!
Ey en gizli sesleri işiten ve en gizli arzuları bilen!
Ey çaresizlerin feryat ve inlemelerini işiten!
Ey hiçbir ses diğerine engel olmadan bütün sesleri bir anda işiten!
Bu isimden hissemiz şu olmalı: Madem Cenab-ı Hak Semi’dir ve her sesi işitir, o hâlde biz de tazarru ve niyazla tevazu ve mahviyet ile dua etmeli ve yalvarışlarımızı O’na işittirmeliyiz. Hem madem O Semi’dir, her şeyi hatta kalbimizden geçenleri dahi işitir, o hâlde bizler de dilimize ve kalbimize sahip olmalı ve Rabbimizin işitmekten razı olmadığı şeyleri O’na işittirmemeliyiz.


Kayıtsız Üye
Ahirzamanin en kuvvetli iman eczhanesi RISALE-I NUR KÛLLIYATI kardesim. Nice ateist , bizim gibi taklidi imandan tahkili imana gecen insana Allahi tanitmada vesile oldu. Sende oku kardesim Rabbimin izniyle aklindaki tum sorulara-vesveselere cevap bulacaksin.


Kayıtsız Üye
sen güneşe inanıyorsan güneş neden sabah doğuyor akşam batıyor ateşe inanıyorsan neden su dökünce sönüyor öfleyince neden sönüyor putlara inanıyorsan neden kırılıyor deki benim rabbim görülmez onu hiç bir güç engellemez ama buna engelliyor çünkü bunla değil kafandan bir toparla sanada saqçma gelir kendine şeytanın vesveseden kurtulma kitabına bak vesvese seni engeller ALlah a her zaman dua et kalbin onunla olsun Allah ın rahmeti üzerinizde olsun

Okudunuz mu?  Dualarım kabul olmuyor mu

Kayıtsız Üye
bak kardeşim senin Allah’a inanmamanın nedeni bürsürü din olmasıdır kuranını oku namazını kıl ve bütün günahlarına tövbe et bende inanmazdım ama hayalnem izle o zaman görürsün Hayalnem cennet o zaman duygulandım ve namaz kılacam Allah’a ibadet edecem ve cennete bir yerin olacak düşünsene alahım çok şükür yarab 🙂


Kayıtsız Üye
Bak kardeşim Allah insanları neden yarattı şöyle düşün sen kaşlı vede bugattı veyronu olan zengin bir insansın yapıcağın ilk iş ne olur arabanı ve kaşını insanlara gösterip insanların seni tanımasını sağlardin dimi Allahta kurani kerimi dünyamıza getirip kendisini bize tanıtmaya çalışıyor ve bizi bir teste sokuyor kim daha iyi tanıyacak diye yani dünyaya boş bir nedenden dolayı gelmedik bir nedenimiz var ondan sonra şu namaz konusu bak kardeşim ben günde 5 vakit namazimi kılan birisiyim vede kendimi çok rahat hissediyorum sen namazdan tat alamamışsın galiba çünkü rabbını daha tam olarak tanıyamamışsın rabbimi tam olarak tanı neye inandığını niçin inandığını ve ne için namaz kıldığını herşeyi öğrendikten sonra birdaha denemeni tavsiye ederim hadi Allah kolaylık versin sana iyi günler


Kayıtsız Üye
Ardaturan adlı arkadaşım cevabını bulabildiysen bana da yardımcı ol bende şuan 18 yaşındayım senin yazının ardından baya bir zaman geçmiş ama bir ümit bakarsın diye yazıyorum belki senden daha kötü durumdayım hatta Allahın beni lanetlediğini bile düşünüyorum umarım en azından sen doğru yolu bulmuşsundur..


Esma
Esselamünaleyküm ve rahmetullahi ve barekatuhu.Vesvese gelen bütün kardeşlerim için .

Hiç üzülmeyin Allah’ımız merhametlidir , Allah bize bizden yakındır , her şeyi bilil , görür , işitir . Allah size gelen düşüncelerden haberdardır . Sabredin .
Allah bütün vesvese gelen kardeşlerime yardım eylesin . Amin ))


Kayıtsız Üye
Eğer inanmak istiyosan işte sana delil.Evren,Kainat tek kelime evren


Kayıtsız Üye
Kardeşlerim Allah’a inanıyorum hep dua ediyorum hep ediyorum ona yöneldikeçe duaların olmayınca kendimi acsiz kimsesiz sanıyorum bana ne olur dua edin psikolojim bozuldu inancımı yitirdim


Ümit yilmaz
Gül kardeşim çok duygulandim aşkın gıdasi ALLAHTİR yazısı benim içimdeki sönen aşkı alevlendirdi Allahım her zaman hakkımızda hayirlisini versin inanarak güvenerek imani mızı yaşamayı nasip etsin hayat çok ağır bir imtihan huzur ise Allah’a olan aşkta şeytanın hilelerinden korusun Allahım bizi


Kayıtsız Üye
Kardeşim sen zikir yapmalısın. Yakınında bulunan bir dergah a git ve sohbetlere katıl. Bunun sana çok faydası olacak. Ayrıca günde mumkunse en az 5000 defa Allah de. Zikir yaparken sağ elin kalbinin üstünde olsun. İnşaAllah Rabbimiz senin bu çabanın takdir edecektir. Sen inanıyorsun iman etmemiş olsan zaten derdine derman aramazsın. İmanından suphen olmasın. Kurtulacaksın biraz azim.


Kayıtsız Üye
Allah Teâlâ ya ve diğer iman hakikatlerine görür gibi inanmak isteyen RİSALE-İNUR okusun İnşaAllah


Kayıtsız Üye
Merak etim araştırın ve görmediğinize inanmayın diyen dinler. Neden görülmeyen bir yaratıcıdan bahseder. Soyutluktan başka bişeyi insanlara sunmuyor. Dahası peki farklı biryaratıcı varsa ve biz ibadeti yanlış yapıyorsak ne olacak. Gidip geleni görmedik.sadece gönülden inandık .peki ya yoksa. Ya başka bişey varsa. Ya yanlış yapılıyorsa ne olacak.

Okudunuz mu?  Sabah uyanınca korkuyorum

Kayıtsız Üye
Kader varmıdır kaderimiz varsa hersey önceden belliyse neden ben yaratildim neden cennet ya da ceheneme girme kararı bana verilmedi


Hatt
Bütün kararları sen veriyorsun zaten. Merak etme. Kimsenin senin adına bir kader yazdığı yok. Bahsedilen yazılı kader Allah ne yapacağını önceden bildiği için yazılıdır. Yoksa yazılmış bir senaryoyu falan oynamıyoruz.


Omrdes
Bu sana gelen vesvesedir inamazsan yardım istemezdin bu bir imtihan bazı imtihanlar uzun sürer her istediğinde iman edebilseydin imtihanın manası olmazdı Allahtan yardım istemeye devam et pes etmesen elbette yardım edecektir….


imam
Allaha inanmak için sebepler
< kaderimiz varsa hersey önceden belliyse neden ben yaratildim >
Kaderin manasını bilmiyorsun önce dini kavramları iyice araştır öğren sonra iman konusunda karar ver.
Allah her insana hür irade vermiştir ve hak veya batıl yolu kendi seçer.


Kayıtsız Üye
Cevabınız için ben de çok teşekkürederim ne güzel anlatmışsınız.


ImanSelameti
Kardeşim şimdi ne durumdasın ?
Sorduğun sorudan 7 yıl geçmiş…
Biliyorsun ki Allahu Teâla bir yaratıcıdır ilahtır,tanrıdır. Bu dediklerin tamamen Şeytanın birer sinsice tuzağıdır…
Imanlı olanların yani kalbinde inancı olanların başına gelir… Ama sen ne yazık ki Şeytanın ağına düşmüş ve Vesveseleri beninsemişsin.. Allah senin isteğine cevap vermediyse bu onun yok olduğuna işaret olur mu hiç ? Hadi diyelim bir ihtimal dahi Allah var olsa(Haşa) bir insan bu küfür karanlığına düşer mi ? Kendini ebedi acılara atar mı ?? Bu aklı başında olan bir insanın söyleceği şeyler değil… Allah zaten bizi imtihana tutmak için Dünyaya gönderdi bizi. Yoksa sana anında karşılık verilse bu imtihanın anlamı kalır mı ? Imtihan kardeşim bu… imtihanı kazanan Cennete kazanamayıp peygamberin çağrısından şüphe duyan Cehenneme gider.
Sana tavsiyem… Eğer ki; Ben Allah’a ve Resulüne inandım, iman ettim… Amentüdeki 6 esasın hepsine şüphe duymaksızın inandım dersen… Ve Kelime-i Şehadet getirirsen bu problemlerin hiçbiri kalmaz. Namazı dosdoğru kıl Vesvese ve Şüphe geldiği an Rabbine yalvar, tevbe et ve şeytanı başından kov… Böyle yaparsan hem Dünyan hemde ölümden sonraki hayatın kurtulur. Hem seni yaratan Rabbine nankör olmamış olursun… Allah seni Dininde sabit kılsın,hepimizi Islam nuruyla Ruhumuzu teslim etmemizi nasip eylesin.
Unutma inanmak her zaman kazandırır Şüphe ve Inançsızlık Karanlığa sürükler


onur0661
Aynı şüpheye büyük alimler bile düşmşütür sakin olunuz size şu kitabı okumanızı tavsiye ediyorum. imam Gazzali “Arayışlar Kitabı”
Benden bir tavsiye isterseniz Allah yolunda bir şeyler yapın hizmet edin mücadele edin o zaman iman kalbinize oturur ben amellerimi çoğaltarak aynı şüphelerden kurtuldum.


Kayıtsız Üye
Kardeşim önce git iki rekat namaz kıl Allah seni affetsin Allahın varlığından şüphe ediyorsan o zaman imanın güçlü değildir Peygamberimizin donemindeki insanları düşün Allah’a inanmadilar ve sonlari ne oldu Rabbim merhamet sahibidir bence en kisa zamanda tövbe et Rabbim seni affetsin

Okudunuz mu?  RadıyAllahü anh radıyAllahü anha radıyAllahu anhüm kimler için söylenir ?

Kayıtsız Üye
Aklindaki seytana lanet oku Allah vardir ona tum kalbinle dua et goreceksin bir gun dualarin cevapsiz kalmayacak


bbgbbg
Allah(azze ve celle) kullarıyla zaten vahiy aracılığıyla konuşmuş.Kur’an’ı sürekli okursan Allah’ın(cc) zaten seninle konuştuğunu görürsün.
Nerede doğaam oranın dinine inanırdım olayına gelince bunu sana kelimelerle nasıl anlatabileceğimi bilmiyorum.Ama dediğin gibi Kur’an-ı bol bol oku Allahu Teala sana oradan cevap verecektir.Youtube’de ünlü imam kıraatleri var arkadan da Türkçe meal geçiyor.Nasset al Qatami,Ebubekir Şatiri bu imamlardan dinleyebilirsin.


vel Fecr
yaw arkadaş şuraya bu yazı kendi kendine yazıldı tesadüf desem. bir tane insan bile inanmaz ?

ama kahinatın o kadar ince hesaplar ile kendi kendiliğinden oluştuğuna inanan milyonlarca mahluk var.


Kayıtsız Üye
Allah a inanmak istiyorsan ondan doğru ve kesin bilgiyle,apaçık görerek onun varlığının ve birliğinin delillerini görmeyi işte.sen onu bilmesende o seni biliyor.bu deliller var çünkü.yok değil var.Allah tan nur işte,nurla görürsün ancak.
Ve Allah ın olmadığı konusunda sende bir ispatlı bilgi olmadığına göre çünkü öyle bir bilgi olamaz o zaman davranışlarında söylemlerinde dikkatli olmalısın.
Ateistin biri ki kafasız olduğu anlaşılıyor;Allah yok diyoruz ama varsa işimiz yaş diyormuş işte sen varsa kısmında şüphedeysen bile işin yaş olacak şekilde davranma.
Birde bu haller zalimlerden başkasında olmaz suçlarını düşünüp dönmelere bak,vicdanını işlerine hep kat.
Şimdi senin çıkışın o halde debelenmekte değil debelendikçe batarsın sen bataklığını kurutmaya bak ondan sonra düşün düşüneceksen.
Bataklık filan derken de özel bir kasıt yok durumu ifade etmek için.
Ve bir canın olduğunu unutma,doğruyu bulmak zorundasın!
Allah tan dile..!


Kayıtsız Üye
Elhamdülillah. Onların görülmediği gibi Allah da görünmüyor. Ama yanımızda. Kur’anın bazı ayetlerinde bize yakın olduğunu bildiriyor. Bir de senin dinî bilgilerin zayıf olduğu için öylesin.İslam Dini bilgilerini tam öğrenmen gerekiyor.


emreb1212
Arkadaşlar bundan bir süre önce inançsızdım,bir gece beni ölüm korkusu sardı hiç gelmedi daha önce başıma güler geçerdim ölcez denildiğinde. İslam dinine girdim ben namazımı kıldım,abdestimi aldım defalarca yaptım zamanla içimdeki korku azalmaya başladı şuanda azaldı. Eskiden ateist olduğum için içimde ufakta olsa bir şüphe var inanmak istiyorum inanıyorum da inanamıyorum sanki Allahın varlığına. Daralıyorum ölüm korkusu geldiğinden beri hayatım zevksiz oldu burnumdan geliyor gerçekten zevk alamıyorum. Sizden ricam beni ne olur Allah rızası için daha çok islama itin,Allahın varlığını gösterin ne olur yoksa sonum akıl hastanesi olcak düşünmekten arkadaşlar. Sanki tekrar ateist olsam tövbe haşa her şey düzelecek gibi.


ixa
Gökyüzünü izle her zaman fırsat buldukça.yeterince izlediğine inandığın bir gün sabah namazı vakti gökyüzüne bak ve kendisinden bir işaret iste.


abidatsanat
Önce tam olarak ne aradığınızı tespit etmeniz gerekir kardeşim. Yani, Allah’ı, bir yaratıcıya inanmak için aklı-teknik deliller mi arıyorsunuz yoksa vesveselerle mi baş edemiyorsunuz?


Allaha inanmak, Allaha inanmak istiyorum, Allaha inanmak için sebepler

Bu kategoride yer alan Bulaşıcı hastalıktan ötürü vefat etmek başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Allah’a inanmak istiyorum Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.