Anasayfa
18 Mart 2022, 12:38
missa0
Abone

Allaha inanmak istiyorum ama inanamıyorum

Allaha inanmak istiyorum ama inanamıyorum

Kayıtsız Üye
Merhaba arkadaşlar ben sizinle bir sorunumu paylaşmak istiyorum.Eskiden gayet imanlı namaz kılan birisiydim.O zamanlar küçük küçük vesveseye gelmeye başladı.Sanki sürekli gaz kaçırmış gibi hissediyordum filan.Artık bıkkınlık geldi ve namazı bıraktım zaten okul açılmıştı ödevlerden filan kılmam zor olurdu.Asıl sorum şu.Son 1 ,1-5 aydır vesvese muzdaribiyim.İlk başta küçük küçük başladı ama sonraları büyüdü ve artık içimden Allah a şirk koşacak kadar kötü vesveseye geçiyor.Bi kere yanlışlıkla ağzımdan kaçırdım bunları.Sonra tövbe ettim.Artık dilimle Allah î ansam bile kalbim inkar ediyo.Ben inanmak istiyorum fakat inanamiyorum.Aslında bazen inanıyorum bazen o inancım gidiyo.Tabii ölümün ne zaman geleceği belli değil.Hemen iman etmek istiyorum.Şimdi diyeceksiniz yahu bu gezegenler kendi kendine mi hareket ediyor.Doğru söylüyorsunuz ama kalbim buna inanmıyor.Ama ben inanmak istiyorum.Geçen gün namaz kıldım ama eskiden duyduğum o huşuyu duyamadım.Bir de kalbim Allah î inkar ederken abdestim kabul olmaz ki nasıl namaz kılayım.Ama dediğim gibi en yakın zamanda iman etmek istiyorum.Ve de namaz kılsam sorun olur mu?Sürekli dua ediyorum Allah im doğru yola iletin diye ama olmuyo geçen gün beraat kandili idi dua ettim ama hala aynıyim.Bir de o an kontrolünü kaybedip ağzımdan şirk koşacak kelime kacirdim.Allah affeder mi ? Ve tabii tekrar inanmak imanımı güçlendirmek için ne yapmalıyım.Dualarınızı eksik etmeyin

Okudunuz mu?  Sigara içmeyeceğim diye yemin edip sonra sigara içmek

Yorum: Allah’a inanmak istiyorum ama inanamıyorum

Kayıtsız Üye
Kardeşim şeytan sende bir iman gördüğü için böyle yapıyor. Unutma hırsız boş eve girmez . Seni ALLAH ın olmadığını düşündüren vesevese nedir? Etrafına bakar mısın sonsuz nimet her nimette bin sanat sanat varsa sanatkar olmak zorundadır. Nasıl ki kitabı yazan bir yazar bu kainatı yaratan bir yaratıcı olmak zorunda ama seni böyle düşündüren vesveseyi bize söylersen daha çok yardım edebiliriz. Selametle kal .

Okudunuz mu?  Akrabaya buğz etmek günah mıdır?

Yorum: Allah’a inanmak istiyorum ama inanamıyorum

Kayıtsız Üye
Onceden inandin simdi inanmiyon sacma degilmi sencede kardes sakin inannaktan vazgecme aldiris etme namazını kil dua et


Kayıtsız Üye
Aynı sorun bendede var kardeşim uçurumun kenarındaydım. İnancım azaldı hatta nerdeyse hiç inanmıyorum dedem daha doğrudur içimden dua edesim yok dua edıom ama içten değil, inanmak istiyorum ama olmuyor . Bil delil bir kanıt görmek istiyorum ama yok yok yok. Dualarımda kabul olmuyor. Kendime zarar verecem diye korkuyorum. Çünkü düşündüm öyle şeyler. İntihar etmek istemem ama kafayı yicem bu şekilde. Zikir et namaz kıl diyotlar ama inanmadan içimden gelmeden yaparsam kabul olmaz ki? Ben imandan ayrılmak istemiyorum???

Okudunuz mu?  Adak verip vermediğime emin olamıyorum

inanmak isteyip inanamamak

Bu kategoride yer alan Kuranda kölelik ve cariyeler neden var? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Allaha inanmak istiyorum ama inanamıyorum Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.