Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:43
missa0
Abone

Kuranda kölelik ve cariyeler neden var?

Kuranda kölelik ve cariyeler neden var?

Kayıtsız Üye
Kuranda kölelik ve cariyeler neden var konuları hakkında açıklama yapar mısınız ?


Kayıtsız Üye
Merhaba; bu konudan anladığım;
1-İslamda kölelik vardır
2-Fidye aracı olarak kullanılmışlardır yani eşya gibi satılmışlardır.
3-Nikahsız cinsi münasebet hak görülmüştür efendiye.
4-Köleler evlendirilmiştir evet ama bu azat edilme değildir.
Hadisleri örnek vermişsiniz.Kuran da açık bir ayetle örnekleyebilir misiniz.


Yorum: Kuranda kölelik ve cariyeler neden var?

Kayıtsız Üye
"O devirde insanlığın yarası olan böyle bir meseleyi tamamen ortadan kaldırmak mümkün olmadığı gibi, o zamanki durum zaten buna müsait de değildi." demişsiniz. Kutsal bir kitap böyle siyasi sayılabilecek bir düşünce ile gökten inmiş olabilir mi? Yoksa bu bir cevap bulamama ama cevap verme zorunluluğu ile ortaya atılmış bir sav mıdır, bilemedim. Anlayamıyorum.

Okudunuz mu?  Huneyn Savaşından çıkarılması gereken dersler nelerdir?

Yorum: Kuranda kölelik ve cariyeler neden var?

Kayıtsız Üye
Kuran bir çok konuda kısıtlama getirmiş ve kaldırmıştır. Neden kölelik gibi temel insan haklarına aykırı olan hususun devamına cevaz verilmiştir?
Buna benzer birçok husus ayetler ile yasak edilmiş. Fakat kölelik/cariyelik yasaklanmamış.
Esir olma durumu her zaman olmuştur. Esirlerin hakları vardır ve esir mubadelesi başta olmak üzere fidye ve sair şekilde konunun insanı çözümü o mümkün iken, esirleri köleleştirme köle olarak kullanma yoluna gidilmiş ve bu İslam ile devam etmiştir.
Neden her konuda kesin kurallar getirerek yüzyıllar boyunca süregelen yanlış uygulamaları kaldırabilen Kuran/İslam, bu hususta yasaklayan bir tedbir almamıştır?

Okudunuz mu?  Yeminimi Bozdum Ne Yapmalıyım ?

mumsema
– Bu Kurani bir emir değildir, Cahiliye devrinde var olan bir uygulamaydı ve İslam dini buna bazı sınırlamalar getirerek yasaklamadı.

– Kölelik konusunda ayet ve hadisleri yorumlayan alimler yasaklanmayışının bazı hikmetlerini saymışlardır onları araştırıp okuyabilirsiniz. Örneğin savaşılan kafirler imana davet edildikleri halde iman edip Allah’a kul olmazlarsa bir ceza olarak savaştan sonra ele geçirilip esir olduklarında kullara kul olmaları gibi…

Okudunuz mu?  Kutup kimdir ve kutbul irşad kime denir?

– 1400 senedir, kafirlerin galip geldikleri savaşlara bakın ele geçirilen esirlere nasıl davranıldığı hangi tür işkenceler ve zulümlerin yapıldığı kayıtlardadır. Örneğin Bosna hersek’te hamile kadınları dizip karınlarındaki çocukların erkek mi kız mı olduğunu iki asker iddaya girip kadınların karınlarını vahşice yarıp bakmaları gibi bir çok örnek vardır.

Okudunuz mu?  Çevrimdışı Oyunlarda Hile Yapmak

Kayıtsız Üye
Domuz etini bile haram kılmayı unutmayan koca kainatı eksiksiz yaratmış olan Rabbim nasıl olur da Ne kölesi gafiller! Onlar benim kullarımdır. Kullarımı alıp satamazsınız buyurmamıştır?
Her günümü buna kendimi ikna etmekle nasıl geçireceğim?


bbgbbg
Kötü olan kölelik veya günümüzdeki modern kölelik dediğimiz olay değil.Kötü olan insanlara kötü davranılması.Yani sizin bir köleniz olsa ve ona çok iyi davransanız ailenizden biri gibi olur.O yüzden önemli olan insanların birbirlerine iyi davranmaları.Çünkü illa ki birileri birilerinden zengin olucak veya birileri birilerinden üstün makamlara sahip olacak.Ki Kur’an-ı Kerim’de köle ve cariyeler hür olmak için sizinle anlaşmak isterse onlarla anlaşın buyurur.Köle azad etmeyi emreden bir sürü ayette vardır.

Okudunuz mu?  Allah ile ilgili kısa şiirler

Hoca
< Her günümü buna kendimi ikna etmekle nasıl geçireceğim? >
Allah’a kul olmayanlar kula kul olsunlar bu bir cezadır
Müslümanlar savaşmadan önce Ya Allah’a kul olun kardeşimiz olun yada kullara kul olacak veya öldürüleceksiniz derler sonra savaş başlar.
Allah’a kul olmayan kişiler hayvandan bile değersizdir

Okudunuz mu?  Aynı eşle 2 kez imam nikahı kıyılır mı?

Asıl kölelik şimdi…. modern köleliği araştırın


Kayıtsız Üye
arkadaş iyi demişsin ancak kölelerin müslüman olanları ve hatta müslüman çocukları da köle olarak satılmış bu pek mantıklı değil diye düşünüyorum.


Kayıtsız Üye
Herkese Es-Selam.. arkadaşlar bu meseleyi diğer sitelere bakarak araştırdım.. öncelikle suçlama yapan taraflar bazında inceledim ki bunlar genelde ateist deist diyebileceğimiz kesimlerdi.. maalesef suistimal edildiğini gördüm.. sonra tabii ki suçlama yapılan kısım tarafından inceleme yaptım.. tabii ki bu kısımda ehli islam kanadını oluşturmaktaydı.. Elbetteki rehberimiz Kur an Kerim oldu.. öncelikle indirildiği dönemde gerek medeniyetin olduğu düşünülen coğrafyalarda gerekse de arap yarım adasında kölelik ve cariyelik vardı.. İslam köleliğe izin verir mi sorularını dikkate alarak ilk önce köleliğin önünü tıkamak gerekli haliyle köle alınan 4 konu var.. hür insanları köleleştirmek ve savaşlarla köle cariye almak.. bu iki konuyu Kur an zaten yasaklamıştır.. ( ayetleri toplu olarak vereceğim bu arada. Tek tek incelenmesi için.. ) daha sonrasında da var olan köleliği belirli şartlara dayandırarak zamana yayarak bitirme.. nedir bunlar; zekat olarak, köle ve cariyelerin istekleri doğrultusunda mütakebe yapılarak tabii ki bu özgür olacak insanları zor duruma sokmayacaksa.. evlenme yoluyla.. belirli işlenen günahların kefareti olarak.. ve cennette karşılık olarak iki misli bir kazanç olarak..( beled suresini lütfen okuyun) beled suresi dikkat edilip incelenirse nüzula göre üst sıralarda yer alan bir suredir.. Kuran ın dışında ayrıca Efendimizin, eşlerinin, sahabelerin ve birçok mübarek insanın sayısı binleri geçen azat etme eylemleriyle karşılaşırsınız.. bir çok hadiste de bununla ilgili söylemler görülmektedir.. birkaç yerde Kuran mealinin post-modern anlayışa göre ayet bükücülük yapılarak ( bu yoruma katılmıyorum) yorumlandığı ve kölelik konularına değinildiği söylenmiş.. bunu önüne geçmek için Türkçe meal olan Elmalılı nın ilk dönem mealinden yararlanarak baktım meallere.. Sureleri yazmadan önce herkese selamet diliyorum.. polemik oluşmasını istemem ama lütfen kuranın sadece belirli ayetlerindeki kısımlar alınarak çarpıtılma çabasının sona erdirilmesini rica ediyorum.. inanan kardeşlerime de lütfen Kuran ı sürekli araştırıp tefsir çalışmaları yapılarak bir bütün halinde anlaşılması gerekliliğine vurgu yapmak istiyorum.. ilgili ayetler
Enfal-67, Muhammed-4, Nur-31-33-33, Nisa-4-92, Ahzap-50, Maide-89, Mücadele-3-4, Bakara-177, İnsan-8, Tevbe-60 ve Beled Suresi bütünü.. ( anlam bütünlüğü için)

Okudunuz mu?  Hac ve umreye önce anne babayı mı yoksa eşi mi götürmek gerekir?

kuranda kölelik, kuranda cariye, kuranda kölelik ve cariyelik

Bu kategoride yer alan Allah dualarımı kabul etmiyor başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kuranda kölelik ve cariyeler neden var? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.