Anasayfa
23 Aralık 2021, 23:15
sizden3
Abone

YouTube’de Korsan Yazılım Kullanarak Video Üretmek Ve Para Kazanmak

YouTube’de Korsan Yazılım Kullanarak Video Üretmek Ve Para Kazanmak

isimsizbiri
Selam abilerim, ablalarım kardeşlerim. YouTube sitesinde çektiğimiz videoyu korsan yazılımlarla çeksek ve bu korsan yollarla çektiğimiz oyun videosunu veya herhangi bir kendi ürettiğimiz videodan para kazansak kul hakkına girmiş olurmuyuz ?


Cevap: YouTube’de Korsan Yazılım Kullanarak Video Üretmek Ve Para Kazanmak

arifselim
Selamun aleykum. Korsan yazılım dediklerin eğer kullanım yasağı olan yazılımlar ise izinsiz veya satın almadan kullanmak caiz değildir.

Okudunuz mu?  Kuduriye Duası acaba büyümüdür?

Cevap: YouTube’de Korsan Yazılım Kullanarak Video Üretmek Ve Para Kazanmak

isimsizbiri
Kullanım yasağı derken yani şöyle, Bu bir video çekme programı isimi Fraps param olmadığı için crack yani " korsan, kaçak " yolla kullanacağım. Ve video düzenleme programı Sony Vegas Pro ‘yuda "korsan, kaçak " kullanacağım caizmi , caiz değilmi ? teşekkür ederim.

Okudunuz mu?  Dinsizliğin doğru bir yol olduğunu düşünmek dinden çıkarır mı

Cevap: YouTube’de Korsan Yazılım Kullanarak Video Üretmek Ve Para Kazanmak

Gerçek İslam
Kendiniz için bir adet edinmişseniz bu kul hakkı olmaz, ancak çoğaltıp satmaya başlarsınız o zaman kul hakkı taalluk eder. Misâlen kişi gidip birinden korsan halde program alacak olsa bu alan kimseye haram olmaz ancak dolaylı yoldan satan kimse kullanmakla değil de satmakla kul hakkına girdiğinden, alıcı kul hakkına girmeyecekse de satanın kul hakkına girmesine sebep olacağından tavsiye edilmez. Aynı şekilde diğer telif hakkı içeren meselelerde de bu böyledir. Netice itibari ile; Lisanssız şekilde bunu edinip kullanmanız kul hakkı olmaz. Dolayısı ile geçmişte lisanssız kullandığınız programlar içinde para ödemeniz gerekmez. Devletin telif hakkı kanunları vatandaşlık görevi ile ilgili kanunlardır, dini kanunları bağlamaz.

Okudunuz mu?  Seyyidler hala var mı?

Gerçek İslam
Ha Bu arada, Kul hakkı meselesinde Müslüman kafir gibi bir ayrım olmaz, herkes Allah’ın kulu olduğundan herkesin sadece yaratılmış olmakla kazandığı kul vasfı vardır ve dolayısı ile her kulun hakkı vardır.


isimsizbiri
Hocam teşekkür ederim. Peki bu korsan yazılımı çoğaltıp satmıyacamda bu korsan yazılımla video yapıcam. Fakat yaptığım videodan para kazancam kul hakkı olurmu ?

Okudunuz mu?  Gelin kaynana

arifselim
Bir soru sorduktan sonra 24 saat içerisinde cevap verilmezse o zaman sorunu tekrar edebilirsiniz. Burası islami bir forumdur ve kuralları vardır. Kendi özel kullandığınız skype ortamı değildir. Aksi takdirde engellenirsiniz.

Sorunuza gelince değerli kardeşim; telif hakları saklı tutulan ve kullanılmasına sahiplerinin izin vermediği pragram ve videoları kullanmak caiz değildir.

Okudunuz mu?  Haram aylarda savaşmak neden haramdır?

isimsizbiri
Hocam şöyle program , Programın isimi Fraps ve vidoe kaydetme programı sahipleri bunu parayla satıyor ve param yetmediği için alamıyorum ve internette yükleyecem kaçak yollarla yani korsan fakat param yetmediği için. Sony Vegas Pro isimli video düzenleme programınıda param yetmediği için alamıyorum ve bu programlarla video çekip YouTube’den para kazanıcam internetten kaçak yollarla korsan yükleyeceğim, fakat parasını veren programı alabiliyor yani.

Okudunuz mu?  Nikah kendi kendine düşer mi

Kayıtsız Üye
hocam videoları hazırladığımız program korsan ama çok pahalı olduğundan alamıyoruz ve çektiğimiz videoları buradan düzenleyip atıyoruz bu haram mıdır? teşekkürler


arifselim
Selamun aleykum değerli kardeşim. O programın sahibi olduğunu düşün. Buna razı olur muydun? Telif hakkı konulan ve açıkça kullanılmasına müsaade edilmeyen programların kullanılması caiz değildir. Buna verebileceğimiz cevap ancak bu olabilir.

Bu kategoride yer alan Ezan okumadan kamet getirmeden farz namazı kılınırmı? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

YouTube’de Korsan Yazılım Kullanarak Video Üretmek Ve Para Kazanmak Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.