Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:38
sizden7-2
Abone

Gelin kaynana

Gelin kaynana

nursema
Ana, baba ve yakınları oğullarını seviyorlarsa, gelinlerini de kızları gibi sevsinler. Ona çok iyi davransınlar ve hürmette kusur etmesinler. El kızıdır diye gelinlerini üzmesinler ve oğulları ile eşinin arasına girmesinler. Böyle yaparlarsa gelinleri kendilerine karşı saygılı olur ve kocasına sımsıkı bağlanır. Böylece oğulları da rahat eder, kendileri de rahat olur, gelinleri de memnun olur. Hep beraber mutlu yaşarlar.
Şunu da bilmeliler ki, gelinleri kendilerine emanettir. Emanete hıyanet etmemiş olmaları için ona çok iyi davranmalılar. Yoksa Allah katında mes’ul ve azaba duçar olurlar.
evet toplumun büyük bir kesiminde olduğu gibi benimde sorunum kayınvalidem.yaklaşık 6 yıllık evliyim kayınvalidemle birlikte yaşıyorum.ilk 3 yıl boyunca sürekli kapılar üzerime kitleniyordu Allahın yardımı ve azmimle bu durumdan biraz kurtuldum ama genel olarak beni üzen ve yoran kaynanamın benden nefret ediyor olması ve herdakika bana sürekli beddualar veriyor. onun bu haline susup kalmak sabretmek mi yoksa zulme rıza göstermekmi?yardımcı olursanız sevinirim.dualarınızı bekliyorum.

Okudunuz mu?  Üzerimde sivrisinek öldürdüm necis mi namaz kılınmazmı bu üstle ?

Cevap: gelin kaynana

dilek
s.a.Allah sabır versin.çok zor bir durum.Allah islah eylesin.sabret karşılık verme Allah bir şekilde haksızsa ona karşılık verir ama zamanla çıkar ortaya.sabır sabır


Yanıt: gelin kaynana

tunahan can
yazını okudum değerli kardeşim benden sana tavsiye sabretmeye devam et
bende çok kötü günler geçirdim şunu unutma sabrın sonu selamettir.sabredersek biliyorumki RABBİM BİZİ MÜKAFATLANDIRACAK…. İnşAllah…


Soru: gelin kaynana

ßaran
Elbetteki Tek Ve Yegane Tavsiye Sabretmek… Kardeşim..

Allah Sabredenlerle ßeraßerdir..


iliman
iyide kocayada buyuk is dusuyo ne demek ya bu zulum nasıl bir psikolojidir bu hala cozemedim ya :):( Allah sabir versin sana digerlerinede AKIL


gül_bahçesi
güzel arkadaşım seni anlıyorum RAbbim sana sabır versin .Sabırdan başka yapacak bişey yok cnm eşinlede konuşsan güzel dille iza etsen anlatsan ….

Okudunuz mu?  Vesveseye aldırmamak günah mı?

Aşk-ı Mus’ab
Esselamünaleyküm Kardeşim ;

Rabbim yar ve yardımcınız olsun inşAllah.. İlk olarak hakkınızı helal edeniz yanlış konuşmak istemem evlilik konusunda bir tecrübeye ve bilgiye sahip olduğum söylenemez fakat okuyarak ve gözlemleyerek bazı şeyler hakkında fikir yürütmeye çalışırım.
Bu durum insan oğlunun kişiliğine bağlıdır. Sizleri tebrik etmek gerekir. MaşAllah sabırlıymışsınız kolay kolay kimse katlanamaz. Aslında söylemek istediğim çok şey var fakat bir türlü toparlayamıyorum.

Kardeşim sizler sabrı ve dirayeti elinizden bırakmayın inşAllah bu zamanda yuva kurmak çok zor ama yıkmak saniyeliktir. Evliliğin temel ilkeleri olarak düşünülmesi gereken önemli unsurlardan bir tanesi eşinizin size eziyet etmemesi ve sizin namusunuzu koruması , rızkınızı temin etmesidir. Eğer bunlar mevcutsa inşAllah kendinizi bırakmayın derim haddim olmayarak. Fakat eşiniz ile bir sorununuz varsa o zaman farklı düşünmekte haklısınız.

Size bir tavsiyede bulunmak isterim inşAllah bu evlilik ve diğer sosyal hayatta düstür edinilmesi gereken bir davranış olarak benimsemekteyim. Yolda giderken bir yaşlı teyze karşıdan karşıya geçmek istese elinden tutup yardım etmez miyiz ? Tabi ki Yüreğinde İman ve ahlakı olan birisi yardım eder. İşte sabır ve tevazu sahibi olmakta bunu gerektiriyor sanırım. Kayınvalideniz bilse bunları yapmaz. Efendimizin müşrikler için kullandığı bir söz "BİLSELERDİ YAPMAZLARDI” Kardeşim metanetinizi koruyunuz. Bu dünya kalıcı değildir elbet her şeyin bir sorgusu suali vardır. Bu dünyada ekilenler ahirette biçilecektir.
Şöyle düşünmeniz sizin için inşAllah hayır olur. Yaptıklarımı başkaları için mi yapmalıyım yoksa Allah rızası için mi ?
Kayınvalidelere çok iş düşüyor aslında çünkü bu sıkıntıları onlarda yaşamışlardır. Yabancı insanlarla bir ömür geçireceksin ve ilk izlenim önemlidir. Bir Hoş geldin kızım yada oğlum demeleri birçok sorunun yok olması anlamına da gelmektedir. Ama ne yazık ki bu düşünceler mevcut değil fakat bunu sizler inşAllah kendi evlatlarınızda yapabilirsiniz.
Size yapılanı sizde başkalarına yapmazsınız inşAllah.
Ve en önemli nokta sakın sakın Beddua etmeyin kardeşim. MaazAllah sabrınızın mükafatını Rabbimiz vermiş ise bile bela nedeni ile kaybedenlerden olmazsınız inşAllah.
Rabbimize havale edin inşAllah . Bir ablamın sözünü sizinle paylaşayım inşAllah
" TECELLİ EDER YARADAN SEN ÇEKİL ARADAN” Yaradana sığınınız Kardeşim inşAllah dualardasınız.
Selam ve dua ile


ömerhattab
36, 37, 38, 39.(Dünyalık olarak) size her ne verilmişse, bu dünya hayatının geçimliğidir. Allah’ın yanında bulunanlar ise daha hayırlı ve kalıcıdır. Bu mükafat, inananlar ve Rablerine tevekkül edenler, büyük günahlardan ve çirkin işlerden kaçınanlar, öfkelendikleri zaman bağışlayanlar, Rablerinin çağrısına cevap verenler ve namazı dosdoğru kılanlar; işleri, aralarında şûrâ (danışma) ile olanlar, kendilerine verdiğimiz rızıktan Allah yolunda harcayanlar, bir saldırıya uğradıkları zaman, aralarında yardımlaşanlar içindir. 40.Bir kötülüğün karşılığı, onun gibi bir kötülüktür (ona denk bir cezadır). Ama kim affeder ve arayı düzeltirse onun mükafatı Allah’a aittir. Şüphesiz O, zâlimleri sevmez. 41.Zulme uğradıktan sonra, kendini savunup hakkını alan kimseye (ceza vermek için) bir yol yoktur.
şura suresi

Okudunuz mu?  Son nefeste yapılan tevbe makbul müdür?

ŞUHEEDA
RAbbim yar ve yardımcın olsun güzel arkadaşım herşeyin başı sabir sabir..


jeodezi
Her olanda mutlak hayır vardır.Bazan susmak en iyi vevaptır.


tanur
Değerli kardeşim ben de seninle aynı sorunları 6 yıl yaşadım.La havle vela kuvvete illa billa aliyül aziym duasını ikindi namazının ardından 100 defa okudum ve buna devam ettim.Hiç düşünmediğim bir anda eşim evlerimizi ayırdı.4 yıldır ALLAHIN izniyle rahatım.Sabret sende işAllah benim gibi kurtulursun.

Okudunuz mu?  Kaza namazları günlük nasıl kılınır?

Kayıtsız Üye
biz görücü usulu ile evlendik birbirimizi de seviyoruz benim halimde her gelin gibi kaynana dan yana şanslı değilim her konuda bir kavga bulmaya çalışıyor keşke oğlunun yanında konuşsa nezaman oğlu geç gelse başlıyor kayın pederime anlatmaya babayı oğula oğlu babaya beni de pedere anlatır herkesi birbirine katıyor bu evden ayrılmak istiyorum borçtan dolayı eşim onları bu borçta bırakıp gidemem diyor evde herkes çalışıyor ben bir ay kalmış doğumuma kapalı bir yerde ıssız bırakılmış gibi birde üstüne akşama gelip oturan önüne hazır yemek çay bekliyor ALLAH rızası için veriyoruz ama bağzen çay istiyormusun diye sorduğumda hayir şimdi istemiyorum sonra ya eşim ya da peder bey gelir onların önüne koyarım geç olduğu için odama çekilirim bakıyorum eşimin olmadığı bir zamaanda başlıyor gene anlatmaya yok bensabahtan beri gelmişim ne bir çay ne bir yemek sevgili dostlar siz olsanız ne yaparsınız bu hamile halinizle her hafta iftiraya uğruyor musunuz şimdiden çocuğumun hakkına girdim anne karnında bile ona huzur vermedim üstelik ilk çocuğum olacak inşAllah 19 yaşında liseyi bitirmiş görümcem var evişini yapamam nefesim kesiliyor diyor. ama tekstile gidip çalışıyor sevgili dostlar bu yazdıklarım çektiklerimin yanında hiç sayılır yani kısacası ALLAH tan korkmayan bir aileye rast geldim çocuğumu burada büyütmek istemiyorum ne yapabilirim üstelik dışardan ilahiyat okuyorum birinci sınıfı baba evinde bitirdim ikiyi de seneye okuyacam inşallak ama burda kalırsam zor biraz çünkü bunlar evine gelin değil köle almışlar ben haksızlığa gelemiyorum ilim sahibi ALLAH tan korkan bir dosttan nasihat bekliyorum yoksa bu gidişle eşimle aramız da bozulur diye korkuyorum

Okudunuz mu?  Huşu içerisinde namaz kılanlar

Hoca
SübhanAllah.. Kayınvalideden şikayet etmeyen gelin, Gelinden şikayet etmeyen kayınvalide hiç görmeyecekmiyiz?:)
Allah iyilerin yardımcısı olsun. amin.


Esra Bağcı
kardeşim ilimanın da söylediği gibi eşimizde bitiyor herşey ama nedense erkekler orta yolu bulmakta zorlanıyorlar genelde… benim durumumda senin gibi Allah yardımcımız olsun hepimizin….

Okudunuz mu?  Kuran okurken esnemek ne anlama gelir

Muhasibi
Böyle şeyler ailede her zaman demeyimde aar ara görünen şeylerdir.
En az zararla bu işten sıyrılmaya bak derim.
Yani sen sabret Allah sıkıntılarını giderecektir inşaAllah.


Srp
Merhaba ben serap benim kaynanam alzheimer hastasi ev de hiç durmuyo çıkıp geziyo devamli başına bir şey gelcek diye korkuyorum kocası hergün kahvede ilgilenmiyo kızlarda öyle kaynanam benim düğününde baslamis hastaligi 2 yıl 3 yıla gircez annem de beyin erimesi var çok hızlı şekilde doktor yapılacak bir şey yok doyo şimdi annm giyinmek istemiyo banyo yapmak istemiyo yediğini bilmiyo çok yiyo ve kusuyor bu hastalık ne kdar daha devam eder kimse bakmak istemiyo ne olcak bu kadın ne yapılması gerek bir yardım edin benim 8 ayilk oglum var

Okudunuz mu?  Bir videoda veya başka bir iletişim araçlarıyla verilen fatihayı okumak zorunda mıyız?

Kayıtsız Üye
Selamün aleyküm ben bayanım 5 senelik bir beraberlik ardından hamdolsun nisanlandim sevdiğim insanla 5 sene sürmesinin nedeni nisanlimin babası ve annesi ayrıydı babası sonradan vefat etti çok çalışıp annesine ve kardeşine bakiyordu diğer kardeşleri evlenmişlerdi vefalı nişanlım hep evini annesini kardeşini gecindirdi annesi bana oğlum beni aynı evde istemeyen kızla işim olmaz dediğini söylemişti bunu nisanlima sordum yok öyle bir şey demedim ben dedi yıllarca anneme baktım benimde bir hayatım olmalı ayrı evde oturmak istiyorum bende dedi bu olaya bozuldum tabi geçenlerde yemeğe gittim nişanlım markete gitti annesi evi değiştirdim hiç memnun olmadı bana hiç yardımcı olmadı eşyaları taşırken diye nişanlımi bana kötüledi ben şimdi tek yasiycam iş bulabilirmiyim acaba yıllarca da çalışmadım filan dedi kendimi bana kötü hissettirdi yani oğlunu kötülemesi filan birde bana eskiden beni calistirmadi evde yemek yapacak biri olsun diye şimdi emekli olurdum dedi nisanlim ise tam tersini söylemişti bana keşke çalışsaydı zamanında diye muallaktayim neden böyle oluyor ben kimseye kötü bir şey yapmadım bunu teyit amaçlı nisanlima söyledim aramızda kalsın dedim ben anneme sadece bir iş söyledi sana göre değil dedim ama çalışma demedim dedi neden o zaman annesi oğlunu kotuluyor ben napmaliyim yanlış olan ne burda bana yardımcı olursanız sevinirim aileme de demek istemiyorum sadece nisanlima anlattım duyduğumu oda kim gerçek kim yalan söylüyor anlamak için ben tek yaşamak istiyorum bu sucmu ben cekingenim ayrıca kimsede üzülsun istemiyorum

Bu kategoride yer alan İnternetten (nocdengi) para kazanmak caiz mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Gelin kaynana Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.