Anasayfa
8 Mayıs 2021, 3:42
Sohbet
Yönetici

Gelin Kaynana İlişkileri

Gelin Kaynana İlişkileri

seyit gazi
ben bu hususda püf noktalarından birinin de aslında insanın kendi annesine nasıl davrandığı sorusunun cevabı olduğunu düşünüyorum. insan kendi annesine nasıl davranıyorsa, üç aşağı beş yukarı başkasının annesine de öyle davranacaktır. kendi annesine saygı göstermeyen onunla tartışıp duran birisi, başkasının annesine mi saygı gösterecek ? veya insan kendi annesine saygı göstermiyorsa, başkası mı gelip onun annesine saygı gösterecek ? olur mu öyle şey biz annemize saygı gösteriyoruz falan demeyin, kendi yaptıklarımızın yarısını başkası yapınca gözümüze batıyor. aslında dışarıdan gelen birisi bizim davranışlarımıza ayna tutuyor. ben sizinle birisini, önümü ilikleyerek filanca bey diye tanıştırsam, sizde önünüzü iliklersiniz ve o kişi filanca bey olur. ben sizinle birisini enseye tokat tanıştırsam, iki saat sonra sizde o kimseyle enseye tokat bir muhabbete girersiniz. en kötü kadın bile bakar ki kocasının annesi kıymetli, kendisine buradan ekmek olmadığını anlar, bunun anası kıymetli ben en iyisi bunu kendi tarafıma çekeyim, onunla bir olayım öyle saldırayım der. tabi özel durumlarda insanları suçlamak istemiyorum ancak bunun genel olarak dikkatten kaçan bir püf noktası olduğunu düşünüyorum. ( kamu spotu ! insan aslında çoğu değerini çoğu menfaatini, önce onu kendisi dile düşürerek pazarlık konusu yaparak sulandırır. başkası da acımaz vurur geçer. buna kendi dini değerlerimizde dahil. ben kimsenin başkasının değerlisini, başkasının dokunulmazını diline dolayabileceğini sanmıyorum. yanlış bile olsa saçma bile olsa, adamın şusu kıymetli, adam manyak, biz ona bu hususda bulaşmayalım derler. iki hindu görseniz, iki sene yaşasanız, bunlar böyle insanlar, şunları kıymetli, şunları dokunulmaz dersiniz. bizim ömrümüz bitiyor hala kim olduğumuzu biz dahil kimse anlamıyor, dokunulmazda hiçbir şeyimiz yok. kendi hayatımızı kendi haklarımızı kendi menfaatlerimizi kendi değerlerimizi ayaklar altına biziz . adamlara bakıyorum adamların herşeyleri dokunulmaz. adam kendi değerlerine laf geleceğini hissettiği zaman; önce bir kaşlarını çatıyor, sonra kuyruğunu dikiyor, sizi ona yanaştırmıyor bile. biz ise bir şey anlatmaya başladığımızda bile önce kendi değerlerimizi yerden yere vuruyoruz. bu hususda adamları suçlamıyorum, kendimizi suçluyorum. neyse gelin kaynanadan yine buralara geldim.)

Okudunuz mu?  Yay Hayattır, Ok Niyettir, Hedef Amaçtır

bir diğer önemli hususda gıybet. biz zaten bu problemleri yaşamadan önce çokdan annemizin karımızın gıybetini yapmış, bu tohumları kalblere ekmiş oluyoruz.


Yorum: Gelin-kaynana neden geçinemez?

Kayıtsız Üye
Kocama maddi durumundan dolayı 1 yıl annen babanla yaşarım, sonra para biriktirip ayrı eve çıkarız dedim. 5 ay oldu daha, ama kaynanama tahammül edemiyorum. En sonunda eşimden beni kendi annemlere bırakmasını istedim. Çok pişmanım, direk ayrı ev istemeliydim. Ama eşim eve dönmem için aradı. Ben bunun hükmünü bilmiyorum. Ayrı ev kadının hakkıdır biliyorum ama ben başta 1 yıl dediğim için geri mi dönmeliyim oraya İslamda? Yoksa zaten benim evim olmadığı için, ve ayrı ev hakkım olduğu için annemlerde kalmakta ısrar edebilir miyim İslamda? Yani günah olur mu? Eşime "Ayrı ev tutana kadar oraya gelmeyeceğim demek" beni günahkar yapar mı Allah katında?

Okudunuz mu?  Öğretmen ve öğrenciler tiyatro metni

Yorum: Gelin Kaynana İlişkileri

seyit gazi
rasulullah sav in amcasının oğlu, sahabenin fakihlerinden, ümmetin müfessirlerinden, abdullah ibni abbas ra a birisi geliyor ve kurtar beni ya ibni abbas, ben karımı şöyle şöyle boşadım bana bir yol bul diyor. ibni abbas ra düşünüyor kızarıyor sonra sinirleniyor, – aranızdan bir ahmak çıkıyor, ahmak ahmak işler yapıyor, sonra da yetiş ya ibni abbas yetiş ya ibni abbas diyor, Allah avc ne diyor – eğer sen Allah a sığınsaydın Allah sana bir yol gösterirdi. sen bunu yapmadın, sana çare mare yok diyor.

Okudunuz mu?  Çalışan Eşler Arasındaki Aile Bütçesi Ve şahsi Bütçe Kavramı Ne

sözüm meclisden dışarı… tabi beklentilerinizin dikkate alınmamasını, zulme uğramanızı veya şahsiyetinizin rencide edilmesini ve bunların alışkanlık haline gelmesini kastetmiyorum ama Allah a sığınarak, biraz yapıcı olarak, güzelcede konuşarak; gönlünüzün mutmain olduğu gönlünüzün huzur bulduğu adımlar atınız. bir kaynana veya herhangi birisi sizin şahsiyetinizi rencide edemez. sizin şahsiyetiniz kul olmanızdan kaynaklanır. aksine hoş olmayan tavırları ve sizin azim duruşunuz yapıcı tavırlarınız sizi yüceltir. bunu karşılaştığınız hoşlanmadığınız tavırları kanıksamanız için söylemiyorum, daha tepeden daha yüce bir şahsiyet olarak karşılayabilmeniz yüz göz olmadan keyfinize bakabilmeniz için söylüyorum.

Bu kategoride yer alan Şehir Çeşitleri ( Çevre, İnsan Çeşitleri ? ) başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Gelin Kaynana İlişkileri Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.