Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:16
sizden3
Abone

Ezan okumadan kamet getirmeden farz namazı kılınırmı?

Ezan okumadan kamet getirmeden farz namazı kılınırmı?

semamca_07
Kamet getirmeden namaz kılınırmı kametsiz namaz kılınır mı
Ezan veya akamet okunmadan farz namazı kılınır mı


Yanıt: ezan okumadan kamet getirmeden farz namazı kılınırmı?

Şem’a
Ezan ve Kamet okumak sünnettir. Kamet ve ezan okumadan namaz kılınabilir ama sevabı az olur.
Camiden ezanı duymuşsanız bu size yeter ayrıca ezan okumanıza gerek yok sadece kamet okuyun yeter.


Yanıt: ezan okumadan kamet getirmeden farz namazı kılınırmı?

semamca_07
Hayırlı akşamlar yaklaşık 6 aydır namaz kılıyorum daha öncede başlayıp bıraktığım zamanlar oldu şuan 26 yaşındayım en az 12 13 yıllık namaz borcum vardır düşündükçe içim daralıyor bir an önce kılmak istiyorum ama bu o kadarda kolay değil.Öğle namazından veya yatsı namazından sonra farz namazı kılmaya çalışıyorum vaktim olduğunuca bazen üşeniyorum kılamıyorum ezan okumadan ve kamet getirmeden direk vakit namazlarından sonra başlayıp kılsam bir sakıncası olurmu ezan ve kamet için geçireceğim vakit yerinede farz namazı kılsam olurmu bunu öğrenmek istedim namazım kabul olurmu yoksa bir sakıncası olurmu ?

Okudunuz mu?  Dinim üzerine yemin ettim ne yapmam gerekiyor

birde bir sorum daha olacak şimdi gördüm farz namazı borcu olanın sünnet kılması iyi değildir diyorlar bazı yazılarda mesela aşağıdaki yazıda gerçekten doğrumudur bu ?

Abdülkâdir-i Geylânî hazretleri (Fütûh-ul gayb) kitâbında diyor ki: Mü’minin en önce farzları yapması lâzımdır. Farzlar bittikten sonra, sünnetleri yapar. Ondan sonra nâfilelerle meşgul olur. Farz borcu varken, sünnet ile meşgul olmak ahmaklıktır. Farz borcu olanın sünnetleri kabûl olmaz. Alî ibni Ebî Tâlib radıyAllahü anh bildiriyor. Resûlullah sallAllahü aleyhi ve sellem buyurdu ki: (Farz kılmayıp, kazası olan kimse, kazasını kılmadan nâfile kılarsa, boş yere zahmet çekmiş olur. Bu kimse, kazâsını ödemedikçe, Allahü teâlâ, onun nâfile namazlarını kabûl etmez). Abdülkâdir-i Geylânînin yazdığı bu hadîs-i şerîfi şerheden Hanefî mezhebi âlimlerinden Abdülhak-ı Dehlevî hazretleri buyuruyor ki: (Bu haber, farz borcu olanların sünnetlerinin ve nâfilelerinin kabul olmıyacağını göstermektedir. Sünnetlerin, farzları tamamlayacağını biliyoruz. Bunun mânâsı farzlar yapılırken, bunların kemâllerine sebeb olan bir şey kaçırılırsa, sünnetler, kılınan farzın kemâl bulmasına sebeb olur. Farz borcu olanın kabûl edilmeyen sünnetleri bir işe yaramaz).

Okudunuz mu?  İmani konular... sanki haşa imanım elimden kayıyormuş gibi geliyor ne yapmalıyım?

şimdi hesap yaptım aşağı yukarı 100.000 rekat namaz borcum var bunu nasıl öderim bir fikir verin vakit namazlarını mı kılayım yoksa farz namazlarınımı kılmaya başlayayım bir fikir verin sünnetlerde farz olarak sayılacak aslında ama yukarıda okuduğum yazı aklımı karıştırdı ne yapacağımı şaşırdım ölüp gideriz genç yaşta Allah korusun namaz borcum kalır diye içim hiç rahat değil 1 aydır bunu düşünüyorum lütfen bir akıl verin bana

Okudunuz mu?  Allah neden bizi yarattı?

Yanıt: ezan okumadan kamet getirmeden farz namazı kılınırmı?

HAMMADUN
Hiç şüphen olmasınki namazı kıldığında, O’nu görüp takdir edecek olanda, sana secde ettiğin yerden daha uzakta değil.

Zira o RABBİN sevgili peygamberi (S.A.V.), seni miracınla müjdelemiştir.

Ankebut suresi 45. Ayet-i Kerime… Kitaptan sana vahyedilen şeyi oku ve salâtı ikâme et (namazı kıl). Muhakkak ki salât (namaz), fuhuştan ve münkerden nehyeder (men eder). Ve Allah’ı zikretmek mutlaka en büyüktür. Ve Allah, yaptığınız şeyleri bilir.

Okudunuz mu?  Namazın ahiretteki cezası ne kadar

Namazım kabul oldumu…??? Allah’ın takdiri o yönde…. O’nun takdirinin üzerinde takdir olurmu….???

Her ibadetin başı NİYYET’tir. Ortası gayret. Sonu inşaAllah beraattir.

Sen inşaAllah namazlarına devamla muhasebesini de rabbine bırakarak, gönlünü hoş edersen. Rabbin kılmadığın farzları, sünnetinden, nafilenden ve namaz ile alakalı sair ibadetlerinden tamamlayıp seni borçsuz kılmayı muhakkak nasip eyleyecektir.

Okudunuz mu?  Müzik aleti çalmak günah mı?

Belki allah-u Taala size HAC etmeyi nasib eylerde, Hiç borçsuz ve sıfır günahsız olarak yeni ve yeniden bir hayata başlarsın. Belki hac etmeyi nasib eylemezde lutfundan bir başka vesile ile o vesileye sarılıp temizlenmeniz için size bir bağışta bulunur. İnşaAllah uyanık olmayı rabbim tüm müslümanlara nasib eylesin.

Okudunuz mu?  Kendi hakkında konuşulanları dinlemek

Hülasa değerli kardeşim…. Niyetin halis, ibadetlerin halis oldukça, akıbetinin de halis olacağından, şüphe duyman yersizdir. Allah cümlemizden razı olsun. Amin.


semamca_07
Allah senden razı olsun içimi ferahlattın çok güzel yazmışsın eline yüreğine sağlık aralıksız kılmaya gayret edeceğim inşAllah bundan sonra namazlarımı borcumuzuda Rabbim yardım ederse inşAllah en kısa zamanda ödemeye başlarız.


ATKMamiBey
Selamun Aleyküm,
ben almanyada yaşıyorum ve namaza başlamak istiyorum yaşım 18.
Ama burada türkiyedeki gibi ezan okunmuyor ve ben ezan okumasını bilmiyorum ama namazımı kılmak istiyorum
ezan okumadan namaz kılsam kabul olur mu?
İllerleyen zamanda öğreneceğim inşAllah

Okudunuz mu?  Razı olmak ne demektir? Allah günahlardan kesinlikle razı olmaz ne demektir?

mumsema
Farz namaz için ezan okunması sünnettir yani farz değildir, okumasan da namazın geçerlidir.


GoSHawk.
sabah namazı için kamet okumama gerek yok o zaman değil mi? Direkt namaza başlayabilirim. Bir yerde okumuştum sabah namazı için kamet okunur diye. YARDIM!!!!


ACİLSERVİS
Sünnet ve farz kelimelerinin anlamını forumda bulabilirsin. Bunları öğrenmen gerekir. Arama yapabilirsin.


GoSHawk.
Sünnet ve farzın kelime anlamlarını biliyorum. Demek istediğim sabah namazında kamet getirme zorunluluğumuz var mıdır.


mumsema
< Sünnet ve farzın kelime anlamlarını biliyorum >
Kamet getirmek sünnettir demek, zorunlu değildir demektir.
Sünnet yapılırsa sevap kazandırır, yapılmadığında ibadeti bozmaz

Okudunuz mu?  Din ile alay eden arkadaş

Kayıtsız Üye
5 vakit namazımı kılıyorum çok şükür ama Şöyle bir soruna sahibim ki bir hata yapsam ki yapıyorum yanlış yaparak cemaatle ve okuyarak öğreniyorum ama herkes ayrı şeyler konuşunca kafa bulanıyor ben şunu bilirim yürekten de inancım ALLAH CC TAKTİR İLAHINDAR O DERSE HER ŞEY OLUR BAZEN İLİM BİLDİĞİNİ SANIP İNSANLARI YÖNLENDİRENLERE YANLIŞ YÖNLERDİNRENLEREDE HARBİ KOPUYORUM MuMSEMA SÖZÜM SANA DEĞİL KARDEŞİM


Kayıtsız Üye
Selamın aleyküm bir kaç haftadır YouTube kanalında sürekli videolar izliyorum ve bir kaç tane hocadan orada Şu anki bulunduğumuz lokasyon ile ilgili olarak şirk ve küfr topluluğu olduğumuzu ve cuma namazlarının camilerde değilde takva ve ilim için tevhid için çağrı yapılan yerlerde kılınması tağutu reddedip islam olduktann sonra müslüman olmak için gayret edilmesi gerektiğini söylüyorlar . Ne yapmamız gerekiyor böyle bir toplumda küfrün ve şirkin olduğu bir mecliste camilerde namaz kılmamak mı kılmak mı daha iyidir iyi akşamlar .

Okudunuz mu?  Türkiyede doktorluk okuma kaç yıl?

ACİLSERVİS
Kimi dinlediğine dikkat et. Küfür ve şirkçi kişileri bırakıp dinini öğrenecek şeylere yönel. Boş işlerle uğraşmayı bırak.


kamet getirmeden namaz kılınırmı, kametsiz namaz kılınır mı, kamet getirmeden farz namazı kılınır mı

Bu kategoride yer alan Allah canımı alsın dedim yemin mi ne yapmalıyım pişmanım ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Ezan okumadan kamet getirmeden farz namazı kılınırmı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.