Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:27
sizden2
Abone

Dinim üzerine yemin ettim ne yapmam gerekiyor

Dinim üzerine yemin ettim ne yapmam gerekiyor

rngrtck1
Kardeşim evde saçma saçma fotoğraflarımı çekiyordu haberim yokken kızdırıyordu beni bende o fotoğrafları 5 dk içinde silmezsen dinimin üzerine yemin ederim o telefonu aşağı atarım diye yemin ettim ve şuan pişmanım. Atmam mı gerek yoksa yemini bozarsam neler yapmam gerek bunu bana bir söyler misiniz?

Okudunuz mu?  Gırgır şamata yaparken söylenilen sözler

Yorum: Dinim üzerine yemin ettim ne yapmam gerekiyor

arifselim
Yeminler ancak Allah adına, kuran üzerine ve yemin ederim demekle geçerli olur. Dinim üzerine demek bir yemin değildir. Geçerli bir yemin eden kimse yeminin zararlı olduğunu bildiğinde yeminini bozar ve yemin kefaretini yerine getirmelidir. Bu tür sözler demek tehlikelidir ve kişi kaldıramayacağı yüklerin altına kendisini sokmamalıdır.

Okudunuz mu?  Çocukluk ergenlik çağında günah işlenmişse evliliği nasıl etkiler

Cevap: Dİnimin üzerine yemin ettim ve ne yapmam gerek bir okursanız sevinirim….

Seyyidbabar
Bakın Degerli Mümin Kardeşim Dinimin Üzerine Kabenin Üzerine Peygamber Üzerine Kuran Üzerine Dille Edilen Yeminler Geçersizdir Anlamında … Sadece ALLAH VAllahi Tellahi Dille Edilen Yeminler Geçerlidir …

Okudunuz mu?  Namaz kılarken dalıp gitmeyi ve unutup şüpheye düşmeyi engellemenin bir yolu var mıdı

Cevap: Dİnimin üzerine yemin ettim ve ne yapmam gerek bir okursanız sevinirim….

rngrtck1
tamam gerçekten içimi rahatlattınız ve üstte yazdığınız yazıyı da okudum bir çok şey daha öğrenmiş oldum Allah Razı olsun.

Peki bu geçersiz olan yemin için kefaret felan vermem gerekiyor mu ?

Okudunuz mu?  Oyuna para yatırmak haram mıdır?

Seyyidbabar
Hayır Gerekmiyor ALLAH Adına Yemin Ederseniz Kefareti Vermeniz Gerekiyor ….


rngrtck1
tamam Allah Razı olsun yardımlarınız için.


Seyyidbabar
ALLAH C.C Hazretleri Cümlemizden Razı Olsun … Bizlere Dua Edin Mümin Kardesim


Kayıtsız Üye
Yalan yere dinim imanim uzerine yemin ettim ne olucak cevap verirseniz çok sevinirim

Okudunuz mu?  Cuma günleri işlenen sevap ve günahlar diğer günlere göre daha da mı katlanır?

arifselim
Yalan yere yemin etmek en büyük günahlar arasındadır. Yalan yeminin kefareti de olmaz. Bundan samimi bir tövbe etmelisin ve asla bir daha böyle şeyler dememelisin.


Kayıtsız Üye
Hocalarım ben bu yaptığıma çok pişmanım ancak abim ile tartışıyorduk ve ben dinimin üzerine yemin ettim bunu bozarsam dinden çıkarmıyım çok pişmanım kefaret gerekirmi çok sinirliydim aynı şekilde annem de bana kızıp o da bir konu üzerine yemin etti lütfen bize kefaret gerekir mi gerekirse ne kadar süre içerisinde ödemem gerekir tövbe ettim çok ğişmanım lütfen cevapsız bırakmayın.

Okudunuz mu?  Güvenilir Dini Siteler

arifselim
Dinim üzerine yemin ederim demekle insan dininden çıkmaz lakin bu sözler tehlikelidir ve haddi aşan sözlerdir. Her ikinize de yemin kefareti gerekir. Bir dahada bu şekilde yemin etmekten kaçınmalısınız.

Bu kategoride yer alan Tüy dökücü krem kullanmak başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Dinim üzerine yemin ettim ne yapmam gerekiyor Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.