Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:48
sizden07
Abone

Peygamberimiz insanlara nasıl davranırdı

Peygamberimiz insanlara nasıl davranırdı

find
peygamberimiz hz Muhammed insanlara nasıl davranırdı kısaca bilgi verir misiniz


Yorum: Peygamberimiz insanlara nasıl davranırdı

seyit gazi
Rasulullah sav insanlara öyle güzel davranırdı ki kimse ondan çekinmez, çocuklar bile onun elinden tutarak gidecekleri yere götürür göstercekleri şeyleri gösterirlerdi.
Bir çocuk bir şey söylemek için en çekinmediği insanı seçer. hiçbir zaman baş köşeye oturmaz ama onun olduğu yer hep baş köşe olurdu.
Dışarıdan peygamberle görüşmeye gelenler onu insanlardan ayıramaz sahabeye sorarlardı. onunla konuşan herkes, Allah rasulü herhalde en çok beni seviyor derlerdi. hatta önceleri de itibarı olan daha sonraları müslüman olmuş bir sahabede rasulullahın tavırlarından böyle olduğunu düşünmüş, rasululllah sav e en çok kimi sevdiğini sormuştur.
Rasulullah sav aişe validemizi söylemiş, erkeklerden sorulduğunda babası ebubekir ra u söylemiş, ondan sonra denince ömer ra u söylemiştir. sıranın kendisine gelmeyeceğini anlayan sahabe de sormayı bırakmıştır. mesela hanımlarından biri Allah rasulü vefad edince kabilesine geri dönmüş ve vefad edince de kendisini Allah rasulüyle evlendikleri yere gömdürmüş.
Hiç aklın eriyor mu bir insanın kendisini, kocasını ilk gördüğü yere gömdürecek olmasını. Allah rasulü öyle davranmış işte. bununla beraber rasulullah sav emaneti yerine getirir, hakka riayet hususuna gelince de taviz vermezmiş.

Okudunuz mu?  Kaç yaşına kadar günah yazılmaz?

efendimiz insanlara nasıl davranirdi, peygamberimiz insanlara nasıl davranırdı

Bu kategoride yer alan Namaz kılarken oğlum bana gelip sarılıyor veya kucağıma oturmaya çalışıyor başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Peygamberimiz insanlara nasıl davranırdı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.