Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:48
sizden07
Abone

Namaz kılarken oğlum bana gelip sarılıyor veya kucağıma oturmaya çalışıyor

Namaz kılarken oğlum bana gelip sarılıyor veya kucağıma oturmaya çalışıyor

deniz29
SelamÜn aleykÜm.. Sik sik basima gelen bir seyi sormak istiyorum. Namaz kilarken oglum bana gelip sariliyor, veya kucagima oturmaya veya sirtima cikmaya calisiyor 😉 henÜz çok kÜcÜk oldugu için kizamiyorum fakat yanlis oldugunu biliyorum. GÜnaha mi girmis oluyorum???


Cevap: Ne yapmam gerekiyor??

islamyolu
kardeş günah demeyelimde öte Hz Hüseyin (RadıyAllahu anh) da Peygamber efendimize aynısını yapardı. Sırtına çıkarken secdesini uzatır vs gibi sahih rivayetler vardır. ama evde başka biri var ise çocugu ona emanet edip kapıyı kapatıp huşu içinde namazını kılman daha uygundur.


Cevap: Namaz kilarken oglum bana gelip sariliyor, veya kucagima oturmaya çalışıyor

deniz29
Elimden geldiği kadar yapiyorum ama bu yasta kolay degil. Allah razı olsun


Cevap: Namaz kilarken oglum bana gelip sariliyor, veya kucagima oturmaya çalışıyor

KaLPNuRu
Demek ki Allahu Teala namazınızi o kadar çok begeniyorki size bir melek yolluyor )

Okudunuz mu?  Ameliyata girecek olana okunacak dua

iki kizimda çok kücüktü Hemen hemen 1 sene boyunca namazımı beraber kildik ) biri sirtimdan biri de boynumdan asiliyordu Hic kizmadim
Allah da biliyordu gayretimi Simdi büyüdüler ve anliyorlar ) Selam verene kadar bekliyorlar

Sabredin ve güzel tarafini düsünün Oglunuzda size sahit olacak )

———————–

bir sey daha unuttum ; hocam derdi
Siz husu içinde namaz kilmak istiyorsunuz gayret ediyorsunuz Bunu istemek ve ugrasmak bile bir cihaddir Olmasa bile o namazcok degerli oluyor onun için üzülmeyin Nasil olsa büyüyünce yapmayacak Bu sebepten dolayi bence varsin olsun imkaniniz yoksa oglunuzla namazı kilin ve tadini cikarin
Peygamber efendimiz (sav) Secde den bir müddet kalkmaz imis, Hasan ve hüseyinin oyunlarini bozmamak için
O ki Kainatin Efendisi; kizina diyemezmiydi , cocuklari alin uzaklastirin diye
Bu bize birer örnek olsun


Saif Al-Din
Allah bağışlasın maşaAllah, ne güzel oğlunuz varmış, Allah sizinki gibi bir yuvayı bütün müminlere nasip etsin, sizin de hem dünya hem ahirette yuvanızı güzel bereketli eylesin, sizi kendi yolundan ve birbirinizden ayırmasın.

Okudunuz mu?  Meşrubat içmek haram mı ?

Üstüne çıkmasına gelince, bırak çıksın, ben olsam rahatsız olmam hoşuma giderdi hatta, çünkü Efendimiz (s.a.v.) ‘in torunları da onun üzerine tırmanırlarmış.


islamyolu
Arkadaşlar öyle bir konuşuyorsunuz ki neredese okuyanlar Namaz kılacagı zaman yanına bir çocuk getireceklerki sırtlarına çıksın 🙂 Yapmayın etmeyin Tamam çocuk gelip çıkabilir bunda namaza bir mani yoktur. Peygamber efendimiz (SAllahu aleyhi ve sellem) de bunu yapardı. şimdi bizler çocuk gelse sırtımıza cıksa önümüze gelse aklımız Çocukta olacaktır. Düşmesin böyle olmasın şöyle olmasın diye.

benim diyecegim tetbiri önce almamız lazım. Annem de eşimde namaz kılarken Çocugum emekleyerek önlerine gidiyor ve bakıyor 🙂 ben ne yapayım şimdi bırakayım çocuk oradamı kalsın.

Tamam bir zaruret var ise bizimde yapacagımız bir şey yok çocuk gelebilir ona göre secdeni rukunu kıyamını ayarlarsın. Ama bir bakan evde var ise eşiniz anneniz ona bırakıp rahat bir biçimde Namazınızı kılabilirsiniz.

Okudunuz mu?  Arapçada kaç tane yerine göre kalın ve ince olan harf vardır?

mumsema
yoksa bu videodaki siz misiniz:)

tıkla:
forumduasi.com/komik-ve-ilginc-videolar/210345-bir-babanin-sevimli-ogluyla-namaz-kilma-imtihani.html
forumduasi.com/komik-ve-ilginc-videolar/210345-bir-babanin-sevimli-ogluyla-namaz-kilma-imtihani.htmlforumduasi.com/showthread.php?p=810923#post810923Bir Babanın Sevimli Oğluyla Namaz Kılma İmtihanı :))
forumduasi.com/komik-ve-ilginc-videolar/210345-bir-babanin-sevimli-ogluyla-namaz-kilma-imtihani.html:))


islamyolu
< yoksa bu videodaki siz misiniz:)

tıkla:
forumduasi.com/komik-ve-ilginc-videolar/210345-bir-babanin-sevimli-ogluyla-namaz-kilma-imtihani.html
forumduasi.com/komik-ve-ilginc-videolar/210345-bir-babanin-sevimli-ogluyla-namaz-kilma-imtihani.html#post810923Bir Babanın Sevimli Oğluyla forumduasi.com/hanefi-mezhebinde-namaz-ve-kilinisi/Namaz Kılma İmtihanı :))

forumduasi.com/komik-ve-ilginc-videolar/210345-bir-babanin-sevimli-ogluyla-namaz-kilma-imtihani.html:)) >

🙂 🙂 çocuk az fena değil. Ben korktum düşecek diye ama ilginç bir video büyük imtihan gerçekten 🙂


deniz29
;)) bol bol gÜldÜm Allah razı olsun her birinizden


Aergin
Selamun Aleyküm kardeşlerim..
Hasbel kader sitenizi Akşam Namazı vaktini ararken tesadüfen buldum ve bölüm oldukça hoşuma gittiği için üye olma gereği hissettim.
Bu geçtiğimiz Ramazan ayı sürecinde Rabbim’e hamd olsun ki kulluk görevim olan namazımı kılmaya başladım.
8 ve 3 yaşlarında iki tane erkek çocuk annesiyim.Namaz esnasında oğlum benim sırtıma çıkıyor,hatta yüzüme bakıyor.Yüzüme bakmasının sebebide aslına bakarsanız ben türban takan bir insan değilim ve namazdan namaza veya Kur’an_ Kerim okudukça türban takıyorum ve ilk zamanlar bu halime gülümseyerek bakıyor hatta eşarbımı namaz esnasında çıkarmaya bile çalışıyordu.Çok şükürler olsun ki bu geçen zaman içersinde artık kendiside bu halime alıştı ve artık ona da bir seccade seriyorum ve kendiside benim yanımda birlikte namaz kılmaya çalışıyor.
Diyeceğim o ki bir süre bu halimize alışma sürecinde evet bir takım şeyler olabiliyor,ancak bir süre sonra kendileride Ezan okuduğunda,yada abdest aldığımı gördüklerinde Namaz Kılacağız diyerek seccadeye sarılıyorlar.
33 yaşındayım ve her duam sonrası neden daha evvel namaza başlamadım,neden çocuklarımı bu güzelliklerden yoksun bıraktım diyerek tövbe ediyor ve Rabbime yalvarıyorum,beni bu güzelliklerden mahrum bırakmaması için…
Hatta dün gece de 8 yaşındaki oğlum ile birlikte abdest alıp,yatsı namazını birlikte kıldık.O küçücük elleri ile öyle güzel kıldı ve öyle güzel tesbih çektiki.İşte anne olarak bu güzel yolda çocuklarımla birlikte yürümeye söz verdim kendime.
Çok yazdım hakkınızı helal edin..

Okudunuz mu?  Allah'ı haşa inkar ettiğimden korkuyorum.

Desert Rose
< Selamun Aleyküm kardeşlerim..
Hasbel kader sitenizi Akşam forumduasi.com/hanefi-mezhebinde-namaz-ve-kilinisi/Namazı vaktini ararken tesadüfen buldum ve bölüm oldukça hoşuma gittiği için üye olma gereği hissettim.
Bu geçtiğimiz Ramazan ayı sürecinde Rabbim’e hamd olsun ki kulluk görevim olan namazımı kılmaya başladım.
8 ve 3 yaşlarında iki tane erkek çocuk annesiyim.forumduasi.com/hanefi-mezhebinde-namaz-ve-kilinisi/Namaz esnasında oğlum benim sırtıma çıkıyor,hatta yüzüme bakıyor.Yüzüme bakmasının sebebide aslına bakarsanız ben türban takan bir insan değilim ve namazdan namaza veya Kur’an_ Kerim okudukça türban takıyorum ve ilk zamanlar bu halime gülümseyerek bakıyor hatta eşarbımı namaz esnasında çıkarmaya bile çalışıyordu.Çok şükürler olsun ki bu geçen zaman içersinde artık kendiside bu halime alıştı ve artık ona da bir seccade seriyorum ve kendiside benim yanımda birlikte namaz kılmaya çalışıyor.
Diyeceğim o ki bir süre bu halimize alışma sürecinde evet bir takım şeyler olabiliyor,ancak bir süre sonra kendileride Ezan okuduğunda,yada abdest aldığımı gördüklerinde Namaz Kılacağız diyerek seccadeye sarılıyorlar.
33 yaşındayım ve her duam sonrası neden daha evvel namaza başlamadım,neden çocuklarımı bu güzelliklerden yoksun bıraktım diyerek tövbe ediyor ve Rabbime yalvarıyorum,beni bu güzelliklerden mahrum bırakmaması için
Hatta dün gece de 8 yaşındaki oğlum ile birlikte abdest alıp,yatsı namazını birlikte kıldık.O küçücük elleri ile öyle güzel kıldı ve öyle güzel tesbih çektiki.İşte anne olarak bu güzel yolda çocuklarımla birlikte yürümeye söz verdim kendime.
Çok yazdım hakkınızı helal edin.. >

ve aleykumusselam ve rahmetullah
çocuklarına güzel örnek olabilmek ne kadar güzel asil bir davranış
oysa bazende tam tersi olabiliyor,gerek ibadet gerekse tesettür
konusunda Hak yolunda yürümeye çalışan çocuklar yada eşler çok sert
tepkiyle karşılaşabiliyorlar,:( çocuklar ilk ve temel öğretileri aileden aldığına göre
sen çocuklarına güzel bir örneksin.
Rabbim hidayetini daim etsin ve amellerini makbul kılsın
aramıza hoşgeldin kardeşim

Okudunuz mu?  Astım spreyi orucu bozar mı?

——————-


Peygamberimiz (sav) şöyle buyurmuştur: Herhangi bir kul, bir günah işlediği zaman güzelce abdest alır,
sonra iki rekat namaz kılar ve günahtan bağışlanmasını dilerse, günahı bağışlanır. (İbn Mace,Salat ,193).

Yine Peygamberimiz (sav); Günahlarına samimi olarak tevbe eden kimse hiç günah işlememiş gibidir. ( İbn Mace,Zühd,30)

Okudunuz mu?  Bilerek cünüp olmak günah mıdır

Kayıtsız Üye
Selamun aleykum bende namaz kilarken 2yasindaki oglum kucagima yatiyo onume oturuyo bas ortumu cekiyo napicami bilmiyorum gunaha giriyorum diye uzuluyorum evdede yanlizim napicami sasirdim sizce gunaha giriyomuyum


Kayıtsız Üye
Selamun aleykum Rüyada namaz kılarken hem ağlamak hemde ağladığında tanimadigim bir çocuk üstüme çıkıp benle oynamak istemesi ne anlama gelir

Okudunuz mu?  Başıma hiç musibet gelmiyor

Şema
Rüyada camide ağlayarak namaz kılmak, zorlukların ardından gözlediği iyi bir geleceğe, sıkıntıya düşerek gözlediği başarıya, bir kaç gün içinde duyulacak memnun edici havadise, uzun süren çabaların sonunda umduğu büyük güce şeklinde tabir edilir, Olumlu tabir olarak: camide ağlayarak namaz kılmak, çektiği zorlukların sonunda elde ettiği huzura, sıkıntılara göğüs gererek beklediği nimete, umudunu yitirdikten sonra istediği onura, uğraşlarının sonunda hasret duyduğu rahatlığa, meşakkatle birlikte düşlediği varlığa, çektiği zorlukların sonunda gözlediği servete şeklinde tabir edilir.

Okudunuz mu?  Kendimi sürekli cenabet hissediyorum ve boy abdesti aldıktan sonra lavaboya gidiyorum

1stwarrior
youtube.com/watch?v=7Q4I6kYycnU


Kayıtsız Üye
Selamun aleykum 18 aylik oglum 5 aylik bir kizim var evde tekim namaz kiliyorum oglum gelip namazligimin uzerine yatiyor bekliyorum namazima devam etmek için kalkmasini ama kalkmiyor elimle bir sekilde itmem gerekiyor gunaha giriyorum namazim bozuluyor diye çok korkuyor ve uzuluyorum çok huzursuz oluyorum çok hiperaktif normalde de durduramiyorum ne yapmalıyım. hakkinizi helal edin


mum
Namaz kılarken seccade üzerine oturan bebeği göğüs kıbleden çıkmaması şartıyla elinizle onu kaldırabilirsiniz bu caizdir.
Tavsiyem temiz bir halı üzerinde kılın, bebek egldiğinde sağa veya sola veya arkaya doğru bir adım atın


Kayıtsız Üye
eğer çocuk önünüze geliyorsa kalkmayın bekleyin veya oturuyorsa sağa veya sola itmeyiniz zira çocuğunuz daha akli baliğ değil bekleyiniz zira o o çocuk oynamak istiyor ve siz hareket ettiğiniz için ilgisini çekiyorsunuz
ve şunu aklınızdan çıkartınız namaz kılanın önünden geçilmez diye bir şey yoktur (örnekte vereyim caminin içinde namaz kılarken abdestiniz bozulunca namaz kılanların önünden geçiyorsunuz eğer günah olsa namaz bitene kadar beklerdiniz )

Okudunuz mu?  İmkansız Dua Var Mıdır?

Kayıtsız Üye
Eşime bırakıyorum bazen ama eşim pek ilgilenmek istemiyor 6 yasında oğlumda var Oda ilgilenmek istemiyor mecbur kapıyı kapatıp odada 16 Aylık oğlumla beraber kılıyorum oda üzerine tırmanıyor eşarbımı açmaya kalkıyor ara sıra eşim bakıyor ama çok sürat yapıyor bazen kavga ediyoruz ondan bebeği emanet etmek istemiyorum mecburum bebekle kılmaya genelde uyurken kılmaya çalışıyorum!


Kayıtsız Üye
Hocam namaza başlayalı üç dört gün oluyor iki yaşında kızım var sürekli yanımda mesela hareket ediyor önümden geçiyor konuşuyor ben bu durumda ve kızım olmadığı zamanlar da da namazda huşu alarak kılamıyorum tecvitli okumayında bilmiyorum namazım geçerli oluyorvmudur ki


muvaffak
Kızınızın sizin namaz üzerindeyken sizinle meşgul olması berekettir. Namazınızın geçerliliğinde herhangi bir sorun teşkil etmez. Aklı henüz ermeyen kişinin sizin önünüzden geçmesi, kucağınıza oturması namazınıza engel değildir. Peygamberimiz ashabına namaz kıldırırken torunları Hasan ve Hüseyin kucağında oturur, secde ettiği yere uzanır, sırtına tırmanırlardı. Peygamberimiz gayet sevecen şekilde yaklaşır, oyunlarını bozmaz ve onlara hiçbir şekilde kızmazdı. Kızınızın sizi ibadet ediyor halde görmesi geleceği açısından olumlu bir durumdur. Endişe etmeyiniz, Allah her şeyi görendir.

Okudunuz mu?  Forma giymek caiz mi?

namaz kılarken çocuğun üstüne çıkması, namaz kılarken çocuğun üstüne çıkması hadis, namaz kılarken çocuğum önüme geçiyor

Bu kategoride yer alan Namaz kılarken gaz sıkışıyor başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Namaz kılarken oğlum bana gelip sarılıyor veya kucağıma oturmaya çalışıyor Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.