Anasayfa
20 Kasım 2021, 9:58
sizden1
Abone

Allah’ı haşa inkar ettiğimden korkuyorum.

Allah’ı haşa inkar ettiğimden korkuyorum.

Beyaz17
Şeytan çok uzun zamandır benimle uğraşıyor aklıma birkaç saniyede bir Allah’ı, İslamı, Müslümanlığı haşa inkar ettirecek sözler geliyor uyku düzenim bozuldu yatınca sürekli bunlarla uğraşıyorum uyuyamıyorum, doğru düzgün yemek yiyemiyorum, insanlarla muhabbet edemiyorum, derslerime konsantre olamıyorum, sınavlarda soru çözerken bunlarla uğraşıyorum bu sözlere hemen karşı koyuyorum Allah vardır, tektir diyorum, sadece Allah’a iman ederim diyorum bir kere söylemekte yetmiyor birkaç kere söylüyorum. Bunları önemsemeyip karşı koymazsam sanki gerçekten bunları kabul edecekmişim gibi geliyor sanki ağzımdan çıkacakmış, iç sesimle söyleyip onaylayacakmışım, ahirette hep ceza çekecekmişim gibi geliyor. Allah’a, İslama yönelik en ufak kötü bir düşünce aklımın ucundan geçmezdi son 2-3 hafta bir aya yakın zamandır böyle. Bugün yine bu kötü düşünceler aklıma geldi ve ben bunlara gereği gibi karşı koyamadım, sanki istemeden ya da isteyerek kalbimle, iç sesimle Allah korusun onaylamışım gibi geliyor, içimde bir üzüntü, sıkıntı oluştu o anda ve bu olaydan sonra vesveselerin sıklığı biraz azaldı yine Allah tektir diyorum ama daha önceki maneviyat, hissiyat yok sanki acaba gerçekten böyle bir şey yaptım mı diye düşünüyorum yoksa şeytanın oyunu mu ama bunlar anlık gerçekleşiyor bir cevap bulamıyorum. Bu sıkıntıdan nasıl kurtulacağım? Obsesif kompulsif bozukluk (okb) hastalığı diye bir hastalık varmış acaba bende böyle bir hasta mıyım?

Okudunuz mu?  Vucuda kalıcı dövme yaptırınca günahmıdır gusül abdesine manimidir?

Yorum: Allah’ı haşa inkar ettiğimden korkuyorum.

Mucahid
Mukaddesatla ilgili içimize gelen düşünceler şeytandan geliyor fakat biz içimizi boş bıraktığımızdan dolayı fırsat bulup girmiştir.
Biz hangi kötü ortamlarda bulunduk, nette nereleri gezdik arkadaşlarımız kim neden bu tür düşünceler bizi buldu araştıralım ve önlem alalım

Bu kategoride yer alan İyi Kalpli Biri Olan Kişiyi Allah Sever Mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Allah’ı haşa inkar ettiğimden korkuyorum. Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.