Anasayfa
23 Nisan 2023, 13:20
sizden1
Abone

İyi Kalpli Biri Olan Kişiyi Allah Sever Mi?

İyi Kalpli Biri Olan Kişiyi Allah Sever Mi?

18-Unexpected
Soru biraz yanıltıcı gibi gelebilir, aslında tam olarak sormak istediğim soru şu; mesela bir adam olsun ya da kadın, fark etmez. Bu kişi yine çok iyi kalpli birisi olsun, herkese yardım etmeye, bağış toplamaya falan çalışsın ve aynı zamanda da dünya için bir takım kolaylıklarda bulunsun vs. Neyse, bu kişi namaz kılmıyor ya da tam olarak dua etmiyor olsun ama Allah’ı anıyor olsun. Bu kişiyi Allah sever mi yoksa namaz kılmadığı için sevmez mi? Şuraya dikkat çekmek istiyorum, namaz kılmadığı için evet cehenneme gidecek büyük ihtimal ama dünya hayatında Allah bu kişiyi sever ve yardım eder mi?

Okudunuz mu?  Sıla-i Rahmi İslam Ters Tavrından Dolayı Terk Etmenin Hükmü

Yorum: İyi Kalpli Biri Olan Kişiyi Allah Sever Mi?

Kuldurdileyen
Allah tüm kullarına her an yardım eder. Ölecekleri ana kadar aldıkları nefes nerden gelir? Allah ın kendi emrine isyan edeni bağışlaması, ne yaparsa yapsın af etmesi Allah ın tasarrufudur, biz bilemeyiz. Bildiğimiz namaz Allah ın emridir. Sakın onun emrini hafife almasın kimse.

Okudunuz mu?  Peygamber Efendimiz'in hayatı ile ilgili film ?

Yorum: İyi Kalpli Biri Olan Kişiyi Allah Sever Mi?

18-Unexpected
Yani sorumun cevabını sanırım biraz karşıladı ama tam değil. Biraz daha açayım o halde. Kötü birisini Allah sevmez değil mi? Ama iyi birisine, yani Dünya için iyi şeyler yapmış birisini sever değil mi, yani bu kişi ibadetini tam yerine getirmiyorsa bile? Hani bunu demek istiyorum.


Yorum: İyi Kalpli Biri Olan Kişiyi Allah Sever Mi?

vel Fecr
Allah teala cenneti kat kat derece derece yarattığı gibi cehennemide derece derece yaratmıştır.
biz biliyoruz ki ebu talip. Rasulullah efendimiz sav’e ölene kadar her türlü yardımı etmiştir ama şunu da biliyoruz iman etmemiştir.
yani kafir ne kadar iyilik yaparsa yapsın. ki ebu talibi dahi geçemez, o kişi ebediyyen cehennemde kalacaktır ancak burda ki husus azabın şidddeti ile alakalıdır.

Okudunuz mu?  İstibradan sonra gelen akıntı

Allahın sevmesi ile alakalı ise, Allah teala rezzaktır kafir müslüman bütün insanlara rızkını verir, Allah teala adildir. kafir müslüman herkesin hakkını yerine koyar, kafirlerin bu kadar isyanına Allah teala onları helak etmiyor. bu helak etmeyeceği manasına da gelmez. Allah tealanın iradesi her zaman galip gelendir.

Okudunuz mu?  Zinaya kefaret nedir bilen var mı ?

namaz ile alakalı ise. bir kişi islama girdiğinde emir ve yasakları kabul eder. emir ve yasaklarda tercih hakkı yoktur. bu emirlerin olmazsa olmazlarından biride namazdır. hiç bir müslüman namaz ile islamı ayıramaz. namazı kabul etmeyen aslında islamı kabul etmemiştir.

namaz dinin direğidir meselesini iyi tefekkür etmek anlamak lazım.
namaz yoksa dinde yok. dinin yok olduğunu düşündüğünde mesele gün beyan açılır.
bunuda anlamak istememek cehalettir.

Okudunuz mu?  Namazların sadece farzlarını kılmak yeterli midir?

elhamdulillahilrabbilalemin.


seyit gazi
güzel kardeşim şöyle düşün, bir erkek karısının hiçbir ihtiyacını hiçbir sorumluluğunu yerine getirmese; eve kafasına göre gelip kafasına göre gitse; üç gün gelmese arkadaşlarıyla uygunsuz yerlerde bulunsa; beşinci gün çıkıp gelse karıcığım ben seni çok seviyorum, arkadaşlarımla başka kadınların olduğu yerlere gittik ama arkadaşlarım bakdı ben onlara bakmadım, ben hep seni düşündüm dese; karısı ne cevap verir ?

Okudunuz mu?  Anne baba rızası olmadan evlenmek

hayatta iyi bir baba olmak başkadır, iyi bir eş olmak başkadır, iyi bir evlad olmak başkadır, iyi bir tüccar olmak işini iyi yapmak başkadır, iyi bir insan olmak insanlara yardım etmek başkadır, iyi bir kul olmak başkadır ve bunların karşılığı hep muhataplarınca verilir ve bunlar birbirleriyle de karşılaştırılamazlar. yani iyi bir kul, iyi bir insan, iyi bir baba, iyi bir eş olunsa da bir şey alınacaksa onun karşılığı onun ücreti mukabili çalışmak iş yapmaktır. birisine gidip ben çok iyi birisiydim denemez. hayatta herşeyin karşılığı vardır ve bunlar muhataplarınca da zayi edilmezler, zayi olmazlar.

Okudunuz mu?  Namaz Süreleri Bilemesek Namaz Kabul Olurmu

hesap günü ilk açılacak hesap, namaz hesabıdır ve namaz hesabı tam olan veya eksikleri sünnet ve nafile namazlarla kapatılmış olan namaz hesapları, kolaylıkla ve rahatlıkla incelenir yok insanın namaz hesabı eksikse, hesabı daha detaylı incelenir ve hesabı incelemeye alınanın da vay haline. Allah avc nin; beş vakit namazlarını layığıyla kılan, abdestlerini güzelce alan, rükularını ve secdelerini güzelce yapan kullarını cennete koyacağına dair ahdi vardır. bunu böyle yapmayanlar için ise böyle bir ahdi yoktur. dilerse onları cezalandırır, dilerse bağışlar.

Okudunuz mu?  Diyanet Yeterlilik Belgesi Mülakatları Sözlü ve Uygulamalı Sınav soruları

Rahman ismi dünyada bütün kullarına merhamet eden anlamına gelir, Rahim ismi ahirette müminlere merhamet eden anlamına gelir. Allah avc dünya da Rahman ismiyle kullarına muamele eder. insanın yaşaması, elinde fırsat olması, teklife muhatab olması, yapıp ettikleri yüzüne vurulmaksızın insana cennetin ayakkabıların bağcıkları kadar yakın olması; Allah ın merhametindendir. her insanın cennette evi vardır. mümin Allah katında olan azabı bilmiş olsaydı, hiç kimse cennete göz dikmezdi; kafirde Allah katında olan rahmeti bilmiş olsaydı, hiç kimse cennetten ümidini kesmezdi denmiştir.

Okudunuz mu?  İçimdeki kötülük

Allah ın rahmeti ğadabına galip gelmiştir ve Allah avc nin rahmeti her an tecelli etmektedir. insanın son nefese kadar önüne fırsatlar gelir. bize düşen bu fırsatları değerlendirmek, Allah ın rızasına nail olmak ve O na yakın düşmekdir. Allah avc bunu kolaylaştıracaktır. insan ameliyle cennete giremez ancak Allah ın rahmetiyle cennete girebilir. uzak durulması gereken vurdumduymaz umursamaz küstah tavırlar sergilemekdir. insanın yapması gereken, için için bildiğini inkar etmemesi ve nankörlük yapmamasıdır.

Bu kategoride yer alan Takke nasıl takılmalı ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İyi Kalpli Biri Olan Kişiyi Allah Sever Mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.