Anasayfa
29 Ekim 2021, 16:45
sizden93
Abone

Haşa Allah ya olmasaydı

Haşa Allah ya olmasaydı

holy45
aklımda bir soru var içim içimi kavuruyor
biz yoktan ibaretiz haşa ya Allah olmasaydı bizde olmazdık öylese aslında bir boşluktayız bide Allahın bir ezeli yokmu yani kendi kendinimi yaratı yoksa ne??
…..-2 kimayatı -1 kimyaratı 0 kimratı 1-kimyaratı 2 kimyartı 3 kimyratı 4……. yani bir başlangıcı olmak zorunda :S değilmi özelikle su soru kafamı çok bozuor o zten ezeleden vardı derken ne zamandan ben Allah yoktur demiorum vardır inanıyyorum sadce sorguluyorum bide mümkünse kısa vr öz yorumlar paylasalım alıntı olmasın okunmuyor

Okudunuz mu?  Gözün yanındaki çıkanlar abdesti bozuyor mu

Cevap: haşa Allah ya olmasaydı

Guray
ya özellikle yapıyorsun yada vesveseden kurtulamıyorsun

Allah’ın varlığı kendinden kimse O’nu yaratmadı yaratacak varlıkta yok tek varlık Allahtır. Zaman Allah’ın elinde onu yaratanda Allah öncede sonrada şimdide Allah’ın. İhlas suresi mealini okumanı tavsiye ederim.

112-İHLAS:

1 – De ki; O Allah bir tektir.

2 – Allah eksiksiz, sameddir (Bütün varlıklar O’na muhtaç, fakat O, hiç bir şeye muhtaç değildir

Okudunuz mu?  Ölünün üstüne neden bıçak konulur?

3 – Doğurmadı ve doğurulmadı

4 – O ‘na bir denk de olmadı.


Cevap: haşa Allah ya olmasaydı

islamyolu
Allah ezeli ve ebedidir. Aksini düşünen insan şirke girer. kardeşim Aklımız Almaz bazı sorulara. öyle derinlere inme kafayı yersin vAllah benden söylemesi. Kuranı kerimde ne geçerse ona inan öyle bırak. İslam dinine Akılı mantığı sokma. İslam dini Kuranla Hadisle anlaşılır. kesinlikle Allah (C.C) başlangıcı yoktur tekrar diyorum ezeli ve ebedidir. kainatın herşeyin bir başlangıcı vardır. Ama Allahın haşa olamaz. Çünkü onlarıda Allah yarattı. bunu böyle bil ve ileri gitme.. Ateistler zaten bu yüzden kafayı yemişler..

Okudunuz mu?  Çocuğun annesine benzemesi kadının menisinden dolayı hadisi

Cevap: haşa Allah ya olmasaydı

holy45
kimse yanıtlayamaz zten cünkü dünyada bir baslanguc ve her baslangucın bir sonu vardır çünkü biz bunu bilioruz işte sonsugu gormedik tek sebeb byu algılayamaz


holy45
haşa Allahı da başka bsi yaratı desek e onu yaratnı kim yaratı hade onada bişey bulduk ya onu yaratını aslında mantıklı mutlaka yaratıcı olmalıdır ki onu yaratn olamaz zten o yaratıyor 🙂 simdi kafamdakiler cöliyor mantıka uyoyor yni

Okudunuz mu?  Bir müslüman bayan hristiyan bir erkekle evlenmesi günah mıdır?

o zati ………….vardı


holy45
Varın ispatı, yokun ispatından her zaman daha kolaydır Bir elma cinsinin yeryüzünde bulunduğunu, bir tek elmayı göstermekle ispat edebiliriz Halbuki yokluğunu iddia eden kimse bütün yeryüzünü, hatta kainatı dolaşıp, ancak ondan sonra onun yokluğunu ispat edebilir Bu ise, imkansızlık çapında bir zorluk demektir Öyleyse diyebiliriz ki; yok, hiçbir zaman ispat edilemez

Okudunuz mu?  Akşam namazı kaça kadar kılınabilir?

Bir sarayın kapılarından 999’u açık, biri kapalı olsa, kimse o saraya girilemeyeceğini iddia edemez İşte inkarcı, devamlı surette kapalı olan o bir tek kapıyı nazara verip onu göstermek ister Aslında o kapı da, o inkarcı ve onun gibi olanların gözlerine çekilmiş perde sebebiyle onların ruh dünyalarına kapalıdır Mümin için kapalı kapı yoktur Yeter ki gözlerini yummasın! Zaten 999’u herkese açıktır Hem de ardına kadar
burası çok yardımcı olsu saol 🙂

Okudunuz mu?  Banyo yaparken sivilce patlaması

Galus
< burası çok yardımcı olsu saol 🙂 >
eğer yardımcı olabildiysek ne mutlu sende sağol..


Satisfied
Öncelikle Allah’ın özelliklerine bakmalıyız. Bazı kavramlar ait oldukları yerle ilişkilidirler. Bunlardan birisi yaratmaktır. Yaratmak için zamana ihtiyacınız vardır çünkü yaratan, yarattığı şeyden önce vâr olmalıdır.
Şimdi Allah evrenle birlikte zamanı yarattığından dolayı evren öncesinde zaman kavramı yoktu. Yani Allah’ın YARATILMASI için gereken zaman olmayacaktı. Yani Allah yaratılmamıştır ve ebedidir.

Okudunuz mu?  Bunalımdayım hayattan zevk alamıyorum

emirhan uysal
Allah olmasaydı diye bir şey olmaz. Varlığı zorunlu olan Allah’ın yokluğu muhaldir. Muhal olan bir şeyi yok farzetmek hatalı faraziliktir. Yanlışlar üzerine varsayım yapmak da anlamsızdır.

Zamandan ve mekandan münezzeh, her isim ve sıfatı mutlak kemalde, evveli ve sonrası olmayan bir yaratıcının olmaması durumu tartışmaya açık bir konu değildir, çünkü bu ne maddi ne de manevi alemde mümkün değildir. Mümkün olmayacağı kesin olan bir konunun tartışılması ise abestir.

Okudunuz mu?  Akşam tırnak kesmek

İster büyük patlama densin, ister soğuk füzyon densin, ister başka bir teori ortaya atılsın… hiç fark etmez; bu teorilerin tamamı doğru da olabilir, tamamı yanlış da olabilir. Sonuçta hangisi neticesinde kainat ortaya çıktıysa, o muazzam yoğun başlangıç partikülünü oraya koyan ve düğmeye basan biri olmalı muhakkak, başka yolu yoktur.

Okudunuz mu?  Sosyal Medyada Karşı Cins ile ilişkilerimiz

Ezelde madde vardı demek, abesle iştigaldir. Çünkü o maddeyi oraya muhakkak biri koymuş olmalıdır; o da ezelde ve ebedde var olan, var olması zorunlu olan bir yaratıcıdır, Kuran’da bizzat kendisini bize tanıtan Allah’tır!

Peki Allah’ı kim yarattı?

O yaratılmadı, hep vardı! Olmaması da imkansızdır.

Ziya Paşa bu konuyu çok güzel ifade etmiştir:

İdrak-i maâli bu küçük akla gerekmez,

Zira bu terazi bu kadar sikleti çekmez!

(Manası: Bizim aklımız bu büyük meseleleri ve sırları kavrayamaz, çünkü bizim eksik aklımız, bu kadar ağırlıktaki bir yükü kaldıramaz)

Bu kategoride yer alan Hz Mehdi Kimdir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Haşa Allah ya olmasaydı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.