Anasayfa
16 Nisan 2022, 16:37
sizden01
Abone

Kainata baktım içimden Allah olmasaydı (haşa- estağfirullah) dedim halimiz ne olurdu?

Kainata baktım içimden Allah olmasaydı (haşa- estağfirullah) dedim halimiz ne olurdu?

By JoKer
Allahın selamı rahmeti bereketi mağfireti ve hidayeti tüm inananların üzerine olsun..

Merhaba konunun başlığını uygun bulamaım böyle yazdım inşAllah uygundur.
Arkadaşlar ben 18 yaşındayım.Önceden de namaz kılıyordum kur’an-ı kerim okuyordum. Fakat bu yıl ramazan ayından bu yana süregelen ibadetlerimin yanına zikir ekledim haktan başkasını göz görmemeye kalp haktan başkasını hissetmemeye başladı önceden küfür felan ederdim küfürü bıraktım çok şükür.
Bunlar hepsi çok güzel yolda gideriken Şeytan vesveseler vermeye başladı.

Vesvese şu şekilde oldu " bir gün şöyle bir kainata baktım kusursuz yaratılmış herşey için yüce Allah’a tefekkür ettim sonra kendi kendime içimden Allah olmasaydı (haşa- estağfirullah) dedim halimiz ne olurdu. Arkadaş dilim kopsaydı Allah beni bir taşa çevirseydi de ben onu demeseydim Allahın laneti şeytanın üzerine olsun peşimi bırakmadı sabah akşam vesvese veriyor halada veriyor. Önceden bunun vesvese olduğunu bilmiyordum.Çok korktum Allahtan. Cehennemde yanıcak diyordum. Ağlıyordum vAllahi gözlerim şişmişti hayattan hiç zevk alamamaya başladım .

Okudunuz mu?  Medet ya abdulkadir geylani demek caizmidir?

Çünkü daha önceden hiç böyle bir şey başıma gelmemişti. Önceki yıllardan farklı olarak namazı bırakmadım hala devam ediyorum Allah’a dua dilimden düşmüyor. son 1 ayda efendimin sünnetlerinide uygulamaya başladım . Bunları yaparken buyük zevk alıyorum fakat şimdide vesvese ya yoksa olarak şekil dğeiştirdi. Dedimki kendi kendime belki Allah benim sabırımı ölçüyordur dedim ve aklıma hiç bu durumdan dolayı isyan etmediğim aklıma geldi.Sonra yine ben devam ettim artık dedim şeytan ne derse desin dedim Allah beni cehennemdede yaksada yok etsede ben ona secde edeceğim dedim hala ediyorum.

Sonra çevremdekiler benim namaz kılmamdan sohbetleri dinlememden rahatsız olacaklarki bırak bu işleri gibi söylemeye başladılar cehennem azabını sürekli onlara hatırlatıyordum bırakın bıu işleri gibi şeyler derdim. Bana Senin yaşın küçük sen bırak bu işleri yaşlanınca yaparsın . Benim moralimi çok aşırı derecede bozdular. Sizce ben aşırılıkmı yapıyorum.

Bana söylermisiniz ben ne yapayım ne yapacğaımı şaşırdım kaldım yukarı tükürsem bıyık aşağı tükürsem sakal . Benim bu derdime bir tek Allah çare bulur dedim ey Allahım sana sığındım herşeyden ve senden sana sığınırım diyorum.

Okudunuz mu?  Şüpheye düşüyorum

Lütfen yardım edin şeytan bir yandan nefis bir yandan çevrem bir yandan ne yapacağımı ne edeceğimi şaşırdım. derdimi kimseye söyleyemiyorum. buraya yazıyorum belki dermanı burada bulabilirim.

Selam ve dua ile.


Cevap: Yaşım hk.

islamyolu
< Sonra çevremdekiler benim namaz kılmamdan sohbetleri dinlememden rahatsız olacaklarki bırak bu işleri gibi söylemeye başladılar cehennem azabını sürekli onlara hatırlatıyordum bırakın bıu işleri gibi şeyler derdim. Bana Senin yaşın küçük sen bırak bu işleri yaşlanınca yaparsın . Benim moralimi çok aşırı derecede bozdular. Sizce ben aşırılıkmı yapıyorum >
yaşlanacagımızın Garantisi varmı. Bir depremle ölür gideriz. ölüm ne zaman gelir bilinmez kardeş. başlarına bir büyük felaket gelsin. Hemen Allah Allah diye zikirlerine başlarlar. Ne zaman o felaket kalksın. Eskisi gibi hayat toz pembe olur. şimdi Onlar çok yanlış yolda. Allahın yolunda keşke ben deli olsam. keşke o yolda ben aklımı kaybetsem. Bizimkiler bir kıza aşık oldumu. Kafayı yiyor. intihara kadar gidiyor. kendini jiletleyenler . Ferdi müslüm orhan diyipo kafalarını duvarlara vuranlar. bunlar işte normal bir kıza aşık olan insanlar. Gel gelelim Allah aşkına . Allah aşkı için hiç bu kadar yorulmaya gerek yok ya. Yapacagın Bir namaz. Birde Alacan eline Tesbihi tövbe istiğfar , oruç zekat gibi vs. Biz Allahın aşkından Deli olmuşuz çokmu. Peygamberimiz (Salllahu Aleyhi ve sellem ) Aşık olmuşuz çokmu. İşte gerçek evliyaulllah lar Mevlana gibi , Muhiddin arabi gibi , İmam Rabbani gibi, Rabia tül Adevviye gibi , hasan basri gibi onlarda Allah aşkıyla kavrulmuşlardır. sen doğru yoldasın , onlar yanlış yolda kardeş Durma devam et. keşke bende senin gibi olsam.

Okudunuz mu?  Gusül abdestinde burun yıkama

Şeytan Vesveselerini gerçekten fena vermiş sana. sende en güzelini yapmışsın Aldırmamışın. Ne kadar vesvese versede Aldırma kardeş. Allah 1 dir. Ondan başka ilah yoktur. Şeytan Lanetli bir mahluktur. içine gelen ne olursa olsun vesvese oldugunu bil. sakın kanma. İbadetlerini ederkende. Aniden aşırıya gitme. tecrübeme görede Ani bir şekilde aşırıya gidenlerde Bir bıkma usanma oluyor. Tozunu ayarla. oda senin elinde. Ama sakın ibadetlrini bırakma. Allahı her zaman an. onun gönderdiği. Alemlere Rahmet olarak Gönderdiği. Muhammed Mustafa (Salllahu ALeyhi ve sellem) ede bol bol salavat getir. Bizler Peygamberimiz (Salllahu ALeyhi ve sellem) i seviyorsak Allah için seviyoruz. Sahabelerimizide (RadıyAllahu anhuma) seviyorsak. Peygamberimiz (Salllahu Aleyhi ve sellem ) için seviyoruz.

Okudunuz mu?  Muhafazakar Tatil Beldeleri

< Lütfen yardım edin şeytan bir yandan nefis bir yandan çevrem bir yandan ne yapacağımı ne edeceğimi şaşırdım. derdimi kimseye söyleyemiyorum. buraya yazıyorum belki dermanı burada bulabilirim. >
son diyecegim baya karışık konuştum. Çevrene aldırış etme. Çevren seni cennete götürmeyecek. Şeytan Kendisi yapamayınca onlarıda Alet eder unutma. her zaman sabır lı ol. Alnın ak başık dik şekilde yürü. Sen Müslümansın. O şeref kimde var, Sen Allah’a Yakınlaşmak istiyorsun. bundan büyük gurur kimde var. ben bile imrendim kardeş sana. Allah’a emanet ol.


Cevap: Yaşım hk.

By JoKer
Allah razı olsun hocam. Sizin gibiler oldukça biz kötü yollara düşmeyiz evelAllah . Sizlerden öğreneceğim çok şeyler var. İnşAllah bir gün bunlar bitecek ve daha rahat bir şekilde oluruz vesvese bana gelmez derdim önceden gelsede ne olacakk derdim ama davulun sesi uzaktan hoş gelir derler ya o şekilde oldum işte yaşamak gerek. Psikolojim acayip derecede bozulmuştu yavaş yavaş toparlanma yolundayım.
Selam ve dua ile.

Okudunuz mu?  Dini nikahımız düşmüş müdür?

Cevap: Yaşım hk.

islamyolu
< Allah razı olsun hocam. Sizin gibiler oldukça biz kötü yollara düşmeyiz evelAllah . Sizlerden öğreneceğim çok şeyler var. İnşAllah bir gün bunlar bitecek ve daha rahat bir şekilde oluruz vesvese bana gelmez derdim önceden gelsede ne olacakk derdim ama davulun sesi uzaktan hoş gelir derler ya o şekilde oldum işte yaşamak gerek. Psikolojim acayip derecede bozulmuştu yavaş yavaş toparlanma yolundayım. >
kardeş zaten Şeytan Namaz kılanlarla ibadet edenlerle uğraşır. Diğerleri ile uğraşmazki. onları zaten kendine uydurmuş. Bak hatta şeytan öleceğin zaman bile son nefesinde imansız gitmen için , ölmüş Annenin veya babanın kılığına girip oğlum biz yanlış din üzeremişiz. sen bu dinden vazgeç. bu din cehenneme götürüyor. dermiş. baksana şu fitneliklere. başımızın belası her iş için görevli şeytanlar var. Abdest alırsın vesvese verir. Yanlış aldın sanarsın. sırf bu iş için bir şeytan görevli. Namaz için bir şeytan görevli. Ve müslümanlara yaptıgından ötürü. Yani yoldan çıkardıgında Sevinerek Gururlu bir şekilde Baş iblise durumu iletirler. Baş ibliste sevinir. zaten şeytanın görevi bu dünyada bizi yoldan çıkarmak. Allah (C.C) demedimi ki senin bu güvendigin kulların bak sana layık olacaklarmı. bana kıyamete kadar müddet ver gör bak onları nasıl yoldan çevirecem. bunları Allah bize söyledi Merhameti bol olan Rahman Rahim olan Rabbimiz bizleri uyardıki bizleri iblis doğru yoldan çevirmesin. sana son olarak şunuda söyleyeyim Sahte Alimden de Şeytandan kaçar gibi kaç , Ahir zamandayız. Daha şeytanlar kürsülerde Vaazlar verecekler. büyük sınavlar var. Hiç kimseye itibar etme. Kuran ve sünnet senin rehberin olsun. Mezhep imamımızın ve diğer Ehli sünnet alimlerimizin Söylediğinin aksini söyleyenlerden uzak dur.

Okudunuz mu?  Çok kötüyüm nefsim şimdi uykumda bile vesvese veriyor ?

By JoKer
Aynen artık öyle yapacağım. Tekrar teşekkür ediyorum yüreğime su serptiniz.

Selam ve dua ile.


islamyolu
< Aynen artık öyle yapacağım. Tekrar teşekkür ediyorum yüreğime su serptiniz.

Selam ve dua ile. >
bak aklıma bir şey geldi şeytanla ilgili Muhiddin Arabi Hazretleri o kadar ki çok ibadetler ediyorduki. Bir dağda ibadet ederken. bir ses gelir. Ya Muhiddin Arabi Sen benim en seçkin kulumsun Daha bana ibadet etmesende olur. Senden Namaz borcunu kaldırıyorum.
Muhiddin Arabi ise Sonuçta kendisi çok büyük Alim. hemen durumu çakar. Sus der sahtekar iblis. Peygamberimiz hz Muhammed (Salllahu Aleyhi ve sellem ) den çok ibadet edenmi vardı. O peygamber oldugu halde Namaz borcu üzerinden düşmedi. Namazını eksiksiz fazlasıyla kılardı. kılmaktan ayakları şişerdi. Allahın en seçkin kulu, En yüce Peygamberinin bile namaz Borcu üzerinden düşmedi , benimkisimi düşecek demiştir.

Okudunuz mu?  Yatırım sitesinden gelen para

By JoKer
Hocam ben çok garip bir olay anlatacağım.
1. si yine vesveseler geldi o kadar ki yatsı namazını kılamadım. ve öylece yattım. Gece rüyamda tekbir getiriyordum. alla birdir ondan başka ilah yoktur diyordum. anlamına baktım rabbımızdan işaret gelmiş diyorlar ibadetlerinizi aksatmayın ve bol tevbe edin diye. Bende ibadete devam ettim o namazımı kazaya bıraktım.
2. olay dün yine vesveseler acayip derecede geldi namazımı kılmıştım. dedimki sünnetlere felan ara vereyim belki dzelir dedim. gece çok acayip bir rüya gördm çevirisine baktım yine ibadetlerde ekiklik yapmaya işaretmiş ( rüyada hz. Muhammed (s.a.v) hastalanmıştı ve ben onun aşısını yetiştirmeye çalışıyordu ve peşimde bir adam vardı beni yakalamaya çalışıyordu öyle bir yere geldimki sonra güneş kızıl renkte ve hani yapmur yağarken bulutlar siyahlaşırya ondan daaha siyah bir halde kızıl renkte yağmur yağdı benim pantolunumu felan ıslattı hemen uyandım )
bunların hepsi tsadüf olabilir mi ? bence olamaz.

Okudunuz mu?  Haram ve şüpheli olan liste var mı?

HAMMADUN
JOKER kardeşim, Eğer Allah olmasaydı, biz olurmuyduk…???

Biz olmasaydık, bu alemlere ne gerek vardı, arşa ve kürs’e ne gerek vardı, mülke ne gerek vardı, yer’e ne gerek vardı, göklere ne gerek vardı, bu ikisi arasındakiler ve şeytana ne gerek vardı…. 🙂

< bir gün şöyle bir kainata baktım kusursuz yaratılmış herşey için yüce Allah’a tefekkür ettim sonra kendi kendime içimden Allah olmasaydı (haşa- estağfirullah) dedim halimiz ne olurdu >
Bire iblis, hiç rahat bırakmazsın değilmi, Rab’bi ile Kul’u arasında kontak yapmasan olmaz değilmi….. İlla bir yerden gireceksin, hadi anladık vazifen şu bu…. Bizden çokda fazla yaşayacaksın zira bizden fazla yaşayacağına dair elinde senedinde var üstelik….. Ama çok cahilsin doğrusu…..

Okudunuz mu?  El-Mâcid ve El-Mecid isimleri arasındaki farklar

Allah olmasaydı, kulu olurmuydu….????

Kulu olmasa, halimiz nice olurdu diye sorarmıydı….????

Bunumu yutturmaya çalışıyorsun JOKER KARDEŞİME…. İnşaAllah JOKER KARDEŞİM senin giremeyeceğin kanallarla tefekkürüne İSLAM ŞERİATI ve SÜNNETİ SENİYYE dahilinde devam edecek ve gönlüyle Rab’bine bağlanacaktır.

Rab’bim Cümlemizden Razı Olsun. Amin.


By JoKer
HAMMADUN en başta söylediklerini bende söyledim haşa öyle bişey olsaydı olası mümkün değil dedim biz ler hiç olurmuyduk. Vesvese geldiği zaman ya kuran açıyorum yada efendimizi hatırlıyorum. Rahatlıyorum. ARtık dedim kendi kendime seytan istersen sabah akşam vesvese versin, isterse Allah beni yok etsiz cehennemde yaksın ben ona sürekli secde edeceğim. Belki benim sınavım budur diyorum. Allah yardımcımız olsun. Hiç isyan etmedim etmeyeceğimde sonumuz hayırlı olur inşAllah. Sabır acıdır meyvesi tatlıdır 🙂
Selam ve dua ile

Okudunuz mu?  Babam bizi sevmiyor

islamyolu
üstadım Cübbeli Ahmet hocanın bir sözü var Joker kardeş

Namazda vesvese geliyorsa ve şeytana karşı bir mücadele veriyorsan anla ki sende iş var , Boş eve hırsız girmez !

çok güzel bir söz. tam yerinde söylemiş.


By JoKer
İnşaALlah hep bu şekilde devam ederiz dualarımda Allahım beni senin yolundan efendimizin yolundan ayırma ölüp gelinceye kadar beni namazsız kuransız bırakma!

Diye dua ediyorum duam kabul oldu herhalde namazı bırakamıyorum aksine bir vakit bile geçirsem hüzün basıyor sanki. üzülüyorum. içimden birşeyler eksik gibi sanki.

Bu kategoride yer alan Yemini geri almak varmı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kainata baktım içimden Allah olmasaydı (haşa- estağfirullah) dedim halimiz ne olurdu? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.