Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:01
sizden5
Abone

Dini nikahımız düşmüş müdür?

Dini nikahımız düşmüş müdür?

AQINCI
Selamun Aleyküm.
Hanımım ile dini nikahımızı nişandan sonra 3 eylül’de yaptık nikah ile düğünümüz arasında tam 9 ay var. 3 mayısta düğünümüz olacak nikahımız düşmüş müdür? Kalbim yeise kapıldı endişe duyuyorum yanlış bir duruma düşmeyelim. Fakat içimizi rahatlatacak değil de Allah indinde caiz olan cevabı vereceğinize inanıyorum. Şimdiden cevabınız için teşekkür ederim.


Cevap: Dini nikahımız düşmüş müdür?

@hmet
nikah bayatlamaz merak etme


Cevap: Dini nikahımız düşmüş müdür?

AQINCI
Ciddimisin yahu! Bak ben bayatlayacak diye çok korkmuştum. Meselen saygıdan yoksun olmak ise, hiç muhattabiyet sergilememeni tercih ederim. Ciddiyetle sorulan sorulara lakayt yaklaşım sergilemek küflenmişliğin emaresidir. Bak işine.


Cevap: Dini nikahımız düşmüş müdür?

İslam
Akıncı
Adam haklı çünkü nikâhın bozulacagina dair tek sebep belirtmemişsin
Neden nikah bozulsun?

Okudunuz mu?  Akla Kötü Düşünceler Gelmesi

Kayıtsız Üye
esimle tartismamiz oldu.cok kizdi.siddette uyguladi.ben gitmek istiyorum dedim.oda esyalarimi toplattirdi ayrilmak için gonderecekti.evden cikmadim 5 dakika sonra aglayip sarilip baristik.acaba git istemiyorum demekle beni bosaamismidir


halilcan
3 eylülde zaten dini acıdan evlenmişsiniz, 3 mayıstaki düğün formalite olsa da olur olmasa da.

misafir, eğer git istemiyorum derken boşanma kastettiyse boşanırsınız hatta bain talak olur, eğer şimdilik yanımdan git uzaklaş sinirliyim şuan senle görüşmek istemiyorum gibi niyetlerle söylediyse bir sorun yok.

HANAFI MEZHEBINE GORE "Babanın evine git!..", "Defol git!..", "Cehenneme git!..", "Senin kocan değilim artık!.." gibi, başka manalarda da kullanılan sözler kinayeli, kapalı sözlerdir. Bu sözler, boşamak niyeti ile söyleyince boşamış olur. Buna bain talak, yani iddet müddeti içinde geri dönüşü olmayan kesin boşama denir.

Okudunuz mu?  Namazda Kıraatla ilgili bazı sorular

Bu şekilde boşamada, iddet müddeti geçip yeniden nikâh yapılmadıkça bir araya gelinemez.


AQINCI
İslam
Gayet açık bir soru mevcut. Düğün yapılmadan bir araya gelinmiyor. Bu da demek oluyor ki 9 ay boyunca eşimden ayrı yaşadım birliktelik olmadı. Bunu anlamayacak bir şey yok akıllı bir insan için.
– hadi varsay ki adam gibi bir soru sormadım ne dediğim belli değil. Burası gibi müsbet bir ortamda karşındaki insanı dalga geçip rencide etmek niye. Yada adam gibi bir soru yoksa neye cevap verdi o arkadaş peki sen ne çıkarıyorsun bu durumdan. Yani bana göre iki ucu pis değnek neresinden tuttunda bana bir daha savuruyorsun değneği.
– Bir Kur’an hadimi dalga geçeni savunur mu yoksa engel mi olur. İsm-i tâkınıza layık olun lütfen.

Okudunuz mu?  Biyoenerji günah mıdır

AQINCI
Halilcan kardeşim cevabın için müteşekkirim. Duyduğuma göre uzun süre birlikte olmayınca dini nikahın düşme tehlikesi varmış bu yüzden merak ettim ve sordum yani biz dokuz ay görüşmediğimiz için düşmüş olabilir mi merak ettim teşekkür ederim cevabın için.


halilcan
Eşiyle dört ay cinsel ilişkiye girmeyenin nikahı düşer mi? Diyorlar ki, dört ay eşinle cinsel ilişkiye girmezsen nikah düşer, bu evliliğin şartıymış. Gerçekten böyle bir şey doğru mu?

Okudunuz mu?  Babam bizi sevmiyor

Değerli kardeşimiz;

Bu şekilde nikah düşmesi söz konusu değildir. Dört ay veya daha fazla bir süre eşinizle cinsel ilişkiye girmeseniz de nikahınız düşmez. Bu konuda bir süre de yoktur.

zun sürede ayrı kalsalar da, sırf ayrılık sebebiyle nikaha zarar gelmez.

Nikah tazelemenin gerektiği durumlar şunlardır:

1. Dinden çıkıp tekrar İslam’a girince,

2. Bain talakla boşama (kadının rızasıyla tekrar nikah gerektiren) durumunda.

Bu itibarla, bir kimsenin eşinden uzun süre ayrı kalması sebebiyle nikahı bozulmaz ve eşinin yanına döndüğünde yeniden nikah yapılması gerekmez. Ama isteyen nikah tazeleyebilir; bununda bir zararı yoktur.
Selam ve dua ile…
Sorularla İslamiyet

AQINCI bey yalnız siz evlenirken sanki aslında tam evlenme niyetine vakıf olamamışsınız ki cinsel ilişki yaşamıcaz diyip evlenmişsiniz, burada şüphe oldu ben de.

Okudunuz mu?  Kan durmazsa namaz kılabilirmiyim?

@hmet
AQINCI ne sen beni tanirsin ne de ben seni tanırım… neden saygısızlık yapılsın ki 🙂
Hiddete gerek yok
Sadece zamanla nikah1m1z dü_er diye soran kisiler çok oldugu için tepkim onlara yani genel bir tepki bu
Bir Müslüman evlenecek ise evlilik ile ilgili fıkhî bölümü yani nikâhı ve talakı okusa çok mu zor?


Kayıtsız Üye
Ben ani bir kızgınlıkla vekaleten bir akrabama sözlümle gidip üç kez boş ol demesini istedim ve bundan hemen pişman oldum ama gidip hemen söylemiş şimdi sözlümle görüşmeye devam ediyorum nikâhımız bozulmuşmudur ve ne yapmamız gerekiyo yardımcı olursanız sevinirim

Okudunuz mu?  Kul Hakkını bulamıyorsan

mum
Üç kez boş ol denmişse nikh düşer, fetva istiyorsanız beraber bir müftünün yanına gidin.
Lütfen soru sorarken cinsietinizi yazınız, çünkü cevap cinsiyete göre değişir nikah konusunda


Kayıtsız Üye
Eşim bana birkaç yıl önce şakayla "seni boşadım" demişti ve biz iki talak ile evliliğimize devam ediyorduk.

Geçenlerde tartıştık eşim evden gitti içkili şekilde döndü ama çok sarhoş değildi. Bana " seni istemiyorum boşanmak istiyorum " diye defalarca söyledi. Bende kinayeli sözlerle de boşama gerçekleştiğini bildiğim için " boşama kastı ile mi söyledin " diye sordum. Oda " yok ne alakası var ben boşadım demedim boşolda demedim. Öyle bir niyetim yoktu " falan dedi. Bu konuşmalar geçerken biraz sarhoştu işte.
Tartışma devam etti tekrar tekrar bıktırana kadar sordum " boşadın mı sen beni şimdi " diye. Bana bir seferinde " evet " diye cevap verdi. Bende " nasıl yani evet mi " dedim. Oda güldü ve " ya saçmalama bir git başımdan " gibi şeylrr söyledi. Şakasına evet demiş yani.
Biraz araştırma yaptım ve birine " karını boşadın mı " diye sorulduğunda " evet " cevabı gelirse 1 talak gidermiş.

Okudunuz mu?  İstimna Günah mıdır?

Yani sanıyorumki 2 talak hakkımız gitmiş. Yani öyle mi 2 tane mi gitmiş oluyor ? 1 kez şakayla boşadım dedi. 1 kez de boşadın mı diye sorunca yine şakayla evet cevabı verdi. 2 talakta gitmiş mi ?

Yine devam eden günlerde " ya sence nikâhımız bozulmuş mudur " vs diye birçok kez sordum artık o kadar üstğne gittim ki bıktı. Bir seferinde yine şakayla(!) " bozulmuştur" diye cevap verdi. Şaka olduğu çok açıktı. Bu şekilde de talak olur mu ?

Okudunuz mu?  Vesvese ve içimden geçen söylediğim kötü düşünce.

3 talak ta gitmiş mi ?
Yoksa 2 tane mi gitmiş ?

Tekrar nikah gerekir mi ?

Birde evliliğimizin başından beri çok tartışmalarımız oldu ve eşim birçok kez kavgalar da " defol git , babanın evine git , artık bitti vs " gibi şeyleri çok söyledi. Yani sinirle ağzına geleni saydı.
Bu laflarla ne kastettiğini sorduğumda " ben nerden biliyim öyle boşama olduğunu ben boşayacak olsam boşol derim " gibi cevaplar verdi. Belkide boşama niyetiyle söyledi ama " o niyetle demedim " diye yalan söylüyordur bilemiyorum. Öyle bir durumda benim günahım olur mu ? Ben ona inanıyorum sonuçta.

Okudunuz mu?  Evleneceğim kız bazı sorunlarım var ne yapabilirim?

Teşekkür ederim.


mum
< Biraz araştırma yaptım ve birine " karını boşadın mı " diye sorulduğunda " evet " cevabı gelirse 1 talak gidermiş. >
Kusura bakmayın ama sizde boşama vesvesesi var gibi.
Adam ben boşama niyetiyle söylemedim diyor neden üstüne gidiyorsunuz?


Kayıtsız Üye
Evet bu konuda çok takıntılı hale geldim malesef.

Birşey söylemeyecek misiniz ?

Özellikle şu şakasına bozulmuştur demesi konusunda. Yani bu açık söz kabul edilir mi ? Yoksa kinaye içeren söz olduğu için şakayla dendiği için talak sayılmaz mı ?

Okudunuz mu?  Gusul ve yara bandı ile ilgili soru

mum
Sizi ve kocanızı dinlemeden fetva vermeyeceğiz onun için size en yakın müftülüğe gidin beraber fetva alın.

Bu kategoride yer alan Özelden nasıl soru sorabilirim? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Dini nikahımız düşmüş müdür? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.