Anasayfa
22 Ocak 2024, 23:18
sizden7
Abone

Gusul ve yara bandı ile ilgili soru

Gusul ve yara bandı ile ilgili soru

cndlk12
Herkese merhaba

Topuğumdaki yarabandını unutup gusül abdesti aldım , yıkanırken yarabandını farkettim çıkardım ve yıkanmaya devam ettim abdestim gusül olmuşmudur ?


Cevap: Gusul ile ilgili

Fetva Meclisi
< Herkese merhaba
forumduasi.com/sizden-gelen-sorular/208003-gusul-ile-ilgili.htmlGusul ile ilgili
Topuğumdaki yarabandını unutup gusül abdesti aldım , yıkanırken yarabandını farkettim çıkardım ve yıkanmaya devam ettim abdestim gusül olmuşmudur ?

>

Merhabalar kardeş hoşgeldin.
Gusul abdesti geçerlidir.

Okudunuz mu?  Günahı dışa vurmak

Cevap: Gusul ve yara bandı ile ilgili soru

cndlk12
sağolasın kardeşim içimi rahatlattın


Cevap: Gusul ve yara bandı ile ilgili soru

Kayıtsız Üye
yarabandını cıkarmadan gusül alınırmı?


Hoca
yara bandı çokarıldığında yaraya zarar verecekse, yara bandı çıkarılmaz ve üzeri meshedilir.
Yaraya zarar vermeyen sargı ve bant çıkarılmalıdır.

Okudunuz mu?  Oruçluyken Gusül Abdesti

Kayıtsız Üye
Hocam ben gusle niyet ettim gusül aldım hatta o gusül ile namaz da kıldım Cünüp bir şekilde mi namaz kılmış oldum tekrar gusül almam icap eder mi lütfen cevaplayın…


Kayıtsız Üye
Kolumdaki yara bandını unutup gusül aldım. Sonra da saçlarımı boyadım. Yara bandını bir gün sonra hatırladım. Guslüm kabul olmuş mudur? Olmamışsa saçlarımı boyamam yeniden gusül almama engel teşkil eder mi?

Okudunuz mu?  Cam Kırılması Ne demek oluyor?

arifselim
Saçların boyanması gusle engel değildir. Yara bandı ise eğer su geçirmiyorsa gusle engel olur. Sadece yara bandının altı olan ıslanmayan kısmı yıkaman yeterlidir. Ama o şekilde kılınan namazların kaza edilmesi gerekir.


Yarabandı varken gusül abdesi alınımı

Bu kategoride yer alan Kredi kartıyla peşin fiyatına taksitli alışveriş caiz midir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Gusul ve yara bandı ile ilgili soru Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.