Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:15
sizden3
Abone

Ya Allah olmasaydı dedim. Bu söz imanıma zarar verdi mi?

Ya Allah olmasaydı dedim. Bu söz imanıma zarar verdi mi?

By JoKer
Merhaba ey din kardeşlerim müslüman kardeşlerim,
Ben Muhammet doğukan 18 yaşındayım.
Öyle bir sıkıntım varki bu sıkıntı beni perişan etti.Bir gün oturmuş evrenin nasıl yaratıldığı hakkında Allah için tefekkür ediyordumki birden ya Allah (c.c.) olmasaydı ( Haşa Tövbe EstağfiruAllah) dedim sonra hemen haşa tövbe dedim. Ama bu benim aklıma takıldı namaz kılarken aklımdan çıkmıyor bir gün 24 saat ise çıkmıyor çok pişman oldum Allah’a yalvardım Günde 5 6 kez tövbe ettim . Halada ediyorum. Çok Korkuyorum. VAllahi dün ağlamaktan gözlerim şişti ne yapacağımı bilemiyorum Allah’a sığınıyorum ama çok korkuyorum ya Allah affetmez ise halimiz ne olur Allah’ı zikir ediyorum onun için secde ediyorum yasakladığı seyleri yapmıyorum diye seytanın zoruna gidiyor.İnternette araştırdım obk diye bişey var ne olduğu bilmiyorum artık inanın ne yapıcağımı bilemiyorum Allah’ın bir imtihanıdır dedim baş edicem dedim hala dayanmaya çalışıyorum.Dualar ediyorum her an her saniye . Ne yapmam lazım kardeşlerim bana bir yardımcı olun kalbimin üzrerinde bir dünya var sanki kalbim yerinden çıkacakmış gibi çok büyük geliyor bana ne olur Allah Rızası İçin Yardım edin!

Okudunuz mu?  Aşkını gizleyip, iffetini muhafaza ederek ölen şehiddir hadisi

Cevap: Allah Rızası İçin Yardım Edin!

islamyolu
kardeş kafana takma. gelen vesvevesedir ona hiç aldırma. içimize gelene müdahale edemiyoruz. yeterki sen onu sesli olarak dilinle dışarı vurma. yani o sözleri dilinle söyleme. içinde bırak geldiği zaman Tövbe istiğfar çek. üstüne gittikçe o vesvese dahada azar. vesvese kadar kötü bir şey yok. sana formül olarak sunacagım. her vesvese girene söyledigim gibi. Her namazdan sonra selam verdikten sonra. 10 kere Elem Neşrah (İNŞİRAH) süresini oku. çünkü Peygamberimizin (SAllahu ALeyhi Ve Sellem) efendimizin vesveselerini, bnaşka kötü olan herşeyi içinden temizledigini anlatmaktadır. inşaAllah sanada Faydası olur. vesvese tek sana gelmiyor. En büyük Alimlere bile gelmiştir. onlarında tavsiyesinde İnşirah süresi vardır.

Okudunuz mu?  Kadınla tokalaşma hakkında buharide geçen hadis

Cevap: Allah Rızası İçin Yardım Edin!

By JoKer
Peki hocam bir sual daha sorabilirmiyim?
Allah bunlardan dolayı affedermi veya cehenneme atarmı kabir azabı yaşamaktan çok korkuyorum..


Cevap: Allah Rızası İçin Yardım Edin!

islamyolu
yok kardeşim Allah bundan dolayı sana günah yazmaz. senin elinde olmayan bir şey dir çünkü. kalbe gelenden sen sorumlu değilsin. Ama ki altını çizerek söylüyorum. o kalbine geleni dilinle söylersen. dışarı vurursan o senin elinde işte. o zaman Günahlar yazılır. şirk sözü isede Allah Muhafaza Dinden çıkma riskinde vardır. kalbine geleni kalbinde tut vesveseden Allah’a sığın. gelecegi zamanlar zikir çek. SubhanAllah gibisinden. kafandan atmaya çalış. İnşaAllah kurtulursun bu dertten kardeş. bu vesveseler zaten böyle Kainatı araştırdıgın zaman geliyor. Genelde bu Ateistlerin sözlerine itibar etme. ne derler okuma duyma. Evrim mevrim diyim Aklına şüpheler koyarlar sonra şeytanında işine gelir. hemen fıs fıs fıs yapmaya başlar sana..

Okudunuz mu?  Erkeklere laf atmak günah mı

mustafaocak61
Kardeşim aynı şeytani düşünce bende de var. Biraz derine daldığım zaman başım çok şiddetli dönmeye başlıyor ve irade kontrolünden çıkıyorum. Kurtulmak için şöyle bir yöntem kullandım. Kısmen de olsa bu düşünceden uzak kalıyorum.
İlk olarak ALLAH’ın, "Vücud" sıfatını akla getiriyorum. Anlamı "ALLAH vardır" demek. Sonra, bütün kainattaki mükemmel düzeni, yer yüzündeki hassasiyeti, canlıların yavrularına olan şefkati akla getiriyorum. Kendime "Ya düşündüğün şeye bak. Bütün bunlar varken tabiki ALLAH vardır"diyorum. Hala etkisindeyse bu sefer kendi kendime konuşmaya başlıyorum. Düşünceyi dağıtmak için. Başka şeylerle ilgilenmeye başlıyorum. Hatta kardeşim yöresel oyun havası oynamak bile geliyor içimden. Lakin önemli olan bu kötü şeyden kurtulmak.

Okudunuz mu?  Sakal Üstü Kıllar Hakkında Önemli Bir Soru

Ve kardeşim en önemlisi dua. ALLAH, içindeki imanı biliyor, onun var olduğunu bildiğini de biliyor. Bu şeytandan gelen pis bir düşünce. Bunun için ALLAH’a dua et kardeşim. ALLAH yardımcın olsun!


By JoKer
Teşekkür ediyorum Allah Senden Razı Olsun ben zamten bu düşünceleri Dil ile söylemedim Kalben bir ses işte ben takmamaya çalışıcam artık namaza sımsıkı sarılıcam inşAllahu rahman aşarım bunu alahın izniyle herşeyden ona sığınmaktan başka çare yok.
Tekrar Sağolun kolay Gelsin!

Okudunuz mu?  Bu mu Allah Dostluğu,Şu rezil videoyu izleyin ve Uyanın artık Ey Müslümanlar!!!

Evet kardeşim bende aynını yapıyorum Allah birdir ondan başka ilah yoktur diyorum ey bizi yaratan rabbim diyorum ne olur içimdeki sesi sustur beni sana yönelt diye dua ediyorum inşAllah aşıcam bunu tekrar sağolun.


Kayıtsız Üye
Bular şeytanın sana vermiş olduğu vesveselerdir kardeşim ne mutlu ki sana şeytanın damarına basmışsın ki sana dayanamıyor devam et etkiyüce Allah sana ve sevdiklerine sabır versin karşılığında öyle bir mükafat alacaksın ki sen bile inanamayacaksın Allah sana ve sevdiklerine rahmet ve bereket versin hızır aleyselamı yoldaş eylesin kardeşim….hasret çeken gönül…..

Bu kategoride yer alan Başı örtmek ile ilgili ayetler başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Ya Allah olmasaydı dedim. Bu söz imanıma zarar verdi mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.