Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:39
sizden7-2
Abone

Aşkını gizleyip, iffetini muhafaza ederek ölen şehiddir hadisi

Aşkını gizleyip, iffetini muhafaza ederek ölen şehiddir hadisi

Meraklı22
Selamun Aleyküm Mumsema.

"Aşkını gizleyip, iffetini muhafaza ederek ölen şehiddir." (bk. Kenzu’l-Ummal, h. No: 6999-7000; Hakim, Hatib)

"Aşkını gizleyip, iffetini muhafaza ederek, sabredenin günahlarını, Allahü teâlâ affedip Cennetine koyar." (İbni Asakir)

Okudunuz mu?  Namazdan sonra tesbihatı elle mi yapmak daha iyidir? Yoksa tesbihle mi?

Bu iki hadiste aşkını gizleyenlerin şehid olarak öleceği söyleniyor. Birinci sorum bu sahih midir? İkinci sorum ise; İnsanlar aşık oluyor fakat arkadaşlarına, dostlarına anlatıyorlar. Hatta hoşlantı duydukları kişiye söylüyorlar. Fakat Hadiste ise "aşkını gizleyip" tabiri geçiyor. Kişinin şehit sayılması için hiç mi söylememiş olması gerekiyor? Çünkü söyleyen insanlar var ve reddedilme cevabı alınca tamamen uzak duruyorlar. Bu durumda da ömrünün sonuna kadar içinde yaşarsa Şehid sayılıyor mu? Umarım anlatabilimişimdir sorumu. Cevaplarsanız sevinirim.

Okudunuz mu?  İstemeden Dinden Çıkarsak Nikah Bozulur mu?

Yorum: Aşkını gizleyip, iffetini muhafaza ederek ölen şehiddir hadisi

Kayıtsız Üye
Kardeşim ben bu hadisi 2 kişiden mealini duydum eve sahih hadis zaten şöyle ya sevdiğin kişiye söylemiceksin yada hem sevdiğine hemde çevrendekilere söylemiceksin ama sahih hadis evet

Bu kategoride yer alan Şehitler günahkar olsalarda cennete mi gidecekler? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Aşkını gizleyip, iffetini muhafaza ederek ölen şehiddir hadisi Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.