Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:15
sizden3
Abone

Başı örtmek ile ilgili ayetler

Başı örtmek ile ilgili ayetler

CeyhuN_
Kur’an-ı Kerim’de hangi ayetlerde bayanların başlarını örtmeleri gerekiyor acaba? Tüm ayetleri söyleyebilirmisiniz lütfen. Çevremdeki din düşmanlarına büyük bir dosya hazırlıyorumda.


Cevap: Başı örtmek ile ilgili ayetler

Hoca
NUR SÜRESİ 31. AYET

Mü’min kadınlara da söyle: Gözlerini bakılması yasak olandan çevirsinler, iffetlerini korusunlar. Süslerini, kendiliğinden görünen kısım müstesna, açmasınlar. Baş örtülerini yakalarının üzerine salsınlar. Süslerini kocaları veya babaları veya kayınpederleri veya oğulları veya kocalarının oğulları veya erkek kardeşleri veya erkek kardeşlerinin oğulları veya kız kardeşlerinin oğulları veya Müslüman kadınları veya câriyeleri veya erkekliği kalmamış hizmetçiler ya da kadınların mahrem yerlerini henüz anlamayan çocuklardan başkasına göstermesinler. Gizledikleri süslerin bilinmesi için ayaklarını yere vurmasınlar. Ey inananlar! Saadete ermeniz için hepiniz tevbe ederek Allah’ın hükmüne dönün.


Cevap: Başı örtmek ile ilgili ayetler

Kayıtsız Üye
Yanı bas kapamayı mıllete ınkar ettırıyorlar.basortusuyle alakalı ortunmekle alakalı bır sıte kurarmısınız.


Cevap: Başı örtmek ile ilgili ayetler

LunaPhoto
< Kardeş, sen Kuranda geçtiği gibi "Allah" de bu daha hayırlıdır 🙂
__________________________________________________ _

Okudunuz mu?  Namaz teshbıhatları okurken yavaş kalıyorum

Bu güne kadar islamı en iyi anlayan, Kuran ve sünneti en iyi bilen, ümmetin çoğunluğunun ittifakla ilmine güvendikleri Alimlerin icmaıyla Kuranda başörtüsü vardır ve başı örtmek farzdır. >
Bir açıp okurmusun o zaman Kuranı Başörtmek yok. Uydurma şeylerde olabilir ama Kuranda yoktur işte Kuran bu bahsettiğin Alimlerden de uyarır ve okuyun üzerinde düşünün der. Kuranı okuman gerekiyor anlayacağın dilde hemde.


Hoca
Herkesin yolu kendine!
Biz görüşümüzü belirtik ve ona aykırı bu forumda yazı kabul etmeyiz.
Ayşe dediğin itibar ettiğin kadın diyanetten atılan biridir.
Diyanete itibar ediyorsan diyanetin başörtüsü fetvasını vereyim oku.


LunaPhoto
Bende görüşümü belirttim hemde Kurandan, Tavsiyem anlayacağınız dilden Kuranı okumanız iyi günler size.


Hoca
< Bende görüşümü belirttim hemde Kurandan, Tavsiyem anlayacağınız dilden Kuranı okumanız iyi günler size. >
Sağol kardeş,
Sana da tavsiyemiz usul kitaplarını oku.
Tefsir usulü
Hadis usulü
ve fıkıh usulü

Ümmetin %p99.9’u Kuranda neden başörtüsü vardır diyorlar bir araştır öğren.


LunaPhoto
< Sağol kardeş,
Sana da tavsiyemiz usul kitaplarını oku.
Tefsir usulü
Hadis usulü
ve fıkıh usulü

Okudunuz mu?  Büyü etkisiyle söylenen sözlerle nikah bozulur mu

Ümmetin %p99.9’u Kuranda neden başörtüsü vardır diyorlar bir araştır öğren. >
Araştırdım zaten ve sizde araştırırsanız Kuranda Başörtüsü kelimesini bulamazsınız ve Kuran tek başına yeter yani tefsir hadis vs oku demişsin Kuran eksik mi yazılmıştır?


Hoca
< Araştırdım zaten ve sizde araştırırsanız Kuranda Başörtüsü kelimesini bulamazsınız ve Kuran tek başına yeter yani tefsir hadis vs oku demişsin Kuran eksik mi yazılmıştır? >
Seninle başörtüsünü tartışmamaya diğer mesajımda belirttim.

Kuran eksik değil haşa ama senin ilmin eksik o kesin.
Bazı yazarların bile bazı kitaplarını anlamak için alt yapıya ihtiyaç duluyor.
Örneğin sen arapça bilmediğin için Kuranı terceme edebilen birine ihtiyaç duymuşsun.

Demek istediğim Kuran ayetlerinde islam alimleri nasıl hangi yöntemle hüküm çıkardılar, Peygamberimiz ve Sahabileri Kuran ayetlerini nasıl açıkladır bilgin olsun.
Bu sadece tavsiyeydi.


LunaPhoto
Ayetlerde paylaştım ve bana ilmin eksik diyorsun anlamıyorum? Kuranı okumak zor bir şey değil bu öğretiyi aklınızdan çıkarmanız gerekiyor paylaştığım ayetleri sadece okuyun ve üzerinde biraz düşünün. Ilmin eksik diyemezsin.

Okudunuz mu?  Hangi mesleğe sahip olacağıma karar veremiyorum

Hoca
14 asırdır Ümmet alimlerinin hepsi ittifak ettiği bir konuyu kalkıp yüksel ve sucudan delil getirerek reddetmen bilgin olmadığını gösterir kusura bakma.
İlimn nedir kardeş yazar mısın?
_____________________________________-
40 yaşıma bastım ve çocukluğumdan beri ilmin içindeyim.
Hem medresede kalıyor ilim öğreniyordum ve devletin okulları imam hatip ve ilahiyatı da okudu.
anlayacağın Kuran anlamak için hep çaba sarfettim ve hala hem öğretiyor hem öğrenmeye devam ediyorum.

Bir bildiğim var ki sana dinin usulunu okumayı tavsiye ettim.
okur veya okumazsın kendin bileceğin bir iş.


LunaPhoto
Kamer 17
Kuran’ı mesaj için kolaylaştırdık; öğüt alan yok mudur?
Kamer 22
Kuran’ı mesaj için kolaylaştırdık; öğüt alan yok mudur?
Kamer 32
Kuran’ı mesaj için kolaylaştırdık; öğüt alan yok mudur?
Kamer 40
Kuran’ı mesaj için kolaylaştırdık; öğüt alan yok mudur?

En’Am 116
Yeryüzündekilerin çoğuna uyarsan seni ALLAH’ın yolundan saptırırlar. Onlar ancak zanna uyuyorlar ve onlar sadece tahminde bulunup saçmalıyorlar

Okudunuz mu?  Hanımlar Kocalarına karışma ölçüleri nedir?

Şimdi bu ayetlerden sonra bana Kuranı okuyup anlayamazsın diyemezsin. Paylaştığım ayetleri bile okumuyorsun.


Hoca
Kuranı anlasaydın ömrünü islam için adayan alimlere, Kafirler için inen bir ayeti kullanmazdın.

Enam 166. ayeti ve sonra 5 ayet,Müşriklerin Sapıklıkları Ve Onların Kestiklerinin Yenilmesinin Yasaklanması ile alakalıdır.
MEAL:
Eğer yeryüzünde bulunanların çoğunluğuna itaat edersen seni Allah’ın yolundan saptırırlar. Onlar ancak zan-na uyarlar ve yalnız yalan söyleyip dururlar.

Kısa açıklama: ‘Yeryüzünde bulunanların çoğunluğuna" yani kâfirlere "itaat edersen seni Allah’ın yolundan" dininden "saptırırlar."; "Onlar ancak zanna uyarlar" meyte hususunda seninle tartışmalarında zandan başkasına uymuyorlar. Çünkü onlar şöyle demişlerdi: Allah’ın öldürdüğünü yemek sizin öldürdüğünüzü yemekten daha uygundur, "yalan söyleyip dururlar." Bu hususta yalan söylemekte, yanlış değerlendirmelerde bulunmaktadırlar.
_____________

Ayetin tam açıklaması:

Sapık ve müşrik kimselerin izledikleri yollara Hak ve Kur’an-ı Kerim şeriatinde iltifat edilmez. Çünkü onlar fasit zanlarına uyarak yanlış yolda yürümektedirler. Ey Muhammed! Sen ve sana tabi olanların hepsi yeryüzünde bulunanların çoğunluğunu teşkil eden kâfir ve müşriklere din hususunda uyarak Allah’ın sana indirdiklerine muhalefet edecek olursan, seni Allah’ın dininden, düzeninden, yolundan, hakkın, adaletin istikametin yolundan saptırıp uzaklaştırırlar. Çünkü onlar ancak hevalara, batıl ve yalan zanlara tabi olmakta, ilâhî belgelere, aklî delillere hiç bir değer ve kıymet vermemektedirler. Onlar ancak tahmin eden, kıskanan yahut da doğru ve gerçekle hiç bir ilişkisi bulunmayan zanlarda bulunan kimselerdir. Tıpkı meyve tutmaya başlamış hurma ağaçları ve üzüm bağlarına ve diğer ağaçlara bakıp bunların ne kadar meyve vereceklerini tahmin eden kimseninki gibi tahminlerde bulunuyorlar. Onların inançları bu şekilde delilsiz sezgi ve tahminlere dayalıdır; belge ve delillere dayalı değildir.
İşte bu da şunu göstermektedir ki, yeryüzünde bulunanların çoğunluğu itikat bakımından sapık kimseler idiler. Bundan dolayı şirkten ayrılmadılar. Peygamberlik hususunda da böyleydiler. O bakımdan peygamberliği inkâr ettiler. Meyteyi helâl kabul etmek, kanı, şarabı helâl kabul etmek, davarları bahire, sâibe ve vasile adlarıyla haram kabul etmek gibi teşriî hükümlerde de onlar sapıklık içindeydiler. Bu buyruk Yüce Allah’ın şu ayet-i kerimelerini andırmaktadır: "Andolsun ki onlardan önce, öncekilerin çoğunluğu sapmışlardı." (Saffat, 37/71); "Sen hırs göstersen dahi insanların çoğunluğu iman edecek değildir." (Yusuf, 12/103).
Şüphe yok ki senin Rabbin, kendisinin dosdoğru yolundan sapanları bildiği gibi, dosdoğru yolu izleyen ve hidayet bulanları da bilir. Durum müşriklerin zannettikleri gibi değildir. Bu şekilde Yüce Allah, daha önce gelen sapık kimselerin yolu ile şirk ehlinin nevalarının ardından gidenlerin yolunu reddetmenin zorunlu olduğunu daha pekiştirici bir halde vurgulayarak, o yoldan sakmdır-maktadır.

Okudunuz mu?  Evlatlık edinmek caiz mi?

LunaPhoto
Bakara 170
Onlara, ‘ALLAH’ın indirdiğine uyun,’ dense, ‘Hayır, biz atalarımızın izlediği yolu izleriz,’ derler. Peki, ataları bir şey düşünemiyen ve doğru yolu bulamıyan kimseler olsalar da mı?!

Ali Imran 78
Onların bazısı, kitapta olmayanı kitaptan sanasınız diye dillerini bükerek kitabı taklit eder ve ALLAH katından olmadığı halde, ‘Bu ALLAH katındandır,’ derler. Bile bile, ALLAH adına yalan söylerler.

Okudunuz mu?  Kurban kesilirken hayvan acı çeker mi?

Hoca
ilmin varsa cevap yaz öyle ayet meallerini kopyalayıp durma:)
takip ettiğin atalarına bir bak bir de benim takip ettiklerime!!


LunaPhoto
< ilmin varsa cevap yaz öyle ayet meallerini kopyalayıp durma:)
takip ettiğin atalarına bir bak bir de benim takip ettiklerime!! >

Benim takip ettiğim atam yokki ben Yanlızca Kurana uyarım ve başka hiç kimseye/birşeye uymam.
Ayetin tam açıklaması demişsin de Enam da zaten okuyunca anlıyorsun ve hemen yeryüzündeki çoğunluğa nın sonuna Kafiri ilave etmişsin. Kuranı anlamak için illa ikinci bir kaynağa ihticammı var benim? Bana Kuranı okuyup anlayamıcağımı söyle bende seninle tartışmayı şurada bitiriyim ve Kuranı okumuyorsun diyim sana. Sonuçta aklımız var değilmi okuyup anlayıp düşünebiliyoruz. Eğer şefaat bekliyorsan Muhammed’den seni üzeceğim Şefaat yanlızca Allaha’ındır. Benim savunduğum Kurandır. Başörtüsüde Kuranda yoktur bu yüzden. (Not: Hadislerin hiç birine inanmıyorum)(Araştırmalarıma göre Kurana göre Hadisler Muhammed adına uydurulan şeylerdir)(Bundan dolayı fikir ayrılığına düşüyoruz)

Okudunuz mu?  İslam'a göre kadının şarkı söylemesi,şiir okuması günah mıdır?

Hoca
Peygambere "Muhammed", Hadislerin hiç birine "inanmıyorum" diyenlerin aramızda yeri yoktur.
İnşAllah hakkı ahrete görmeden dünyada da görür hidayete erersin.


Kayıtsız Üye
Hz kelimesi Arabistanda günlük hayatta arkadaşlar arasında kullanılan bir kelimedir. Kutsallaştırma yapmayınız.


musab
o gene bir şey mi geçen demiştim ya adam diyorki Allah’a inanıyorum ama kuran tevrat kopyası saçma şey dedi.birde bize sadece kuran yeter diyenler yeni mi türedi hocam ben mi küçüğüm:)

Okudunuz mu?  İçimizden küfür etmek

@hmet
< bize sadece kuran yeter diyenler yeni mi türedi hocam ben mi küçüğüm >
Tek kaynak Kuran diyenlerle ile ilgili hadisin tam meali şöyledir:
Şunu iyi biliniz ki, bana Kur’an-ı Kerim ile birlikte onun bir benzeri de verilmiştir. (Bu konuda) dikkatli olun; (çünkü) koltuğuna kurulan tok bir adamın ‘size (hz. Peygamberin sünneti/hadisleri değil) sadece şu Kur’an lazımdır, onda bulduğunuz helali helal, haramı da haram kabul ediniz yeter!’ diyeceği (günler) yakındır…
Bu hadis-i şerif -farklı nüanslarla- kütübü sitte ve diğer bazı kaynaklarda geçmektedir (bk. Ebu Davud, Sünnet, 5(6), İmaret,33; Tirmizî, İlim, 10; İbn Mace, Mukaddime, 2; Darimî, Mukaddime,49; Ahmed b. Hanbel, 2/367, 4/131-132, 6/8).

Tirmizî’nin bir rivayeti şöyledir: "Dikkat edin! Sizden birinizi; emrettiğim veya yasakladığım konulardan birisi kendisine ulaştığında -koltuğuna yaslanmış bir halde- ‘bilmiyorum Allah’ın kitabında ne bulursak ona uyarız (hadisleri tanımayız derken)’ bulmayayım." Tirmizî, bu hadisin hasen-sahih olduğunu belirtmiştir (bk. Tirmizi, İlim,10).
İslam alimleri bu gibi hadislere dayanarak, Kur’an’da olmayan (en azından açıktan görülmeyen) bir çok hükmün Allah Resulünün (s.a.v) sünnetiyle sabit olduğunu söylemişlerdir. İmam Şafiî gibi bazı büyük alimler bu hadislere dayanarak Hz. Peygamberin sünneti, Kur’an’ın bir tefsiri, bir açıklaması hükmünde olduğunu.. belirtmişlerdir.


musab
bu hadis islamyolu adlı kullanıcının imzasında yazıyordu kaç sene önce.orda görmüştüm ilk.çok güzel tam şimdiki müslümanlara cevaplık:D

Okudunuz mu?  Bir insanın hakkını helal etmesinin mükafatı var mıdır?

umutlucan
heralde fitne çıkartmaya gelmiş … zaten kur an ı kerime saygıları olsa peygamber efendimizin yolundan giderler hey gidim hey nerelere gidiyor bunlar yazıkkkkk çok yazıkkkk.
ha hz kelimeside her önüne gelene söylenmezzzzzzzz! o kelimenin anlamınıda iyi bilsinler.
nyse cezasız kalmaz.
ALLAH hidayet nasib etsin ne diyelim şimdi beddua edecem ama nyseee . .


Şema
< Hz kelimesi Arabistanda günlük hayatta arkadaşlar arasında kullanılan bir kelimedir. Kutsallaştırma yapmayınız >
Konu Hz değil. ..
Peygamberimiz, yada Rasûlullah ya da sonuna salavat işaret i konulur
Biz Kutsallaştırma yapmıyoruz,
SİZ AŞIRI YERICISINIZ

Okudunuz mu?  Gerekmediği Halde Sehiv Secdesini Alışkanlık Haline Getirmek

Kayıtsız Üye
anladigim kadariyla bu ayet (kendiliğinden görünen kısım müstesna)suslerin ortulemsini emrediyor. Sac susmudur. Eger sac sus ise gozde ve dudak sus olmuyormu?
Ben burada basortusuyle gogus kisminin ortulesimden bahsedildigini anliyorum. Yani o donemde zaten kullanilan bas ortusuyle goguslerin ortulmesi. Saclarin ortulemsi farzdir diye bir şey anlamiyorum bu ayetten.

saygilar.


Kayıtsız Üye
Kuran’i kerimde açikça söylüyor Allahü teala! Başinizi boynunuzun üzerine kadar örtün diyor!bunu anlamamakta veya farkli yanlara çekmekte israr eden nasipsiz şeytana yoldaş olmakta israr eden!! Allah sizi islah etsin..


kadınların başını örtmesi ile ilgili ayetler, kadınların başını kapatması ile ilgili ayet, başı örtmek ile ilgili ayetler

Bu kategoride yer alan Süt kardeşi olabilmek için çocuğun ne kadar süt emmesi gerek ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Başı örtmek ile ilgili ayetler Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.