Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:37
sizden1
Abone

Namaz teshbıhatları okurken yavaş kalıyorum

Namaz teshbıhatları okurken yavaş kalıyorum

cagtyyy
Ben imkanım olduğu sürece namazlarimi Camii’de kılmaya çalışıyorum. Hal böyle olunca tesbih çekerken cemaate ayak uydurmam gerekiyor ben Elhamdulilillah derken lafzin tamamını çıkartmaya özen gösteriyorum mesela SubhanAllah derken sondaki -h harfi tam çıkmıyor gibi yani Elhamdulililla gibi oluyor ki bu bence yanlış bu tip yanlışlıklar olmasın diye yavaşça tesbih çekiyorum bu durumda cemaate de yetişemiyorum. Nasıl bir yol izlemeliyim?

Okudunuz mu?  Abdestsiz Zikir çekmek veya salavat getirmek

Cevap: Namaz teshbıhatları okurken yavaş kalıyorum

Mim
tesbihat okurken cemaatle yapmak zaten sünnete uygun değildir.
Sünnet olan herkesin kendi yapmasıdır.
Zikrini millete göre yapmak, onlara ayak uydurmaya çalışmak zikrin ne olduğunu anlamamaktır.


Cevap: Namaz teshbıhatları okurken yavaş kalıyorum

musab
Camide müezzine iştirak etmezdim,ama evde cemaat yaptığımızda tesbihatı toplu yapardık.Artık onu da terk ettik.Neden Allah Rasulünün yapmadığı şeyi biz yapalım ki?Herkes zikrini kendisi yapsın.Camilerdeki tesbihatların bidat olmasının yanında,artı olarak bazı sıkıntılar da var.

Okudunuz mu?  Kul hakkı yiyen kişi hak sahibine uzaklıktan dolayı ulaşamıyorsa onun adına sadaka verebilir mi ?

Yorum: Namaz teshbıhatları okurken yavaş kalıyorum

Kayıtsız Üye
Buhari, Ezan, 155, Müslim, Mesacid, 142-146). Tesbihat münferit olarak yapılabileceği gibi, topluca camide veya cami dışında her hangi bir yerde de yapılabilir. Bu itibarla, cemaatle kılınan namazlardan sonra topluca tesbihat yapılması bidat sayılmaz.

Okudunuz mu?  Tilavet Secdesi nasıl yapılır ?

Cemaate yetişemiyorum

Bu kategoride yer alan Evlenilecek Kişinin Kader Olup Olmamasını Nasıl Anlayabiliriz ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Namaz teshbıhatları okurken yavaş kalıyorum Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.