Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:37
sizden1
Abone

Namaz abdestini yavaş alıyorum nasıl hızlı alabilirim

Namaz abdestini yavaş alıyorum nasıl hızlı alabilirim

NurcuÇocuk
Başkaları abdestini hemen alıyor şaşırıyorum ben ise yüzü yıkarken kaşların arasına su gitsin diye kıpırdatıyorum göz kapakların üstüne burnun üstünü yıkıyorum bir de yıkarken hep elimi ıslatıp yapıyorum çünkü kullanılmış su ile yapılamayacağını sanıyorum vesvese mi yapıyorum bilmiyorum ne olur yardım edin hemen almak istiyorum nasıl yapacağım

Okudunuz mu?  Aileden gizli Ablam biri ile gizli nikah yaptı. Ne yapmalıyım nasıl davranmalıyım

Yorum: Namaz abdestini yavaş alıyorum nasıl hızlı alabilirim

NurcuÇocuk
Nasıl hızlı alabilirim


Yorum: Namaz abdestini yavaş alıyorum nasıl hızlı alabilirim

bbgbbg
Abdesti alırken güzelce almaya dikkat ettiğimiz gibi su israfından da kaçınmalıyız.Yüzünüzün bütün kısımlarını özel olarak ayrı ayrı yıkamanıza gerek yok.


Yorum: Namaz abdestini yavaş alıyorum nasıl hızlı alabilirim

NurcuÇocuk
Peki teşekkür ederim abi.

Okudunuz mu?  Anneye sadaka verilir mi?

Mümin Bir Kul
Selamün Aleyküm Kardeşlerim. Abdest Alırken, Ellerimi, Yüzümü Ve Ayaklarımı Yıkarken, Vakit Kaybediyorum. Her tarafı ıslansın diye bayağı bir uğraşıyorum.
( Sakallıyım bu arada, Yüzümü Yıkarken zaman geçmesinin bir sebebi de Sakallarım, Acaba Tam Islanıyor Mu, İyi Hilalliyor Muyum )
Vesveseleri Var

Ne Yapmam Gerek ki, Abdesti 2-3 dk da Alayim En Fazla
ALLAH Rızası İçin Cevap Verirseniz Sevinirim. Hayırlı Cumalar. Kadir Gecemiz Mübarek Olsun. Sağolun. EsSelâmü Aleyküm.

Okudunuz mu?  Bir şey çaldım ne yapmam lazım

Omer Faruk
Selamün Aleyküm güzel kardeşim,

Sizin gibi müslümanları görünce çok hoşnut oluyor, Rabbime sayınızı artırsın diye dua ediyorum. Rasulullah abdest alırken asla bu kadar ayrıntılara girmez işin kolayını seçerdi. O’nun için "kolaylaştırın, zorlaştırmayın, müjdeleyin, nefret ettirmeyin" diye çok net bir ilke ortaya koymuştur.

Okudunuz mu?  Babasından başkasına ait soy idda eden soysuz veyahut efendisinden başkasına intisaba kalkan nankör

Her organı bir defa yıkamak yettiği gibi su durumuna göre fazlası israftır. Burada maksat temizliğin asgari ölçüde sağlanmıştır. Ayrıca el, yüz ayak gibi uzuvlarımızı su ile yıkamak yeterli. Kaşlarıma su nüfuz etti mi?, sakalıma su nüfuz ett mi? diye vesveselere gerek yok. Rabbim sizin bu amelinizi sever ama şeytan sevmediği için amellerinizi zorlaştırmaya çalışır.

Okudunuz mu?  Ayn Ve Ha Harfleri İnce mi,Kalın mı?

Unutmayın, Yahudileri helak eden kendi kafalarından dinlerini zorlaştırmaları sonra buna uymamalarıdır. "Kendi verir talkını sonra yutar salkımı" hesabı dini ifsat etmişlerdir.

En’am Suresi, 140. ayet: Çocuklarını hiçbir bilgiye dayanmaksızın akılsızca öldürenler ile Allah’a karşı yalan yere iftira düzüp Allah’ın kendilerine rızık olarak verdiklerini haram kılanlar elbette hüsrana uğramışlardır. Onlar, gerçekten şaşırıp sapmışlardır ve doğru yolu bulamamışlardır.

Okudunuz mu?  Salavatla ilgili ayet ve hadisleri paylaşırmısınız?

Bu tür vesveselere bir defa kapıldın mı bunun sonu olmaz. Bunun için Allah felak ve nas suresini inzal buyurmuştur. Bu ümmetin en önemli özelliği orta yolu bulmasıdır. Rasulullah "Dinde aşırı gitmeyin (ya da onunla yarışmayın) o sizi yener ama siz onu yenemezsiniz" buyuruyor. Bu şu anlama geliyor, ibadetlerinizi abartarak bir yere varamazsınız size nasıl öğretildiyse onu yapın Yahudiler hakkında sureye ismini veren Bakara (inek) kurban etme hakkında çok soru sormaları onları neredeyse işin içinden çıkamaz hale getirmişti. Oysa hemen emredileni yapsalardı basit bir inek keserek kurtulacaklardı. Bunun yerine bir sürü sorarak hem ineği bulmakta zorlandılar hem de çok büyük paralar ödediler.

Okudunuz mu?  Birisine iftira atınca ondan helallik almayıp,sadece tövbe etsek?

Özet, Rasulullah’ın söylemediği bu ayrıntılarla ilgilenmeyin sakalınızı hilalleyin amaç dibine suç ulaşması filan değildir zaten bunun imkanı da yoktur. AYnı şekilde el kol meselesi de böyle basittir. Selametle… Rabbim ibadetlerinizin hayata yansımasını nasip etsin.


Mümin Bir Kul
YÜCE ALLAH’IMIZ Sizden Ve Sevdiklerinizden Razı Olsun Kardeşim. Sağolun. Teşekkür Ederim. ALLAHU TEÂLÂ Hayırlı Dualarınızı Dergâh-ı İzzetinde Kabul Eylesin. AMİN.

Okudunuz mu?  Okuması Gereken Dini Kitaplar

Acizanekul
Ne kadar sürüyor abdest almanız acaba


Kayıtsız Üye
ben hızlı abdest almak istediğimde sünnetleri yapmam farzları yaparım ama sünnetleri yapmak daha iyi olur


abdesti hızlı almak

Bu kategoride yer alan İdrar yolunda kalan meni başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Namaz abdestini yavaş alıyorum nasıl hızlı alabilirim Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.