Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:43
sizden94
Abone

Gusül abdestinde burun yıkama

Gusül abdestinde burun yıkama

sahinaccar
merhaba arkadaşlar
gusül abdesti esnasında burnumu güzelce yıkadım. çıktıktan sonra vesveseye kapıldım burnumu iyi yıkamadığım düşüncesine kapıldım. vesvese olduğunu bildiğim için gelgitler yaşadım ve yarım saat sonra burnumu birdaha yıkadım garanti olsun diye. gusülüm geçerlimidir???


Cevap: Gusül abdestinde burun yıkama ?

Hoca
Guslün geçerlidir.
Gusül sırasında yıkanmayan bir yeri daha sonra yıkamada bir sakınca yoktur.

Okudunuz mu?  Musibeti duyan kişinin söyleyeceği dua: İnna lillahi ve inna ileyhi raciun

Cevap: Gusül abdestinde burun yıkama

sahinaccar
Ama ben yıkamayı unutmadım yıkadım. Gusülden sonra vesveseye kapılmamak için erteledim. Yarım saat sonra şüpheye dayanamadım yıkadım. Aradan bilerek zaman geçti. Geçerlimidir gusülüm ??


Abdest İle İlgili Bir Sorum Var

Nighteder
Bende Tik Gibi Birşey Var Ama Abdest Alırken Veya Burun Spreyi Bile Sıkarken O Sıvıyı Burnumdan İçeri Çekmeye Çok Korkuyorum Abdest Alırkende Burnuma Verirken Dışarıya Doğru Hava Veriyorum Burnumdan Kendimi Hep Kötü Hissediyorum Böyle Olduğum İçin İstisnai Kişiler Arasındamı Olurum Çünkü Cidden Asla Çekemiyorum Ve Eğer Değilisem Önceden Aldığım Abdestler İçin Sorumlumuyum?

Okudunuz mu?  Allahümme salli ala seyyidina muhammedin adede ma fi ilmillahi selaten daimeten bidevami mülkillah.

Sadece Gusül Alıp Duştan Çıkarsak Abest Kabul Olurmu Ve Onunla Namaz Kılabilirmiyiz Ve Ben Abdest Alırken Burun Spreyi Kullanırken V.s. Hiçbir Zaman O Sıvıyı Burnumdan İçeri Çekemiyorum Çok Kötü Oluyorum Hayatımda Hiç Çekmedim Nerdeyse İmkansız Gibi Birşey Benim Gibi Acaba Böyle Olduğum İçin İstinai Kişiler Arasında Olurmuyum Olmaz İsem’de Önceden Aldığım Abdestlerden Sorumlumuyum?

Okudunuz mu?  Ailem konusunda hatalar yaptım ve çok pişmanım ne yapmam gerek

Kuveys
Öncelikle Selamın aleyküm kardeşlerim. 2 sorüyada yanıt vereyim
< Ama ben yıkamayı unutmadım yıkadım. Gusülden sonra vesveseye kapılmamak için erteledim. Yarım saat sonra şüpheye dayanamadım yıkadım. Aradan bilerek zaman geçti. Geçerlimidir gusülüm ??
>

Geçerlidir.Gusülden sonra yıkanmayan uzuvlar yıkanırsa bile kabul olur guslünüz.

Okudunuz mu?  Allah her zaman affeder ve her zaman tövbeyi mükafatlandırır mı?

< Bende Tik Gibi Birşey Var Ama Abdest Alırken Veya Burun Spreyi Bile Sıkarken O Sıvıyı Burnumdan İçeri Çekmeye Çok Korkuyorum Abdest Alırkende Burnuma Verirken Dışarıya Doğru Hava Veriyorum Burnumdan Kendimi Hep Kötü Hissediyorum Böyle Olduğum İçin İstisnai Kişiler Arasındamı Olurum Çünkü Cidden Asla Çekemiyorum Ve Eğer Değilisem Önceden Aldığım Abdestler İçin Sorumlumuyum?

Okudunuz mu?  Zina mı değil mi

Sadece Gusül Alıp Duştan Çıkarsak Abest Kabul Olurmu Ve Onunla Namaz Kılabilirmiyiz Ve Ben Abdest Alırken Burun Spreyi Kullanırken V.s. Hiçbir Zaman O Sıvıyı Burnumdan İçeri Çekemiyorum Çok Kötü Oluyorum Hayatımda Hiç Çekmedim Nerdeyse İmkansız Gibi Birşey Benim Gibi Acaba Böyle Olduğum İçin İstinai Kişiler Arasında Olurmuyum Olmaz İsem’de Önceden Aldığım Abdestlerden Sorumlumuyum? >
Kardeşim senin çok kötü oluyorum dediğin genizin su görmediği için suya alışmamış,tabiri caizse yanma,beynine su kaçma gibi bir his oluşuyordur muhtemelen.Önceden aldığın abdestlerden cehalete sebebiyen Allah tan affını iste.Bundan sonra burnuna da su çek.İstisnai değilsin.Ve ayriyeten gusül abdestiyle ayriyeten bir abdest almaksızın namaz kılabilirsin ki alırsan daha makbul olur.Sonuçta sana 50 60 yıl ömrü veren Rabb ine ibadet için 3 dakikayı esirgeme.
< Müminler! Namaza kalktığınız zaman yüzlerinizi ve dirseklerinize kadar ellerinizi yıkayın. Başınıza meshedin ayaklarınızı da topuklarınıza kadar. Eğer cünüpseniz yıkanın. Hasta veya yolcu olur veya sizden biri ayakyolunda gelir ya da kadınlara temas etmiş olur da su bulamazsanız temiz toprağa teyemmüm edin; onunla yüzünüzü ve ellerinizi meshedin. Allah, sizi sıkıntıya sokmak istemez. Onun isteği sizi arındırmak ve size olan nimetini tamamlamaktır. Belki şükredersiniz. (Mâide, 5/6) >

Bu kategoride yer alan Kocamın telefonunda uygunsuz videolar başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Gusül abdestinde burun yıkama Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.