Anasayfa
5 Mart 2023, 4:20
missa
Abone

Gusül abdestinde ağız yıkama ölçüsü

Gusül abdesti ve ağız

misafir12
Selamun Aleyküm ben gusül abdesti alırken ağzıma su aldım fakat yuttum çalkalayacak kadar da kalmadı ağzımda sonra dedimki guslü bırakayım ama sonra düşündüm bırakıp baştan başlarsam tonla vesvese ben de devam ettim yani 4 kere ağzıma su almış oldum sakıncası var mı ?

Okudunuz mu?  Kefen ile ilgili hadisler

Cevap: Gusül abdesti ve ağız

Acizanekul
sakıncası yoktur sonuçta ilkiyle çalkalamamışsın yani 3 kere vermiş oldun , ha 4 kere vermiş olsan da zararı olmaz ama bile bile verirsen vesveseye sebep olur yapmamak gerekir.Bir kez yıkaman farzdır diğer 2 si sünnettir , sen farzı yerine getirdiğine göre abdestin geçerlidir Allah’ın izniyle

Okudunuz mu?  Kuran-ı kerim okumayı öğrenmek

Cevap: Gusül abdesti ve ağız

misafir12
Selamun Aleyküm ben gusül abdesti alırken ağzıma üç defa su verdim fakat çok bol veremedim ama ağzımı yıkayacak ve gargara yapacak kadar su vardı burnumu yıkarken 1 ve 3 te sızlatabildim fakat 2 de biraz sızlamadı guslüm kabul olmuş mudur ?

Okudunuz mu?  Peygamber efendimizin ahlakı ile ilgili örnekler

Cevap: Gusül abdesti ve ağız

imam
Misafir12
Bir defa şu vermek zaten yeterlidir
Guslün farz ve Sünnetlerini öğren


misafir12
onu biliyorum sadece bol su alamadım ama agzımı çalkalayacak kadar aldım guslüm olmusmudur ?


imam
İyi o zaman hemen ağzını yıka


Kayıtsız Üye
Herkese Merhaba benim sorunum gusül abdestinde ağzımı yıkamakla ilgili ne kadar yıkamam gerektiğini bilmiyorum hani üç kere yıkıyoruz ya sağ elimizle bende yıkıyorum çalkalıyorum ağzımın içini üç kere ama sonra ağzımın içinin kuru kalan kısımları olabilir! ağzımın içinin heryerine su değdirmem şartmı?Şartsa nasıl yıkamamı önerirsiniz. Çok sağolun.

Okudunuz mu?  Dini gecelerde eşinle ilişkiye girmek günahmı?

mum
Gusülden önce 1 defa ağza su alınır gargara yapılır bu yeterlidir. Sizinki vesvesedir. Bir insan ağzına nasıl su vereceğini bilmez mi


Misafir
Merhaba ben gusülü alırken ağzıma suyu alıp çalkalıyıp veriyorum ama gusülden sonra bir yerde kuruluk varmış gibi hissediyorum ve tekrar ağzımı yıkıyorum bu işlem 10-15dk sürüyor bu tamamen vesvesedenmidir? ağzımda kuru yer kalmıyacak şekilde nasıl yıkıyabilirim?

Okudunuz mu?  Birleşme olmadan zina olur mu ? Eğer zina ise evlendiğimizde bu durum ortadan kalkar mı?

Merhaba ben gusülü alırken ağzıma şu verip çalkalıyorum ama gusülden sonra ağızda kuru yer kalmış gibi oluyo ve tekrar ağzımı yıkıyorum 5-10dk sürüyor bu vesvesemidir? ağzımda kuru yer kalmayacak şekilde nasıl yıkıyabilirim?


ACİLSERVİS
Bu hastalıklı bir düşünce. Ağzına en az bir en fazla üç kez su ver çalkala kuru kalsada ıslansada guslün geçerlidir. Zaten kuru kalması mümkün değildir.

Okudunuz mu?  İstemeden çok yalan söylüyorum bazen bu yalanlara kendim bile inanıyorum

Gusülde Ağız Yıkamak

Bu kategoride yer alan Rahman ve rahim ne demektir başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Gusül abdestinde ağız yıkama ölçüsü Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.