Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:49
sizden0
Abone

Çok kötüyüm nefsim şimdi uykumda bile vesvese veriyor ?

Çok kötüyüm nefsim şimdi uykumda bile vesvese veriyor ?

noıdnoname
Nefsim çok vesvese veriyor , ben hayatım boyunca Allahtan hep korktum ama benim kafamda bir vesvese geldimi gitmiyor bunalıma sokuyor beni resmen iki kere oldu bu bunalım ve üçüncüde kafamdan atamadığım bir düşünce oluştu gitmedi kafamdan futbol maçı izliyordum haşa Allah hakında yanlış düşünceler geldi önce niye bu düşünceler geliyor diye düşündüm sonra devam ettim bidaha biadaha derkensaçma olduğu halde küfürlü vb. hakaret şeyleri geliyordu zar zor tuttum kendimi kaç kere ama sonra şeytan mıdır artık bilemiyorum kafamda söyle haşa Allah duymaz gibi şeyler geldi bende bir hakaret sözü ettim ama Allahın ismi çıkmadı şimdi çok pişmanım gözümden gitmiyor her gün her an o günü düşünüyorum haytım berbat oldu resmen 70 kilodan 55 kiloya düştüm. şimdi aklıma başka başka şeyler geliyor şirk gibi nefsim sanki şirk şeyleri getiriyor aklıma Allah seni bağışlamaz diyor namaz kılmak istiyorum içimden yeni bir başlangıç geliyor ama bu seferde bukadar kötülük yapmışın namaz kılsan nolcak düşünceleri hep geliyor ya şirkede düşmüşsem Allah korusun ?

Okudunuz mu?  İlk sela ve ezan ne zaman okundu?

Cevap: çok kötüyüm nefsim şimdi uykumda bile vesvese veriyor ?

Şebir88
”Ya Rabbi şeytanların vesveselerinden onların yanımda olmalarından sana sığınırım”
bunu söyle kardeşim işe yarayacaktır


Cevap: çok kötüyüm nefsim şimdi uykumda bile vesvese veriyor ?

taat
kardesım vesvese geldıgı an 7 kez ayetel kursu oku

Okudunuz mu?  Essalatu hayrun minennevm sözü sabah namazına kim tarafından ve ne zaman ilave edilmiştir ?

Cevap: çok kötüyüm nefsim şimdi uykumda bile vesvese veriyor ?

Muhammed_Enes
Sevgili kardeşim. Vesvese şeytandandır. Emin olun ki sadece siz değilsiniz bu düşünceler de olup da rahatsız olmayan. Şeytanın apacık aldatması ve insanın aklını karıştırmasıdır. Şeytan bu gibi düşüncelerle insanları çok çabuk yoldan çıkarır. Asla aldanmayın! Zira aldanırsanız iblisin tuzağına düşmüş olursunuz. Her daim tevbe ile ediniz inşaAllah. Bizler namaz kılarken bile aklımıza olmayacak şeyler getirir iblis. Tabii bu namazdan alıkoymuyor bizi.
Hani şöyle bir durum var; kişi düşmanını ne kadar iyi tanırsa o kadar güzel siper alır. Bizde Şeytanı az çok tanıyoruz. Nasıl vesvese vereceğini, nereden vuracağını az çok tahmin etmekteyiz. Bu sebepten ötürü ona göre siper alır ve kendimizi koruma altına alırız tabi Allah’a sığınarak..

Okudunuz mu?  Said havva

Euzu besmele daim dilin(miz)de olsun inşaAllah .


Lebbeyk.
noıdnoname Selamün Aleyküm Kardeşim,

aynı sorundan bende muzdaribim inan 5-6 aydır vesveseler beni terketmiyor birinin cevabını veriyorum,başka bir vesvese geliyor sürekli olarak dini şeylere gidiyor kafam ve bazen gidiyor 1-2 gün çok şükür kurtuldum diyorum fakat yine geliyor bende bilmiyorum napacağımı ALLAH(C.C) sabır versin.Buda bir imtihandır diyorum Rabbim bizleri şeytanların vesveselerinden korusun.Bizlere yardım etsin kardeşlerime sordum ya dediler alimlere bile vesvese geliyor fazla kafana takma geçer dediler dedim ya 5-6 ay oldu ama hala yok sürekli olarak aklımdan saçma sapan şeyler geçiyor.Neyse kardeşim ALLAH(C.C) YARDIMCIMIZ OLSUN.SABIR VERSİN BİZİM GİBİ İNSANLARA SAĞLICAKLA KAL.SON OLARAK SANA BİR TAVSİYEDE BULUNACAM BEN ŞU ANDA İŞSİZİM OKUMUYORUM HERHANGİ Bİ MEŞGULİYETİM DE YOK 2-3 AY SONRA ASKERE GİDECEM BU VESVESELERİN BOŞ OTURMAKTAN OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM EĞER SENİNDE BİR MEŞGULİYETİN YOKSA KENDİNİ MEŞGUL EDECEK BİR ŞEYLER BUL DERİM.HADİ EYVALLAH.

Okudunuz mu?  Namaz kılarken ALLAH beni görüyor mu? sanki içimde boşunaymış gibi his var

tolga87
kardeşlerim ben de çoğu zaman aynı dertten müzdaribim lakin yapılması gereken tek şeyin vesveseyi hiç kale almamak olduğunu okudum ehemmiyet verince şişiyormuş ehemmiyet vermeyince sönüyormuş.O bakımdan vesvese imani konularla alakalı bile olsa mesela haşa Allah yok gibi vesvese gelse bu sizin düşünceniz değil şeytanın düşüncesidir dolayısıyla siz mesul değilsiniz.Kalbinizin üzülmesi sıkılması da zaten vesveseyi kabul etmediğinizi gösterir.

Okudunuz mu?  Allah'a küfür etmek şirk mi oluyor?

burcealtug
Ben de vesvesye uğruyorum. Kim uğramıyor ki. Kötü yönde ilerlettiği gibi seni can evinden vurmasın ıda çok iyi biliyor. Kendini çok mükemmel sanmanı izliyor karşıdan buda seni dikkatli olmazsan kibre sokabilir. Diğer insanlardan üstün kılmanı sağlayabilir ki kibir ALLAHIN sevmeiği bir huy.ALLAH YARDIMCIMIZ OLSUN

Okudunuz mu?  Namazda rükuda yapılan hata

Saif Al-Din
Sakın kanmayın içinizden bu gelenlere arkadaşlar.

Şeytanın insanda bir merkezi vardır. Ki buna lumme-i şeytani denir. Bu merkez, kalbe çok yakın bulunduğu içindir ki, buradan çıkan pislikler ve hakaretler sanki kalpten geliyor sanılır. Halbuki kalp, bu lumme-i şeytaniden çıkan şeyler yüzünden iki büklüm olur, üzülür, kırılır, incinir, kabul edemez onu. Sizin hepinizin hali de böyle.
Halbukisizin bu düşündükleriniz size, yani kalbinize ait olsa idi siz üzülmeyecektiniz.
Bakın o ateistlere, neler diyorlar ama hiç ızdırap çektiklerini gördünüz mü ? Kalpleri o pisliği kabul etmiş. Halbuki Allah şöyle buyuruyor :

Okudunuz mu?  Parfüm alım satımı yapan kişi vebal altına girer mi?

Hem bilin ki, içinizde Allah’ın elçisi vardır. Şayet o, birçok işlerde size uysaydı, sıkıntıya düşerdiniz. Fakat Allah size imanı
sevdirmiş ve onu kalplerinize zinet yapmıştır. Küfrü, fasıklığı ve isyanı da size çirkin göstermiştir. İşte doğru yolda olanlar bunlardır
. (Hucurat, 7)

Okudunuz mu?  Şahmeran duası

İnşaAllah sizler Allah’ın ayetinde dediği gibi doğru yoldasınız. Kalbiniz aklınıza gelen bu kötü sözler nedeniyle acı çekiyor çünkü Allah ona küfrü, fasıklığı ve isyanı çirkin gösterdi. Bunları çirkin görenler de doğru yoldadır.

Bu durum sizden kaynaklı değildir. Siz günaha girdiğinizi düşünürseniz, bunu sizin suçunuz olmadığını düşünürseniz vesvese çekip gidecektir. Nasıl sizin suçunuz olur ki, o aklınıza geleni söylemektense ölmeyi tercih edersiniz. Kalbiniz o derece sıkıntıda.

Şu hadisler sizleri rahatlatır inşaAllah.

-Dediler ki: "Ey Allah’ın Resulû, bazılarımız içinden öyle sesler işitiyor ki, onu (bilerek) söylemektense kömür kesilinceye kadar yanmayı veya gökten yere atılmayı tercîh eder. (Bu vesveseler bize zarar verir mi?)".

Okudunuz mu?  Yanlışlıkla yemin etmek

Hz. Peygamber (aleyhissalâtu vesselâm): "Hayır bu (korkunuz) gerçek imanın ifadesidir." cevabını verdi.

-Hz. Peygamber (aleyhissalâtu vesselâm)’in ashabından bir kısmı ona sordular:
"Bazılarımızın aklından bir kısım vesveseler geçiyor, normalde bunu söylemenin günah olacağına kaniyiz."

Hz. Peygamber (aleyhissalâtu vesselâm): "Gerçekten böyle bir korku duyuyor musunuz?" diye sordu.

Oradakiler "Evet!" deyince: "İşte bu (korku) imandan gelir (vesvese zarar vermez) dedi."

Hem şu hadisi de unutmayın :


Saif Al-Din
Yalnış yazmışım :

Okudunuz mu?  Ramazanda Sevaplar ve Günahlar !

Siz günaha girmediğinizi, bunu sizin suçunuz olmadığını düşünürseniz vesvese çekip gidecektir.


vesvese, vesvese gitmiyor, Vesveselerden Bunalıyorum

Bu kategoride yer alan Yaşadığım vesveseler yüzünden elimde egzama çıktı bundan nasıl kurtulurum? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Çok kötüyüm nefsim şimdi uykumda bile vesvese veriyor ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.