Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:14
sizden96
Abone

Namazda rükuda yapılan hata

Namazda rükuda yapılan hata

Millennium
Namazda kisi rukuya egilmisken subhane rabbiyel azim yerine "subhaneke" dese, sonra kalkmadan duzeltip namaza devam etse ve sehiv secdesi yapsa namaz gecerli midir? Orada sehiv secdesine gerek var miydi?


Cevap: Namazda rukuda yapilan hata

yasemin
Kardeşim , namazla ilgili devamlı kafana takılan birşeyler var , kimisi bilgisizlikse çoğunun vesvese olduğunu düşünüyorum . Hepimizin muhakkak bilinçli veya bilinçsiz yaptığı hatalar vardır , eksiklerimizi güzel Allahım tamamlasın inşAllah , bizim oraya davet edilmemiz bile Allah diyebilmek bile çok büyük bir lutuf . Allahın terazisi hassastır , gayret ve niyet ölçer demiş , Nureddin hocamız . Rabbim kabul eylesin inşAllah , sana tavsiyem sehiv secdesi nedir ne zaman yapılır konularını gözden bir geçir , sen yolunda devam et , Rabbim hepimizin ilmini artırsın inşAllah


Cevap: Namazda rukuda yapilan hata

musab
Siz sehiv secdesinin ne zaman yapılması gerektiğini bilmiyorsunuz.Açıp öğrenmedikçe de bu konuyla ilgili günlük soru sormanız muhtemeldir.

Okudunuz mu?  Cafer bin ebu talib

Düzelttikten sonra sehiv secdesine gerek yoktur.


Cevap: Namazda rukuda yapilan hata

Crowley
Subhane Rabbiye’l-Azîm yerine subhanellah demek de oluyormuş doğru mudur? Azîm kelimesinden dolayı subhanellah diyorum yanlışlık var mıdır?

Namazda eğilmek (rükû) ve alnı yere koymak (secde) namazın temel öğesidir. Rükû’da üç defa "Subhane Rabbiye’l-Azîm", secdede de üç defa "Subhane Rabbiye’l-A’lâ" demek sünnettir. Ama bu tesbihler okunmasa da namaz olur. Sadece subhanellah demek bile yeterlidir. Bu tesbihlerin yerini değiştirmeden ötürü de namaza bir eksiklik gelmez. Sizin namazınız tamamdır. Allah kabul etsin.

Okudunuz mu?  Cennet ile ilgili soru

namazda-tesbihlerin-yerini-deitirmek-namaza-zarar-verir-mi–namazda-duru

Bu kategoride yer alan Bende sevmek sevilmek istiyorum artık başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Namazda rükuda yapılan hata Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.