Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:20
missa05
Abone

Namazda yapılan yanlışlıklar namazı bozarmı?

Namazda yapılan yanlışlıklar namazı bozarmı?

S.G
namazda okunan sure yada duada yanlışlık olursa namaz bozulurmu napılalı?
ayrıca bide bir arkadaşm bna namz kılarken eteğimin aldında pantalon gibi uzun bişeyin olması gerektiğini syledi bu doğrumu?


Cevap: Namazda yapılan yanlışlıklar namazı bozarmı?

Molla_Efdal
Okuyuştaki hatalar İmam-ı Âzam ve İmam-ı Muhammed’e göre manayı değiştirirse bozar, İmam-ı Ebu Yusuf’a göre bozmaz


Cevap: Namazda yapılan yanlışlıklar namazı bozarmı?

Kaan Aykas
Okuduğun surenin anlamını biliyorsan BOZMAZ , anlamını bilmiyorsan zaten namaz olmaz.Anlamını bilmediğin kelimeleri telaffuz edip sevap makinası gibi sevap kazanacağını zannetmek ise bence hatalıdır.Namazda Allahın birleme ilkesinide çiğnemek yanlıştır.Kuranı baştan sona okuyan zaten idrak eder.Zaten Fatihanın besmele sonrası 1. cümlesi "Hamd (övme ve övülme), âlemlerin Rabbi Allah’a mahsustur."
2. Söylediğin ile ilgili bulunduğun yerde başkaları varsa arkadaşının dediği doğrudur.

Okudunuz mu?  Ashabı keyf isimlerin arapça yazılışı

Cevap: Namazda yapılan yanlışlıklar namazı bozarmı?

S.G
başka kimse olmmuyo yanımda. ayrıca bn duaların okunuşunu biliyorum anlamlrını bilmiyorum ayrıca bn o duaların manası bilmediğimde namazım kabul olmuyosa bn onların manasını öğrenene kadar kçırdığım namazlarım ne olucak peki?


Kaan Aykas
Sakın aklına böyle bir şey gelmesin."Kaçırdığım Namaz " şeklinde bişey düşünme Allah herkezin önündekinide ardındakinide bilir.
İlk önce şunu bir öğren sure nedir,ayet nedir dua nedir.Kuran 114 sureden oluşur,sureleri ayetler oluşturur dualar ise sonradan sonradan din büyükleri tarafından yazılmıştır.İlk önce kuranın yolundan çıkma.
Enam 114: Allâh, size Kitabı açıklanmış olarak indirmiş iken O’ndan başka bir hakem mi arayayım?
Şimdi Fatihanın anlamını beraber inceleyelim.
Fatiha 1. Ayet : Bismillâhir rahmânir rahîm. Rahmân ve rahîm olan Allah’ın adıyla. (Burda rahman ve rahim merhamet eden demek olup rahman yeryüzünde herkeze,rahim ise ahirette müminlere ağırlıklıdır.)
Fatiha 2. ayet: El hamdu lillâhi rabbil âlemîn Hamd (övme ve övülme), âlemlerin Rabbi Allah’a mahsustur. (Hamd kelimesinin ikincil anlamlarıda teşekkür,şükür dür.Bu ayette övmedir.)
Fatiha 3. Ayet : Er rahmânir rahîm Besmelede açıklamıştık.Merhametlidir.
Fatiha 4. ayet :Mâliki yevmid dîn Yargı gününün sahibi (zaten Türkçede de var maliki demek sahibi,yevm demek yevmiyeden aklına gelsin gün demek din demek ise ceza/mükafat yani yargı demek)
Fatiha 5. ayet : İyyâke na’budu ve iyyâke nestaîn Ancak Sana kulluk eder ve yalnız Senden yardım dileriz.
Fatiha 6. ayet : İhdinâs sırâtel mustakîm Bizi doğru yola ilet.(Sıratı müstakim doğru yol,Allaha ulaştıran yol demektir.Bunu sakın unutma)
Fatiha 7. ayet : Sırâtallezîne en’amte aleyhim gayril magdûbi aleyhim ve lâd dâllîn Kendilerine lütuf ve ikramda bulunduğun kimselerin yolunu; gazaba uğramışların ve sapmışların yolunu değil!

Okudunuz mu?  Tek taşaklı kurban olur mu?

ve Fatiha suresi burada biter sonrasında ister amin de istersen deme ben demiyorum çünkü kuranda yazmıyor.Seni yanıltmayayım amin israiliyat kökenli bir kelime Arapçaya da sonradan girmiştir.Olsun,kabul ettim,noktaladım,mühürledim gibi anlamları var.Haşa Allahın aklına koymak gelmedi de sonrasına amin eklenmiş.Kuranı okuduysan defalarca geçer şeytan sıratelmustakime yani Allah’a giden yola oturacağım ve andolsun çoğunu saptıracağım diye taahhüdü var.Ayrıca firavunun isminin Amon olduğu ve israiloğullarının onu amen diye zikrettiğine dair rivayetler de var.Neyse o kadar da mühim değil fatiha sonrası amin denir veya denmez.
Gelelim dualara ben Türkçe ediyorum ve "Allahım beni sıratel müstakime ilet " diyerum tabi burada sıratel müstakim in Allah’a giden yol , doğru yol olduğunu manaca bilerek.
Onun dışında kalan Amentü,Sübhaneke,Ettehiyatü,Allahümme Sali,Allahümme Barik,Rabbena Atina ve firli,kunut duaları insanlar tarafından yazılmıştır. Kuran okuduysan namaz tamamen Allahı birleme üzerine kurulmuştur.Subhaneke Allahı birler,Ettehiyatü de Allahın hariçinde peygambere selam gönderirsin birlemeyi bozarsın bakara 136 da geçen tüm peygamberler eşit ilkesinide bozarsın. (Deyin ki: Biz Allah’a, bize indirilene (Kur’an’a), İbrahim, İsmail, İshak, Yakub ve Yakuboğullarına indirilene, Mûsâ ve İsa’ya verilen (Tevrat ve İncil) ile bütün diğer peygamberlere Rab’lerinden verilene iman ettik. Onlardan hiçbirini diğerinden ayırt etmeyiz ve biz ona teslim olmuş kimseleriz.) Allahümme sali ve barik de Hz. Muhammed ve İbrahim anılıyor.Diğer Rabbena atina ve ağfirli ile kunut dualarında da birleme ilkesi çiğnenmiyor iyilik,güzellik,bağışlanma,şükür gibi istekler yer alıyor.
Neyse gelelim kıssadan hisseye kurana ters düşmedikten sonra nasıl kılarsan kıl.Allahın kuranda defalarca dediği gibi Allahtan başka hakem arama.Hiçkimse Allahın kelamı üzerine ne bir ek yapabilir nede çıkartabilir.

Bu kategoride yer alan Korku ve kötü düşünceler başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Namazda yapılan yanlışlıklar namazı bozarmı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.