Anasayfa
8 Mayıs 2021, 12:32
missa1
Abone

Namazda bilmeden yapılan hata

Namazda bilmeden yapılan hata

Kayıtsız Üye
Selamun Aleyküm bir soru soracaktim ben cemaatle namaz kilarkene iftitah tekbirinde Allahu ekber demiyordum hoca bizim yerimize soyluyo saniyordum namaza Allahu ekber diyerek baslamanin vacib oldugunu biliyordum ama imam bizim yerimizede soyluyo saniyordum bilmeden yaptigim için vacibi yapmadığım için tahrimen mekruh olurmu namazın sevabi azalirmi Allah razı olsun

Okudunuz mu?  Ablanın bedduası tutar mı

Cevap: Namazda bilmeden yapılan hata

Şema
Bilmeden yapıldığı için inşAllah sevabı azalmaz ama fıkıh öğrenmek farz olduğu için her Müslüman bir namaz ilmihali okumalıdır.
Namazınız geçerlidir kaza etmenize gerek yok Hanefi mezhebine göre ama mutlaka namazın farzları vacipleri ve sünnetleri nelerdir öğrenin.

Okudunuz mu?  Hatme Hace nedir?

Hacet namazında yapılan hata

cvallkzs67
Selamlar hocam bir sorum var ben aşırı vesvesesi olan bir insanım bu vesvese bana zorla hacet namazı,tevbe namazı vs. kıldırıyor kılmazsan ettiğin dualar kabul olmaz Allah seni sevmez diyor vesvese olduğunu biliyorum ancak ya içime bunları Allah(c.c) düşürüyosa diyorum ve kılıyorum ve genelde vesvese ile kıldığım namazlar da illaki yanlış bir şeyler yapıyorum mesela hacet namazında ilk rekatta ayetel kursi yi felaktan sonra okuyorum, yada 2.rekatta ihlası okumayı unuttuğum için fatihadan tekrar başlıyorum bunların namaza bir zararı varmıdır ? (Namaz sonunda sehiv secdesi yapıyorum)
Allah Razı Olsun

Okudunuz mu?  Kımız içmek caiz midir?

Yorum: Namazda bilmeden yapılan hata

duzgunomer
Ek namaz kılman güzel bir şey. Şimdi bu ek namazlara vesvese desek, ek namazların yerine farz namazı düşünsek, bunun vesvese olmadığı kesindir. Bence bu 2 namazda bu konuda aynı katagoride değerlendirilmeli. Farz namazın vesvese olmadığı zaten kesin, diğer namazlarda vesvese değildir, çünkü sünnet, çünkü sana iyi bir şey yaptırıyor.

Okudunuz mu?  Duanın kabul olma süresi

Bediüzzaman Said Nursi –> Çünkü vesveseye ehemmiyet verdikçe şişer, ehemmiyet vermezsen söner. Ona büyük nazarıyla baksan büyür; küçük görsen küçülür. Korksan ağırlaşır, hasta eder; havf etmezsen hafif olur, mahfi kalır. Mahiyetini bilmezsen devam eder, yerleşir; mahiyetini bilsen, onu tanısan gider.

Okudunuz mu?  Vücut temizliği için belirli bir müddet aralığı var mıdır? bu sürede temizlik yapılmaz ise hükmü nedir?


cvallkzs67
onuda düşündüm ancak gerçekten vesvese gibi inançlı biri olmama rağmen dinden soğumaya başladım sanki birisi zorla kıldırıyor


mum
Dinden soğumadın, dinin bilmediğin kurallarından soğudun


namazda bilmeden hata yapmak, bilmeyerek vacibi yapmamak

Bu kategoride yer alan Yüzüme gülüp arkamdan konuşanlar başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Namazda bilmeden yapılan hata Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.