Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:53
sizden05
Abone

Cennet ile ilgili soru

Cennet ile ilgili soru

İsrâ
esselamu aleykum,

cennete bir kimse birini es olarak istiyorsa ve o kisi onu es olarak istesede istemesede kabul olacak mi?


Rüyet-iTaksîr
< Gercegide kendi isdeklerini OL duracak.
Sizin yaninizda olan gercek değil ama siz gercegi zannedeceksiniz.
>

Bunu anlayamadım manası nedir?

Konunun Vahdet-i Vucud la ilgisi nedir?

Cennet yaratılmıştır Amenna. Cennetin sonu yoktur iddian yanlıştır. Başlangıcı nedir ki sonu olsun?

Size bir vücud veriliyor birde ruh birde imtihan sahası deniyorki sen imtihandasın imtihanda başarılı olursan sana sonsuz bir hayat mükafatı verilecek.. ve siz bir sınavınıza giriyorsunuz ve İnşAllah kazanıyorsunuz mükafatınızı alıyorsunuz.

Fakat senin mantığınla kazandığın bu mükafatı belli zaman sonra kaybediyorsun. Mantıksız kusura bakma? Ayrıca konunun Vahdet-i Vücud la uzakdan yakından alakası yoktur?

Cenab-ı Mevla Baki dir Amenna.

fakat cennet hakkındaki iddian halen doğru değil. ve hala iddianda sabitsen cennetin sonu olduğunu düşünüp bizlerin tekrar öleceğine inanıyorsan Nisa Suresi 57. Ayetde geçen cennet için ebedi sözünü nasıl algılarsın..Ayrıca Cennet ve ebediyetle ilgili başka ayetlerde mevcuttur eğer araştırırsan..

"İman edip iyi işler yapanları da altlarından ırmaklar akan cennetlere sokacağız, orada ebedî olarak kalacaklardır. Bu, Allah’ın gerçek vaadidir. Allah’dan daha doğru sözlü kim olabilir?"Nisa Suresi 122.Ayet

Okudunuz mu?  Müslüman mümin arasındaki fark?

Cenab-ı Mevla nın vaadi var kardeş sen ne araştırıp bu kanıya varmışsan bir daha araştır…

Kardes HALK edilmistir Amenna. Peki Cennet halk edildiginde bizim bildigimiz zaman kavrami mi vardiki baslangici olsun. Allah c.c. ilmindeki baslangici ve sonu biz bilemeyiz buna ancak Allah c.c. karar verir. SImdi ben sana ayet yazdim, yani Allah c.c. in biz kullarina olan vaadini. Kaldiki daha baska ayetde yazilabilir bu konu ile ilgili bak gene yaziyorum Cennet sonlandirilacak mi sen karar ver…

"İman edip iyi işler yapanları da altlarından ırmaklar akan cennetlere sokacağız, orada ebedî olarak kalacaklardır. Bu, Allah’ın gerçek vaadidir. Allah’dan daha doğru sözlü kim olabilir?"Nisa Suresi 122.Ayet

Orada ebedi kalacaklardir sozunden sen ne anliyorsun benim Kelam bilgim olmamasina ragmen, ben Allah c.c. biz kullarina bir Vaadini sozunu anliyorum. SImdi bir tarafda Allah c.c. sozu diğer tarafda senin sozun kusura bakma benim tarafim bellidir.

Sen gene iyice arastir neye inaniyorsan. Sen bana desen ki bizim amacimiz Cennet değil sadece Cemal o zaman anlarim seni. Fakat sen bana Cennet yaratildi ve yaratldigi gibi yok edilecek kusura bakma sana inanamam bu ayetlerle sabittir…

Okudunuz mu?  Babamla namaz için tartışıyoruz ne yapmam gerekir ?

Gelelim mantigimiza kardes. Simdi gunumuzde insan beyninin yuzde 9 unu kullaniyor bilim adamlarina gore bazilarina gore daha azini. Ustun zekali dedigimiz grup ise yuzde 12 lere kadar cikiyor. DIni olarakda Peygamberlerin, alimlerin, evliyalarin gercekde kacta kacini kullandiklarini kimse bilmiyor…

Simdi sana bana gelelim yani avam takimina. Biz daha uzayi ve uzayin nereye kadar uzandigini hangi sistemlerin ve kaç tane oldugunu bilmezken ve hala bizi aydinlatan gunesi ve içindeki elementleri tanimlayamazken, birak gunesi okyanuzlarin dibine ulasak teknoloji daha bulamamisken (Basincdan dolayi) onuda gectik yer cekirdegini tam manasiyla cozememisken cik yukari gunumuzde beynimizi calistirip da mana veremedigimiz bunca olay varken sen kalkiyorsun gozumuzde perde olmasina ragmen ve kullandigimiz yuzde 8-9 luk beynimizle bilmedigimize mana vermezken cennetden ve sonundan bahsediyorsun kardes.

Simdi senin soylediklerin dinimize goreyi kenara birakalim ayetlere gore zaten senin tezin curutuldu de mantigin hicbir tarafina uymuyor bu sebeple. Bu sacma konulari birak sen önce gercek hayatla ilgili birseyler ogrenmeye calis. Ayrica yazdigin bu gercek disi konularinda basda yazdigin Vahdet-i Vucud la yakindan uzakdan alakasi yok. Karalama yapmayalim ve bu tur anlayamadigin konularin isimlerini kullanarak Muhiddin-i Ibni Arabi k.s. ada haksizlik etme.

Okudunuz mu?  Zikir çekerken aklıma çok düşünce geliyor

Sen ayetleri gozden gecir Kelam ilmi ogren biraz.

Selametle…


Yanıt: cennet ile ilgili soru

Hoca
< Ama unutmayınki cennet yaratılmıstır.
yani baslangıcı vardır.
Baslangıcı olanın sonuda olur. ölüm.
Dogum ve ölüm gibi >

bu ehli sünnet inancına aykırıdır. neye dayanarak bu iddiada bulundun?
bizim delilimiz:
"İman edip makbul ve güzel işler yapanları müjdele; Onlara içinden ırmaklar akan cennetler vardır…Onlar orada devamlı kalacaklardır” (el-Bakara, 2/25, ayrıca bk. Bakara, 2/82).

ayette geçen devamlılık ebediliktir. bütün müfessirler aynı görüştedirler.

bu konuda başka ayetler:

"İman edip makbul ve güzel işler yapanlara gelince… onlar cennetlik olup orada ebedi kalacaklardır(Araf, 7/42)

"Günah işleyip de günahın kendisini her taraftan kuşatıp kapladığı kimselere gelince onlar cehennemliktir. Hem de onlar orada devamlı/ebedî kalacaklardır”(Bakara, 2/81).

"Bizim ayetlerimizi yalan sayan ve kibirlenerek onlardan yüz çevirenlere gelince, onlar cehennemliktir, hem de orada devamlı/ebedî kalacaklardır”(Araf, 7/36).

SÜNNETTEN DELİLLER:

İlgili Hadisler:

"Ey insanlar! Muhakkak ki, en son dönüş Allah’adır. Artık, ya cennete veya cehenneme gidilecektir. Orası ölümsüz bir ebediyet ve göçsüz bir ikamettir” Mecmau’z-zevaid’de bu hadisin sahih olduğu bildirilmiştir (bk. Macmauz-zevaid, 5/56).

Okudunuz mu?  İmamken mezi gelmesi durumunda ne yapmalı?

-Hz. Ebu Hureyre’nin bildirdiğine göre, Hz. Peygamber şöylşe buyurdu

"Kıyamet günü, insanlara hitaben "Ey cennet halkı! Artık -sizin için- ölümsüz bir ebediyet vardır. Ey Cehennem halkı! Sizin için de ölümsüz bir ebediyet vardır” (Buharî, Rikak, 51; Müslim, Cennet, 40; Tirmizî, Cennet, 20).

Bu hadislerde ebediyet kelimesinin yanında ölümsüzlük sözcüğü de kullanılarak konu tereddüde mahal bırakmayacak şekilde netleştirilmiştir.


Rüyet-iTaksîr
Amenna…EyvAllah kardes…

Insanoglu boyle safsatalar yazmaya nasıl cesaret ediyor arastirmadan bilmeden bir turlu anlamiuyorum…

Biz sana ne anlatıyoruz sen bize ne anlatıyorsun. Sen diyorsun ki Cennet ebedi değil allah-u Teala Kuran da emrediyor ki Cennet ebedi arkadaşım anlama zorluğumu var sende bunca ayet yazdı sana bunlar Allah c.c. emirleri bizim inancımız Allah c.c. ın emirleri doğrultusundadır.

Kuranda Cennet ebedi değil diye bir tane ayet yaz diyicem ama zaten banlanmışsın haklı olarak Selametle tekrar ve tekrar..


Şema
Allaha iman etmeyene Allahın bir hükmünü anlatmanız abestir.
bu inançsızdır emin olun. çünkü ayetleri ve hadisleri kendine söylediğimiz halde iman etmedi.
daha önceki isimlerinde kendine müslümanmısın diye soruldu.. kaçtı gitti.

Okudunuz mu?  İdrar yaparken sertleşme

Rüyet-iTaksîr
İnsan üzülüyor belki bir kıvılcım doğar diye ümid ediyoruz neyse EyvAllah kardeş..


İsrâ
🙁 ben soruma net bir cevap vereniniz yokmu yani evet mi ?
gercekci üyenin cevabini istemiyorum!


Rüyet-iTaksîr
< cennete bir kimse birini es olarak istiyorsa ve o kisi onu es olarak istesede istemesede kabul olacak mi? >
Bu konuyla pek aram iyi değildir ama zamanında bir yerde bir yazı okumuştum açıkçası hayal meyal hatırlıyorum o yazıyı ve açıkçası doğrumu onuda bilmiyorum…

Cenneti hak eden müminler için herşey ayaklarının altına serilecek. Orda üzüntüde sıkıntıda yoktur. Farz edelim siz birisini sevdiniz ve istiyorsunuz o kişi sizi istemiyorsa bir huri o kişinin zürriyetinde size geliyor. Açıkçası benim okuduğum gayri muslim bir kadın cennete giremeyeceği için bir huri onun zurriyetinde cennetde size hizmet ediyor şeklindeydi. Sizin sorunuzda buna benziyor fakat dediğim gibi hayal meyal hatırlıyorum ve ne kadar doğrudur onuda bilmiyorum bşlen kişiler cevap vericektir elbet…


zehraoku
Cennet Nikahları

Sual : Kadin ve erkek dünyada birden fazla evlendi ve bu evlendiği kişileri de sevdi ise, Cennette hangi eşi seçecek? Kendisinin seçtiği eş başkasini isterse ne olacak?

Okudunuz mu?  Çarşaf Nasıl Giyilir ?

1. Cevap : Birden fazla evli olan erkek istediği takdirde her iki eşinide nikahı altına alacak, birden fazla evlilik yapmuış kadın da istediği veya kendi takva mertebesine yakın olan eşini seçecektir (sorularlaislamiyet).

2. Cevap :

Cennet Nikahları

Dünyada bekar olarak imanlı bir şekilde vefat etmiş bir kadın Cennete girdiğinde, Cenab-ı Hak orada onu mü’min bir erkekle nikahlar. Çünkü, Cennetin zevklerinden birisi de, yeme ve içmenin yanında nikahtır. Kadın da bu nimetten istifade etmelidir. Bilindiği gibi, Cennetteki her erkeğe iki dünya hanımı yanında derecesine göre huri ihsan edilecektir. Diğer taraftan, kadın bakire olarak vefat ettiği gibi, erkeğin de bekar olarak öldüğü vakıadır. Cenab-ı Hak bekar erkekleri de Cennette nikahlayacaktır.

Kıskançlık olmayacak mı? Hayır, olmayacaktır. Çünkü Cennete girmeden önce her türlü kötü duygular insandan temizlenecek, hep güzel huylar kalacaktır. Bunun için de, ne dünya kadınları, ne de huriler birbirlerini kıskanmayacak ve çok iyi geçineceklerdir.

Fani hayatın sona ermesinden sonra ebedî bir saadet başlayacak. Orada Allah’ın rahmeti, lütuf ve ihsanı bütün haşmetiyle tecelli edecektir. İşte bu ebedî saadetin ve sonsuz nimet ve güzelliklerin merkezi Cennettir. Cennet hem mü’min erkeklerin, hem de mü’min kadınların nimetler içinde yüzdüğü bir mekândır. Yani Cennetin nimetlerinden erkekler kadar kadınlar da istifade edecek, bütün nimet ve ihsanlar her iki cinse de verilecektir.
Cennet ve Cennetlikler en güzel ve tatlı bir şekilde Kur’ân’da anlatılır. Çoğu yerde mü’min erkeklerle birlikte, mü’min kadınlar da zikredilir. Meselâ, Tevbe Sûresinin 72. âyetinin meali şöyledir:

Okudunuz mu?  İçki dökülen elbise ile namaz kılınır mı

"Allah, mü’min erkeklere ve mü’min kadınlara devamlı kalacakları, içlerinden ırmaklar akan Cennetler, Adn Cennetlerinde hoş meskenler vaad etmiştir. Allah’ın rızası için en büyük mükâfattır. İşte büyük kurtuluş budur."
Cennetlikler ve Cennet nimetleri Kur’ân’da anlatılırken Cennet ehli için "müttekiler (Allah’tan hakkıyla korkanlar)" ifadesi geçer. Bu kelime hem erkekler, hem de kadınlar için müşterek kullanılır. Biri öbüründen ayırd edilmez, ayrı tutulmaz.

Hadis-i şeriflerde geçen ifadeler de hem erkekler, hem de kadınlar içindir. Bütün müjdeler, taltifler, nimetler, ikramlar herkese aynıdır. Bir hadisin meali şöyle:

"Cennet ehli Cennete girdiklerinde bir vazifeli şöyle seslenir: ‘Şüphe yok ki, siz Cennette ebedî yaşayacak ve hiç ölmeyeceksiniz. Hastalanmayacak ve devamlı sıhhatli bulunacaksınız. Sonsuz nimetlere mazhar olacak ve hiçbir zaman hüzün ve keder görmeyeceksiniz."1

Okudunuz mu?  Şirk affedilir mi?

Başka bir hadis-i şerifte de Cennet ehlinin bir hâli şöyle anlatılır:
"Muhakkak, sizden biriniz Cennetin en alt derecesinde bulunsanız bile, ona Allah’ın emri ile melekler tarafından, ‘Gönlünden geçenleri iste!’ denir. O da devamlı temenni eder durur. Bunun üzerine ona, ‘Kalbinden geçenleri tamamen temenni ettin mi?’ diye sorulur. ‘Evet’ cevabı verince, ‘Muhakkak temenni ettiğin şeyler bir misli fazlasıyla sana verilecek’ denir."2
Esas itibariyle Cennetin nimetleri hem erkek, hem de kadın mü’minler için müşterek iken, bazı hususlarda her iki cins de birbirlerinden üstünlüklere sahiptirler. Bu üstünlüklerin bir kısmı erkeklere mahsus iken, büyük bir kısmı da kadınlara mahsustur. Kur’ân’da Cennetlik kadınlar "Ezvâcün mutahharatün" yani "temiz kadınlar" olarak vasfedilir. Bu ifadenin içinde şu mânâlar saklıdır: Cennet kadınlara mekân ve meskendir. O kadınlar o yüksek Cennette lâyıktırlar. Aynı zamanda Cennet derecelerinin yüksekliği nisbetinde onların güzellikleri de artar. Ve Cennet onlarla güzelleşir ve süslenir.3

Yani Cennetlik kadınlar, Cennetin güzelliğine güzellik katmakta, Allah’ın ebedî yurdunu süsleyen canlı bir unsur olmaktadır. Bu "mutahharatün (temiz)" ifadelerinden ayrıca şu mânalar çıkıyor: "Dünya kadınları Cennete girdikten sonra kötülüklerden, kıskançlık ve benzeri çirkin huylardan arınacaklar, içleri de dışları gibi berrak ve ter temiz olacak. Güzellikte hurileri geçecekler."

Okudunuz mu?  Cünüp değilken gusül almak

Peygamberimiz Cennetlik kadınları şöyle anlatır: "Onların vücutlarının güzelliği ile letafetinden dolayı her birinin baldırındaki kemiğin iliği etinin üstünden görünür. Onların aralarında ne ihtilâf vardır, ne düşmanlık, ne de çekememezlik."4

Yani Cennet ehli kadınlar güzellikte o kadar ileride bulunuyorlar ki, sadece bir tek tırnağı dünyaya görünse güneşin ışığını kapatacak kadar parlaklıkta olan hurilerden daha güzel olacaklar. Bir kadının bundan daha güzel bir şey tahayyül etmesi mümkün müdür?

Cenab-ı Hak hem erkek, hem de kadın mü’minlere kalblerinden geçenlerin bir misli fazlasını vereceğine göre nimet ve ihsanın derecesini siz düşünün. Artık bu kadar lütuf ve ikramdan sonra "Allah, Cennette bir erkeğe çok sayıda huri veriyor da, Cennet ehli kadınlara neden böyle bir imkân verilmiyor" denmez. Cennette "yok yoktur." Allah insan fıtratına en uygun şekilde her türlü nimet ve ihsanı verecek, kimseyi mahrum bırakmayacaktır.
Esas mesele Allah’ın rızasına nail olmak, ebedî saadete liyakat kazanmak, fâni dünyadan imanlı olarak ayrılıp, Cennetin kapısına ulaşabilmektir.

1. Müslim, Cennet 22.
2. Müslim, îman: 301.
3. Bediüzzaman Said Nursî, İşaratü’l-İcaz, s. 175.
4. Müslim, Cennet: 14-17.

Okudunuz mu?  Dekolte elbise tasarımı yapmak günahmı?

Kaynak: Mehmed Paksu, En Çok Sorulan Mes’eleler ve Çözümleri -2, 2. Baskı, Nesil yayınları, İstanbul, 2000, ss. 144-146.

insaAllah yukardaki yazi sorularina cevap olur kardes…


Hoca
cennet ile ilgili sorular
< cennete bir kimse birini es olarak istiyorsa ve o kisi onu es olarak istesede istemesede kabul olacak mi? >
< ben soruma net bir cevap vereniniz yokmu yani evet mi ? >
İstekler karşılıklı rıza ile olur.
eşi ise zaten hakkıdır, eşi değilse ve evlenmemiş ya da kocası cehenneme gitmiş bir kadın ise rızası ile alınabilir.


cennetle ilgili sorular, cennet ile ilgili sorular, cennet ile bahsedilen zor sorular

Bu kategoride yer alan Din yalnız Allahın oluncaya kadar onlarla savaşın. buayeti nasıl anlamalı? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Cennet ile ilgili soru Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.