Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:53
sizden05
Abone

Din yalnız Allahın oluncaya kadar onlarla savaşın. buayeti nasıl anlamalı?

Din yalnız Allah’ın oluncaya kadar onlarla savaşın. buayeti nasıl anlamalı?

nurol
din Allah cc ın oluncaya kadar onlarla cihad edin ayetini bırazacalım. bu dinin yanlız Allah ccın dini oluncayakadar cihat etmemiz emrolunuyor .
Yanı bugün yasamağa calıstıgımız din bsakabırseymi? yoksa o dönemde eskıden saptırılmıs bir dindenmi bahsediyor rabbimiz .veya düsünmek bile istemediğim gibimi oluyor .Allahım sana sığınırım bizi dğru yoluna ulastır … AMİN


Cevap: buayeti nasıl anlamalı?

Hoca
< din Allah cc ın oluncaya kadar onlarla cihad edin ayetini bırazacalım. bu dinin yanlız Allah ccın dini oluncayakadar cihat etmemiz emrolunuyor .
Yanı bugün yasamağa calıstıgımız din bsakabırseymi? yoksa o dönemde eskıden saptırılmıs bir dindenmi bahsediyor rabbimiz .veya düsünmek bile istemediğim gibimi oluyor .Allahım sana sığınırım bizi dğru yoluna ulastır … AMİN >

Bakara suresi 193. ayetinde "Din yalnız Allah’ın oluncaya kadar onlarla savaşın" deniyor. Din zaten Allah’ın değil mi? Burada bize anlatılmak istenen nedir?

Okudunuz mu?  Oğlu babasından önce vefat ederse oğlunun hanımına miras düşermi?

Fitne ortadan kalkıp din yalnız Allah’ın oluncaya kadar onlarla savaşın. Eğer vaz geçerlerse bilin ki düşmanlık ancak zalimlere karşıdır. (Bakara 193)

Ortada şirk kalmayıncaya ve ibadet ve taatin de putlara ve tağutlara yapılmayıp yalnız Allah’a yapılmasına kadar müşriklerle savaşın. Eğer onlar sizinle savaşmaktan vazgeçer de sizin dininize girerlerse hemen onlarla savaşmayı bırakın. Zira düşmanlık, ancak Allah’a ortak koşan zalimlere karşı geçerlidir.

Okudunuz mu?  Kazaları kılmazsak sünnetler kabul olmaz mı?

Ayette zikredilen "Fitne"den maksat, "Allah’a ortak koşmak"tır, inkâra düşmektir. Nitekim Katade, Müeahid, Süddi, İbn-i Zeyd ve Abdullah b. Abbas bu kelimeyi bu şekilde izah etmişlerdir.

Âyette zikredilen "Din" kelimesinden maksat, ise, Allah’ın emir ve yasaklarına itaat etmektir. Bu izahlara göre âyetin baş tarafının mânâsı şöyledir: "Ey müminler, yeryüzünde Allah’a ortak koşma inkâra düşme fitnesi sona erinceye kadar ve yalnız Allah’a kullak edilip deninceye kadar kâfirlerle savaşın."

Okudunuz mu?  Senelerdir geçmeyen baş ağrısı var üç harfliler tarafından çarpıldığı düşünüyorum

Bu hususta Peygamber efendimiz (s.a.v.) bir hadisi şerifinde şöyle buyurmaktadır:

Ben, şehadet ederim ki Allah’tan başka hiçbir ilah yoktur, Muhammed Allah’ın Peygamberidir."deyinceye, namazı kılıp zekatı verinceye kadar ben onlarla savaşmakla emrolundum. Onlar bu şeyleri yaptıkları sürece kanlarını ve mallarını benden korumuş olurlar. Ancak İslamın getirdiği haklar müstesnadır. Onların herbirinin hesabı Allah’a aittir.(Buhari, el-İman, I7; Müslim, el-İman, bab: 36, Hadis No: 22)

Âyet-i kerimenin sonunda: "Eğer vaz geçerlerse bilin ki, düşmanlık ancak zalimlere karşıdır." buyurulmaktadır. Bu ifadeden maksat şudur: "Şayet size karşı savaşan kâfirler, savaşmaktan vaz geçer, dinininize girer, putlara tapmaktan vazgeçer ve Allah’ın size emrettiği şeyleri kabullenip boyun eğecek olurlarsa artık onlara karşı savaşmaktan vazgeçin. Zira ancak zalimlere karşı düşmanlık yapılır. Onlar da Allah’a ortak koşanlardır.

Okudunuz mu?  Adak orucu hakkında bilgi verebilir misiniz ?

Âyette ifade edilen "Zalime karşı düşmanlık" tan maksat, onun zulmüne dur demek ve karşı koymaktır. Yoksa zalime cezasını verdikten sonra haksızlık yapmak değildir. Buradaki "Zalim" ifadesinden maksat, Rebi’ b. Ene.s ve İkrimeye göre dememekte direnenlerdir. Mücahide göre ise, Müslümanlara karşı savaşanlardır.

Okudunuz mu?  Şafii yim Namazdayken ayakta selam verip namazdan ayrılmada bir günah var mıdır?

Taberi, Bakara 193. ayetin tefsiri


Yanıt: Din yalnız Allah’ın oluncaya kadar onlarla savaşın. buayeti nasıl anlamalı?

nurol
Allah cc sazı olsun .
Ancak buayette ifade ediled emir ve yasaklar a iteat olduguna göre ozaman beseri iliskilerimizi yada sosyal iliskilerimiizi düzene koymak anlamındada değerlen dirmek lazım zira emre itaat sart olduguna göre tağudi düzenler gündeme geliyor .Allah cc indırdigi dinin kanunları ve bukanunlara sartsiz tabi olmak gerekiyor .
Onun için baska bır ayette kim Allah cc indirdiği ile hükmetmezse zalimlerin ta kendisidir . burada müslümana hiç düsen görev yokmu? yada müminleri birakıp kafirleri dost edinmeyin zıra siz onların dinine tabi olmadıkca onlar sizden hosnut olmazlar diye biten emirli ayet bize neyapmamız konusunda yol göstermiyormu ? ama biz uyusmus /uyutulmus bir millet olduk .cihat ayetlerini hiç bir yerde işlendiğini göremiyoruz . sanki hasa bu ayetlerin muatabi biz diyilmişizgibi . Kulağımız sağır gözümüz kör ayağımız topal oldu . düsündürücü deyılmi ? alimlerimiz diyanetimiz .toplum mühendişlerimiz neden sessiz . hasa Allah cc tan baskalaındanmı korkuyorlar .yada ALLAH cc korkmuyorlarmı . bakın türkistanda islamın kanı akıyor .
ÜMMETİ MUHAMMET ASV kılı kıpırdamıyor bosnadada boyle olmadımı? cecenistanda-afganistanda boyle olmadımı ? islam diyarları kafirlerin kan dokme alanları oldu işte ırak
kan akmaga devam ediyor ALLAH IM bizi biribirimizle barıstır .uyusukluktan /korkaklıktan kurtar bizi
nurol

Okudunuz mu?  Şafii mezhebine göre fatihayı yarıda bırakmak ve imama yetişmek

Soru: Din yalnız Allah’ın oluncaya kadar onlarla savaşın. buayeti nasıl anlamalı?

nurol
bu yazım a katılan olması bundan derin üzüntü duydugumu ifade ederim .zira islam tammanasıile teslimiyettir ya emirlere riayet edilecek – yada red edilecek ( rabbim korusun= sühalde baska bır yol yok islama tabiolmak kur ana sımsıkı sarılmak ondan ayrılmamakla emrolunmadıkmı? sıkı sarılmak elle kuvvetli tutmak değil burada Allahın ipine sımsıkı sarılmak demek urğan yada kuvvetli naylon ip degilki .
yukarıda belirttiğim 2 artarnatıften baska bırde samımıyetsizlik varki bu daha kötu kuran lisanıile ALLAHcc bunlara verdigi ad MÜNAFIK lık bu aramızda bızımle berabermisgibi görunenkisiler dir iğmanettik bizde muslumanız yahu derler ancak içyüzleri farklıdır .isi okadarileri getirirlerki benim islam anlayısımbu derler sanki din kisilere kişiliklere göre degişiyormus gibi .
,slam bir butundur tek bir ümmettir .Küfür ise tekbir millettir bu iki gercek ortadadır arab acem amerikalı avrupalı hiç amahiç farketmez . biz aslında bütün insanları sevmekle emrolunduk .sevecegiz tabiiki ancak onlar bizi hiçmihiç sevmeyecekler bunuda bize rabbimiz cc bıldırıyor ve buayette (sizonların dinine tabi olmadıkca onlar sizden hosnut olmazlar = yani müslümanı sevemezler bızde diolok juralımdiye ugrasıp duralım derken onlarda simdi tam sırası yoktan sebeplerle yeryüzünde müslümanları katletmege devam ediyorlar .hani ırakta çok tehlikeli kimyasal silahlar vardı? ırakın isgalnedeni o korkunc silahlardı . neredebu korkunc seyler gören bulan varmı?? yok tok bu ırak ısgalınde ölen müslümanların hesabını soran varmı?? yok yok .

Okudunuz mu?  Kadınlar mevlüte ellerini avuclarina aliyorlar bu arada ne diyorlar birbirine?

din Allahın oluncaya kadar onlarla savaşın, Bakara 193, din yalnız Allahın oluncaya kadar savaşın tefsir

Bu kategoride yer alan Mars'a gitmek günah mı? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Din yalnız Allahın oluncaya kadar onlarla savaşın. buayeti nasıl anlamalı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.