Anasayfa
8 Mayıs 2021, 7:18
sizden02
Abone

Babamla namaz için tartışıyoruz ne yapmam gerekir ?

Babamla namaz için tartışıyoruz ne yapmam gerekir ?

Şebir88
selamun aleykum arkadaşlar benim bir sıkıntım var ne yapacağımı bilmiyorum ben sürekli babamla namaz için tartışıyorum camiye gitmemi istemiyo iş yerinde oluyoruz namaz vakitlerinde günde 3 saatin camide geçiyo iş zamanı namazmı olur akşam hepsini toptan kılsana 2 saatte bir ezan okunuyor bide senin camin çıktı başımıza vs vs arkadaşlar napim ben çok çaresiz kaldım Kuranda anne ve babanıza öf bile demeyin diyor babamı dinlersem namazlarımı kazaya bırakmam lazım ama bir ayettede babanız ve kardeşleriniz doğru yolda değillerse siz onların yolundan gitmeyin diyo iki arada bir derede kaldım ben başkasının çocuğu camiye gitmez anası babası yollamaya çalışır bende gidiyorum babamın surat beş karış üstüne bide lanet olsun senin gibi çocuğa diyo ağzından küfür hiç eksik olmuyo çok kalbim kırılıyo öyle diyince napim ben arkadaşlar bana bir yol gösterin o kadar çaba harcadım bak bırak alkolü filan namaz güzeldir sürekli güzel şeyler anlattım hadisler söyledim ALLAH’a yalvardım kaç aydır ALLAH’ım şu babama hidayet nasip eyle diye sonra aklıma bir ayet geldi ”Allah, onların kalpleri ve kulakları üzerine mühür vurmuştur; gözlerinin üzerinde perdeler vardır” aynı babamda böyle işte !

Okudunuz mu?  Müzik Dinlemek Haram mıdır?

Cevap: Babamla namaz için tartışıyoruz ne yapmam gerekir ?

semihozdurak
Kardesım oncelıkle selamun aleykum
kendı fıkrımı soylemem gerekırse, kendıne namaz kılacak temız bır yer yap ve orada kıl namazını. Calısmakta ıbadettır. Hem babanında rızası olur oyle bır durumda.
Anne ve babanıza of bıle demeyın konusuna gelınce
çok sevdıgım sahabeden bırısı olan Sad Bin Ebi Vakkas(ra) "eger sen dınınden donmezsen bırdaha yemek yemeyecegım" dıyen annesıne "VAllahı bın canın olsa, bınını de versen, yıne de bu dınden donmem" demıstır. Sızın ıbadetınıze karısıyorlarsa, kılma dıyorlarsa dınlemeyın. Ama sanırım ıslerın aksamasından dolayı sorun edıyor babanız. Bu yuzden ıs yerınde kılmanız ve kılabıldıgınız kadar kılmanız kımseyı uzmeyecektır. Mesela tesbıh cekıyorsanız namazdan sonra. Isınızın basındayken de ckebılırsınız. Bır ayette "hıcbır tıcaret onları Allah’ı zıkretmekten alıkoyamaz" dıyordu. Şuan ıste oldugum ıcın fazla ayrıntılı yazamadım k.bakmayın.
Selam ve dua ıle

Okudunuz mu?  İstiğfar nasıl edilir?

Cevap: Babamla namaz için tartışıyoruz ne yapmam gerekir ?

Saif Al-Din
Esselamu Aleykum ve Rahmetullah

Aynı problemi ben de annem ile yaşadım namaza ilk başladığımda.
Kardeşim inşaAllah sen sabır et ve haktan ayrılma.

1-Asra yemin olsun ki,
2 – İnsan mutlaka ziyandadır.
3 – Ancak iman edenler, salih amel (iyi işler) işleyenler, birbirlerine hakkı tavsiye eden ve sabrı tavsiye edenler bunun dışındadır.

Sabır din kardeşim, sabır. Benim ailem benim inadımı görünce karşı çıkmayı bıraktılar.
Pekçok Sahabe’de sabır ve namaza bağlılığıyla müşrik olan ailelerini yola getirdi.

Okudunuz mu?  Eller Bağlanmadan namaz

Allah sana sabır versin.

Babanın hareketlerinin kalbini çok yaraladığını tahmin ediyorum, hatta bazen belki nefes alamaz gibi olursun. Aynı benim yaşadıklarımı yaşıyorsun. Camiye gitmek için kavga ederdim ben de.

Kardeşim ben aileme her istedikleri işte itaat ettim ama namazımı da hiç kaçırmadım. Babanın diğer isteklerine itaat ederek gönlünü kazanabilirsin inşaAllah. O zaman şöyle diyebililirsin " Ben senin hiç bir dediğine karşı çıkmıyorum, ama din konusunda sana uyamam".

Okudunuz mu?  Dışarıda yabancı bir kadının saçına dahi şehvetsiz bakmak günahmıdır. ?

Ben de bilmiyorum ki tam, kelin merhemi olsa kendi kafasına sürermiş zaten. Hepimiz kendi ailemize ve çevremize göre bir çözüm üretiyoruz zaten, ama ortak nokta sabır ve ibadette ısrar sonuçta.


babamla namaz konusunda kavga

Bu kategoride yer alan Tevbe ettikten sonra başıma belalar gelmeye başladı bu belalar Allahtan bir ceza mi acaba? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Babamla namaz için tartışıyoruz ne yapmam gerekir ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.