Anasayfa
22 Aralık 2023, 22:20
sizden6
Abone

Allah’a küfür etmek şirk mi oluyor?

Allah’a küfür etmek şirk mi oluyor?

Ferhat1991
SELAMUN ALEYKÜM herkese ALLAH (CELLE CELALUHU) a küfür etmek ALLAH (CELLE CELALUHU) a asi davranmak ALLAH (CELLE CELALUHU)a isyan etmek bir kerede sözde ALLAH (CELLE CELALUHU) varmış peh felan (TÖVBE HAŞA SÜMME HAŞA) demiştim bunların hepsi şirkmi oluyor eğer şirkse şirkin hiç bir şekilde affı yokmu bide gizli şirk diye bir şey varmış içimden bir ses (TÖVBE HAŞA SÜMME HAŞA) ALLAH (CELLE CELALUHU) YOK DİYE BİR SES GELİYOR BEN BU DÜŞÜNCEYİ KABUL ETMİYORUM BU VESVESE DİYE DÜŞÜNÜYORDUM AMA AZ ÖNCE GİZLİ ŞİRK DİYE BİR ŞEY GÖRDÜM PEYGAMBER EFENDİMİZ SALLALLAHU ALEYHÜ VE SELLEM ÜMMETİMDE EN KORKTUĞUM ŞEY GİZLİ ŞİRKTİR DİYE HADİSİNİ OKUDUM BUDA GİZLİ ŞİRKMİ OLUYOR? CEVAP İÇİN ALLAH (CELLE CELALUHU) RAZI OLSUN.


Cevap: ALLAH (CELLE CELALUHU)a küfür etmek şirkmi oluyor?

ehli-sunnet
Aeykum selam ve rahmetullah

Vesvesedir Kardeşim sadece sizde değil herkeste oluyor bu vesveseler Euzu+Besmele çek dua et inşAllah geçer
Önemli OLan Şeytan’a Teslim oLmamak Vesvese’den sorumlu değilsiniz ama aklınıza getirmemeye çalışın

Okudunuz mu?  Dinsizliğin doğru bir yol olduğunu düşünmek dinden çıkarır mı

Yanıt: ALLAH (CELLE CELALUHU)a küfür etmek şirkmi oluyor?

Ferhat1991
Peki Ya Başta Dediklerim Başta Dediklerimi Bilerek Demiştim Isteyerek Demiştim şirkmi Oluyor Ve Affı Varmı ?


Soru: ALLAH (CELLE CELALUHU)a küfür etmek şirkmi oluyor?

ehli-sunnet
ALLAHU TEÂLA Çok affedicidir TÖVBE Et kardeşim çocuktun belki bilmiyor olabilirdin Tövbe edersen inşAllah ALLAH Celle Celalühü Affeder


Ferhat1991
reşit yaşta etmiştim gerçi bu yaşta olmama rağmen affedermi rabbim çok pişmanım bide imanımı kuvvetlendirdikçe vesveseler tamamen geçiyormu?


ehli-sunnet
Sual: Tevbe edince çok büyük de olsa günahımız affolur mu? Tekrar günah işleme ihtimalinden dolayı, tevbe etmemek daha iyi olmaz mı?
CEVAP
Tevbe edenin günahları affolur. Bir hadis-i şerif meali şöyledir:
(Tevbe eden, günah işlememiş gibi olur.) [İbni Mace]

Tekrar günah işlerim korkusu ile tevbeden vazgeçmemelidir! Günahkâr bir kul, tevbe edince, Cenab-ı Hak, hem o kulunun günahlarını affeder, hem de kulu tevbe ettiği için sevinir. İki hadis-i şerif meali:
(Çölde devesini kaybedip sonra bulan kimsenin sevinmesinden çok, Allahü teâlâ, kulunun tevbe etmesine sevinir.) [Buhari]

(Allahü teâlâ, tevbe edenin tevbesinden dolayı, susamış kimsenin, suya kavuşmasından, çocuğu olmayanın çocuk sahibi olmasından ve bir şey kaybedenin o yitiğini bulmasından daha çok sevinir. Her kim içten ve bir daha günaha dönmemek üzere Allah’a tevbe ederse, Allah da onun günahlarını yazan iki meleğe, kendi organlarına ve günah işlediği yere, bütün bunlara günahlarını unutturur.) [Ebu-l-Abbas] (Allahü teâlâ, herkese unutturunca günah işlediğine şahit kalmaz.)

Ne büyük lütuf ve ihsan. Biz günahımıza pişman olunca, Cenab-ı Hak seviniyor. Bir âyet meali de şöyledir:
(Ey müminler, Allah’a tevbe edin ki kurtuluşa eresiniz.) [Nur 31]

Sual: Günahım çok, ne yapsam Allah beni affetmez demek doğru mudur?
CEVAP
Çok yanlıştır. Çünkü Cenab-ı Hak, tevbe edilen her günahı affeder. Bir kâfir, küfrüne tevbe ederse, mümin olur, bütün günahları affolur. Bir mümin de Allah’a şirk koşsa, sonra pişman olup tevbe etse Allahü teâlâ affeder. Bir âyet-i kerime meali:
(Ey günahta haddi aşanlar, Allah’ın rahmetinden ümit kesmeyin! Zira Allah, bütün günahları affeder. O, gafururrahimdir, affı, merhameti çoktur.) [Zümer 53]

Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:
(Allah’ın rahmetinden ümit kestirip [dinden] nefret ettirenlere Allah lanet etsin! Kolaylaştırın, güçleştirmeyin!) [Nesai]

(Allah’ı kullarına sevdirin ki, Allah da sizi sevsin!) [Taberani]

(İnsanlara Rablerinden bahsederken, korku ve sıkıntı veren şeylerden söz etmeyin!) [Beyheki]

(Hak teâlâ buyurdu ki, kulumun, günahı göklere kadar yükselse, benden ümit kesmeyip, af dilerse affederim.) [Tirmizi]

(İhlasla "La ilahe illAllah" diyen Cennete girer.) [Beyheki]

(Bir kimse, yakînen Allah’ın Rab, benim de Peygamber olduğuma inansa, Cehennem ona haram olur.) [Hakim]

(Allahü teâlâ, günahını affından büyük görene şiddetli gazap eder.) [Deylemi]

(Kâfir, Allahü teâlânın rahmetinin çokluğunu bilse, Cennetten ümit kesmezdi.) [Müslim]

(İyilik ve ibadet edene büyük ecir verileceğini müjdeleyin, nefret ettirmeyin!) [Şir’a]

(Ömründe bir defa Allah’ı anan veya Ondan korkan Cehennemden çıkar.) [Tirmizi]

(Allahü teâlâ buyurdu ki, "Ey kulum, af dilediğin müddetçe, günahlarının çokluğuna bakmadan affederim. Günahların bulutlara kadar yükselse de yine affederim. Yer dolusu günahla gelsen, yer dolusu mağfiretle karşılarım. Yeter ki iman ile gel!") [Tirmizi]

Allahü teâlâ, Davud aleyhisselama vahyetti ki:
– Ya Davud beni sev, beni seveni sev! Beni de kullarıma sevdir!
– Ya Rabbi bunu nasıl yapayım?
– Nimet ve ihsanlarımı onlara hatırlat, onlar benden ancak iyilik beklesinler.

Allahü teâlâya hüsn-i zan
Müslüman ömrünün sonlarına doğru, öleceği zaman Allahü teâlâya daha çok hüsn-i zan etmelidir! Yani (Ben her ne kadar günahkâr isem de, Allahü teâlâ beni affeder) diye ümit etmelidir! Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:
(Ölürken mutlaka Allahü teâlâya hüsn-i zan etmelisiniz.) [Müslim]
(Allahü teâlâ, "Ben kulumun zannı üzereyim. Beni nasıl zannederse öyle bulur" buyurdu.) [İbni Hibban] (Yani "Allah, beni affeder" diye ümit ediyorsa onu affeder. Allah’tan ümidini keserek, "Ben mutlaka Cehennemliğim" diyorsa Cehenneme gider.)

Ölüm döşeğindeki birisi, Peygamber efendimize (Cehenneme gitmekten korkuyorum; fakat Allah’ın rahmetinden de ümidimi kesmiyorum) dedi. Resul-i ekrem, (Müminin kalbinde korku ile ümit varsa, Allahü teâlâ da ona umduğunu verir, korktuğundan da emin eder) buyurdu. (Tirmizi)

Sual: Tevbe ettiğimiz bir günah, ahirette yine karşımıza çıkar mı?
CEVAP
Hayır. Tevbe eden hiç günah işlememiş gibi olur. Bir hadis-i şerif meali şöyledir:
(Allahü teâlâ, tevbe edenin günahlarını, yazıcı meleklerine unutturduğu gibi, kulun kendi organlarına ve dünyada bunu bilenlere de, unutturur. O kimse, Allahü teâlâya kavuşunca, artık günahı sebebiyle aleyhine şahitlik edecek kimse kalmaz.) [İ.Asakir]

Affedilmeyen günah mı?
Sual: Bir arkadaş, içki, kumar, faiz, zina ve livata gibi hemen her büyük günahı işlemiş. Tevbe edip, bunların hepsini bırakmış ama, Allah beni kesinlikle affetmez diyor. Allah hangi günahları affetmez?
CEVAP
Allahü teâlâ, tevbe edilen her günahı affeder. Affetmediği tek günah yoktur. Müşrikleri, kâfirleri bile tevbe edince affediyor. İki hadis-i şerif şu mealdedir:
(Hak teâlâ buyurdu ki: Ey Âdemoğlu, dua edip, benden af dilersen, günahların ne kadar çok, ne kadar büyük olursa olsun, hiç birine bakmadan seni affederim. Göklere ulaşacak kadar günah işlesen; ama rahmetimden ümidini kesmeyip, benden mağfiret dilersen, seni affederim.) [Tirmizi]

(Tevbe eden kimse, hiç günah işlememiş gibi olur.) [İbni Mace]

Bir âyet-i kerime meali de şöyledir:
(Ey günahı çok olan kullarım, Allah’ın rahmetinden ümidinizi kesmeyin! Allah bütün günahları affeder. O sonsuz mağfiret ve nihayetsiz merhamet sahibidir.) [Zümer 53]

Bu âyet-i kerime ve hadis-i şerifler gösteriyor ki tevbe edince her günah affolur.

Sual: Tam İlmihal’de, (Tevbenin kabul olması için, namaz borcu ve kul hakkı olmamak lazımdır. Bir namaz borcu olan, bunu kaza etmedikçe, tevbesi kabul olmaz) deniyor. Mesela içkiye tevbe eden kimse, namaz borcu veya kul hakkını ödemedikçe, tevbesi kabul olmaz mı?
CEVAP
Tevbesi kabul olmaz demek, mesela namaz borcu olan bir kimse, (Yâ Rabbi, kılmadığım namazlar için tevbe ettim, bunları affet) derse, kaza etmedikçe affedilmez, yani bu tevbesi kabul olmaz. Bunun gibi, üzerinde kul hakkı olan bir kimse, (Yâ Rabbi, kul haklarımı affet) derse, hak sahiplerinin hakkını ödemedikçe, helalleşmedikçe, yine kul hakları affedilmez, yani bu tevbesi kabul olmaz. Bir kimse içki içse, kumar oynasa ve yalnız içkiye tevbe etse, içki içme günahı affolur, kumarı bırakmadığı için kumar günahı affolmaz. Kumarı da bırakırsa ikisi de affolur. Günahlar birbirine bağlı değildir. Hangisine tevbe edilirse o affedilir.

Sualdeki affedilmez ifadesi, (Hiç affa uğramaz, doğruca cehenneme gider) demek de değildir. Ahirette de, helalleşme olacaktır. Hak sahibi, ahirette hakkını helal ederse, mesele kalmaz. Helal etmezse, hakkı kadar sevablar alınıp, hak sahibine verilir. Böylece, kul borcu olanın, sevabları azalmış olur. Sevabları yoksa, hak sahibinin günahlarını, yüklenmek zorunda kalır. Namaz borcu olan da, affa veya şefaate kavuşarak cennete gider. Affa veya şefaate kavuşmazsa, kabirde, mahşerde çektiği sıkıntılar günahlarına kefaret olur.

Günahların birine tevbe etmek
Sual: Bütün günahlarına değil de, bunlardan birine, mesela kumar oynamaya tevbe edilse, diğer günahlar geciktirilse, tevbe edilen günah affedilir mi?
CEVAP
Günahlar birbirine bağlı değildir. Elbette tevbe edilen ve bir daha yapılmayan günah affolur. Bu, kumar olur, içki olur fark etmez; fakat diğer günahların tevbesini geciktirmek doğru değildir.Tevbe ederken, şu üç şartı gözetmeli:
1- İşlediği günaha pişman olup üzülmeli,
2- Günahtan hemen vazgeçmeli,
3- Bir daha yapmamaya karar vermeli.Bu üç şartı yapmadan, yalnız dille tevbe etmek, yalancılık olur. Günahtan sonra, hemen tevbe etmek farzdır. Tevbeyi geciktirmek, bu günahı işlemekten daha büyük günahtır. Bu günah, her gün bir misli artar. Bunun için de, ayrıca tevbe etmek gerekir. (Berika)


Ferhat1991
çok saol valla YÜCE ALLAH (CELLE CELALUHU) SENDEN RAZI OLSUN ALLAH (CELLE CELALUHU) NE MURADIN VARSA VERSİN İNŞALLAH

Okudunuz mu?  Yurtdışından daha uyguna telefon getirtmek

YaZaROW
Şuan duyduğun pişmanlığı biz bile yazılarından hissettiğimize göre, herşeyi bilen ve işiten Allah’ın seni görüp affetmemesi biraz zor sanırım.

Tevbe eden hiç günah işlememiş gibi olur.
Hadis-i Şerif


Ferhat1991
cevap için ALLAH (CELLE CELALUHU) razı olsun


yipman2014
Bende de aynı dertten var 2 de bir aklıma geliyor küfür ediyorum hep hep te tevbe ediyorum pişman oluyorum ama önleyemiyorum psikolojik tedavide almam lazım sanırım çünkü oturduğum yerde hiç arkadaşım yok sosyal hayat 0 bütün gün bilgisayar başındayım bayağı yaptım böyle şimdi ramazan her gece tevbe ediyorum şimdi kabul olurmu

Okudunuz mu?  Bir Müslümanın Okuması Gereken Eserler Nelerdir?Hangi İslâm Büyüğünün Hangi Eseri ?

Kayıtsız Üye
Abicim ben Allah’a küfrettim ve sirk kostum affolurmu nolur cevap verin


arifselim
Tövbe istiğfar et, kelime-i şehadet getir ve bunu asla tekrar etme. Tövbe ederek pişman olanları Allah affeder sen yeter ki samimiyetle rabbine dön.


Kayıtsız Üye
Aklımdan birden geçse evet vesvese diyeceğim ama BN dedim sanırım ama normalde demeyeceğim bir şey ve birden düşünmeden oldu sesli söylemedim düşünce ama aklımdan geçti isteyerek ama istemeyerek oldu yani normalde asla söylemem öyle bir söz ama aklımdan geçirdim düşünüpte olmadı bu vesvese mi yoksa bu sözümden sorumlu muyum lütfen yardım edin

Okudunuz mu?  Zikir konusunda işin ehli biri bana yardım edin

Kayıtsız Üye
Bi küfür etsm kötü söz söylesm sonra Allah diyorum amacım ne bilmiyorum ama Allah’a küfür etmek tabiki istemem yapmam da bu vesvese mi gerçektn son günlerde bu vesvese oluyo ama bu istemli ama bnm amacm öyle deil ve sadece düşünce şeklinde oluyor bu vesvese mi yardım edin..

Okudunuz mu?  Süleymaniye Vakfı (A.Aziz Bayındır) Selefi mi, Vehhabi mi, Süleymancı mı?

Kayıtsız Üye
Bi küfür etsm kötü söz söylesm aklıma başka düşünce gelio küfür oluyor dine karşı vb gbi ama amacım o deil bu vesvese mi ne yapmm lazm BN o manada demek istemiyorum ama oluyo bu nedir??


arifselim
– Bunu zaten normalde söylemem diyorsun ve bu düşüncelere inanmıyorsun bunlar vesvesedir bunları düşünmene gerek yoktur.

Okudunuz mu?  Birisi bana kafir dedi

– Senin inanmadığın ve söylemek istemediğin şeyler aklına geliyorsa bunlar vesvesedir bunlardan insana günah yoktur.

– Evet kardeşim. Bütün bu anlattıkların hepsi vesvesedir bunları asla kafana takma ve düşünme bunlardan Allah kuluna günah olmaz.


Allaha küfür etmenin günahı, Allaha küfretmek, Allaha küfür etmek

Bu kategoride yer alan Annemiz Oruç Tutmaya İzin Vermiyorsa Ne Yapılmalı? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Allah’a küfür etmek şirk mi oluyor? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.